Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

arkadaşlar dondurulmuş sebzenizi bir yıldan fazla sakladığınız oldu mu acaba.o kadar çok dondurmuşum ki yaza kadar bitiremiyeceğim...2.seneye kalabilir mi acaba

canım bende çok doldurmuşum deepfrrez i. Heralde bidahaki yaza da alışveriş yapmak zorunda kalmayacağım.

Arkadaşlar havucu rendeleyip soteleyip derin dondurucuya koyuyormusunuz, koyuyorsanız buzluktan çıkarınca tadı nasıl oluyor, ben sarmısaklı yoğurt dökecem

nilüferciğim fasülyeyi öyle kavurup koyunca tadı nasıl oluyor?hiç değişiklik oluyor mu tadında?ben ayıklayıp öylece dondurucuya attım ama tadı hiç güzel olmadı kışın pişirdiğimde.konserve de yapmak istemiyorum.daha pratik bişi istiyorum.senin yaptığın aklıma yattı .tadı değişmiyorsa denemek isterm

ben karniyarigi kis icin hazirlamadim ..ama kisin bir kac kere patlican alipm yapmistim...yaptiklarim artinca bende buzluga attim...yemek istedigimde,direk tepsiye alip cok az salcali su ekleyip tekrar firinladim..cok da guzeldi tadi..yaza insallah iciyle beraber pisirip oyle aticam..cok pratik oluyor gercekten..

kızlar benim buzlukta kıymam var onu çözdürüp mantı yapı geri buzluğa koyabilirmiyim
hani derler ya çözülen et geri konulmaz diye
?

kızlar benim buzlukta kıymam var onu çözdürüp mantı yapı geri buzluğa koyabilirmiyim
hani derler ya çözülen et geri konulmaz diye
?

Evet canım çözülen et tekrar dondurulmaz sonuçta bakteri üretiyo hemen,ama kavurup, pişireceğin ölçülerde porsiyonlara bölüp tekrar buzluğuna atabilirsin,yemeklik hazır oluyo o zaman...

arkadaşlar yaprak sarma koyan arkadaşların mesajlarını okudum, ancak çiğden mi pişmiş mi koymak daha iyi ona rastlayamadım. başka bir yerde zeytinyağlı sarmaları çiğden koymak daha iyi diye okudum. etli yani kıymalı yaprak sarma donduran var mı aranızda?

Etli yaprak dolması da etli biber dolması da dondururum zaman zaman,hiçbir şey olmuyor.

Etli yaprak dolması da etli biber dolması da dondururum zaman zaman,hiçbir şey olmuyor.

o zaman ahiret sorularım için şimdiden özür dilerimmm:78:
-etli yaprak dolmasını çiğden dondurunca pişirmek için önceden çözmek mi lazım, ya da başka dikkat edilmesi gereken bir durum var mı?

-pişirip de koyarsak tekrar çözmeye çalışırken çok mu kendinden geçer:18:

annem kaç haftadır bu soruyu sormamı söylüyordu şimdi bak konuyormuş diyince gaza geldi

Öncelikle rica ederim..
-Donuk bir şekilde ocağa koyup,suyunu yağını salçasını ayarlayıp kısık ateşte pişiriyorsun.Tabi suyunu çok fazla koyma ne de olsa donuk olmasından mütevellit su ihtiva edecektir..
-Pişirip te koyarsan pek iyi olacağını sanmıyorum,hiç yapmadım.Çiğden koyup pişirince tazeden hiç farkı olmuyor..

tuttuğun sarma, aman altın olsun smeagol

tadı güzel olsun da ben damla damla su koyarım ona gözüm gibi bakarım, hazır annem dondurucuya atacak sarmaları sarmaya gönüllü olmuşken

çiğden koyacağız, altı kısık, suyu azar azar kontrollü yaşasın sarmalar:92:

tekrar teşekkürleeeerrr

not: annem evde sevinç çığlıkları atıyor bu saatte, iyi iyi bak sararım atarız, elimizin altında hazır olur diye kesinlikle normal bir aile değiliz

Ah canım ya,keşke daha önce bilseydim de daha önce faydam olsaydı size..Çok mutlu oldum işe yaradığım için.Bir dip not eklemek istiyorum.Sarmalarınızı daha sonra ocağa koyup pişireceğiniz tencereyle difrize atın.Plastik kap kullanmayın.Yoksa tencereye almak isterken birbirine yapışmış dolmaları ayırırken yırtılabilir..
Dolmabiberi de tavsiye ederim,afiyet olsun,annene hürmetler..

:84: ama oldu mu şimdiiiii canım yaaa tencereyi atmak ne mümkün bizde ayrı dolap yok ki, peki tepside ayrıkken dondursak sonra plastik kaplara alsak, ne dersin, ahh ahh evde yer olsa ya da ufak daracık dondurucu bulsak hemen alacağım da anneme

biz en pratik şeyler için kullanıyoruz hep hani zahmetli mamaları normalde de pek yapmayız ama annem taktı bu aralar sarmaya e hazır yapılmış olunca daaaa

Hmm,o halde donduracağınız tepsiyi streç filmle döşeyip sarmaları birbirine değmeyecek şekilde dondurup öyle koyun saklama kaplarına ,o zaman sorun çıkmaz sanıyorum.Kolay gelsin..

kızlar süpersiniz valla. ben yeni evliyim bu sene pek bişey atamadım dolaba. bir an önce yaz gelsin de ben de doldurayım dolabımı. bi de çalışıyorum gelince her işe yetişmek çoook zor oluyor. hepinize teşekkürler

Hmm,o halde donduracağınız tepsiyi streç filmle döşeyip sarmaları birbirine değmeyecek şekilde dondurup öyle koyun saklama kaplarına ,o zaman sorun çıkmaz sanıyorum.Kolay gelsin..

köfteleri dondurduğumuz gibi yapacağız sanırım.ilk sefer için az bir miktarla deneme yapalım ki ziyan olmasın ahh ahh nerde tencereyle yemek koymak, ufacık yer zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…