Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

bide dipfrize koymadan yaptiklarim belki yapmak istegen oursa diye fikir amacli

25 kilo ya yakin domates konservesi yaptim

robotla domatesleri dogruyorum tencereda kaynamaya basladiktan sonra az tuz ve sivi yag, fazla kaynatmiyorum yoksa cok suyu cikiyor konservelere koyup hemen agzini kapatiyorum. bunlari daha cok taze fasülye ve cig köfte yada türlü yemekleri icin kullaniyorum, hem dogranmis hem yaz domatesi oldugu icin cok lezzetli oluyorlar

10 kavanoz da menemenlik yaptim, kocaman bir tavada bol sogani kavurdum sonra biber sonrada domatesleri kavurduktan sonra onlarida kavnozlara koydum, kisin menemen yapicagim zaman tavada isitip üzerine 2-3 yumurta kir tamam.

ha bide yukarida yazdigim domatesleri kizartmanin üzerine sos olarakta kullanabnilirsiniz, oda güzel oluyor simdilik yaptiklarim bunlar

eger aklima gelirse baska seyler yazarim.

ben bezelyeleri ayıklayıp yıkamadan poşetlere koyuyorum kullanacağım zaman da suyun altında bir güzel yıkıyorum haşlamadan daha güzel oluyor aynı şekilde taze fasulyeleri de haşlamadan koyuyorum ama onları poşetlemeden önce güzelce ayıklayıp yıkayıp kuruluyorum..

kızlar ya lütfen yardımcı olun bana ilk defa yapcam ...çuvallamak istemiyorum
domatesi konserve yapmak yerine çiğden buzluğa atmak mı?
yada biraz pişirip atmak mı daha güzel oluyo...

konserve yapmayı göze alamıyrum.beceremem die.yoksa en güzeli konserve yapmak mıdır.
bi fikir verin pls

cnm eger göze alamıyorsan konserveyi çigden at buzluga
melemenlikleri dogra sos ve çorba içindee robottan geçirip koyy

cnm eger göze alamıyorsan konserveyi çigden at buzluga
melemenlikleri dogra sos ve çorba içindee robottan geçirip koyy

saol canım cevap verdin için.
çiğden domatesi buzluğa atsam tadında bi değişiklik olur mu?
benim eşim çok titiz.koku felan olursa hayatta yemez

saol canım cevap verdin için.
çiğden domatesi buzluğa atsam tadında bi değişiklik olur mu?
benim eşim çok titiz.koku felan olursa hayatta yemez

canım bir poşet koy, bir hafta sonra çıkar yap yemeğini. kokusuna tadına kendin karar ver, baktın sorun yok istediğin kadar koy dolabına..kokuyorsada koymazsın

kızlar mercimek çorbasını yağını baharatını karıştırmadan süzme halinde daha önce dondurucuya attım ama plastik kaptan çıkartırken zorlandım dış kısmını suya tutmama rağmen beni baya zorladı geçen yıl yapmıştım bu yıl yine yapmayı düşünüyorum yapanlar varsa nasıl kaplar kullanıyorsunuz bilgi verebilirmisiniz.

menemenlik ve domates soslarımı annem hazıladı
bende gecen gün 3 kilo taze fasulye aldım
temizledim domateside rondodan geçirip birazcık tuzla
rengi değişinceye kadar tencerede bıraktım sonra altını kapayıp soğuduktan sonra
poşetlere koydum
bir kaç haşlanmış mısırım vardı tek tek ayıklayıp poşetlere kaldırdım
kırmızı biber aldım önce onu közledim ufak ufak doğrayıp 2 poşet koydum
2 poşette patlıcan koydum sade şekilde
birde içine domates katarak ayrıca salata yaptım koydum poşetlere
bir kaç kiloda salatalık aldım
cacık için doğrayıp poşetlere kaldırım
maydanozuda aynı şekilde yaptım

Son düzenleme:
cacık için doğrayıp poşetlere kaldırdımdemişsiniz.cacığı nasıl yapıyorsunuz.maydonozu doğruyor musunuz.

cacık için doğrayıp poşetlere kaldırdımdemişsiniz.cacığı nasıl yapıyorsunuz.maydonozu doğruyor musunuz.

salatılığı rendelemiyorum küçük küçük doğruyorum
poşetlere birer cacıklık koyuyorum
kışın cok güzel oluyor cıkarıp yogurda katılıp cok pratik cacık oluyor
maydanozuda doğradım yine küçük olucak şekilde
onuda birer kullanımlık poşetlere koyuyorsun
kışın yemeklere börek içlerine kullanabilrsin

maydanoz bende koyuyorum eskiden dograyip atiyordum ama bir arkadas gerekmiyor dedi zaten donduktan sonra torbayi üfelersen hepsi kirilip kücük kücük oluyor demisti, denedim gercektende öyle, hem daha kolayima geldi böyle, yikiyorum suyu süzüldükten sonra torbaliyorum.

en cok lahmacuna köfteye ve bunun gibi bir cok seye kullaniyorum.

ama cacigi ilk duydum aslinda mantikli geldi, bir kac caciklik bende yapayim bari, kisin salataliklarda hic lezzet olmuyor, resmen kokuyor, tahminim dondugu icinde hemen cürüyor buzu eriyince.

ayni maydanoz gibi dereotu yapanda var, bizde hic yenmedigi icin ben yapmadim ama yiyenler icin bence iyi fikir.

kızlar ben ilk kez yapıyorumda beni bi aydınlatırsanız sevinirim.şimdi patlıcanı biberi közledik poşetledik attık,zamanı geldi yoğurtlu salatasını yapıcam,mikrodalgam yok...nasıl çözdürücem???

eger misafirin aniden gelmesse, aksamdan buzdalabina koy sabaha kadar erir. eger aniden yada haberisiz gelirlerse, firinda isit hafiften buzu cözülene kadar, sonucta cok sicak gerekli olan birsey degil, zaten soguk yogurtla karisacak.

yada eger firinda bisey pisirdiysen, firini sogutmadan bi tabaga koyup da eritebilirsin, ekstradan firini isitman gerekmiyo

suan icin aklima gelen bi tek bu

umarim yardimci olabilmisimdir

kızlar mercimek çorbasını yağını baharatını karıştırmadan süzme halinde daha önce dondurucuya attım ama plastik kaptan çıkartırken zorlandım dış kısmını suya tutmama rağmen beni baya zorladı geçen yıl yapmıştım bu yıl yine yapmayı düşünüyorum yapanlar varsa nasıl kaplar kullanıyorsunuz bilgi verebilirmisiniz.
yapan kimse yok mu?

Bende fasülyeleri pişirmeden koyuyorum tatlarında bir sorun olmuyor.
Patlıcanları bir süre haşladıktan sonra domates fasülye kabak ekleyerek türlülük donduruyorum.
Domateslerin tadında bir sorun olmuyor. sadece biraz sulu oluyor. Ama kışın 5 tl verip almaktansa bu şekilde tutmak daha iyi :)
Ben rendeleyip saklama kaplarında donduruyorum. sonra kalıp halinde kaplardan çıkartıp poşetleyip öyle kullanıyoruz. Menemen için iyi oluyor.
Biberleri yemeklik yada salatalık doğrayarak donduruyorum.. Kesinlikle hem pratik hemde tadında hiç bir sorun olmuyor.
Makarna salatası yaparken elimin altında pratik olsun diye havuç rendeleyip donduruyorum.
derete otu ve maydanoz boş zamanlarımda rendeleyip atıyorum . Çok pratik oluyor.
Ve geçen kış deneme amaçlı meyva suyu sıkacağından havuç elma ve portakal suyu sıkıp küçük şaşallara koyup dondurmuştuk. Geçen gün gelen misafirlermiz ikram ettik. Onlarda şaşırdı sanki yeni sıkılmış zannettiler. Tavsiye ederim.
Bu sene ilk defa patlıcan ve biber kızartıp koyduk. Tadı nasıl olucak bilmiyorum.

patlıcan ve biber kızartmalrı çok nefis oluyor. özellikle biber çok güzel. eminim beğenirsiniz.biz yeşil biber ve kırmızı etli biberleri odun ateşinde kızartıp koyuyoruz. odun ateşi kızartmanın lezzetine lezzet katıyor. neyse, kışın da bunlrı dolaptan çıkarıp buzu çözülünce tavada tekrar şöyle bir çeviriyoruz sanki yeni kızarmış gibi oluyor. şimdiden afiyet olsun size.

ben yağını baharatını katıp , yani çorbayı pişirip,500lük su şişelerine koyuyorum. yiyeceğimiz günün sabahı dolaptan çıkarıyorum ben, akşama kadar eriyor, sonra da ısıtıp yiyoruz afiyetle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…