- 22 Mayıs 2012
- 950
- 446
- 123
Ben sizi çok iyi anladım.
Bence de 6 ay 1 yıl nişan süresi normal 7 yıl tanışmış olsanız bile.
Çünkü aileler de o sürede birbirlerini tanıyacaklar.
Hem evlenmeyecek olsanız zaten yıllarca görüşmezdiniz.
Maddi olarak da düşünüyorsunuz gayet normal.
İnsan bi kere evleniyor herşey istediği gibi olsun istiyor.
Bir gelinlik alınırken bile insanlar kaç mağaza dolaşıyorlar.
Bu tür şeyler de para olsa bile zaman da lazım bence.
Ama madem babanız acele etmiş maddi olarak da üstesinden gelebilecek demekki.
Siz de bundan sonra bu sevincinizi yaşamaya bakın :)
Eve de gelip gidecekki babanız onu tanıyacak o da babanızı tanıyacak.
Zaten gereksiz yere iki de bir gelip gitme olmaz.
o zaman tek yol kalıyor gibi madem baban 6 ay nişanlı kalmanı istiyor , düğün istediğiniz tarihi sevgilinle kararlaştırıp 6 ay öncesine nişanı yapmak , atıyorum 1 yıl sonra istiyorsanız düğünü 6 ay sonra nişanı yapmak , babanla da aranda sorun çıkmamış olur
Yanlış anlamazsan bişey sorucam.
Baban maddi yönden çok zarara ugramamak için acaba hemen ewlendirmeyi düşünüyor olabilirmi..Bu konuda cimri davranabilirmi_??
Nişan apayrı sonuçta, ben tanıdım elbet ama ya ailem?
Babamın da içine sinsin istiyorum, öyle kızgınca söylemesin bazı şeyleri.
Nişan yaparken düğünü düşüneceksin çünkü 3 ay sonra o gelecek yani bir ev kurmak vs. kolay olmuyor..
Babam şuanda işin maddi yönünü düşünmüyor, hiç kız evlendirmedi ki, ki bir dünya borcumuz var bir de, düşünsene bu kadar basit konuşamazdı.
Bbabanın mantığı nasılsa birbirlerini tanıyolar uzatmayalım bu işi mantıgı değil..
Apar topar ewlendirip masrafları olabildiğince kısmak..
Herşey dört dörtlük tabiki olamaz ama alman gerekenleri mutlaka al..Nişanın düğünün içine sinsin..
Mutluluklar dilerim..
smuvila bence sen babanla bu konuyu enine boyuna konuş.
neticede sorun çözecek olan yine sorunu çıkarandır.
babam beni 6 ay içinde evlendirmeyi düşünüyormuş arkadaşlar, 3 ay önce erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmıştık, 3 hafta önce yengesine misafir olduk, orada konusu açıldı. Erkek arkadaşımın ablasi bir söz olsa adı konsa herkes için rahat olur, aileler biribirini daha iyi tanır, şimdi biz çekiniyoruz acaba gelmek isterler mi? çekinirler gibilerinden dediler, teyzemler de hak verdiler. Enişteme açacağız bu konuyu dediler ve nitekim açmışlar. Babam askerliğini öne sürerdi hep erkek arkadaşımın, smmm sınavı yüzünden ertelemek zorunda kaldı ve sınava girince tecilini bozdurup gidecek hemen, kısa dönem yapacak. Babam olmaz demiş, ben olmaz demesini askere gitmeden kız vermeme bağlarken meğer sebebi sözlenince erkek arkadaşımın bize gelip, gideceğiymiş. O bunlara tahammül edemediğinden de ne kadar hızlı o kadar iyi mantığıyla askerliğini yapıp gelsin ki bir engel kalmasın sözü, nişanı arka arkaya yapıp 6 ay içinde evlendireyim (miş) düşüncesi. Bana fikrimi soran yok tabi..
Hayır anlamıyorum, 6 ay içinde gelip gitmeyecek mi sanki? Illa ki görüşülecek. Yangından mal kaçırmıyoruz ki, hangi yüzyılda yaşıyoruz? Babam beni bazen çok şaşırtıyor, evlilik ciddi bir karar hazır olmak lazım, daha sözden bir şey anlamadan nişan gelecek, ondan sonra da düğün. Ki biz 7 yıldır görüşüyoruz, halen görüştüğümüzü de doğal olarak biliyor buna müsade ederken sözlü, nişanlı beklemeye etmiyor. Tek düşüncesi eve gelip gitmesi hayır zırt pırt gelecek değil ya, o şekilde bende istemem zaten, üstelik teyzemler sık sık gelmez, ailesiyle gelir demişler ama babam yine nuh demiş peygamber dememiş. Bana çok ani geliyor, açıkçası babamın bu düşüncesi moralimi bozuyor.
En az 6 ay, 1 sene nişanlı kalınması daha iyi olmaz mı?
valla canım uzadıkça affdersin ama b...u çıkıyor:) ayrıca 7 yıldır birliktesiniz ailelerde biliyor. Bence doğru bi mantık .
Ama hazır değilim emin değilim diyorsan tabiki zamanı uzat
6 ayda kısa bi zaman değilki benım eşimi tanıyıp evlenmem 5 ay surdu 6 aydada alacakalrını alabılırsın bence sen 2 yılda nişanlı kalsan almıycam deyen adam almaz daha para bırıktırmem lazım dıyorsun ınan evdeki hesap çarşıya uymuyor öyle para bırıktırıp herşeyi alman için sana çalıştığın işe görede değişir tabıde 5 yıl lazım bence nişanlılık dönemı kısa tutulmalı çünkü odönem herkes stresli oluyor ve sorunlarda çok oluyor
Bi an kendi babamdan bahsediliyor sandım
Ona göre de böyle şeyler adı konulunca fazla uzatılmamalı, gitmeler gelmelerden de hoşlanmazdı
Gerçi bende uzatmak istemediğimden benim için sorun teşkil etmedi
9 ayda isteme,söz,nişan,düğün yaptım pişman değilim
7 yıl gibi uzun süredir de birbirinizi tanıdığınıza göre, sende dert etme bence
Belki uzasa baban daha asabileşecek
Hayırlı işlerde acele ediniz gibi bir hadis te var mesela
Güzel düşün güzel olsun
Aynı benim babam..
Hayırlısı artık canım yaşayıp göreceğim.
Sen kaç yaşındasın bu arada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?