- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.161
kızlar bu kavanozlara domatesleri dolduruyorlar ya ,nasıl oluyor o bende yapmak ıstıyorum ? anlatabilir mi biri acaba?
yoğurdu az koymuş olabilirsin öte yanda 4-5 saatte bir hamuru yoğurman gerekir.yani elinle karıştırıp havalandır. biz çok ekşitmiyoruz 3 gün bekletip (beklerken bu şekilde karıştırılıyor. karıştırırken fıss fıss diye ses çıkar) seriyoruz.bazısı ekşi seviyo, 1 hafta, hatta 2ve 3 hafta bekleten bile var.eğer bu şekilde yoğurursan eminim kabaracaktır.ellerine sağlıkcanim bayadir rahatsizim yazamadim senden rica etsem bana zeytinin nasil yapildini yazarmisin cürütme, salamura yada baska sekli varsa
tatlim benim tarhana eksimiyor.normalda mayalanmaya birakildiginda eksirmis mayali hamur gibi kabarirmis benim ki olmuyor sence nerde eksik birsey yaptim cevabini bekliyorum öpüyorum
kızlar turşu yapıcam araştırdım heryerde farklı bi tarif var kafam karıştı
sizin yaptığınız su tuz ve sirke oranlarınız nasıl
mesala bir litre suya ne kadar tuz ve sirke koymak lazım
tarhananın üzerine biraz su serpiştir tekrar karıştır, ama fazla döküp çamur gibi olmasın nemli olacak şekilde sepiştir.biraz bekleyip tekrar robottan geçir.zaten robottan geçirdiğimiz tarhananında nemi ele gelmelidir. son kuruma un haline geldiğinde olmalı.böylece bozulma vs. olmaz. tam kuruduktan sonra da pet şişeye koyarsanız çook uzun zaman muhafaza edebilirsiniz gelecek yıla kadar bilekızlar tarifdeki gibi tarhana yaptım serdim fazla kurumuş robotta defalarca çektim olmadı şimdi ne yapmam lazım
ne olur yardım edin ziyan olmasın acele cevap bekliyorum lütfen
tarhananın üzerine biraz su serpiştir tekrar karıştır, ama fazla döküp çamur gibi olmasın nemli olacak şekilde sepiştir.biraz bekleyip tekrar robottan geçir.zaten robottan geçirdiğimiz tarhananında nemi ele gelmelidir. son kuruma un haline geldiğinde olmalı.böylece bozulma vs. olmaz. tam kuruduktan sonra da pet şişeye koyarsanız çook uzun zaman muhafaza edebilirsiniz gelecek yıla kadar bile
ne demek, allah senden de razı olsun.çok sevindim senin de sevinmene.başımıza geldiği için bu anlıyorum yani. biz eskiden robotlar daha yokken, nemli halde elekten geçirirdik, canımız çıkardı. sonra komşunun biri ben de robot var onunla yapıyom çok rahat oluyo sen tarhananı iyie kurut dedi, kuruttuk neyse taş gibi oldu bir türlü çekemedik robotta ardından bu şekilde ıslatalım dedik. ıslatınca gördükki rahatça geçiyor.ogün bugün biraz kurusa tarhana bu yöntemle hallediyoruz.zaten mutlaka herşeyin bir çaresi bulunuyor yeterki israf etmemeye niyet edelim.çok teşekkür ederim dün çok canım sıkıldı. sağ olun canım yaptıkça sizi anımsayacağım Allah razı olsun....
kızlar geçen sene taze fasulyeleri ayıklayıp çiğden koydum kuku oldu buzluk kokusu acaba bu koku çiğden koyduğum için mi şimdi şoklamayı öğrendim tavsiye eder misiniz yoksa benim dolapta mı bir sorun var
Arkadaşlar ben patlıcan oturtma yapmak için patlıcanları kızartıp koyuyorum ama çözlünce dolap kokusu oluyor, ben nerde yanlış yapıyorum? çiğden küp doğrayıp kaldırsam çıkarınca kızartsam olur mu?
ancak yazabiliyorum canım. bu ara hem biraz rahatsızdım hem de yoğundum.yeşil zeytinleri tabi,sert siyah zeytin de çok güzel olur,bıçakla 3 tarafından çiziyoruz. yani bıçakla çekirdeğe kadar bastırarak kesiyoruz.sonra dildiğimiz bu zeytinleri uygun bidon, şişe veya kavanoza katıp.hemen tatlanıp yemeye uygun hale gelmesini istersek üzerine tuz falan koymadan çeşme suyu koyuyoruz ağzına kadar. 10-15 gün boyunca hergün suyunu değiştiriyoruz. 8-9 uncu günden sonra tatlanmaya başlayacaktır.bu günlerde tadına bakarız.tatlanmışsa tuzlu su koyarız. tatlanmamışsa temiz suyu değiştirmeye devam ederiz.15 en fazla 20 günde tatlanır. ama lütfen suyu hergün değiştirmeye özen gösterelim yoksa su kokar ve zeytini de bozar.tamamen tatlanınca tuzlu suya koyarız.suyun tuzu çok olmalı ki, içine koyduğumuz zeytin erimesin.istediğimiz zaman zeytini sudan çıkarıp duru suda bekletip tuzu gittikten sonra yiyebiliriz.tatlanınca hemen de yenebilir ama tuzlanmadan o bildiğimiz zeytin tadı olmuyor yavan oluyor. zeytini hem korumak hem de alıştığımız tadı almak için tuz şart. bu dilme( çizik) zeytin tarifi. bir ara da salamurayı veririm inşallah, çürütmeyi daha önce yazmıştım afiyet şifa olsuun. inan kendi yaptığın zeytinin tadına doyamayacaksıncanim bayadir rahatsizim yazamadim senden rica etsem bana zeytinin nasil yapildini yazarmisin cürütme, salamura yada baska sekli varsa
tatlim benim tarhana eksimiyor.normalda mayalanmaya birakildiginda eksirmis mayali hamur gibi kabarirmis benim ki olmuyor sence nerde eksik birsey yaptim cevabini bekliyorum öpüyorum
bir de çizik zeytini ilerki zamanlarda örneğin yaza yemek içinse tuzlu su içine biraz da limon tuzu atıp (suyun tuzu iyice belli olacak) zeytinleri buna koyacağızve suyu hiç değiştirmeden kapağı kapatıcaz. yaza veya gelecek sene açınca yine diğer tarifte olduğu gibi sade suya koyup tuzu gittikten sonra yiyebilirizyoğurdu az koymuş olabilirsin öte yanda 4-5 saatte bir hamuru yoğurman gerekir.yani elinle karıştırıp havalandır. biz çok ekşitmiyoruz 3 gün bekletip (beklerken bu şekilde karıştırılıyor. karıştırırken fıss fıss diye ses çıkar) seriyoruz.bazısı ekşi seviyo, 1 hafta, hatta 2ve 3 hafta bekleten bile var.eğer bu şekilde yoğurursan eminim kabaracaktır.ellerine sağlıkzeytin tarifini daha sonra versem olur mu? biraz keyifsizim de bugün daha fazla bekletmek istemedim:130:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?