Kiskanclik ve kotu duygular


Hayatımda sizin gibi insanları farkettiğim anda uzak durmaya çalışıyorum.Bu kadar hırslı,sinsi ve bencil insanların yapabilecekleri beni hep korkutmuştur. Hele ki onlara güvenmek gibi bir hata yaparsam resmen sonum olur.
Burada güzellemeler yazıp sizi kazanmaya falan çalışmayacağım, yaradılışınız böyle demek ki.
Çuvallama kısmında ise; kimileri ilahi adalet diyor, kimileri evrene gönderilen kötü enerjinin size yansıması diyor vs.her ne denirse densin böyle bir yapıdaki kişiye olması gereken de bu zaten.
 
Sınıfta bi arkadaşım var.Her vize final dönemlerinde hep ''çalışamadım,uyuyakaldım,hiç bakamadımki yaa'' der.Yanındaki insanda sınavdan önce ders çalışırken onun çalışmasını engellemeye çalışır.Herkesten yüksek not alma çabası yani:) Çünkü sınavdan sonra ''şu soruyu ne yaptın'' diye sorduğunda ben cevap verince, sınav öncesi ''hiç bakmadım'' dediğini unutarak çoğu zaman ''aaa ben bakmıştım sanki böyle olcaktı o sorunun cevabı yaa'' diye tepki verir. Sadece sınav dönemlerinde bu tür fesatlıklarına şahit olmakla birlikte, ben 50 alsam arkadaşım 90 alsa ooo ikimizde geçtik diye sevinicek olan BEN ''HERRR ZAMAN'' o fesat arkadaşımdan daha yüksek aldım:))))) bide her sınav açıklamasından sonra hırsından herkese kaç aldın diye mesaj atar.Diğerlerini bilmem ama her zaman derse gitmeyen ben ondan her daim yüksek almışımdır.Yani kötü düşünen iyi olamazzzzz :)))))) Allahın adaleti işte bu yüzden var. Çok şükür Rabbime içim temiz, hayatım yolunda:)
 
Yazdiklarinizdan cok etkilendim. Zaman ayirip, ince dusunup ve kimseyi kirmayacak sekilde yazmissiniz. Ben durustce hissettigim seyleri yazdim hatta kendimi daha fazla kotuledim fark ettiyseniz. Mesela mutlu, kendine guvenen vs insanlardan nefret ettigimi yazmisim. Aslinda orada demek istedigim benim yasamak istedigim hayati baskalarinin yasamasi ve bu yuzden uzulup bu insanlari kiskanmamdir. Maalesef insanlar esit sartlarda dunyaya gelmiyor ve yasamlarini esit sartlar surdurmuyorlar. Benim hayatimi da bir baskasi kiskaniyordur eminim. Yazilanlari okudukca biraz annemin butun hayati boyunca baskalarinin hayatini kiskandigini, babami diger eslerle beni de diger cocuklarla karsilastirdigini hatirladim. Ama bunlar sadece benim annemin yaptigi seyler degil bunun da farkindayim. Beni elestirenlere de kizmiyorum. Cok acimasiz insanlar var maalesef. Nedense HICKIMSE birini kiskandigini itiraf etmemis. En basitinden siz hic mi kardesinizi annenizden kiskanmadiniz? Burada bunlari paylasip dertlesmek ve bir cozum bulmakti niyetim. Gercekten yardimci olanlara tesekkur ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuyu acmayi dusuncek kadar dertliysen kotu biri olamazsin.bence pskolojin bozukta degil.sadece bakis acini degistirmelisin.şunu unutma nekadar kotuluk dusunursen okadar kotuluk yasarsin.iyi ol.iyi biri ol.senin icin iyi biri desinler.iyilikten zarar gelmez.kotu duygular herkese zaman zaman gelir.nefsine hakim ol ve iyi meleginin sozunu dinle.sevgiler.
 

Sizin gibilere haset deniyor.Normal bir psikoloji olarak göremiyorum ben böyle kötülükten beslenen insanları..gidin tedavi falan olun yoksa mutsuzluğunuz ve hasedinizde daha da fazla boğulur gidersiniz
 
Komplekslerini temizle bir kenara at ve kendini arındır. Dua et yönünü O'na çevir güzel kitaplar oku bişeyciğin kalmaz
 
Belki sanayazacaklarım sacma gelecek ama yine yazmadan duramayan. Eger bir insan kendinibu denli kötü hhissediyorsa ruhunu besleyemiyor demektir.kötü değilsinsadece nefsine yyeniliyor. Ruhunu Besle namaz kıl kuran oku dualar et .amaherzaman bakalım bu halinden eser kalacak mı ozaman.
 
Bir d peygamber efendimizin su sözünü hatırlatmak isterim KİM NEYİ KINARSA ONU YAŞAMADAN ÖLMEYECEK. insan oğlununbaşına hersey gelir kınamayın yyorumyapan arkadaşlarım
 

 
Kötü niyetlisin yani daha doğrusu için kötü. Üzgünüm ama gerçek bu. Sanıyor musun ki bu insanlara zarar verir, en çok sana verir. Düşünsene çok sevdiğin, yemeyip yedireceğin bir çocuğun, kendinden vazgeçip mutlu etmek isteyeceğin bir eşin olmayacak. Kendine istediğin ayakkabıyı almayıp sırf mutlu olsun diye sevgiline, annene, arkadaşına çanta alıp onun yüzündeki mutluluğu görmek ne demek bilmeyeceksin. KPSS'yi kazanamadığında, arkadaşın öğretmen oldu diye onun adına mutlu olup için pır pır gezemeyeceksin.
Düzelt kendini, iyilik yapmanın veya birinin başarısıyla mutlu olmanın ne demek olduğunun tadına var.
Evren öyle bir enerjiye sahip ki ne verirsen sen de onu alıyorsun.
Psikoloğa git, bu ayıp bir şey değil.
 

Bu hissettiklerinin benzerini hissettiğim bir dönem oldu. Senin aksine ben asla kötü bir insan mıyım diye düşünmedim, kendimden emindim çünkü. "Ben bu hisleri neden belli başlı insanlara hissediyorum" diye düşündüm. Bir tanesi yakın olmasa da eski bir arkadaşımdı. Oturup düşününce beni ne kadar kırdığını, dolaylı yoldan adam yerine koymadığını ama başı her sıkıştığında bana geldiğini fark ettim. Şöyle bir örnek vereyim; ben ona ailemden biri gibi kol kanat gerip ailesinin İstanbul'daki gözü olurken, o çevresindeki saçma sapan insanlarla arkadaş olmak istemememi 'sıkıcı bir insan' olmama yordu. Birbirlerine sürekli şiddet uyguladıkları erkek arkadaşıyla her barıştığında çocuğun suratına hiçbir şey olmamış gibi gülmemi bekledi. Yapmayınca da ilişkisini bozmaya çalışıyormuşum gibi davrandı. En kötüsü de görüştüğü saçma sapan biriyle ilgili uyarıda bulunduğumda "sen kocayı buldun tabi, tuzun kuru" gibi saçma sapan bir laf etti. İşte o zaman içten içe istedim ki canı yansın. Yani hakikaten gitsin, ne hali varsa görsün ve canı yansın.

Ama bunlar gerçekten insanın içini çürüten hisler. Ben tüm ilişkimi kestim attım, içimde ne varsa hepsini söyledim ve bir daha ne gördüm ne de tek kelime konuştum.

Yani bir içine dön bak bakalım derdin kiminle. Eğer doğuştan şanslı, başarılı, güzel insanları kıskanıyor ve sana zararı olmadığı halde kötülüklerini istiyorsan çok büyük problemin var. Eğer altında başka sebepler varsa kendine çok yüklenme. Evet yine arınmaya çalış bu hislerden ama bu seni kötü biri yapmaz.

O kadar çok insan var ki böyle hissedip de iyilik maskesinin arkasında saklanan, bunu buraya bu şekilde açıklıkla yazabilmeni bir cesaret olarak görüyorum ben.
 
fecisin..şanslıyımki senin gibi bir kuzenim arkadaşım yok. evet iyi olmadığın ortada. sende farkındasın..
 
Neden kendini bu kadar önemsiyosun? İnsanlar hakkında kesinlikle iyi bir şey düşünmüyosun da neden onların her sözüne alınıyorsun? Böyle ol! Yalnız kalmaya yalnız yaşamaya alış! Çünkü sen kötüsün!
 
Bence şu an bunu itiraf edebilmen bile bir erdem.
Senin kişiliğindeki insanlardan bir tık da olsa önde yapıyor seni burada bu konuyu açıp dile getirmen.
Farkındasın kimsenin iyiliğini düşünmediğinin.
Bu hayatta kimsenin iyiliğini içten içe düşünmeyip de kendisini şanssız bahtsız başkalarını ise ballı gören ve zarar vermeye çalışan, üzmeye uğraşıp negatif enerjisini boşaltmaya çalışan da gördü bu gözler.
Ne diyeyim... Hiçbir zaman sen ve senin gibileri anlamayacağım.
 
Haklisin arkadasim ben kotuyum. Umarim siz boyle duygular yasamazsiniz. Guzel bi aile gordugunuzde ailenin sana ne kadar aci cektirdigini dusunup o mutlu aileyi kiskanmazsin. Insanlarlar lisede en mutlu anlarini anlattiginda sen ne kadar mutsuzluklar yasadigini hatirlayip daralmazsin. Arkadaslarin ilk asklarini anlattiginda sen hoslandigin hic kimseden karsilik gormeyip sap gibi ortada kaldigini hatirlamazsin. Sinifta hic kimseyle arkadaslik kuramayip nasil yalniz kaldigini hatirlayip iclenmezsin. Insanlar universitede bar bar gezip eglendigini gorunce universitede nasil cuvallayip depresyona girdigini hatirlamazsin. Burada da sevgilin olmadigini hatirlayip ve en onemliside mezuniyet gunu fotograf cekecek bir arkadasin olmadigini hatirlayip dunyayi kendine dar etmezsin. Simdi arkadaslarin nisanlanip evlenirken hatta cocuklarinin fotografini paylasirken sen seni kullanip bir kenera atan eski sevgilinin profiline bakip ne kadar mutlu gorundugunu gorup icini karartmazsin. Insanlar dogum gunleri, yilbasi fotograflarini paylasirken sen o gunlere yalniz ve huzunle girmezsin. Tatile cikan ciftleri arkadaslari gorup annenden baska gidecek kimsen olmadigini anlayip icinden aglamazsin. Cocukken cok yakin oldugun kuzenlerinin paylastigi fotograflarda artik senin olmadigini ve hic de umurlarinda olmadigini gormek zorunda kalmazsin. Evet arkadasim ben cok kotuyum ama kaderim daha kotu. Umarim sen kimseyi kiskanmak zorunda kalmazsin.
 
Size laf sonlensiginde aninda cevabini vermesginizden boyle oluyor kin besliyorsunuz girunce unutamiyrsunuz halbuki karsi taraf coktaan asti cunku icini doktu sizde soyleyin kirici olmadan kin falan kalmaz,boyle sessiz olmanizin bir sebebide ozguveninizi yitirdiginiz icin cunku cunku cevap hakkinizi kullanmiyorsunuz
 
Bence sen kotusun yasadiklarini hakediyorsun diye cokta ustune gitmeyin ya. O da bu durumdan hosnut degil ki bi hal caresini aramak icin yardimci olun diye buyuk bi yureklilikle yaziyor. Onemli olan kotute sen kotusun mu demek iyi olabilirsin mi dwmek. Kusura bakmayin ama fazla sert yorum yapiyorsunuz. Kotuluge iyilikle karsilik vermwk kaldi ki sizlerden yasca kucuk olan birine dogruyu ogretmek daha mantikli degil mi? Yazik o da rahatsiz bu durumdan ki sizlere bIzlere danisiyor. Okulda ogretmenler en kotu en yaramaz cocugu dislarmi topluma mi kazandirir? Luften bi dusunun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…