- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
kış hazırlıklarına başladınızmı kızlar neler koyuyorsunuz dolaplarınıza hadi başlayalım paylaşmaya
ben bugün enginar aldım ilk olarak Allah iyi günlerde ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah
Bende yeni evliyim, sanırım bugünlerde dondurucuya enginar konuyor. Enginarı koyarken nasıl işlemler uyguluyorsunuz? Pazarda limonlu su ile poşete koyuyor satıcılar o şekilde dolaba mı atıyorsunuz, yoksa haşlıyor musunuz?
Arkadaşlar dün akşam domates konservesi yaptım ters çevirdim bugün kavanozları dolaba koyacam ama dolabımda çok yer yok acaba dışarıda saklanır mı?
bende bir sürü enginar depoladım. geçen yıl çiğ olarak atmıştım. gayet güzeldi. bu yılda aynısını denedim ama bu yıl içine limon da koydum bolca. kış için muhteşem oluyor. bu arada enginarları kavanozlara dolduranlarıda duydum. konserveleme tekniğiyle
hmmm hemen hemen hepsini yapıorum bunların iyi ki var o dondurucu :)
Dolmalık bıberı temızleyıp çig olarak
Agactakı lımonlarımı toplar sıkar kabuklarını rendeler buz kalıbında dondururum as su ve sekerle mıss gıbı lımonata :)
Barbunya bezelye engınar kuru fasulye (haslanmıs )
Yemeklık dogradıgım patates bıber havuc
İki kişi için bı haylı fazla olan corbamı 500ml lık pet sıselere koyar atarım
Sigara boregı mılfoy boregı sarar cozmeden fırın tepsısıne atar sıcak fırına atarım
Kurabıyelerımı pısırır sonra mıgrodalgada ısıtmak uzere atarım
Patlıcan musakka ve karnıyarık koyarım
Pastorıze sutlerı atarım
Kaşar peynırı tereyag boreklık peynır ...
Borek ya da kurabıye hamuru
Köfte Kavrulmus kıyma
Kabak ve patlıcanları dograyıp sonra kızartmak uzere atarım
Meyvelerı pure halıne getırıp pastalarda kullanmak uzere atarım
Kapuskayı cok sevıyorum bunun ıcın soganla lahana kavurup atarım
Asma yapragını çiğ olarak atarım pısınce rengı koyu yesıl oluo ama lezzetınden bısıy kaybetmıyo
Mısırı haslayıp atarım Dometesı kaynatıp kavanozlara koyarım
İşin açıgı ben ısı fazla abarttım pazara cıktıktan sonrakı gun aldıgım tum malzemeyı cesıt cesıt yemek yapar on ıslemlerını tamamlar posetleyıp atarım canım hıc yemekle ugrasmak ıstemezse usenırsem cıkartır pısırıverırım acayıp pratık yanına pılav ya da makarna kalıyo o nu yapıverıyım artık :)
hmmm hemen hemen hepsini yapıorum bunların iyi ki var o dondurucu :)
Dolmalık bıberı temızleyıp çig olarak
Agactakı lımonlarımı toplar sıkar kabuklarını rendeler buz kalıbında dondururum as su ve sekerle mıss gıbı lımonata :)
Barbunya bezelye engınar kuru fasulye (haslanmıs )
Yemeklık dogradıgım patates bıber havuc
İki kişi için bı haylı fazla olan corbamı 500ml lık pet sıselere koyar atarım
Sigara boregı mılfoy boregı sarar cozmeden fırın tepsısıne atar sıcak fırına atarım
Kurabıyelerımı pısırır sonra mıgrodalgada ısıtmak uzere atarım
Patlıcan musakka ve karnıyarık koyarım
Pastorıze sutlerı atarım
Kaşar peynırı tereyag boreklık peynır ...
Borek ya da kurabıye hamuru
Köfte Kavrulmus kıyma
Kabak ve patlıcanları dograyıp sonra kızartmak uzere atarım
Meyvelerı pure halıne getırıp pastalarda kullanmak uzere atarım
Kapuskayı cok sevıyorum bunun ıcın soganla lahana kavurup atarım
Asma yapragını çiğ olarak atarım pısınce rengı koyu yesıl oluo ama lezzetınden bısıy kaybetmıyo
Mısırı haslayıp atarım Dometesı kaynatıp kavanozlara koyarım
İşin açıgı ben ısı fazla abarttım pazara cıktıktan sonrakı gun aldıgım tum malzemeyı cesıt cesıt yemek yapar on ıslemlerını tamamlar posetleyıp atarım canım hıc yemekle ugrasmak ıstemezse usenırsem cıkartır pısırıverırım acayıp pratık yanına pılav ya da makarna kalıyo o nu yapıverıyım artık :)
kızlar ben de biey sorcam artık derin donurucu erbabı olmuşsunuz bilirsiniz..
krep yapıyorum fazla olanlar derin dondurucuda saklanır mı? yağlı kağıda sarıp falan ya da nasıl neyle konulmalı sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?