kısa kısa dertler :/

görümcelerinle niye konusmuyorsun?
neyin küslügü?

kısa özetler geçeyim :)
kv anneme ne kadar altın istersiniz dedi annem siz bilirsiniz dedi. bir gün kuyumcuya gittik benim tarafımdan tek başımaydım kp 2 tane koy dedi ki ben o güne kadar bilezik nedir ne değildir bilmem görümcem gitti baba 2 az değil mi dedi hadi 3 olsun dedi kp sonra döndü sen ne istiyorsun deyip üstüme yürüdü :))
ev yerleştirmesin de yatak örtüsünü son gün serelim dedim diye biz burada istenmiyoruz dediler çıkıp gittiler. ne terbiyesizliğim kaldı ne saygısızlığım ama 1 gün öncesinde canımız gelinimiz diyorlardı :))
kv kına getirmeyin ben getireceğim dedi allahtan zeki kızım :) anne getirmez o kınamı rezil etme sen koy dedim ki gittiğimiz de ben kınayı evde unuttum dedi :)
kına günü de düğün günü de eşimle oynamama müsaade etmediler hep kendi yanlarına çağırmışlar, yanımıza gelmek yerine :))

bir gün görümcem eşim ben kafede oturuyorduk (ilk oturmamız) (benim kedim var) kediler hakkında sana bişey göndercem x onu iyi oku dedi bende bozuldum o an sonra bana bağırmaya başladı ben hastayım benimle uğraşma diye. dışarıya çıktık o zamanlar arabamız yoktu, ben ablanın arabasına binmem dedim eşime yürüdüm görümcem arkamdan gerizekalı dedi bende dönüp haddini bil dedim vallaha dayak yiyecektim :) üstüme bir yürüdü allahtan eşim araya girdi :)

geçen sene ramazan da gittim evlerine iftara büyük görümcem de vardı. biraz oturdum mutfağa gittim bir şeye yardım edeyim mi dedim ki mutfak çok küçüktü o zaman yok sen geç dediler tamam dedim. sonra ezan okundu masaya oturacaz görümcem ablacım sen şöyle geç babacım sen şöyle geç işte eniştecim annecim dedi bana döndü sende şöyle geç dedi ama böyle aşağılayarak :) neyse kızım sus otur dedim herkesin tabağına yemek koydu bana koymadı herkese içecek doldurdu bana doldurmadı :) yemekten sonra herkese tatlı verdi bana vermedi :)

o olaydan sonra ameliyat olacaktı hastaneye gittim yüzüme bakmadılar konuşmadılar :)

küslük için yeterli sebepler mi bilmiyorum.. bir de onlardan dinlemek lazım, muhakkak benim de hatalarım olmuştur..

Bebek için özel şart değil bizde gittik olumlu sonuç aldık çok şükür. Devlettede başarılı doktorlar var.
Kv anneler günü nispeti yapmış sizden hediye bekliyor diye boşver hic takma
Eşin iftarda anlayışlı davranmamış evlilik oturdukça bunu aşarsınız.
Borç yakında bitiyomus, bebek icin tedavi olun digerleri önemsiz şeyler

demi aslında bunları söyleyerek kv bir beklenti de olmuş oluyor ama bdv ye göre ben bekliyorum :)

günaydın kk

hangi bir derdimi anlatayım valla bende bilemedim.

2 yıldır çocuğum olmuyor kist var diye doktora gittik hsg falan çekildi tüpler açık çıktı doktor tedavi dedi ama ben gitmedim. ha bugün ha yarın derken sanırım bi 6 ay geçti. bu arada kv eşime bir de sen git kendini göster demiş eşim tamam dedi ama gitmedi oysa ki bundan 1 hafta önce falan yıllık izindeydi pekala gidebilirdi çünkü benim demem lazım kendisi gitmez ama şuan konusunu açsam bin türlü neden sıralar.. eminim doktor falan da araştırmamıştır..

1 saat önce falan da ablam aradı çok çok iyi bir doktor var senin için randevu alacağım itiraz istemiyorum dedi çünkü daha geçen anneler günü ne kadar üzüldüğümü gördüler (bunu yazarken bile burnum sızladı). neyse ben ablama yük olmak istemem bende çalışıyorum eşim de çalışıyor her ne kadar maaşlar düşük olsa da. doktoru aradım 300 tl dedi muayene ücretine kalsın dedim ablamı arayıp eşim bi gitsin ilk önce ona göre ben devam edeyim dedim. erteleme nedenim biraz da borcumuzun olmasından kaynaklı, arabayı yükselttik 30.000 kadar borcumuz var.

şimdi hiiiiç kimseden bir beklentimiz yok bizim ama yine de zoruma giden konular var. geçen kv yemeğe davet ettim görümcem gitmiş anneler günü hediyesi olarak 200 tl ye gözlük almış, kedisine 300 tl ye pijama beğenmiş, geçen sene 1500 tl ye gözlük almış bunlardan bahsediyor.. bende (sadece denemek için) bende x e telefon almak istiyorum ama korkuyorum işten çıkarım da ödemelerini yapmakta zorlanırız diye dedim görümcen de bana almak istiyor dedi :) hani ben beklerdim ki işten çıkarsan hallederiz takma desin.
yani bir tarafta bebeğimiz olmuyor diye bize destek olmaya çalışan bir aile var bir tarafta oğluna telefon almak istediğimi ama korkularım olduğunu söylediğimde laf olsun diye bile olumlu bir şey söylemeyen bir aile var.. hemen kızmayın denemek için denilmez böyle bir şey diye Allah korusun işsiz kalsam zaten yukarıda belirttiğim 30.000 ödemek için arabayı satacağız onunla telefonda ödenir.

başka bir konuda; ablam aradı x annesine gitsin bugün bizde kız kıza çıkalım iftar yapalım dedi tamam dedim eşime söylüyorum sen annene git bende annem ve ablamla çıkacağım diye beni eve bırak başımın çaresine bakarım diyor. burada burnumdan getirmek istiyor, normal de kendisi doğum günü organizasyonlarına iftarlara ailesinin yanına bensiz gayette gidiyor (görümcelerimle görüşmüyorum) ama iş benim çıkmama gelince böyle burnumdan getiriyor. ailem normal de onu asla ayırmaz ama ayda yıl da bir de ben ailemle baş başa çıkayım.

karışık oldu uzun oldu ama bunaldım.. toplasak belki bir dert bile çıkmaz ama yaşarken yorucu oluyor.. öyle anlayacak uzun uzun dinleyecek bir arkadaşa da sahip değilim sanırım, siz varsınız bir..

Cocuk konusunda doktora gitme olayini, karsilikli konusarak halledebilirsiniz. Altıncı hisle hareket edip "gidebilirdi, yapabilirdi" lerle gereksiz yere kuruntu yapmanin alemi yok.

Maddi yada manevi kimseden beklentiniz olmasın. Bir insanın kardes bile olsa sizden fazla kazanıyor yada harcama yapiyor olmasi sizede verecegi anlamina gelmez. Yaparsa hosluk olur, tesekkürünüzü edersiniz ama yapmazsa gorevi degil.

Ablanızla dısari cıkma olayına cok takılmayin. Aynen oyle basının caresine baksın. "Basımin caresine bakarım ben" tarzı sitemkar konustugunda "biliyordum zaten sen benim süpermenimsin" diye topu gelisine vurun. Yoksa sadece eşi değil anneside olursunuz.

kv anneme ne kadar altın istersiniz dedi annem siz bilirsiniz dedi. bir gün kuyumcuya gittik benim tarafımdan tek başımaydım kp 2 tane koy dedi ki ben o güne kadar bilezik nedir ne değildir bilmem görümcem gitti baba 2 az değil mi dedi hadi 3 olsun dedi kp sonra döndü sen ne istiyorsun deyip üstüme yürüdü :))
ev yerleştirmesin de yatak örtüsünü son gün serelim dedim diye biz burada istenmiyoruz dediler çıkıp gittiler. ne terbiyesizliğim kaldı ne saygısızlığım ama 1 gün öncesinde canımız gelinimiz diyorlardı :))
kv kına getirmeyin ben getireceğim dedi allahtan zeki kızım :) anne getirmez o kınamı rezil etme sen koy dedim ki gittiğimiz de ben kınayı evde unuttum dedi :)
kına günü de düğün günü de eşimle oynamama müsaade etmediler hep kendi yanlarına çağırmışlar, yanımıza gelmek yerine :))

bir gün görümcem eşim ben kafede oturuyorduk (ilk oturmamız) (benim kedim var) kediler hakkında sana bişey göndercem x onu iyi oku dedi bende bozuldum o an sonra bana bağırmaya başladı ben hastayım benimle uğraşma diye. dışarıya çıktık o zamanlar arabamız yoktu, ben ablanın arabasına binmem dedim eşime yürüdüm görümcem arkamdan gerizekalı dedi bende dönüp haddini bil dedim vallaha dayak yiyecektim :) üstüme bir yürüdü allahtan eşim araya girdi :)

geçen sene ramazan da gittim evlerine iftara büyük görümcem de vardı. biraz oturdum mutfağa gittim bir şeye yardım edeyim mi dedim ki mutfak çok küçüktü o zaman yok sen geç dediler tamam dedim. sonra ezan okundu masaya oturacaz görümcem ablacım sen şöyle geç babacım sen şöyle geç işte eniştecim annecim dedi bana döndü sende şöyle geç dedi ama böyle aşağılayarak :) neyse kızım sus otur dedim herkesin tabağına yemek koydu bana koymadı herkese içecek doldurdu bana doldurmadı :) yemekten sonra herkese tatlı verdi bana vermedi :)

o olaydan sonra ameliyat olacaktı hastaneye gittim yüzüme bakmadılar konuşmadılar :)

küslük için yeterli sebepler mi bilmiyorum.. bir de onlardan dinlemek lazım, muhakkak benim de hatalarım olmuştur..

Küslük isteyen insan icin yeterli sebeplerin var ama yildiziniz barismadi galiba. ben sahsen bu yazdiklarinizdan fazla bir küsme sebebi cikartamadim ama belkide haklisinizdir.
diger konunuza dönersek: bence KVden birsey beklemeyin. ailenizle vakit gecirmek istediginiz zaman gecirin. ablanizla iftar yemegi icin esinizi biryere postalamaya gerek yok.
koskoca adam basinin caresine bakar.

Eksik anlattığınızın şeyler var sanki. Kayınpederin o olay gelişiminde üstünüze yürümesi veya görümcenizin bağırması vs. Okuyunca çok manasız oluyor. Sizin tavırlarınızdan, yüz ifadenizden mi acaba alınıyorlar? Ya da orada bir şey mi diyorsunuz?
Sonuç olarak iki taraf da birbirini sevmiyorsa ilişkinizi selam verme seviyesinde tutarsanız herkes için iyi olur.

Küslük isteyen insan icin yeterli sebeplerin var ama yildiziniz barismadi galiba. ben sahsen bu yazdiklarinizdan fazla bir küsme sebebi cikartamadim ama belkide haklisinizdir.
diger konunuza dönersek: bence KVden birsey beklemeyin. ailenizle vakit gecirmek istediginiz zaman gecirin. ablanizla iftar yemegi icin esinizi biryere postalamaya gerek yok.
koskoca adam basinin caresine bakar.

şuan bu konulara takılmadığım için detaylı anlatmadım, çevrem genel de nasıl dayanıyorsun diyor :) ya aslında çok adım attım çok isterdim hep birlikte takılalım ama dediğiniz gibi demek ki yıldızımız barışmadı :)

haklısınız manevi de olsa şu saatten sonra beklemem artık

N alaka ya ne alaka :))) siz biri bir şey aldığında bunu diyorsunuzdur ama ben eşimin telefonu fazla kastığı için aldım. siz belli ki başkalarıyla kendinizi kıyaslıyorsunuz.

hadsiz olan da sensin okuduğunu anlamayanda anlamıyorsun bari kabul et
evet ben hep kıyaslarım kendimi , o alabiliyor ben alamıyorum, onun gözlüğü var pijaması var benim yok ama çok yorucu bir hayat bu ,çok kötü biliyormusun hep psikolojim bozuk , artık kendi kendime yenemiyorum bu kıskançlığımı kk ya konu açıp sizden fikir alıyorum,görümcelerimle de çekemediğim için küsüm.neyse hasetlik bu denli zor.aman siz siz olun kimseyle kıyaslamayın kendinizi.iyi günlerrr

yok benim yaptığım yorumlara bakın kimse sizin gibi saygısız değil. kimse beni yalancı çıkarmaya çalışmıyor. siz belli ki aile nedir bilmiyorsunuz bilseydiniz demek istediklerimi anlardınız :) sizin için dert anlatmak muhtaçlık, paylaşım yapmayı bile bilmeyen bir insan benim ablalarımla iletişimimi nereden bilebilir ki? :)) ben size yine diyorum ki bu tür paylaşımları bilmediğiniz için üzülüyorum.
buraya konu açmam sizin "saygısızlık" yapabileceğiniz anlamına da gelmiyor. herkes yorum yapıyor herkes görüşünü bildiriyor ki konu açma sebebimiz farklı görüşler alabilmek ama siz "saygısızlık" yapıyorsunuz. sizi kötülüğünüzle baş başa bırakıyorum :)))

Ne gibi bir saygısızlık var ki yazdıklarımda? Ablama telefon aldırıp, kayınvalidemden eşimin telefon parasını ödemesini istesem mikimmil aile mi olacaktım size göre ? Ben böyle iyiyim ya kimseden bir şey dilenmiyorum da istemiyorum da. Param varsa alıyorum, yoksa çalışıp almak için uğraşıyorum. Kimseye vicdan yaptırıp da hastane paramı ödetmeye çalışmıyorum. Kötü ailem ve kötü kalbimle fakiriz ama gururluyuz. Hadi iyi günler 🤣😎🤪

Eksik anlattığınızın şeyler var sanki. Kayınpederin o olay gelişiminde üstünüze yürümesi veya görümcenizin bağırması vs. Okuyunca çok manasız oluyor. Sizin tavırlarınızdan, yüz ifadenizden mi acaba alınıyorlar? Ya da orada bir şey mi diyorsunuz?
Sonuç olarak iki taraf da birbirini sevmiyorsa ilişkinizi selam verme seviyesinde tutarsanız herkes için iyi olur.

o iki olayı detaylandırabilirim size, benim evim de sadece 2 odam eşyalı bir oturma odam bir yatak odam, kp salonu alın ödeyin dedi bende istemiyorum daha fazla borca girmeyelim ben çalışmıyorum dedim millet oğluna bir salon takımı almadı mı desinler dedi (ben ve eşim ödeyeceğiz) ben bu borçla evlenmek istemiyorum dedim borç yiğidin kamçısıdır dedi bu olay böyle geçti gitti..
kv anneme ne kadar altın istersiniz dedi annem siz bilirsiniz dedi kv 100 gr takarız dedi annem tamam dedi. kuyumcuya gittik dediğim gibi 2 tane koydurdu görümcem gitti 3 yaptırdı, eşim beni dürttü bir şey diyeceksen şimdi de dedi ki ben olayı kavrayamamıştım ben nerden bileyim altın ne kadar ediyor, kp sen ne istiyorsun dedi ki ben anlamıyorum sadece 100 gr denilmişti şimdi bilmiyorum dedim sen kendin borcun altına girmeyeceksin de beni mi borca sokacaksın dedi orada üstüme yürüyüp elini kaldırdı eşim devreye girdi napıyorsun baba sen diye...

2. olaya geçiyorum :) eşim görümcem ben kafedeyiz orada kediler var, benimde kızım var evimde. ben kedilerle ilgilendim görümcem eşime x ablacım sana bir makale gönderecem kedilerle ilgili onu mutlaka oku dedi. ben lavaboya gittim eşimde arkamdan geldi ne oldu diye ablan beslemiyor kediyi biz besliyoruz yok makale atacakmış da falan dedim bozuldum. yanına geçtik direkt noldu ben çocuk değilim dedi eşimde gelinlerce bozuldu bu duruma dedi görümcem bana senin derdin ne bizimle ne istiyorsun dedi bi derdim yok sadece bugüne kadar yaptıklarınızı hala hazmedemedim dedim bu defa başladı ben hastayım beni sinirlendirme demeye senin hastalığın beni ilgilendirmez dedim bahsettiği makale peygamber efendimiz bir kedinin üstüne elini koymuş ve bu el ömür boyu senin üstünde olacak demiş, Allah aşkına iyi niyetli olsa ben kedi sevmiyorum ama siz ne güzel besliyorsunuz kedi beslemekte sünnet ben bi yerde okumuştum hatta size de göndereyim falan der değil mi? çünkü kedi beslemekle ilgili olumsuz da bir çok yazı var yok tüyü ciğerine yapışmış yok beynine gitmiş gibi.. neyse kalktık eşime dedim ben binmem arabasına yürüdüm arkamdan gerizekalı dedi bende dönüp haddini bil bana gerizekalı diyemezsin derkeeen üstüme yürüdü ki benim 2 katım allahtan araya eşim girdi.. ben küstüm annemin evine gittim boşanacağım diye görümcem ablasını alıp dışarıya çıktı üstüne fotoğraf paylaştı aynı gece :) eşim annesini arayıp gelinlerce gidiyor dedi kv telefona beni istedi kapa çeneni buraya gel diyor bana :)) geri verdim telefonu..
günler sonra benim arkadaşlarım siz birbirinizi seviyorsunuz ayrılmanıza müsaade etmeyiz deyip barıştırdı. yani boşansak ailesi sevinecek..

Şunu söyleyeyim etrafımdaki bazı insanlar benim birikim dediğim parayı 1 ayda harcıyor.
İnsan içinden ahh o para bende olsaydı diyor ama bu kadar gerisi nereye ne kadar harcadığı beni ilgilendirmez, parası var harcıyor sende takılma bence
Hayat böyle 5000 lira senin hayatını yola sokacaktır yana yakıla ararsın ama başkası kalkıp öylesine beğendiği bir çantaya 5000 verir düşünmeden.
Dediğim gibi hayat bu başkasının neyi ne kadar aldığına değil kendi cebinizde ne kadar var ona odaklanın.

Ne gibi bir saygısızlık var ki yazdıklarımda? Ablama telefon aldırıp, kayınvalidemden eşimin telefon parasını ödemesini istesem mikimmil aile mi olacaktım size göre ? Ben böyle iyiyim ya kimseden bir şey dilenmiyorum da istemiyorum da. Param varsa alıyorum, yoksa çalışıp almak için uğraşıyorum. Kimseye vicdan yaptırıp da hastane paramı ödetmeye çalışmıyorum. Kötü ailem ve kötü kalbimle fakiriz ama gururluyuz. Hadi iyi günler 🤣😎🤪

sen istediğin gibi düşünebilirsin ilk defa birisinin düşüncelerine saygı duymuyorum zira duyulacak bir tarafın yok. tekrar ediyorum senin bir ailen olmadığına artık eminim.. üzülüyorum

Şunu söyleyeyim etrafımdaki bazı insanlar benim birikim dediğim parayı 1 ayda harcıyor.
İnsan içinden ahh o para bende olsaydı diyor ama bu kadar gerisi nereye ne kadar harcadığı beni ilgilendirmez, parası var harcıyor sende takılma bence
Hayat böyle 5000 lira senin hayatını yola sokacaktır yana yakıla ararsın ama başkası kalkıp öylesine beğendiği bir çantaya 5000 verir düşünmeden.
Dediğim gibi hayat bu başkasının neyi ne kadar aldığına değil kendi cebinizde ne kadar var ona odaklanın.

Check ben demiyorum ki çok harcıyorlar bana da versinler. yani neden öyle düşünüldü anlamıyorum ki muhakkak benim yazım hatam, orada beklediğim maddi değil manevi destek. siz istemez misiniz arkanızda ailenizin olduğunu bilmek?

evet ben hep kıyaslarım kendimi , o alabiliyor ben alamıyorum, onun gözlüğü var pijaması var benim yok ama çok yorucu bir hayat bu ,çok kötü biliyormusun hep psikolojim bozuk , artık kendi kendime yenemiyorum bu kıskançlığımı kk ya konu açıp sizden fikir alıyorum,görümcelerimle de çekemediğim için küsüm.neyse hasetlik bu denli zor.aman siz siz olun kimseyle kıyaslamayın kendinizi.iyi günlerrr

ben kıyaslamıyorum, kv bana anlatıyor ben anlat demiyorum veya eşime gidip ablan 300 tl ye pijama almış ben de alacam demiyorum, dersem evet kıyaslama olur ama benimki kıyaslama değil. maddi destek beklemek değil manevi detsek beklemek

anlatsana biraz ailenle paylaşamadığın şeyleri ne yapıyorsun? yalnızlık zor değil mi? ama sen de bu saygısızlık varken ailen bile sana tahammül edemez ki.. neyse üzülme şuan uzak olabilir ama bir gün sende bir aileye sahip olabilirsin, muhtaç olacağını düşünmeden düşündürmeden derdini paylaşabilirsin ;)))

Back
X