Kiskanclik ve kotu duygular

Hatanın farkındasın ve anladığım kadarıyla konturöl edemediğin bir durum bu. Pisikolojik bir yardım alabilirsin.

İlla türk dizisine dönecek değil mi?
Önce çok kötü bir karakter gösterilir,aklı fikri kötülükte,hasetlikte falan filan..sonraki sezon aslında bu karakter çocukluğunda çok kötü şeyler yaşamışmışta ondan böyle kötüymüş.aslında özünde iyi biriymişmiş..
Tabi ya,ne de olsa iyi ve güzel kalpli insanların hepsi süper bir çocukluktan,süper bir aile ve arkadaş ortamından geliyor değil mi?
Geçiniz bunları geçiniz..
Gerçek hayat böyle değil,dizilere benzemiyor. Gayet de yaradılış olarak kötü niyetli,fesat ve kıskanç insanlar var.Tabiatları böyle. Pollyanna olmaya gerek yok.
İlk mesajımda da yazıyorum,bunda da yazacağım.Bence sendeki de yaradılış.Hiç güzellemeler falan yazamayacağım sana kusura bakma,ilk mesajında yazdığın şeyleri okuyunca kanım dondu.
Bazı arkadaşlar da sormuş, efendim siz şunu,bunu kıskanmadınız mı?vs. İyi de burada biz basitçe bir kuzeninin aldığı elbiseyi,ayakkabıyı,yüksek notu kıskanan birinden bahsetmiyoruz.Kadın bayağ bayağı nefret ediyor, iyiliklerini istemiyor.
Yahu herkes geçim derdinde,ekmek peşinde. Onlar iş bulamasın, ben bulayım ne demek? Hele de bu devirde?
Buraya yazdıklarından çok daha fazlası vardır bu kötü düşüncelerin eminim.
Şu alıntı yaptığım acıtasyon soslu mesajından da açıkçası hiç etkilenmedim, çünkü rüzgar ekenin fırtına biçeceği gibi, ektiklerini biçmişsin.
Bunu anlaman gerekiyor, tüm yaşadığın olumsuzlukların sebebi tabiatından kaynaklanıyor.Çevrende seni farkeden insanların senden uzaklaşması ve yukarıda yazdıkların da hep bu yüzden.
Bu tabiat değiştirilir mi? Değiştirilirse ne kadar değiştirilir onu bilemem..

Acitasyon soslu mesajim sana fena batmis anlasilan. Pardon ama bu ne hiddet? Duyan da seri katilden bahsediyor sanar. Beni kotu, haset biri olarak yargiliyorsun da senin agzindan cikan nefret dolu sozleri duymuyormusun? Niyetim kendimi iyi biri olarak kanitlamak falan degil, oyle olsa sizce ben kotu muyum diye sorup sizin gibilerin beni topa tutmasina izin vermezdim. Kaldi ki sizin gibilerin bu siteye yardimlasmak icin degil zehirinizi akitmak icin geldiginizi goruyorum. Aslinda sizin gibilere hic cevap vermeseydim daha iyiydi. Buraya yazmamdaki asil amac dertlesip bu hislerin kaynagini bulmakti. Mesele iyi ya da kotu biri olma degil. Sen beni taniyormusun ki iyi ya da kotu biri olduguma karar veriyorsun? Hem kotu oldugumu dusunsen ne yazar? Sonucta kimse kimseyi tanimiyor burada. Turk filmine falan bagladigimi dusunmen sacma. Yasadigim olumsuz anilarimi anlattim cunku sonradan olusan bu kotu hislere neden oldugunu fark ettim buraya iyi niyetle yazan arkadaslar sayesinde.

Beklediğin şeyleri yazmıyor oluşum beni sana hiddetli mi gösterdi?
Komik.
Binlerce insanın olduğu dev bir platforma bir konu açıyorsun, pardon herkes tarafından pışpışlanacağını mı düşünmüştün?
Eğer öyleyse kusura bakma, buraya bir konu açtıysan bunu herkes okuyor ve kendine göre bir yorumlarda bulunuyor.Bu herkes için geçerli.Küfür etmiyorum, hakaret etmiyorum sadece senin de yaradılışının bu oldugunu düşünüyorum.
Başta gayet de kendini sansürsüz anlatırken şimdi bir anda ağız değiştirmeye başladığını farkettim, uzunca bir yorum daha yaptım.Her yorumu kaldıramayacaksan konu açman da gereksiz.

Beklemedigim seyleri yazdin evet, hem beni kotulukle yargilayip hem de kendini zorlayip bu kadar asagilayan hor goren kibirli cumleleri kurmandaki IKI YUZLULUGU beklemiyordum. Ki bu yazdiklarin beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Sozlerini sana iade ediyorum. Sen buna agiz degistirmek mi diyorsun? Senin sokak kadinlari konusmalari seviyene de inmeyecegim. Hangi renkten konusacagim da seni alakadar etmez. Zamanimi daha fazla harcamiyacam.

sokak kadını konuşması ? Kendi tavrını kastediyorsun sanırım.
Zavallı insancık.
Yalnız yukarıda yazdıklarımın hiçbirisine de açıklama yapamıyor oluşun ayrı muamma.

Kadın burada ne yapabilirim diye soruyor gelen cevap ''kötüsün,kıskançsın,ay iğrenç...''.Bu tip konularda neden böyle oluyor gerçekten merak ediyorum.İnsanlar ''çözüm bulmak'' ile ''yargılamak'' arasındaki farkı bilmiyorlar,ilginç bir şekilde.
Ha evet konuya zaten yorum yaptım ve yineliyorum ''kimse saf iyi niyetle yaşamıyor''.Kimsenin ''iyi'' olmak gibi bir zorunluluğu da yok.O yüzden nefret kusmak yerine çözüm önerisi sunup arkadaşa yardımcı olmak sanırım daha iyi olacak.Buraya gelip ''kötüsün'' yazınca kimseyi kurtarmayacağınız gibi,verdiğiniz bir çözümle en azından vicdanen rahat etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Sen insan olamazsin.

Senin gibi bir ergenle polemik yaratmaya gerek yok.
Aklı başında insanlar senin gibi kıskanç ve de başkalarının kötülüğünü isteyen tiplerden uzak duruyor. Ne yazıkki sizden heryerde var.
Bu durum yüzlerine vurulunca böyle seviyesizleşip hakarete başlıyorlar, ayrı ilginç.
Ne diyelim, Allah yardımcısınız olsun.

sokak kadını konuşması ? Kendi tavrını kastediyorsun sanırım.
Zavallı insancık.
Yalnız yukarıda yazdıklarımın hiçbirisine de açıklama yapamıyor oluşun ayrı muamma.
daha ne aciklama yapicagim ben sana? Sen kimsin? Sessiz biri oldugumu ogrenince bana saldiriya gectin ama sinifta kaldin. Toz ol

daha ne aciklama yapicagim ben sana? Sen kimsin? Sessiz biri oldugumu ogrenince bana saldiriya gectin ama sinifta kaldin. Toz ol

Sessiz biri mi?
Sessiz ve sinsi birisindir onu bilemem, eğer yazdıklarım hoşuna gitmiyorsa "gözardı et" seçeneği var onu kullan?
yazdıklarımı okumak ve de cevap yetiştirmek zorunda değilsin?

Yazdiklarin asil senin yardima ihtiyacin oldugunu gosteriyor. Sen once git bi aynaya bak icindeki seytanin farkina var. Sonra bana ahkam kesersin.

Sessiz biri mi?
Sessiz ve sinsi birisindir onu bilemem, eğer yazdıklarım hoşuna gitmiyorsa "gözardı et" seçeneği var onu kullan?
yazdıklarımı okumak ve de cevap yetiştirmek zorunda değilsin?
Sana mi sorucam ben ne yapicagimi? Bu konuyu ben actim bana yazilan her seye hele de hakaret derecesinden yazilara cevap veririm bal gibi.

Sana mi sorucam ben ne yapicagimi? Bu konuyu ben actim bana yazilan her seye hele de hakaret derecesinden yazilara cevap veririm bal gibi.

"Cok yakin arkadaslarimin bile iyiligini istemiyorum mesela onlar sinifta kalsin ben geceyim, ben is bulayim onlar bulmasin gibi. Daha sonralarda ise hem herseyde ben cuvalladim bu kotu hislerim daha cok cogaldi. Simdi sanki insanlarin benim dustugume sevindiklerini hic kimsenin birbirinin iyiligini istemedigini hissediyorum.Sonra icimde kin tutuyorum istemeden, kimseyi sevmedigimi goruyorum Onceleri sadece secici oldugum icin hoslanmadigim insanlarin cok oldugunu dusunuyordum ama simdi kendimden biktim. Cekingen ve sessiz biriyim herkesle arkadas olamiyorum. Cogu zaman insanlarin benim hakkimda neler dusundugune takiyorum. Kendine guvenen, konuskan, sicak, mutlu, guclu, sevgilisi olan, duzgun bir isi olan, sevilen, arkadas cevresi genis olan herkesden nefret ediyor resmen."

Peki ben sana mı soracağım ne tarz yorum yapacağımı? Hakaret yazdıklarımın neresinde?
He sen eleştiriye gelemiyorsan konu açmayacaksın? Açtıysan da ben de istediğim gibi yorum yaparım ona da sen karışamazsın.
Yok zoruna gidiyorsa,gözlerin dolduysa "gözardı" seçeneği var kullanabilirsin?Sıkıntı yok?
Şu yukarıda yazanları yazan kişinin kötü bir karakterde oldugunu düşünüyorum.Bunları yazan sensin değil mi?Yoksa kuzenin mi yazdı?Burası özgür bir platform millet senin yönüne göre yorum yapacak değil.
Bununla ilgili yorumlarımı da yazdım herkes kendi kalbinin ekmeğini yiyor.
Senin prototipindeki bir organizmaya daha fazla cevap vermeyi gereksiz görüyorum.Biraz daha yazmaya devam edilirse konun kapanır, ikimiz de banlanırız.senin tarzındaki tipler içinde boş yere banlanmak da istemiyorum.

Bu alayci kibirli tavrin, igneli sozlerin, "zavalli insancik" "organizma" kelimelerin beni dunyanin en kotu insani gibi asagilaman, hic biri hakaret degil tabii! Benim bunlari anliyacak kapasitem yok!! Senin gibi insanlari gorunce gercekten bu kotu dusuncelerimin hic bir onemi kalmadi. Cunku kotulugun asil sizde oldugunu gordum! Cunku oyle insanlarsiniz ki sizden yardim isteyen bir insana boylesine saldiriyorsunuz. Lutfen banlayin beni bu tur insanlarla muhattap olmak istemiyorum cunku!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…