- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
köfteleri dondurduğumuz gibi yapacağız sanırım.ilk sefer için az bir miktarla deneme yapalım ki ziyan olmasınahh ahh nerde tencereyle yemek koymak, ufacık yer zaten
Yorgun Savaşçı
Canım ben hep yaptığım için cevap veriyim dedim.. Ben yazın yazlıktaki yapraklarımı alıyorum bir güzel yıkayıp biraz haşlıyorum etli içimi hazırlayıp sarıyorum ardından buzdolabı poşetine ne kadar yiyeceksek ayırıp koyuyorum kesinlikle tavsiye ederim özellikle çalışan insanlar için süper.
Vişnelerimide yazın alıp ayıklayıp yıkayıp koyuyorum buzluğuma:)) kışın çok iyi oluyor.. He bu arada Yeşil fasülyeyide öyle yapıyorum..
Hiç merak etme savaşçı,bolca sarın birer yemeklik dondurun dediğim gibi,sonra afiyetle yiyin,beni de yerken anın..
kızlar burda yazılanları bende yapıyorum bende size kıştan yaza bir hazırlık yazıcam ben portakal kabuklarını ince ince doğrayıp atıyorum buzluğa yazın keklerde kurabiyelerde çok ii oluyor bide taze bakla koyuyorum yazın sıcakta soğuk soğuk yoğurla ii gidiyo
ben küp küp doğrayıp koymuştum.hiç bir değişiklik olmuyor tadındaarkadaşlar havuç koymak istıyorum dolaba nasıl koymalıyım tadında değişiklik olurmu
ben küp küp doğrayıp koymuştum.hiç bir değişiklik olmuyor tadında
yemeğin içine ne kadar lazımsa kırıp koydum..taze gibi oldu.
kızlar burda yazılanları bende yapıyorum bende size kıştan yaza bir hazırlık yazıcam ben portakal kabuklarını ince ince doğrayıp atıyorum buzluğa yazın keklerde kurabiyelerde çok ii oluyor bide taze bakla koyuyorum yazın sıcakta soğuk soğuk yoğurla ii gidiyo
selam arkadaşlar bamya ve fasulya gibi şeyleri yağda şokladıkdan sonra buzluga goyanlar var. doğru mu bu sizce. benda isderim yapayım ama hiç bi bilgim yok. yardımcı olun lütfen. asma yaprağı nasıl saklanır , bamya nasıl saklanır ?
Öncelikle rica ederim..
-Donuk bir şekilde ocağa koyup,suyunu yağını salçasını ayarlayıp kısık ateşte pişiriyorsun.Tabi suyunu çok fazla koyma ne de olsa donuk olmasından mütevellit su ihtiva edecektir..
-Pişirip te koyarsan pek iyi olacağını sanmıyorum,hiç yapmadım.Çiğden koyup pişirince tazeden hiç farkı olmuyor..
Ah canım ya,keşke daha önce bilseydim de daha önce faydam olsaydı size..Çok mutlu oldum işe yaradığım için.Bir dip not eklemek istiyorum.Sarmalarınızı daha sonra ocağa koyup pişireceğiniz tencereyle difrize atın.Plastik kap kullanmayın.Yoksa tencereye almak isterken birbirine yapışmış dolmaları ayırırken yırtılabilir..
Dolmabiberi de tavsiye ederim,afiyet olsun,annene hürmetler..
Hmm,o halde donduracağınız tepsiyi streç filmle döşeyip sarmaları birbirine değmeyecek şekilde dondurup öyle koyun saklama kaplarına ,o zaman sorun çıkmaz sanıyorum.Kolay gelsin..
Hiç merak etme savaşçı,bolca sarın birer yemeklik dondurun dediğim gibi,sonra afiyetle yiyin,beni de yerken anın..
selam arkadaşlar bamya ve fasulya gibi şeyleri yağda şokladıkdan sonra buzluga goyanlar var. doğru mu bu sizce. benda isderim yapayım ama hiç bi bilgim yok. yardımcı olun lütfen. asma yaprağı nasıl saklanır , bamya nasıl saklanır ?
sımdılık sadece yanı bu sezon ıcın
5 kılo bezelye aldım koydum
bı de bakla ladım koydum bı de esek baklası denıyor onu aldım koydum
daha da alıp koyarım ama bıraz daha zaman var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?