evet bende bunu hazmedemiyorum herkes hakettiğine sahip olmalı
bir örnek vericem ,
yakın çevremde uzun süredir bebek için tedavi gören bi tanıdık var psikolojik durumu da hiç iyi değil bu konuda
bu bilen bir yakını (bende simaen tanıyorum) hep iğneliyo bu kızı
sende bi doğuramadın yaşın geçiyo çocugun nene mi dicek sana diyen sinir bozucu bir tip
ve bu sinir bozucu tip üçüncü çocuğuna hamileymiş yeni öğrendik
ben bunları hazmedemiyorum işte bu kadar içi kötülük dolu birinin böyle güzellikleri haketmediğini düşünüyorum
Bunlar hep sosyal medya :)Son dönemde herkesi herşeyi kıskanır oldum. Kimsenin iyilik hak ettiğini düşünmüyorum. Nasıl bu hale geldim bilmiyorum.
Biri evleniyor onu kıskanıyorum.
Birinin çocuğu oluyor onu kıskanıyorum.
Birine hediye alınıyor onu kıskanıyorum.
Biri işe başlıyor onu kıskanıyorum.
Birine iltifat ediliyor onu kıskanıyorum.
Kurtulamıyorum bu fesatlıktan. Kurtulamıyorum. Ben bencilleştikçe hayatım kötüleşiyor, insanlarla cümle kurmak istemiyorum, farkındayım kötü bişey olduğunun ama kıskançlığımdan geberiyorum. Kurtulamıyorum.
Sanki herkes kötü ve hiç kimse hiçbir güzelliği hak etmiyormuş gibi hissediyorum. Yeni oldu bu da. Son bir aydır falan. Niye oldu anlamıyorum. Nasıl kurtulacağım onu da bilmiyorum.
Lütfen yermeden kırmadan öneri paylaşın.
Bende kötü bişey olduğunun farkındayım ama böyle düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.
Haşa Allaha bile o bunu hak etmiyor ne diye veriyorsun diyecek durumdayım.
Galiba psikopatım ben, kalbim karardı. Nasıl düzeleceğim bilmiyorum. Lütfen bişeyler önerin bana.
Evet şükür etmiyorum son zamanda ama edecek birşey göremiyorum ki yok yani iyi bir b.k yok hayatımda. Kendime telkinler veriyorum ama yok bana mısın demiyor
Son dönemde herkesi herşeyi kıskanır oldum. Kimsenin iyilik hak ettiğini düşünmüyorum. Nasıl bu hale geldim bilmiyorum.
Kurtulamıyorum bu fesatlıktan. Kurtulamıyorum. Ben bencilleştikçe hayatım kötüleşiyor, insanlarla cümle kurmak istemiyorum, farkındayım kötü bişey olduğunun ama kıskançlığımdan geberiyorum. Kurtulamıyorum.
Sanki herkes kötü ve hiç kimse hiçbir güzelliği hak etmiyormuş gibi hissediyorum. Yeni oldu bu da. Son bir aydır falan. Niye oldu anlamıyorum. Nasıl kurtulacağım onu da bilmiyorum.
Bende kötü bişey olduğunun farkındayım ama böyle düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.
Galiba psikopatım ben, kalbim karardı. Nasıl düzeleceğim bilmiyorum. Lütfen bişeyler önerin bana.
benim eski sevgilim yüzünden bunalım geçirmiştim dediğiniz ruh hali bendede olmuştu hatta sürekli mutsuz asık suratlı ve üzgündüm ara ara saçma şeylere aglama krizine giriyordum ölümle ilgili düşünceler kafamdaydı o dönem hayat anlamsızdı. 1 sene bu durum sürdü psikologa gittim yine geçmedi en son psikatriye gittim ilaçla geçti üstelik sakinleştim üzerimdeki tüm negatif enerji gitti ilacı psikatri bıraktırdı şuanda çok mutluyum tavsiyem zaman kaybetmeyin psikatriye gidin
Merhabalar, benim bir arkadaşım da böyle oldu ama o içine atamıyordu belli ediyordu.
en sonunda birgün kafayı sıyırıp kriz geçirdi. 30 gün psikiyatri servisinde tedavi gördü. hala da kendine gelmiş değil. sizinli psikiyatrik bir vaka olabilir. bir muayene olun derim.
Bunaldınız bence. Hayatınızda yolunda gitmeyen şeyler var. O yüzden şu an böyle hissediyorsunuz. Ama geçecek .
Ben de aylarca iş aradım bulamadım. Çok ağladım tepindim. Ögretmenim 3 seneleik tecrübem var. Az paraya çok çalışmaya da razıydım.
O dönem tam da sizin dediğiniz gibiydim. Çünkü kendimi hiç iyi hissetmiyordum.
Halen daha iş bulamadım. Işsizim. Ama kabullendim sanırım . Elimden gelen bi şey yok.
Arkadaşların dediği gibi. Dua önemli. Allaha yakin hissetmek önemli.
Senin hayir bildiklerinde şerr, şerr bildiklerinde hayır vardır.
Herhalde iş bulamamak benim için daha hayırlı. Bu şekilde kendimi ikna ediyorum. A
Bazen dua etmek gelmiyor içimden . Insan dua etmedikce etmiyor.. ama dua ettikce de edesin geliyor.
Ben de öyleyim . Allah yardımcimiz olsun.
Rabbim herşeyin hayırlısını versin diye dua eder şükür ederim hep. Bugüne kadar hayatımda hiç kimseyi de kıskanmadım. Hayırlısıyla nasip et derim olmuyorsa hiç üzülmem. Hep hayırlısını istedim. Sağlık istedim huzur istedim . İnsanlarda bir kıskançlık bir fesatlık halleri bu kadar normalse ben mi anormalim anlamadım.
Yapılan haksızlıklardan artık insan bi noktadan sonra çileden çıkıyor ve böyle hissetmeye başlıyor,
Sen yine de kalbini temiz tutmaya çalış.
Kötülük düşünmek yerine Allah ıslah etsin de geç. :)
Emin ol kimse kıskanılacak pozisyonda değil. Kendini sevmeye başla.
bu ne arkadaşım....
hiç ama hiç normal değilsiniz, bence bir an önce pskiyatr mı destek almak mııı, ne gerekiyorsa yapın, siz farkında olur veya olmazsınız ama bunu cevrenıze de çok net yansıtırsınız, hatta bu nedenle gün geçtikçe yalnız kalırsınız, cevrenızde kımse kalmaz, bence acilen birşeyler yapın....
Yaşamak istediklerini düşün başkaladından çok kendin ile ilgilen. Sanırım sıkılıyorsun. Kendine ciddi anlamda vakit ayır.
Kalbini çok yoruyorsun farkında olmadan.
Mutlu ol.
Allah' im gözümdeki zehri toprağa geçir diye dua edin ( toprağa bakarken )
1 aylık bi durum illa ki bi tetikleyici sebbi olmalı.
Duygusal bi durum olabilir diye tahmin ediyorum.
Nasıl başladı ve ne ile başladı önce bunu bulun.
Orayı tamir edin bence.
Birilerini kiskanmak yerine sahip olduklariniza bakin.
Gozunuzun, ic organlarinizin , parmaklariniz ve eklemlerinizin degerini düşünün.
Hayatinizi böyle yasanilir değerli şeyleri bulun.
Kendinizi düzeltmek istiyorsunuz bu umudunuzu koruyun.
Kötüler ben kötüyüm asla demezler.
Tövbe edin şükür edicek şeyleriniz cok varken bile bunları siz göremiyorsunuz görmek nefes almak yürümek aileniz sağlıklı bir şekilde yanızda olmazı yedinz yemekler bunlar hepsi şükür edilicek şeyler bunlar devamlı hayatınızda oldu icin siz normal karşılıyorsunuz ve görmüyorsunuz bazı şeyleri bakış acınızı değiştirin kıskanmakta yogunlaşcanıza şükürde yogunlaşın
Suç sende değil maalesef instagram, facebook sosyal medya insanları bu hale getirdi.Bi açıyosun manken gibi hatunlar, süper kariyerli ve güzel tipler, dünyanın en güzel yerlerini gezen lüks içinde yaşayan insanlar... Sonra bi bakıyosun hayatına lanet ediyosun
Ülkemizde neler oluyor insanlar neler yaşıyor onlara bir bak. Her konuda senden iyi durumda olanları değilde daha üzücü durumda olanları görürsen daha farkında olursun herşeyin. Kalbini karartma. Hayata bakışını değiştir biran evvel. Yoksa dibe batarsın.
Seni hatırladım benim konumda bana yasadıgın sana müstehak demistin fark edilebiliyo fesat biri oldugun.. Ama ben sana aynısını yapmicam biraz insancıl olmayı dene kimsenin hayatı seni bağlamaz..
Kimsenin seni yermeye hakkı yok kiskancliginla ovunmuyorsun sonuçta burda yardım istiyorsun
Depresyonda olabilir misin veya kötü şeyler mi yaşadın son bir aylık süreçte
Şu an mutlu değilsiniz sanırım. Gelecekle ilgili hayalleriniz, umutlarınız var mı? Yoksa ondan da olabilir.
Namaza baslayabilirsin
Allah'ın ya müheymin esnası var..özellikle rotası elden cıkmış şu hayatımızı düzene koymak için birebir..inanirmisiniz bilmem ama çok faydasını gorursunuzayrica instegramda çok güzel kişisel gelişim sayfaları var.hergune dua veren inanın çok faydalı.. takibe alın derim.
Bende son zamlarda aynen böyleyim, yaşıtlarimin,arkadaşlarımın hayatı aklima bile gelse kıskançlıktan delirecek gibi oluyorum,çok kotü oluyorum.Namaz kılmak,dua etmek ferahlatiyo,nasibime şükrediyorum daha iyiyim.Ama yaşadığınız durumu çok iyi anlıyorum ara ara benim de bu duygularim çok fazla kabarıyor.Yaşantılar hayat bu şekilde yapıyor insanları bnce en azından benimki bu yüzden,Allah yardımcımız olsun
Ben de kiskanclik yok ama kalbi kotu insanlarin isinin rast gitmesine sasiriyorum. Ne biliyorsun kalbinin temiz ya da kotu olmadigini diyeceksiniz belki ama bu disaridan cok belli oluyor. Baskalarinin kotu olmasini isteyen insanlarin isi hep duzgun gidiyor, senin niye oyle gitmiyor anlamadim. Belki de sandigin kadar fesat degilsindir.
Ara sıra bende de oluyor canım özellikle benim de son zamanlar şöyle ki başkalarının mutluluğunu kıskanmıyorum ama imreniyorum ben haketmiyormuyum diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi dua edeyim falan diyorum ama bu his ne zaman başladı elim gitmiyor malesef ne olcak bilmiyorum genede şükretmeye çalışıyorum belki benide bekleyen iyi şeyler vardır diye umut ederek...
ac değilsin açıkta değilsin , muhtaç değilsin, giyecek bir kıyafetin yiyecek bir yemeğin var
Elin kolun sağlam gözlerin görüyo kulağın duyuyo
Şükür edecek okadar cok şey var ki
Biz insanlar hep daha fazlasını istediğimiz için bazı şeyleri göremiyoruz
Kendinden yukarıdakilere bakarsan şükretmek zor gelir
Ama senden durumu kötü olanlari düşün onların yerine koy kendini
Ozaman şükredersin şükürün artar
Şükürün arttıkça için ferahlar inşaAllah
Su geçici dünya için hicbiseye can sıkmaya değmez
Milletin hayatını boşver görme kendi hayatına bak güzel şeyleri görmeye çalış olumsuzlukları düşünme
Bazi donemlerde boyle oluyoruz.aslinda sizin hayatiniz sizi zorluyor ve baskalarinin mutlu olmasini istemiyorsunuz.bu gecici bi donem kendi isleriniz duzelene kadar boyle olacak sanirim.kimin ne yasadigini da bilemezsiniz disardan herkes mutlu gorunur.mesela kendi hayatima disardan bakiyorum vay be ne mutlu mukemmel bi hayatim var diyorum.cunku ben mutsuzlugumu kimseye belli etmem.emin olun ki o kiskandigin herkesin mutlaka bi derdi vardir.halinize sukredin sukur etmek insani en rahatlatacak seydir
Normalde cok karamsarim bende gecen gun uff hayatima bak nasil sukredeyim dedim.sonra bi an durdum ve allahim affet sukredecegim cok seyim var dedim.sizde nefes aliyorsaniz ona bile sukredin.boyle seyleri soyleyince polyannacilik gibi oluyor zannetmeyin.o bir nefese muhtac binlerce insan var.hayatinizi sevin iyi kotu ne olursa olsun sevin hayati
evet bende bunu hazmedemiyorum herkes hakettiğine sahip olmalı
bir örnek vericem ,
yakın çevremde uzun süredir bebek için tedavi gören bi tanıdık var psikolojik durumu da hiç iyi değil bu konuda
bu bilen bir yakını (bende simaen tanıyorum) hep iğneliyo bu kızı
sende bi doğuramadın yaşın geçiyo çocugun nene mi dicek sana diyen sinir bozucu bir tip
ve bu sinir bozucu tip üçüncü çocuğuna hamileymiş yeni öğrendik
ben bunları hazmedemiyorum işte bu kadar içi kötülük dolu birinin böyle güzellikleri haketmediğini düşünüyorum
Sosyal medya yüzünden tatlım.bir süre kapat istersen daha mutlu olursun
Öncelikle başkalarının neyi hak edip haketmedigini yargılamayı bırakın. Biz insanlar hakim yargic değiliz insanlarin hayatında. Simdi siz de böyle bir dönem geçiriyorsunuz kalbim karardi fesatlık yapiyorum diyorsunuz sizin de başınıza iyi bir şey geldiğinde ama o hak etmedi ki diye düşünen olursa ne hissederdiniz? Hem o haketmedigini yasiyor falancanin durumu daha iyi gibi başkalari ile kendinizi kiyaslayarak mutlu olamazsınız ki siz kendinize, kendi sorunlarınıza odaklanin, kendi hayatınızı güzelleştirmeye bakın. Negatif düşünce hep kötüyü çekiyor bunu çok yaşadım. Iyi düşünün iyi olsun.
Şer gördüğümüzde hayır, hayır gördüğümüzde de şer olabilir. Biz şu an kısıtlı idrakimiz ile olayların sadece bir kısmını bilebiliriz çünkü “an” a hakimizdir. Ama Allah geçmiş, an, gelecek ve aklınıza gelebilecek herşeyi bilir ve “an” buna göre kurulur. Ben de eskiden sizin gibi düşünürdüm. Kendi zannıma göre şekillendirirdim kafamda insanların kaderlerini ama sonra teslimiyeti öğrendim( öğrendim değil de ucundan tuttum aslında) ve Allahın her daim bir planı olduğunu idrak ettim. “Bu planın ne olduğunu bir gün Allah isterse gösterir, istemezse göstermez ama ben O na güveniyorum” dediğiniz an üzerinizden o yük kalkıyor. Kuran da Hz. Musa ve Hızır Aleyhisselam’ın beraber geçen bir kıssaları var ve sanırım hepimizin sorduğu bu soruya bir cevap niteliğinde.
sosyal medyada sürekli göre göre insanlarda ki bu kıskançlık arttı oysa ki kimin sınavının neyden olacağını asla bilemezsiniz. ben her sabah ve her akşam hayatımda bulunana beş şey için şükrediyorum bana gerçekten iyi geliyor. bunun yanı sıra inançlı iseniz bol bol şükür duası edin. sosyal medyayı da azaltın unutmayın ki insanlar orada sadece mutluluklarını paylaşıyor. sizin en mutlu sandığınız insanların bile içerisinde neler var. insanlara ve onların hayatına çok fazla takılmayın siz kendinizden sorumlusunuz kimseyi kendiniz ile kıyaslamayın.
Bunlar hep sosyal medya :)
Şükredecek bir şey göremiyor musun??
İyi düşün..!
Elin ayağın tutuyor mu ?
Gözün görüyor mu ?
Kulağın duyuyor mu ?
Sağlığın yerinde mi ?
Başını sokacağın evin var mı ?
Az çok dostun var mı ?
Hastanelerde yıllarca sürünmedin mi ?
Bunların hepsine evet diyorsan
Şükredecek çok şeyin var..
Sen nankörsün...
Çok üzücü. Yalnız kendinize değil siz bu şekilde kıskandığınız insanlara da zarar verirsiniz. Hayatınızda acaba bir şeyin eksikliğini fazlasıyla mı hissediyorsunuz? Ben mesela burnumu pek beğenmem. Güzel olmasına rağmen. Başta bu beni çok etkilemiyordu ama zamanla öyle takıntı haline getirdim ki burnu güzel olan herkesi kıskanıyorum. Ama fesatlık anlamında değil.Acaba bir terapi mi alsanız?
Insan hayatında uzun süre huzura hasret kalınca bu duygulara kapilabiliyor. Yalan yok.
Bir de kendinde yanlış arayip bulamayınca, basına tüm kötülüklerin iyi niyetin yüzünden geldiğine emin olunca bu adaletsizlikten nefret ediyorsun.
Bilmiyorum inançlı olmasam ben benlikten çoktan çıkmıştım sanırım.
Yaş 32 iyilik edip de şunu kazandım söyle kıymet gördüm diyemiyorum..
Etrafta acgözlü, bencil, gösteriş meraklısı, yaralı parmağa çişi çok görecek tiplerin işleri şelale mübarek.
Rabbim diyorum bunu nasıl yorumlamaliyim?
Bazen gerçekten cildirasim geliyor.
kim bu dediklerini yaşamıyorki bende hep diyorum evlendikten sonra kötü kalpli oldum ben halbuki hayat şartları gördüğün değer seni gaddarlaştırıyor bakış açımız bizi dahada etkiis altında bırakıyor kimisinde çok kimisinde az baskın oluyor bu duygularımız önemli olan senin kendini ferahlatıp pozitif olabilmen bu arada çok samimi dürüst buldum sizi tebrik ederim
O zaman kendinize zarar vermek yerine isteğinizi yerine getirmeye çalışın. Umarım gerçekleşir
Sevgili konu sahibi esasında özellikle sosyal medyada (hani şu sadece foto paylaşılan platform, tanıdık tanımadık herkesin takipleştiği vs) orada insanlar kıskandıklarını vs hiç düşünmeden herkese kin ve nefret kusuyorlar, yerin dibine gömüyorlar. Bunun nedeni de kıskançlık ve fesatlık zaten.Son dönemde herkesi herşeyi kıskanır oldum. Kimsenin iyilik hak ettiğini düşünmüyorum. Nasıl bu hale geldim bilmiyorum.
Son dönemde herkesi herşeyi kıskanır oldum. Kimsenin iyilik hak ettiğini düşünmüyorum. Nasıl bu hale geldim bilmiyorum.
Sanırım bu aralar hayatında bazı seyler istedigin gibi gitmiyor. Hakettigin seylere sahip olamamaktan kaynaklaniyor olabilir. İnşirah suresini okuyabilirsin. Bir de birkac seans da olsa psikologa gidebilirsin.Son dönemde herkesi herşeyi kıskanır oldum. Kimsenin iyilik hak ettiğini düşünmüyorum. Nasıl bu hale geldim bilmiyorum.
Yalniz herkes depresyonda sanirim. Son bikac gundur o kadar mutsuzum ki. Cevremde birkac kisi de boyle.Depresyon halindesin sanırım..çık gez,sinemaya komedi filmlere git,bol dua oku geçer,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?