- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
Bezelyeyi daha dün akşam yaptım dipfrizden çıkarıp,nefis oldu..
Bezelyeyi ayıkladım,yıkadım ve şok haşlama yaptım.Daha sonra iyice süzdürüp dipfrize attım.Şok haşlama yapmadıysan eğer böyle bir sorunla karşılaşmış olabilirsin.Buzluktan çıkarıldığında hiçbir işlem yapmaya gerek kalmıyor,çözdürülmeden kullanılıyor çünkü..
bütün yaz emek emek kışlıklarımı hazırladım çok büyük hevesle. biber,fasulye,bamya,menemen,börülce,dolmalık biber, közlenmiş patlıcan-biberler, mısır ve daha bir çok sebze... 9 günlük bayram tatilinden dönünce kapıyı açıp eve girdiğimde yanmayan lamba aklıma ilk buzluktakileri getirdi tabii.. :18: . bir açtım ki dolabı her şey erimişbiri ana sigortamızı indirmiş ve benim emekler hooop çöpe kimdir nedendir olaylarına girmeyelim canım çok sıkılıyor
şimdi geliyorum soruma: sorduğum çoğu kişi tadında değişiklik yoksa bişey olmaz tekrar dondur dedi. ben bazılarını direkt attım zaten kekleri dolmalık ve çiğden attığım yeşil biberleri, mısırları falan. Dondurduktan sonra çözülen yiyeceklerin tekrar dondurulmaması gerektiğini biliyorum ama bir de sizlere sorayım dedim. dondurdum tekrar dolaptalar ama yemeye cesaret edemem sanırım en sonunda atılacak gibigıda zehirlenmesinden korkarım.
başına böyle bir şey gelen var mı? varsa ne yaptılar???
canım şok haşlama nasıl yapılıyor?
bir de buzluktan çıkarınca çözdürülmeden nasıl kullanılıyor anlayamadım?
bir de saklarken ben ,poşette saklıyorum ,siz nasıl saklıyorsunuz buzlukta ? acaba poşetten mi koktu öyle :97::93:
bütün yaz emek emek kışlıklarımı hazırladım çok büyük hevesle. biber,fasulye,bamya,menemen,börülce,dolmalık biber, közlenmiş patlıcan-biberler, mısır ve daha bir çok sebze... 9 günlük bayram tatilinden dönünce kapıyı açıp eve girdiğimde yanmayan lamba aklıma ilk buzluktakileri getirdi tabii.. :18: . bir açtım ki dolabı her şey erimişbiri ana sigortamızı indirmiş ve benim emekler hooop çöpe kimdir nedendir olaylarına girmeyelim canım çok sıkılıyor
şimdi geliyorum soruma: sorduğum çoğu kişi tadında değişiklik yoksa bişey olmaz tekrar dondur dedi. ben bazılarını direkt attım zaten kekleri dolmalık ve çiğden attığım yeşil biberleri, mısırları falan. Dondurduktan sonra çözülen yiyeceklerin tekrar dondurulmaması gerektiğini biliyorum ama bir de sizlere sorayım dedim. dondurdum tekrar dolaptalar ama yemeye cesaret edemem sanırım en sonunda atılacak gibigıda zehirlenmesinden korkarım.
hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. attım hepsini. Nasipten çıkmış yapılabilecek bir şey yok ama insan emeğine üzülüyor işte... Allah beterinden saklasın .
tavuk suyunu genelde dondurma kaplarına koyup dondururum çorba yapacağım zaman direk buzluktan çıkarıp tencereye atarım.haşlanmış tavuk göğüsü de atarım deep freezera.tavuklu pilav filan yapcağam zaman direk çıkarıyorum.ama benim gibi yapcaksanız eğer tavuk suyunun soğmasını bekleyin kaba koymadan evvelarkadaşlar çok acil önerinize ihtiyacım var,tavuğu ve suyunu pişmiş ve didiklenmiş halde çorbalara yada pilavlara katılmak üzere saklayan ve hatta bunun pratik bi yolunu bilen var mı?mesela tavuk suyunu buz kalıplarında dondurmak gibi filan..pişirip,didikleyip saklamanın mahzuru olur mu?
yorgun savaşçı
haşlayıp sonra dondurup istediğin zaman çıkarabilirsin.ben yapıyorum a.s.
harika haber :lepi:, teşekkürler! yazık ya, bozulacak yoksa dolapta yarısı :gitme: yarın hepsi haşlanacak o zaman zemuszemus
hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. attım hepsini. Nasipten çıkmış yapılabilecek bir şey yok ama insan emeğine üzülüyor işte... Allah beterinden saklasın .
kızartmalık patatesleri hiç bi işlemden geçirmeden deepfreezede nasıl saklayabilirim bozulur mu kararır mı acaba hiç deneyen oldu mu:26::26:
değişik variyasyonlarla ben de denedim,ya tadı bi tuhaf oluyo ya da hamurumsu birşey olup çıkıyo.ön kızartma ile de denemeyin onu da denedim,hazırlardan yola çıkarak.bazı markalar ise çok hafiften fırınlayarak paketliyorlarmış.ama onunla uğraşıp daha sonra yine hüsranla karşılanmaktansa soyup dilimleyip o anda kızartmak bence en iyisi...seneler evvel, unlayıp koymak gerektiğini okumuş, denemiştik ama sonuçtan memnun kalmamıştık.
son günlerde her yerde hazır dondurulmuş patateslerin ön bir kızartmadan geçtiği ve bu yüzden az yağ çektiğini okuyorum. feast markayı çok övüyorlar bir de, ondan alacağım buzluk boşalır boşalmaz.
değişik variyasyonlarla ben de denedim,ya tadı bi tuhaf oluyo ya da hamurumsu birşey olup çıkıyo.ön kızartma ile de denemeyin onu da denedim,hazırlardan yola çıkarak.bazı markalar ise çok hafiften fırınlayarak paketliyorlarmış.ama onunla uğraşıp daha sonra yine hüsranla karşılanmaktansa soyup dilimleyip o anda kızartmak bence en iyisi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?