Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

kızlar bu kavanozlara domatesleri dolduruyorlar ya ,nasıl oluyor o bende yapmak ıstıyorum ? anlatabilir mi biri acaba?

canım sen domates sosumu yapmak istiyosun tam olarak domatesi soy ister rendele ister robottan geçir sonra koy tencereye suyunu salıp çekene dek kaynat istersen birazcıkta tuz at içine genelde tariflerde öle yazıyo çünki çok atma ama tuz dondurucuda asitleşirmiş çünki sonra kaynarken gene istersen geçirebilirsin blendırdan tercihine bağlı kaynar halde kavanozlara doldur kapağını çıkıca kapa ters çevir 1 gün öle beklet ertesi gün sosların hazır serin bi yerde muhafaza edebilirsin dolaba koymana gerek yok kavanoz açıldığında tüketene kadar dolaba koy kolay gelsin :)

yoğurdu az koymuş olabilirsin öte yanda 4-5 saatte bir hamuru yoğurman gerekir.yani elinle karıştırıp havalandır. biz çok ekşitmiyoruz 3 gün bekletip (beklerken bu şekilde karıştırılıyor. karıştırırken fıss fıss diye ses çıkar) seriyoruz.bazısı ekşi seviyo, 1 hafta, hatta 2ve 3 hafta bekleten bile var.eğer bu şekilde yoğurursan eminim kabaracaktır.ellerine sağlıkzeytin tarifini daha sonra versem olur mu? biraz keyifsizim de bugün daha fazla bekletmek istemedim:130:

kızlar turşu yapıcam araştırdım heryerde farklı bi tarif var kafam karıştı
sizin yaptığınız su tuz ve sirke oranlarınız nasıl
mesala bir litre suya ne kadar tuz ve sirke koymak lazım

kızlar turşu yapıcam araştırdım heryerde farklı bi tarif var kafam karıştı
sizin yaptığınız su tuz ve sirke oranlarınız nasıl
mesala bir litre suya ne kadar tuz ve sirke koymak lazım

bence hiç bu şekilde uğraşma turşu kur diye özel litreyle satılan karışımlar var kemal kükrerin 5 lt lik pet şisede satılıyor direk kurucağın sebzeye bu karışımı koyuyosun bi de sarımsak atıyosun o kadar

kızlar tarifdeki gibi tarhana yaptım serdim fazla kurumuş robotta defalarca çektim olmadı şimdi ne yapmam lazım
ne olur yardım edin ziyan olmasın acele cevap bekliyorum lütfen

kızlar tarifdeki gibi tarhana yaptım serdim fazla kurumuş robotta defalarca çektim olmadı şimdi ne yapmam lazım
ne olur yardım edin ziyan olmasın acele cevap bekliyorum lütfen
tarhananın üzerine biraz su serpiştir tekrar karıştır, ama fazla döküp çamur gibi olmasın nemli olacak şekilde sepiştir.biraz bekleyip tekrar robottan geçir.zaten robottan geçirdiğimiz tarhananında nemi ele gelmelidir. son kuruma un haline geldiğinde olmalı.böylece bozulma vs. olmaz. tam kuruduktan sonra da pet şişeye koyarsanız çook uzun zaman muhafaza edebilirsiniz gelecek yıla kadar bile

çok teşekkür ederim dün çok canım sıkıldı. sağ olun canım yaptıkça sizi anımsayacağım Allah razı olsun....

çok teşekkür ederim dün çok canım sıkıldı. sağ olun canım yaptıkça sizi anımsayacağım Allah razı olsun....
ne demek, allah senden de razı olsun.çok sevindim senin de sevinmene.başımıza geldiği için bu anlıyorum yani. biz eskiden robotlar daha yokken, nemli halde elekten geçirirdik, canımız çıkardı. sonra komşunun biri ben de robot var onunla yapıyom çok rahat oluyo sen tarhananı iyie kurut dedi, kuruttuk neyse taş gibi oldu bir türlü çekemedik robotta ardından bu şekilde ıslatalım dedik. ıslatınca gördükki rahatça geçiyor.ogün bugün biraz kurusa tarhana bu yöntemle hallediyoruz.zaten mutlaka herşeyin bir çaresi bulunuyor yeterki israf etmemeye niyet edelim.

kızlar geçen sene taze fasulyeleri ayıklayıp çiğden koydum kuku oldu buzluk kokusu acaba bu koku çiğden koyduğum için mi şimdi şoklamayı öğrendim tavsiye eder misiniz yoksa benim dolapta mı bir sorun var

evet şoklamanı tavsiye ederim annem fasulyeyi hafif sarartır içine domatesinide koyar .soğuyunca poşetlere doldurup dolaba yerleştirir, kışın domateside hazır içinde oluyo poştten çıkarıp ocağa koymak kalıyo dolap kokusuda olmuyo tavsiye ederim

Domates sos yaptım
Domatesleri soyup, doğradım
Süzgeçte biraz süzdükten sonra, rondodan geçirdim, püre kıvamına ulaştı.
Tencereye biraz sıvıyağ ekleyip, domatesleri iyice kaynattım. 45 dk kadar orta ısıda kaynatmaya devam ettim.
Soğuduktan sonra plastik su ve maden suyu şişelerine doldurdum. Şişeler tam dolmayacak, donunca patlar çünkü.
Dondurucuya kaldırdım. Kullanırken de bir minik şişeyi çözdürüp kullanıyorum ve bitene kadar buzdolabının normal bölümünde muhafaza ediyorum.

Menemenlik de yaptım: domatesleri soy, doğra, süzdür. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, soğan ve 1-2 sivri biber doğrayıp kavurdum. Domatesleri ekledim. Azıcık kavrulsa yeter. Buzdolabı poşetlerine ince olacak şekilde yerleştirip, ağzını bağlayıp hoop dondurucuya… ince yapınca elimle kırıp kırıp kullanabiliyorum.

Domates macerası böylece bitti şimdilik. Patlıcan ve kırmızı biber önümüzdeki günlerde benim elimden öpecek.
Herkese olay gelsin. Bereketli olsun.

Arkadaşlar ben patlıcan oturtma yapmak için patlıcanları kızartıp koyuyorum ama çözlünce dolap kokusu oluyor, ben nerde yanlış yapıyorum? çiğden küp doğrayıp kaldırsam çıkarınca kızartsam olur mu?

canım ben çok uzun durduğu için koktuğunu düşünüyorum ama yine de tam olarak bilmiyorum sebebini
ben geçen seneye kadar kızartıp koyardım buzluğa koku falan olmazdı genelde
ama geçen sene kansorejen etkisi çok oluyormuş diye duydum
bende bu sene nasıl koyacağımı arıyorum tavsiyeleri olan varsa bekliyorum kızlar

arkadaşlar ben yeni evlendim bu konularda pek bilgim yok ama bende kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum sizinde tecrübelrinizden yararlanma istiyorum yemeklik domatesi,yeşil fasulyeyi ve bamyayı dondurucuya nasıl bırakıyorsunuz?yardımcı olursanız sevinirm şimdiden çok teşekkürler...

ancak yazabiliyorum canım. bu ara hem biraz rahatsızdım hem de yoğundum.yeşil zeytinleri tabi,sert siyah zeytin de çok güzel olur,bıçakla 3 tarafından çiziyoruz. yani bıçakla çekirdeğe kadar bastırarak kesiyoruz.sonra dildiğimiz bu zeytinleri uygun bidon, şişe veya kavanoza katıp.hemen tatlanıp yemeye uygun hale gelmesini istersek üzerine tuz falan koymadan çeşme suyu koyuyoruz ağzına kadar. 10-15 gün boyunca hergün suyunu değiştiriyoruz. 8-9 uncu günden sonra tatlanmaya başlayacaktır.bu günlerde tadına bakarız.tatlanmışsa tuzlu su koyarız. tatlanmamışsa temiz suyu değiştirmeye devam ederiz.15 en fazla 20 günde tatlanır. ama lütfen suyu hergün değiştirmeye özen gösterelim yoksa su kokar ve zeytini de bozar.tamamen tatlanınca tuzlu suya koyarız.suyun tuzu çok olmalı ki, içine koyduğumuz zeytin erimesin.istediğimiz zaman zeytini sudan çıkarıp duru suda bekletip tuzu gittikten sonra yiyebiliriz.tatlanınca hemen de yenebilir ama tuzlanmadan o bildiğimiz zeytin tadı olmuyor yavan oluyor. zeytini hem korumak hem de alıştığımız tadı almak için tuz şart. bu dilme( çizik) zeytin tarifi. bir ara da salamurayı veririm inşallah, çürütmeyi daha önce yazmıştım afiyet şifa olsuun. inan kendi yaptığın zeytinin tadına doyamayacaksın

Son düzenleme:
bir de çizik zeytini ilerki zamanlarda örneğin yaza yemek içinse tuzlu su içine biraz da limon tuzu atıp (suyun tuzu iyice belli olacak) zeytinleri buna koyacağızve suyu hiç değiştirmeden kapağı kapatıcaz. yaza veya gelecek sene açınca yine diğer tarifte olduğu gibi sade suya koyup tuzu gittikten sonra yiyebiliriz

bende dolmalık biberi kuutmadan taze olarak zeytinyağlı doldurup attım dondurucuya sonra menemen bezelye bamya ve kozlenmiş biber koydum bıde her sene yaptıgım gibi bu senede acı sosumdan yapıp attım dolaba isteyene tarifini verebilirim eşim ve çevrem cok seviyolar

5 kg. domatesi kabuklarını soyup salçalık gibi doyrayıp atıyoruz tencereye o kaynarken diğer tarafta biz cin biberi deriz bazıları arnavut biberi der en acı sşu minik ınce olan biberleri robotta kıyıp yagda kavurmaya başlıyoruz sonra sonya kaynamakta olup biraz koyulaşmış olan domateslerin içine katıyoruz onlar birlikte kaynarken diğer tarafta 2 tane sarımsagı soyup onuda robotla kıyıp domatesin içine katıyoruz ve bir iki fokurdadıktan sonra kapatıyoruz kavanozlara döküp saklayabilirsiniz servis ederken üzerine kimyon ve dövülmüş serpin umarım beğenirsiniz....

öncelikle herkese selam

bende bu sene yaptiklarimi sizinle paylasmak istedim

10 kilo taze fasülye bahceden toplanmis attim dondurucuya, yapilisini da yazayim kisaca ayiklayip yikadiktan sonra direk tencereye atiyorum kapagini kapattiktan 1-2 dak sonra bir kere karistiriyorum sonra gine 1-2 dak yani rengi dönene kadar tencerede bekliyor, sonra hemen soguk suyun icine atiyorum sok olmasi gerek, rengini ve tazeligini kaybetmesin diye, bide hemen soguyor, torbalayip dondurcuya atiyorum.

10 pisirimlik karisik kizartma attim

robotdan sogan dogradim suyunu cikarmadan hafif irice 3 kilo kadar torbalayip attim

7 pisirim sarma sardim

veee daha yapmak istediklerim insallah bu hafta icinde

6-7 kilo kadar pohca

120 tane kadar dolma, icini dolduruyorum ben, bol kiymali

1 ay sonra da 3-4 kilo kadar köfte

eger birazcik daha yerim olursa pizza da yapmak istiyorum oda cok güzel oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…