kısa kısa dertler :/

Check ben demiyorum ki çok harcıyorlar bana da versinler. yani neden öyle düşünüldü anlamıyorum ki muhakkak benim yazım hatam, orada beklediğim maddi değil manevi destek. siz istemez misiniz arkanızda ailenizin olduğunu bilmek?

Ben de diyorum ki onların kendi paraları değil mi isterlerse gözlüğe 10.000 lira versinler, sen neden bundan rahatsız olup konuya yazma gereği duydun? Çünkü içten içe rahatsızsın parayı kolayca harcamalarından.

Manevi destek bu değil ama mesela ailem bana şu an maddi olarak yardım edecek durumda değil ama manevi desteklerini hep hissederim.

Sen zor duruma düştüğünde para içinde yüzüp sana yardım etmeyebilirler de, yani kimseden bir şey bekleyemezsin.
Ben kv'ye ben ödeyemezsem sen öde diyemezdim o laf söylenecekse bile söyleyen kişi eşin olmalı.

o kadar borca girip arabayı yükseltene niye yardım teklif ediyim ki demekki bir şeylere güveniyorsun da bu işlere kalkıyorsun.çocuk konusunda da madem bu kadar dertlisiniz erteleyip durmayın o zaman , siz hiç adım atmayıp durup durup insanlara sarıyorsunuz bir de üstüne.

Görümcenizi söylemesi acaba sizden de öyle büyük hediyeler falan mı bekliyor ki kv siz ufak da olsa hediye aldınız mı

Check ben demiyorum ki çok harcıyorlar bana da versinler. yani neden öyle düşünüldü anlamıyorum ki muhakkak benim yazım hatam, orada beklediğim maddi değil manevi destek. siz istemez misiniz arkanızda ailenizin olduğunu bilmek?
Kendinizi iyi ifade edemiyorsunuz ve bölük pörçük anlatıyorsunuz. Herkes okuduğu kadarından tutup yorum yapıyor. Sonra da sinirleniyorsunuz. İlk postunuza ilave yapıp asıl anlatmak istediğinizi yazarsanız sizin için de daha kolay olur.

sanırım bir yerde cümle hatası, anlatım bozukluğu yapmışım. ben zaten neden yardım etmediler illa edecekler demedim konuyu açarken. bana para konusunda örnekler sıraladı kv bende karşılığında x e telefon almak istiyorum korkularım var dedim.. ben işsiz kalsam bile işsizlik maaşı var yani karşı tarafa gidip paramız yok demeyiz. evlendiğimiz dönem daha az maaş alıyordu eşim ben çalışmıyordum ve düğün borcu ödüyorduk yine de kimseden tek kuruş almadık. konu da anlatmak istediğimi anlamaya çalışın, bir çok sorun yazmışım herkes kimse destek olmak zorunda değil demiş. bende salak değilim ki ödeyemeyeceğim borcun altına gireyim :)
Kimse size salak demedi ki herkes böyle anladığında göre sorun sizin anlatış tarzınızda o zaman :)

Burnunuzun direği sızlayacak kadar çocuk isterken 6 ay boyunca üşenip tedaviye gitmemek hımbıllık tembellik.
Tedaviye gitmediğiniz halde çocuğumuz olmuyor diye sızlanmak mızmızlık.
Görümcenizin neye kaç para verdiğinin hesabını tutmak haset.
Lafta bile olsa insanların sizin ihtiyaçlarınızı telefonunuzu ödemesini beklemek bencillik.
Bu huylara sahip birisinin arkadaşının olmamasına şaşırmadım

Ben de diyorum ki onların kendi paraları değil mi isterlerse gözlüğe 10.000 lira versinler, sen neden bundan rahatsız olup konuya yazma gereği duydun? Çünkü içten içe rahatsızsın parayı kolayca harcamalarından.

Manevi destek bu değil ama mesela ailem bana şu an maddi olarak yardım edecek durumda değil ama manevi desteklerini hep hissederim.

Sen zor duruma düştüğünde para içinde yüzüp sana yardım etmeyebilirler de, yani kimseden bir şey bekleyemezsin.
Ben kv'ye ben ödeyemezsem sen öde diyemezdim o laf söylenecekse bile söyleyen kişi eşin olmalı.

hayır konuya yazma sebebim kv min görgüsüzlüğü. anneler günü hediyem diye belirtip alttan alta benden de hediye beklemesi ki 4 yıldır hayatlarındayım bu sene hariç hiç es geçmedim. bakın benim ailem varlıklı ben bugüne kadar istediğim her şeyi aldım o yüzden kimseden maddi bir şey beklemem. bekarken maaşımı tek başıma harcardım ailemin ihtiyacı olmazdı, ben evlenirken de asla pahalı şeylere yönelmedim ki aldıkları bi yatak odası takımı. maddiyat bekleseydim alışverişler de üçer beşer aldırırdım. biz sadece ısrarları üzerine bir takım aldırıp daha sonra annemle tekrardan alışverişe çıktık.

kp taşındıkları zaman hadi zorlanırsak dediğinde benim aklıma kötü düşünceler gelmedi, biz varız dedim. burada ki destek manevi, eğer zor durumda kalırlarsa maddi destekte olur..

o kadar borca girip arabayı yükseltene niye yardım teklif ediyim ki demekki bir şeylere güveniyorsun da bu işlere kalkıyorsun.çocuk konusunda da madem bu kadar dertlisiniz erteleyip durmayın o zaman , siz hiç adım atmayıp durup durup insanlara sarıyorsunuz bir de üstüne.

tek başına olmuyor çocuk yalnız eşimin de gitmesi gerekiyor. 30 yaşında adam kendisi düşünmeli

Kimse size salak demedi ki herkes böyle anladığında göre sorun sizin anlatış tarzınızda o zaman :)

bana salak denildi demedim bende zaten :) kimse diyemez ;) yorum yapan kişiye de en başında yazmışım bir yerde anlatım bozukluğu yapmışım diye.. çünkü yorum yapanlar kv nin paralardan bahsetmesinin zoruma gittiğini düşünüyor ben orada görgüsüzlük yaptığını anlatıyorum, anneler günü hediyesi diye belirtmesinin altında bir hediye beklentisi var.. ben 4 yıldır hayatlarındayım sadece bu yıl hediye almadım, kendi oğlu 4 yıldır benim anneme bir çorap bile almamıştır.. ben bunu yazdım ya yine maddiyatçı mı oldum acaba?

Burnunuzun direği sızlayacak kadar çocuk isterken 6 ay boyunca üşenip tedaviye gitmemek hımbıllık tembellik.
Tedaviye gitmediğiniz halde çocuğumuz olmuyor diye sızlanmak mızmızlık.
Görümcenizin neye kaç para verdiğinin hesabını tutmak haset.
Lafta bile olsa insanların sizin ihtiyaçlarınızı telefonunuzu ödemesini beklemek bencillik.
Bu huylara sahip birisinin arkadaşının olmamasına şaşırmadım

ya bdv olarak anlaştınız mı? ben konuya ne yazmışım bir okuyun. ben gidip sormuyorum görümcem ne aldı kaça aldı diye.. kv geliyor karşıma oturuyor bana tek tek anlatıyor.. bana fiyat veren anlatan kv.. eğer ben hasetlenmiş olsaydım gidip kendime aynı şekilde eşya alırdım ama almıyorum çünkü ben kıskanmıyorum.. haset olan karşı taraf ben yeni eve geçiyorum diye arkamdan yeni eve taşınmak için direten insan bunlar.. büyük görümcem güzel bir araba aldı diye küçük görümcem 60.000 borca girip bir üst modelini aldı budur hasetlik.. (ki ödeyemedi borcunu şuan satıyor) bunlardır hasetlik..
ben arabamı yükselttim çünkü diğer arabam bozuldu, ben yükselttim çünkü bu sene elime para geçecek, be arabamı yükselttim çünkü elimde bir miktar para vardı sağa sola harcamayalım diye arabaya bağladım..

o zaman aynı şekilde kp de maddiyatçı zira taşınırken zorlanırsak diye düşünüyordu bunu da bize söyledi ama benim aklımdan sizlerin burada yazdığı gibi ne maddiyatçı adam düşüncesi geçmedi.. çünkü onların oğulları onların çocukları aile olmak "bana göre" böyledir. adam bizden para istedi mi? hayır.. ben onlardan bugüne kadar 1 kuruş istedim mi? hayır.

yapmayacaklarını, destek olmayacaklarını biliyorum. düğünde paramız yok deyip destek olmadılar arkasından tatile gittiler :) hani belki içlerinde biraz iyilik vardır dedim. sonuçta onların oğulları için bir şey yapılacak.

benim telefonum bozulduğunda ablam eşim zorlanır diye hemen gitti bana telefon aldı.. eşim bunları görmüyor
bence siz ablanizin sizi simartmasindan dolayi simarmissiniz onlarda alsin banane diyorsunuzda is oyle olmuyor yalniz herkesin kendi derdi var mesela sen telefon almak istemissin görümcende pahali bir gözlük ee ne var bunda senin paranla aldiysa orda tamam derim hanfendi biraz guclu olun ya tenezür bile etmezdim ben olsam durumunuzda gayet iyi simdi okadar borca girmeye göze aliyorda 2 bin liraya telefonmu alamiyor diye arkaizdan gulmuslerdir bile ablanizdan birsey istemeyi birakin dünyayi satin alsa size esinizin gözunde hic olur böyledir bazi hayatin gercekleri vardir bi ihtiyacinizda x beyden isteyin alirmisin demem asla benim x e al derim rica posizyonu kalkali cok oldu anladigi dilden valla biz nabalim acaba herseyi tek maasla döndürüyorum kimseyede el acmadim birak ailesine kendi aileme bile asla allah kimsei kimseye muhtac etmesin

bence siz ablanizin sizi simartmasindan dolayi simarmissiniz onlarda alsin banane diyorsunuzda is oyle olmuyor yalniz herkesin kendi derdi var mesela sen telefon almak istemissin görümcende pahali bir gözlük ee ne var bunda senin paranla aldiysa orda tamam derim hanfendi biraz guclu olun ya tenezür bile etmezdim ben olsam durumunuzda gayet iyi simdi okadar borca girmeye göze aliyorda 2 bin liraya telefonmu alamiyor diye arkaizdan gulmuslerdir bile ablanizdan birsey istemeyi birakin dünyayi satin alsa size esinizin gözunde hic olur böyledir bazi hayatin gercekleri vardir bi ihtiyacinizda x beyden isteyin alirmisin demem asla benim x e al derim rica posizyonu kalkali cok oldu anladigi dilden valla biz nabalim acaba herseyi tek maasla döndürüyorum kimseyede el acmadim birak ailesine kendi aileme bile asla allah kimsei kimseye muhtac etmesin

iyi de anlaşılmayan nokta şu; ben nasıl görümce kendine gözlük alır nasıl annesine gözlük alır hani benim hakkım niye bana almadılar demedim ki.. veya eşime gidip ablan şöyle gözlük almış bu kadara almış hadi bana da alalım da demedim.. veya kv anlatınca kaça almış diye de sormadım, aklıma bile gelmezdi çünkü..

ablama gidip ya ben doktora gitmek istiyorum param yok demedim. siz hiç mi ailenizle dertleşmiyorsunuz? hiç mi paylaşımınız olmuyor? konuyu açarken yazmışım ablam bana böyle bir jestle geldi ama kabul etmem tabi ki diye..
bugüne kadar bir çok defa doktora gittim defalarca annem destek olmak istedi hiç birini kabul etmedim.. benim ailemle dertleşmem onlara muhtaç olduğum anlamına gelmiyor.

ben ilk evlendiğim sene marketler de çalışıyordum borcumuzu ödeyebilmek adına ki üni mezunuyum. burada bahsedilen gibi maddi çıkarlarımı düşünsem o zaman gider isterdim..

iyi de anlaşılmayan nokta şu; ben nasıl görümce kendine gözlük alır nasıl annesine gözlük alır hani benim hakkım niye bana almadılar demedim ki.. veya eşime gidip ablan şöyle gözlük almış bu kadara almış hadi bana da alalım da demedim.. veya kv anlatınca kaça almış diye de sormadım, aklıma bile gelmezdi çünkü..

ablama gidip ya ben doktora gitmek istiyorum param yok demedim. siz hiç mi ailenizle dertleşmiyorsunuz? hiç mi paylaşımınız olmuyor? konuyu açarken yazmışım ablam bana böyle bir jestle geldi ama kabul etmem tabi ki diye..
bugüne kadar bir çok defa doktora gittim defalarca annem destek olmak istedi hiç birini kabul etmedim.. benim ailemle dertleşmem onlara muhtaç olduğum anlamına gelmiyor.

ben ilk evlendiğim sene marketler de çalışıyordum borcumuzu ödeyebilmek adına ki üni mezunuyum. burada bahsedilen gibi maddi çıkarlarımı düşünsem o zaman gider isterdim..

Tüm bdv,bana yüklenmek için anlaştınız mı?Demişsiniz.
Ben fazla yüklenenlerden değilim.
Bununla birlikte,bir açıklama yapma gereği duydum.
Bu kadar insan konunuzu,yanlış anlayıp,
yanlı mı yorumluyor?
Ben kendinizi doğru ifade edemediğinizi düşünüyorum.
Gözlük,pijama ayrıntılarının konuyla bir ilgisi olmadığı gibi,başkalarının aldığında gözü kalan biri imajı oluşturdu hakkınızda.

Bu ayrıntıları ve 30.000'lik kredi-araba modeli yükseltme konusunu gündeme getirmeden;
-Biraz borcumuz var,bebek için tedavi olmamız gerekiyor,eşim bu konuda isteksiz,
eş ailesinden de beklediğim manevi desteği göremiyorum- deseydiniz daha olumlu ve yapıcı cevaplar alabilirdiniz.

Konunuzu dışardan bir başka gözle,
tekrar okursanız,söylemek istediğimi
daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

Çok fazla zorlanıyorum duygusal açıdan.. gitmem gerektiğini bende biliyorum aksatılmaması gerektiğini de.. paylaşmamam gerektiğini de.. öncelikle araştırma hastanesine gittim ama doktorun umursamazlığı yüzünden devam edemedim. hsg dahil her şey çekildi yapıldı. şuan ki aşama aşılama ama işte çalışıyorum nasıl gideyim kaç defa gideyim
Aynı düşüncelerle eşimle evelnmeden önce ayrılmaya kalktım kaç defa ..21 yaşında prolsktin yüksekliği teşhisi konuldu .Hopofizimde kist çıktı .İlaç tedavisi oldum 1 yıl yok düşmüyor yani değerim emziren lohusa bir annenin 20 katı filan oluyordu oyle söyleyeyim size .Kaç farklı hastane kaç farklı doktor ,ameliyat bile.oldum meme kistkerim icin cunku kötü çıktı .Ve hep soyllenen şuydu Allah'ın işine larisilmaz ama tıbben çok çok zor .Çünkü tedaviye cevap yok vücudunda .O zaman sevgiliyiz bin defa ayrıldım sizin gibi düşünüp üzülüyodum .Ama çok şükür kendiliğinden hamile kaldım ve şuan 3,5 yaşında oğlum var rabbim sizin de kucaginizi doldursun 🙏 lütfen korkmayın sizin elinizde değil olup olmaması siz hazır hussettiginiz an tedaviye başlayın deneyin .
Kv ,kp o bu şu umursamayin stres hamile kalmayı ,hormonları çok etkiliyor

Tüm bdv,bana yüklenmek için anlaştınız mı?Demişsiniz.
Ben fazla yüklenenlerden değilim.
Bununla birlikte,bir açıklama yapma gereği duydum.
Bu kadar insan konunuzu,yanlış anlayıp,
yanlı mı yorumluyor?
Ben kendinizi doğru ifade edemediğinizi düşünüyorum.
Gözlük,pijama ayrıntılarının konuyla bir ilgisi olmadığı gibi,başkalarının aldığında gözü kalan biri imajı oluşturdu hakkınızda.

Bu ayrıntıları ve 30.000'lik kredi-araba modeli yükseltme konusunu gündeme getirmeden;
-Biraz borcumuz var,bebek için tedavi olmamız gerekiyor,eşim bu konuda isteksiz,
eş ailesinden de beklediğim manevi desteği göremiyorum- deseydiniz daha olumlu ve yapıcı cevaplar alabilirdiniz.

Konunuzu dışardan bir başka gözle,
tekrar okursanız,söylemek istediğimi
daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

zaten bir üyeye yazdım benim bir yerde anlatım bozukluğum var mutlaka diye.. ben normal de ailem dışında birebir kimseye derdimi anlatmak istemiyorum insanları sıkmayayım diye. dün en son dayanamadım ve anlattım kv bana böyle yaptı bende böyle bir şey yaptım haksızsam yüzüme söyle dedim anlattığım kişi de oldukça dobra, haklısın ama yapacak hiç bir şey yok eş ailesi katlanacaksın dedi..

bana burada maddiyatçısın denilmesi garibime gitti, çünkü halihazırda 30.000 borcum var, 3000 mi ödeyemeyeceğim? ben zaten bunun hesabını kitabını yaptım da aldım :)
orada kv bana kızım canını sıkma halledilir dese ben işsiz kalsam gidip kapısına mı dayanacağım :) bugüne kadar bir çöp dahi istemedim..

benim marka takıntım yok hoşuma giden şeyi alırım ama eşimin marka takıntısı var gider dünyanın parasını verir, karışamam adam çalışıyor kazanıyor. eğer birilerinin aldığın da gözüm olsa, eşim pahalı giyiniyor bende pahalı giyineceğim derdim.. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?

bir de burada şöyle bir durum var, üyelerden birisi çekememezlikle suçlamış beni, kv sana vermek zorunda değil demiş - ki ben ver demedim kv ye- . çok merak edip konularına baktım, üyemiz kendi abisini kıskanıp annesiyle tartışmış, kv nin evinden bir şeyler istemiş.. şimdi kendisi bunları yaşadığı için benim de kıskandığımı ve bir şeyler kopartmaya çalıştığımı düşünüyor..

günaydın kk

hangi bir derdimi anlatayım valla bende bilemedim.

2 yıldır çocuğum olmuyor kist var diye doktora gittik hsg falan çekildi tüpler açık çıktı doktor tedavi dedi ama ben gitmedim. ha bugün ha yarın derken sanırım bi 6 ay geçti. bu arada kv eşime bir de sen git kendini göster demiş eşim tamam dedi ama gitmedi oysa ki bundan 1 hafta önce falan yıllık izindeydi pekala gidebilirdi çünkü benim demem lazım kendisi gitmez ama şuan konusunu açsam bin türlü neden sıralar.. eminim doktor falan da araştırmamıştır..

1 saat önce falan da ablam aradı çok çok iyi bir doktor var senin için randevu alacağım itiraz istemiyorum dedi çünkü daha geçen anneler günü ne kadar üzüldüğümü gördüler (bunu yazarken bile burnum sızladı). neyse ben ablama yük olmak istemem bende çalışıyorum eşim de çalışıyor her ne kadar maaşlar düşük olsa da. doktoru aradım 300 tl dedi muayene ücretine kalsın dedim ablamı arayıp eşim bi gitsin ilk önce ona göre ben devam edeyim dedim. erteleme nedenim biraz da borcumuzun olmasından kaynaklı, arabayı yükselttik 30.000 kadar borcumuz var.

şimdi hiiiiç kimseden bir beklentimiz yok bizim ama yine de zoruma giden konular var. geçen kv yemeğe davet ettim görümcem gitmiş anneler günü hediyesi olarak 200 tl ye gözlük almış, kedisine 300 tl ye pijama beğenmiş, geçen sene 1500 tl ye gözlük almış bunlardan bahsediyor.. bende (sadece denemek için) bende x e telefon almak istiyorum ama korkuyorum işten çıkarım da ödemelerini yapmakta zorlanırız diye dedim görümcen de bana almak istiyor dedi :) hani ben beklerdim ki işten çıkarsan hallederiz takma desin.
yani bir tarafta bebeğimiz olmuyor diye bize destek olmaya çalışan bir aile var bir tarafta oğluna telefon almak istediğimi ama korkularım olduğunu söylediğimde laf olsun diye bile olumlu bir şey söylemeyen bir aile var.. hemen kızmayın denemek için denilmez böyle bir şey diye Allah korusun işsiz kalsam zaten yukarıda belirttiğim 30.000 ödemek için arabayı satacağız onunla telefonda ödenir.

başka bir konuda; ablam aradı x annesine gitsin bugün bizde kız kıza çıkalım iftar yapalım dedi tamam dedim eşime söylüyorum sen annene git bende annem ve ablamla çıkacağım diye beni eve bırak başımın çaresine bakarım diyor. burada burnumdan getirmek istiyor, normal de kendisi doğum günü organizasyonlarına iftarlara ailesinin yanına bensiz gayette gidiyor (görümcelerimle görüşmüyorum) ama iş benim çıkmama gelince böyle burnumdan getiriyor. ailem normal de onu asla ayırmaz ama ayda yıl da bir de ben ailemle baş başa çıkayım.

karışık oldu uzun oldu ama bunaldım.. toplasak belki bir dert bile çıkmaz ama yaşarken yorucu oluyor.. öyle anlayacak uzun uzun dinleyecek bir arkadaşa da sahip değilim sanırım, siz varsınız bir..
Derdiniz ne? Ne güzel bir aileniz var, k.v desen oğluna dr a git diyor. Arabayı yükseltmişsiniz. Ablanız iftar yapalım demiş, eşiniz yalnız kalırım diye dram yapıyor. Gidin iftara boşverin yaa. Herşeyi kötü tarafından görüyorsunuz. bir psikoloğa gitmenizde fayda var.

Aynı düşüncelerle eşimle evelnmeden önce ayrılmaya kalktım kaç defa ..21 yaşında prolsktin yüksekliği teşhisi konuldu .Hopofizimde kist çıktı .İlaç tedavisi oldum 1 yıl yok düşmüyor yani değerim emziren lohusa bir annenin 20 katı filan oluyordu oyle söyleyeyim size .Kaç farklı hastane kaç farklı doktor ,ameliyat bile.oldum meme kistkerim icin cunku kötü çıktı .Ve hep soyllenen şuydu Allah'ın işine larisilmaz ama tıbben çok çok zor .Çünkü tedaviye cevap yok vücudunda .O zaman sevgiliyiz bin defa ayrıldım sizin gibi düşünüp üzülüyodum .Ama çok şükür kendiliğinden hamile kaldım ve şuan 3,5 yaşında oğlum var rabbim sizin de kucaginizi doldursun 🙏 lütfen korkmayın sizin elinizde değil olup olmaması siz hazır hussettiginiz an tedaviye başlayın deneyin .
Kv ,kp o bu şu umursamayin stres hamile kalmayı ,hormonları çok etkiliyor

nasıl stres olmayayım nasıl :) evime davet ettim geldiler, sonra eşimi aramış gelinlerce çorbaya un koymadı mı kötü olmuş demiş :) ki çorbam gayet güzeldi eşimde içti.. kötü olsa bile neden eşime söylüyorsun? kötüyse kötüdür.. veya eşim ne bilsin un koydum mu koymadım mı? hiç değilse ben kendim uğraşarak yemek yapıyorum onun gibi hazır patates hazır köfte koymuyorum.

sanırım çocuğumun olmayacağından emin olursam ben ayrılırım, benim derdim benim hastalığım eşim çekmemeli bunun çilesini..

Derdiniz ne? Ne güzel bir aileniz var, k.v desen oğluna dr a git diyor. Arabayı yükseltmişsiniz. Ablanız iftar yapalım demiş, eşiniz yalnız kalırım diye dram yapıyor. Gidin iftara boşverin yaa. Herşeyi kötü tarafından görüyorsunuz. bir psikoloğa gitmenizde fayda var.

baş ağrılarımdan dolayı gittiğimde doktor strese bağlı demişti ve psikiyatr a yönlendirmişti, eşim sağda solda gelinlerceyi istanbula götürecez işte bakırköye diyordu.. şaka ama bir süre sonra insanı geriyor bu şaka :)

Araba modelini yükseltmeye gelince, telefon almaya gelince zor da olsa alabiliyorsunuz veya yardım bekliyorsunuz ama iş 300 lira muayene ücreti olunca veremiyorsunuz.. tuhaff

baş ağrılarımdan dolayı gittiğimde doktor strese bağlı demişti ve psikiyatr a yönlendirmişti, eşim sağda solda gelinlerceyi istanbula götürecez işte bakırköye diyordu.. şaka ama bir süre sonra insanı geriyor bu şaka :)
Takıntı ya da başka bir sorununuz olabilir. Eşinizi bilmem ama psikoloğa gitmelisiniz. Bu güzel günlere yazık ediyorsunuz. Telefon için araba modeli yükselten birine yardım edilmez bence. Ya da eşiniz evde tek kalırım ben diye şaka yapmıştır. Gidemezsin ne iftarı dememiş ki dert mi şimdi bu?

Back
X