Kıskançlığımdan fesatlığımdan gebereceğim...

Öncelikle başkalarının neyi hak edip haketmedigini yargılamayı bırakın. Biz insanlar hakim yargic değiliz insanlarin hayatında. Simdi siz de böyle bir dönem geçiriyorsunuz kalbim karardi fesatlık yapiyorum diyorsunuz sizin de başınıza iyi bir şey geldiğinde ama o hak etmedi ki diye düşünen olursa ne hissederdiniz? Hem o haketmedigini yasiyor falancanin durumu daha iyi gibi başkalari ile kendinizi kiyaslayarak mutlu olamazsınız ki siz kendinize, kendi sorunlarınıza odaklanin, kendi hayatınızı güzelleştirmeye bakın. Negatif düşünce hep kötüyü çekiyor bunu çok yaşadım. Iyi düşünün iyi olsun.

Şer gördüğümüzde hayır, hayır gördüğümüzde de şer olabilir. Biz şu an kısıtlı idrakimiz ile olayların sadece bir kısmını bilebiliriz çünkü “an” a hakimizdir. Ama Allah geçmiş, an, gelecek ve aklınıza gelebilecek herşeyi bilir ve “an” buna göre kurulur. Ben de eskiden sizin gibi düşünürdüm. Kendi zannıma göre şekillendirirdim kafamda insanların kaderlerini ama sonra teslimiyeti öğrendim( öğrendim değil de ucundan tuttum aslında) ve Allahın her daim bir planı olduğunu idrak ettim. “Bu planın ne olduğunu bir gün Allah isterse gösterir, istemezse göstermez ama ben O na güveniyorum” dediğiniz an üzerinizden o yük kalkıyor. Kuran da Hz. Musa ve Hızır Aleyhisselam’ın beraber geçen bir kıssaları var ve sanırım hepimizin sorduğu bu soruya bir cevap niteliğinde.

sosyal medyada sürekli göre göre insanlarda ki bu kıskançlık arttı oysa ki kimin sınavının neyden olacağını asla bilemezsiniz. ben her sabah ve her akşam hayatımda bulunana beş şey için şükrediyorum bana gerçekten iyi geliyor. bunun yanı sıra inançlı iseniz bol bol şükür duası edin. sosyal medyayı da azaltın unutmayın ki insanlar orada sadece mutluluklarını paylaşıyor. sizin en mutlu sandığınız insanların bile içerisinde neler var. insanlara ve onların hayatına çok fazla takılmayın siz kendinizden sorumlusunuz kimseyi kendiniz ile kıyaslamayın.

Bunlar hep sosyal medya :)

Evet şükür etmiyorum son zamanda ama edecek birşey göremiyorum ki yok yani iyi bir b.k yok hayatımda. Kendime telkinler veriyorum ama yok bana mısın demiyor

Şükredecek bir şey göremiyor musun??

İyi düşün..!

Elin ayağın tutuyor mu ?
Gözün görüyor mu ?
Kulağın duyuyor mu ?
Sağlığın yerinde mi ?
Başını sokacağın evin var mı ?
Az çok dostun var mı ?
Hastanelerde yıllarca sürünmedin mi ?

Bunların hepsine evet diyorsan
Şükredecek çok şeyin var..
Sen nankörsün...

Çok üzücü. Yalnız kendinize değil siz bu şekilde kıskandığınız insanlara da zarar verirsiniz. Hayatınızda acaba bir şeyin eksikliğini fazlasıyla mı hissediyorsunuz? Ben mesela burnumu pek beğenmem. Güzel olmasına rağmen. Başta bu beni çok etkilemiyordu ama zamanla öyle takıntı haline getirdim ki burnu güzel olan herkesi kıskanıyorum. Ama fesatlık anlamında değil. Acaba bir terapi mi alsanız?

Insan hayatında uzun süre huzura hasret kalınca bu duygulara kapilabiliyor. Yalan yok.

Bir de kendinde yanlış arayip bulamayınca, basına tüm kötülüklerin iyi niyetin yüzünden geldiğine emin olunca bu adaletsizlikten nefret ediyorsun.

Bilmiyorum inançlı olmasam ben benlikten çoktan çıkmıştım sanırım.
Yaş 32 iyilik edip de şunu kazandım söyle kıymet gördüm diyemiyorum..
Etrafta acgözlü, bencil, gösteriş meraklısı, yaralı parmağa çişi çok görecek tiplerin işleri şelale mübarek.
Rabbim diyorum bunu nasıl yorumlamaliyim?
Bazen gerçekten cildirasim geliyor.

Psikolog falan bana göre değil bi kere gittim bi tanesine öyle havalı öyle burnu havada parayı almadan selam vermiyorlar. Kurban ederim paramı onlara. Ama yine de öneriniz için teşekkür ederim. Çok sağolun.

Yukarda yazmıştım bu konudaki bakış açımı teşekkür ederim yine de.

Duaya başlamadım daha, kendi içimde Allahla da savaştayım ama bunun doğru olmadığını biliyorum yöneleceğim inşallah. Teşekkür ederim.

Bence sizinkisi normal değil, her insanın zaman zaman böyle düşünceleri mutlaka olur bence ama insanlar kendini frenleyebilir. Benim şuanda ABS fren sistemim çalışmıyor onu aktif hale getirmeye çalışıyorum. Zira hiç kıskanmamak için melek olmanız gerek. Yine de minimumda tutuyor oluşunuz güzel bir özellik taktir ettim.

Siz anlıyorsunuz beni. Anlaşılıyor olmak bile güzel. Teşekkür ederim.

Bişeyler yapmak için açtım zaten konuyu. Normal olmadığımın farkında olmasam böyle bir konu açar mıydım sizce? Yorumunuz ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Yaşamak istediklerini düşün başkaladından çok kendin ile ilgilen. Sanırım sıkılıyorsun. Kendine ciddi anlamda vakit ayır.
Kalbini çok yoruyorsun farkında olmadan.
Mutlu ol.

Liste yapacağım kendime böyle karar verdim. Önce dua ve esmalarla kalbimi temizlemeye çalışacağım, zira Allaha karşı isyan etmişte olsam ondan başka gidecek kapımın olmadığını biliyorum. Birde hayatta ulaşmak istediklerimin listesini yapıp ona odaklanacağım. Teşekkür ediyorum.

Yorumların çoğu çok yardımcı oldu ama içlerinden yapmayı en çok istediğim şey sizin öneriniz oldu. Çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsjn.

Bende öyle karar verdim. Nelere şükretmem gerek önce bunları fark edip listeleyeceğim sonrasında ise kalbime iyilik telkin edip Allahın esmalarını okuyacağım. Başta birşey hissetmesem de devam edeceğim zamanla olur inşallah diye düşünüyorum. Allahtan ümit kesilmez. Teşekkürler yorumunuz için.

Aynen öyle kapatacağım sosyal medyayı bugün.

Bu aralar yetim sevindirirsem belki kalbim yufkalaşır. Dediğiniz şeyler güzel, farkındalık önemli. Teşekkür ederim.

Seni hatırladım benim konumda bana yasadıgın sana müstehak demistin fark edilebiliyo fesat biri oldugun.. Ama ben sana aynısını yapmicam biraz insancıl olmayı dene kimsenin hayatı seni bağlamaz..

Size birşey yazardım ama gereksiz banlanmak istemiyorum. İyi günler.

Kimsenin seni yermeye hakkı yok kiskancliginla ovunmuyorsun sonuçta burda yardım istiyorsun
Depresyonda olabilir misin veya kötü şeyler mi yaşadın son bir aylık süreçte

Son bir ayda değilde bi öfke birikimim var ailrme karşı. Onları kusamıyorum, herhalde ondan kaynaklı. Teşekkür ederim ilginiz için.

Şu an mutlu değilsiniz sanırım. Gelecekle ilgili hayalleriniz, umutlarınız var mı? Yoksa ondan da olabilir.

Gerçekleşmesi imkansız olduğunu düşündüğüm bir hayalim var ama çok istersem Allah verir belki.

Namaza baslayabilirsin

Rahatsızlığım bitsin hemen başlayacağım. Hissetmediğim için başlamıyordum ama belki zamanla bırakmazsam Allahta benim ona tekrar yaklaşmamı ister belki. İçimde sanki bir duvar var, inan Allahı bile hissetmiyorum. Bu çok üzücü birşey çok aşırı üzülüyorum ama gidecek başka kapım yok. Esmalarını okursam belki kalbim geri eski haline döner. Bence döner. Çünkü Allaha yakın olmak istiyorum. O da ister bence.

Esmaları araştırıp okumayı planlıyorum. Bi kere okumuştum iki ay önce istediğim sonuca ulaşamadım zaten o zaman bıraktım. Ondan bu yana da isyanlardayım. Bişeyde haksızlığa uğrayıp Allahtan yardım isteyince oda yardım etmeyince boşluğa düşüyosunuz. Niye hak etmeyenlere benim ekmeğimle oynayanlara yardım ediyosunda bana etmiyosun diyorum. Yani küsüm. Ama doğru olmadığını biliyorum. Hani çocuklar anneye küser ama yine de anneden içten içe vazgeçmez ya öyle işte.

Amin. Anlaşılıyor olmak güzel. Teşekkür ederim.

Belkide geçici bir boşluktur bilmiyorum. Yani en azından burda yazılanlardan dolayı öyle düşünüyorum.

İşte o umudu bulsam o bile yetecek...

Haklısınız. Şükretmem gerekenlerin listesini yapacağım. Belki farkındalık oluşursa biraz daha kolay olur. Zamanla da kalbim yumşar.

Katılıyorum. Uygulayacağım. Teşekkür ederim.

İlk adımı bugün atmaya karar verdim. Teşekkür ederim desteğiniz için.

İşte bu. İşte bunu demek istiyorum.

Sosyal medya yüzünden tatlım.bir süre kapat istersen daha mutlu olursun

Bugün kapatıyorum.

Evet bunun için meditasyon yaptım ama karamsarlık öyle bir işlemiş ki içime anlatamam. Şükğr etmekle başlayacağım. Allah yardım eder inşallah.

Bu kıssanın bir filmini izlemiştim bugün tekrarını izlemeyi planlıyorum, umarım Allah içimden bu duyguları alır ve bana merhamet eder içime güzel duyguları yerleştirir.

Az sosyal medya, çok Şükür, çok zikir ve namaz. Bu formül ile başlayacağım bakalım.

Bunlar hep sosyal medya :)

Kapatacağım bugün

Ya siz nesiniz? Bunu hiç düşündünüz mü?

Evet bir isteğim var onun eksikliğini çok fazla hissediyorum. Mutluluğumu sadece ona bağlamışım. Bunu fark ettim. Ana noktanın bu olduğunu düşünüyorum.

Aynen böyle hissediyorum ama buradaki destek mesajlatını okuyunca fark ettim ki Allahın hikmetinden sual olunmaz. Benim fesatlığım şeytandan. Öncelikle dualarla onu kendimden uzaklaştırmayı planlıyorum. Bence iyi gelecek.

kim bu dediklerini yaşamıyorki bende hep diyorum evlendikten sonra kötü kalpli oldum ben halbuki hayat şartları gördüğün değer seni gaddarlaştırıyor bakış açımız bizi dahada etkiis altında bırakıyor kimisinde çok kimisinde az baskın oluyor bu duygularımız önemli olan senin kendini ferahlatıp pozitif olabilmen bu arada çok samimi dürüst buldum sizi tebrik ederim

O zaman kendinize zarar vermek yerine isteğinizi yerine getirmeye çalışın. Umarım gerçekleşir

Ah bacım ah zaten samimi, dürüst, bir sy öncesine kadar iyi niyetli olmamdan geldim bu hale... teşekmir ederim.

O zaman kendinize zarar vermek yerine isteğinizi yerine getirmeye çalışın. Umarım gerçekleşir

Valla istediğim beni aşıyor. Allaha havale o konu ama bi türlü vermedi gitti. Bekliyoruz bakalım. Ben yine iyi olmaya çabalayacağım...

Sevgili konu sahibi esasında özellikle sosyal medyada (hani şu sadece foto paylaşılan platform, tanıdık tanımadık herkesin takipleştiği vs) orada insanlar kıskandıklarını vs hiç düşünmeden herkese kin ve nefret kusuyorlar, yerin dibine gömüyorlar. Bunun nedeni de kıskançlık ve fesatlık zaten.

Siz bu durumu dürüstçe ifade edebiliyorsanız bence siz zaten kötü kalpli biri değilsizsiniz, aksine takdir ettim.

Bir de önceki cevaplarda geçen bir konu olarak, hak eden insanın mutluluk ve güzelliğe ulaşamayıp,kötü kalpli fitne fücur ve patavatsız insanların istediklerinin olması durumu. Bu konuya hak veriyorum ancak dünyada adalet diye bir durum yok zaten. Herkesin farklı imtihanları var, mesela örnekte 3. çocuğunu doğuracak olan kadının da çok farklı bir hazımsızlık ve sorunu olabilir. Keşke iyi insanların başına hep iyi şeyler gelse, aksine pek öyle olmuyor.

Sosyal medyayı kapatacakmışsınız, bence bu iyi bir adım. Çünkü gerçekten çok boş ve insanların içindeki pisliği kustukları bir ortam. Çok az kişi tarafsız ve iyi niyetli yorumlar yapıyorlar. Bu da insanın kendine yabancılaşıp, insanlıktan çıkması anlamına gelir yavaş yavaş.

Siz durumun farkındasınız ve bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Öncelikle, önceliğiniz kendi hayatınız olmalı. Ne yapmak istiyorsunuz buna odaklanın. Hayatımızda farkında olmasak da yolunda giden bir şeyler azımsanmayacak kadar çok aslında... Kaybetmeden farkında olabilsek keşke...

Yazildi mi bilmiyorum ama ilk işiniz sosyal medya hesaplarınızi dondurmak olsun.

Durumun farkina varmışsınız hizlica cozersiniz sanirim.

Sosyal medyadan uzaklasin. Herkesin sizin gibi problemleri var, ama insanlar hep iyi olan seyleri paylasiyor, soyluyor ki disaridan guclu gorunsunler. Hayatinizda yolunda gitmeyen seyleri duzeltmeye calisin.

Sanırım bu aralar hayatında bazı seyler istedigin gibi gitmiyor. Hakettigin seylere sahip olamamaktan kaynaklaniyor olabilir. İnşirah suresini okuyabilirsin. Bir de birkac seans da olsa psikologa gidebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…