- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.141
cevabınız için teşekkür ederimben iki senedir zeytin yapıyorum. zeytinleri yıkayıp kurutup şişelere dolduruyorum. üzerine şişenin büyüklüğüne göre tuz koyup kapatıyorum. bir süre şişeyi çevirerek tuzun yayılmasını sağlıyorum. daha sonra 7veya 8 ay sonra açıp suyunu süzdürüp bir hafta kadar açıkta bekletiyorum. böylece kararıyor ve daha da tatlanıyor. biz böyle de seviyoruz ama sizin yaptığınızı da merak ettim. sizce bu şekilde yapılandan farkı ne olur. ayrıca en kısa zamanda birkaç kavanoz acı sos yapmak istiyorum
bende 5 6 kilo dometes haslayip kabuklarini soydum...sonra bunlari bir guzel dograyip uzerinede yesil biber dogradim uzerinede tuz ekledim soguyunca poselere koydum difkule attim oldu menemen cok guzel oluyor....8 9 poset cikti galiba....5 6 kiloda yesil fasulye kuruttum....ucuzlamisti cok uyguna geldi iste bereket budur diyorumev hanimi olmakda bir meslek degilmi arkadaslar....
ellerine sağlık canım güle güle yersiniz inşallah ev hanımı olmak en büyük meslek :))
ne demek ben teşekkür ederim.yalnız belirtmek istediğim bir husus var,benim tarifini verdiğim zeytin siyah ve şişeye susuz olarak konandan.onun için çürütme diyoruz. 10 kilo siyah zeytine 1 kg tuz ölçüsüne göre oluyor.siz salamuradan bahsediyorsunuz sanırım.doğru anladım mı bilem. yani biz bir kaç çeşit yapıyoruz,salamura, dilme,(çizik)kırma.....işte öyle..
tamam o zaman problem yok. zaten akşam tekrar okuyunca sizinkinin de susuz olduğunu fark ettim.ilk önce neden anlayamadım bilmem. o zaman bu şekli deneyebilirsin.bizimkinin farkı sirke ve şeker de konuyor ve de küçük küçük delindiği için acı suyu daha iyi çıkıyor. 10 kg zeytine 1 kg. tuz yarımşar çay bardağı,sirke, şeker ve zeytin yağı ölçüsü.zeytini yıkadıktan sonra (kurutmaya da gerek yok bişeycik olmaz) bütün malzemeyi bir leğende harmanlayıp şişelere doldurduktan sonra şişeyi kapatıp koyuyoruz bir yere, geliş gidiş ceviriyoruz döndürüyoruz. o kadaar. afiyet olsuun:89: bu arada acı sosu mutlaka deneyin tavsiye ederim. buyıl sahurda bile yedik.kahvaltılar da bile yemeye başladık:))ben sadece bir çeşit bildiğim için diğerleri nasıl oluyor hiçbir fikrim yokbenim yaptığımda da su yok sadece tuzla konuluyor. biz ailecek sele zeytinine benzer tat ve görüntüde olan zeytinleri seviyoruz. sizin yaptıklarınızın içinde hangisi buna uyarsa onun tarifini verir misiniz?
kızlar öğleden beri mutfaktayım sabahtan domatesleri aldım soydum doğradım 10 poşet yaptım attım dolaba bakalım sonra buz kalıbına döktüm donunca poşetlicem onlarıda kalan 10 domateslede içine biber doğrayıp tencerede suyunu salıp çekene dek çevirdim melemenlik yani soğusun bekliyorum poşetleyip oda dolaba hemen yanındada patlıcan közlüyorum onlarıda soyup doğrayıp dolaba göndericem dolapta yer kalmıcak bu gidişle bunları ilk kez yapıyorum ha yeni evliyim bakalım kışın anlıcaz nasıl olduklarını inş güzel olurlar bide orucum bugün kokular karmakarışık oldu bende buğün :) hepimize kolay gelsin bunları yaparken siteden yorumlardan çok faydalandım hepinize tşkler
Afiyet olsun. Kışa hazır yemek. bende bugün dolma biberlerin içini çıkarıp hafif sıcak suda daldırıp çıkarttım.Soğuyunca deepfreze atacağım.
arkadaşlar koçanlı mısır saklanırmı buzlukta bilen var mı
arkadaşlar koçanlı mısır saklanırmı buzlukta bilen var mı
ne demek ben teşekkür ederim.yalnız belirtmek istediğim bir husus var,benim tarifini verdiğim zeytin siyah ve şişeye susuz olarak konandan.onun için çürütme diyoruz. 10 kilo siyah zeytine 1 kg tuz ölçüsüne göre oluyor.siz salamuradan bahsediyorsunuz sanırım.doğru anladım mı bilem. yani biz bir kaç çeşit yapıyoruz,salamura, dilme,(çizik)kırma.....işte öyle..
kızlar bişi sorucam bilenlere biz bi kaç defa deepfreeze yemeklik kabak doğrayıp küp küp yemeklik koyduk sonra çıkarıp yemeğini yaptığımızda aynı taze alınmış dalından gibi tadı vardı yalnız ben istiyorum kızaartmalık kabak da koyalım şoka halka halka doğrayıp acaba çiğ bu şekil konulsa güzel olur mu yoksa kabağıda mı kızartıp koymak gerek:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?