Kısa sürede evlenmek?

Ben sizi çok iyi anladım.
Bence de 6 ay 1 yıl nişan süresi normal 7 yıl tanışmış olsanız bile.
Çünkü aileler de o sürede birbirlerini tanıyacaklar.
Hem evlenmeyecek olsanız zaten yıllarca görüşmezdiniz.
Maddi olarak da düşünüyorsunuz gayet normal.
İnsan bi kere evleniyor herşey istediği gibi olsun istiyor.
Bir gelinlik alınırken bile insanlar kaç mağaza dolaşıyorlar.
Bu tür şeyler de para olsa bile zaman da lazım bence.
Ama madem babanız acele etmiş maddi olarak da üstesinden gelebilecek demekki.
Siz de bundan sonra bu sevincinizi yaşamaya bakın :)
Eve de gelip gidecekki babanız onu tanıyacak o da babanızı tanıyacak.
Zaten gereksiz yere iki de bir gelip gitme olmaz.

Annem kızardı evlilik konularını açmazdı, babam da aynı şekilde. Böyle büyüyünce, üstelik olaylar sizin dışınızda da gelişince, o etkiden kurtulup bu fikire alışmak kolay olmuyor.
Bide bizim memlekette bu şekilde evlenen neredeyse hiç yok, amcamın kızı, oğlu hepsi en az 6 ay nişanlı beklemişlerdir.
Bir akrabamın kızı 2 yıldır bekliyor, onlarda olan babam da olmayan bir şey var demek ki.

Son düzenleme:

Nişan apayrı sonuçta, ben tanıdım elbet ama ya ailem?
Babamın da içine sinsin istiyorum, öyle kızgınca söylemesin bazı şeyleri.
Nişan yaparken düğünü düşüneceksin çünkü 3 ay sonra o gelecek yani bir ev kurmak vs. kolay olmuyor..
Babam şuanda işin maddi yönünü düşünmüyor, hiç kız evlendirmedi ki, ki bir dünya borcumuz var bir de, düşünsene bu kadar basit konuşamazdı.

Yanlış anlamazsan bişey sorucam.

Baban maddi yönden çok zarara ugramamak için acaba hemen ewlendirmeyi düşünüyor olabilirmi..Bu konuda cimri davranabilirmi_??

Babam 3 ay nişanlı kalmamı, söz-nişan-düğün her şeyi 6 ay içinde halletmemizi istiyor canım benim..
Söz olursa, hemen nişanla, düğün gelir zaten ne ki, 3 ay var aralarında göz açıp kapamak gibi bir şey.

Son düzenleme:
Yanlış anlamazsan bişey sorucam.

Baban maddi yönden çok zarara ugramamak için acaba hemen ewlendirmeyi düşünüyor olabilirmi..Bu konuda cimri davranabilirmi_??

Babamın ya smuwiLa bana ev aldırırsa mantığından sonra, ev aldıracak mışım ona? okuturken de ben sizi okuttum, sizi okuttum derdi hep, yeğenine yıllar önce arada yardıma geliyor diye bugünün şu kadar parasını veriyordum dedi, ağzından kaçırdı biriyle konuşurken benim yanımda, yoksa asla söylemez. Amcamı tefecilerden borcunu ödeyip kurtaranda babamdır, hemde bir değil, iki değil. Adam 50 yaşında hala aynı, nasılsa bir kurtarıcısı var tabii, yani demem o ki öylede düşünebilir..
Çünkü babam uyanıkları yanlış yerde arıyor..

Son düzenleme:

Evet çok haklısınız.
Nişanı uzatmak iyi değildir derler ama sizin durumda 7 yıldır maşallah sorun olmamış ayrılma durumu olmamış.
Bundan sonra da olmaz inşallah.
Gerçekten zor işler bunlar.Kısa sürede evlenenleri tebrik etmek lazım.
Vaktinde rahatça biraz çeyiz falan alıp kenara koyabilseydin belki şimdi bu kadar üzülmezdin.
Hakkında hayırlısı olsun çok da canını sıkma.
Sen elinden geleni yapmışsın.Mutluluğunu yaşamaya bak.

canım biz de 4 sene birliktelikten, 7 aylık nişanlılıktan sonra evlendik..
emin ol uzatmak hiç iyi bişey değil, baban ne güzel bunun farkında
7 yıldır sürmüş inşallah bir ömür de sürer

Tamam şu an net olarak anlaşıldı konu..İçine sinmeden çeyizin eşyaların tamamen hazır olmadan ewlenme derim..

Bbabanın mantığı nasılsa birbirlerini tanıyolar uzatmayalım bu işi mantıgı değil..

Apar topar ewlendirip masrafları olabildiğince kısmak..

Herşey dört dörtlük tabiki olamaz ama alman gerekenleri mutlaka al..Nişanın düğünün içine sinsin..

Mutluluklar dilerim..

smuvila bence sen babanla bu konuyu enine boyuna konuş.
neticede sorun çözecek olan yine sorunu çıkarandır.

İlk söylediğimiz de önce ben tanıyacağım demişti, teee 12 saat uzaklıktaki memleketlerine kadar gidicem diyordu, yani benim 7 yıldır tanımamı sallamamıştı bile, onun derdi söz olursa eve girip çıkacağı..

Söz' de yenilir yutulur bir şey değil ki, gerektiğinde gelecek, biz gideceğiz normal ki bu?
Yani nesi anormal geliyor anlamıyorum??
Söz yaparsam 6 ay içinde evlendiririm diyor işte.

smuvila bence sen babanla bu konuyu enine boyuna konuş.
neticede sorun çözecek olan yine sorunu çıkarandır.

Canımsın, nutkum tutuluyor karşısında, konuşamıyorum ki, ama bende farkındayım konuşmam lazım, bir kez ben 6 ay içinde evlenmem demiştim ailecek hazır değiliz, annemin yokluğuna alışamadık falan diye doğru söylüyorsun demişti. Bakalım artık..

valla canım uzadıkça affdersin ama b...u çıkıyor:) ayrıca 7 yıldır birliktesiniz ailelerde biliyor. Bence doğru bi mantık .
Ama hazır değilim emin değilim diyorsan tabiki zamanı uzat

6 ayda kısa bi zaman değilki benım eşimi tanıyıp evlenmem 5 ay surdu 6 aydada alacakalrını alabılırsın bence sen 2 yılda nişanlı kalsan almıycam deyen adam almaz daha para bırıktırmem lazım dıyorsun ınan evdeki hesap çarşıya uymuyor öyle para bırıktırıp herşeyi alman için sana çalıştığın işe görede değişir tabıde 5 yıl lazım bence nişanlılık dönemı kısa tutulmalı çünkü odönem herkes stresli oluyor ve sorunlarda çok oluyor

valla canım uzadıkça affdersin ama b...u çıkıyor:) ayrıca 7 yıldır birliktesiniz ailelerde biliyor. Bence doğru bi mantık .
Ama hazır değilim emin değilim diyorsan tabiki zamanı uzat

Galiba hazır değilim, en çokta erkek kardeşimi düşünüyorum, onun alışması lazım.
Bizim aramız diğer kardeşime göre daha iyi, bende ona karşı daha töleranslıyım birbirimizi idare edebiliyoruz, bana asla küs duramaz mesela, en ufak bir isteğini de bana söyler, çekinmez.

Sevgilimi biliyor çok sırcıydı, hayatta söylemezdi kimseye, ama iş ciddiye binince değişti, agresfileşti ve evde durmadı bize geldikleri gün. Erken olduğunu söyleyip bana sitem etti, olaylar benim dışımda gelişti halbuki, böyle bir bir gideceğimizi yalnız kalacağını hatta herkesin kaçmaya yer aradığını, onu bir başına bırakacağımızı bile düşünebilir.

Onlar için zamana yaymak, acele etmemek istiyorum ben, bir yandan da bende kendimi alıştırırım.

Son düzenleme:
Bi an kendi babamdan bahsediliyor sandım
Ona göre de böyle şeyler adı konulunca fazla uzatılmamalı, gitmeler gelmelerden de hoşlanmazdı

Gerçi bende uzatmak istemediğimden benim için sorun teşkil etmedi
9 ayda isteme,söz,nişan,düğün yaptım pişman değilim

7 yıl gibi uzun süredir de birbirinizi tanıdığınıza göre, sende dert etme bence
Belki uzasa baban daha asabileşecek
Hayırlı işlerde acele ediniz gibi bir hadis te var mesela
Güzel düşün güzel olsun

Sadece kendim değil erkek arkadaşım da hazır olması lazım, o biriktiriyor bir yandan yapıyor bir şeyler ama kendisine sorsam o da nişandan 3 ay sonra düğüne erken der, sordum da hatta. :)

Son düzenleme:

Aynı benim babam..
Hayırlısı artık canım yaşayıp göreceğim.
Sen kaç yaşındasın bu arada?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…