Dogru soyluyorsunuz da iste o an kelimeler agzima gelmiyor dugumleniyorum. Bir de direk birsey demeyip laf sokan olursa gercekten bana laf mi sokuyor diye dusunup emin olamiyorum. Bir de gercekten her sohbette kendimi savunsam ya da tartissam gercekten yuzde elli tartismayla gecer cunku her lafi tek tek inceliyorum. Bazen de kirildigim insana zaman gectikten sonra sinirli davraniyorum karsi taraf sebebini bile bilmiyor.Size laf sonlensiginde aninda cevabini vermesginizden boyle oluyor kin besliyorsunuz girunce unutamiyrsunuz halbuki karsi taraf coktaan asti cunku icini doktu sizde soyleyin kirici olmadan kin falan kalmaz,boyle sessiz olmanizin bir sebebide ozguveninizi yitirdiginiz icin cunku cunku cevap hakkinizi kullanmiyorsunuz
Cok tesekkur ederim, cok yerinde bir tespit yaptiniz. Yalniz surda ne demek istediginizi anlamadim. "Fikirde oldugunuzu soylersiniz ya da soylediginde gulumsersiz bu karsi tarafi bozar ve kendine getirir". Bunu tekrar yazar misiniz?Bunun icin pratik yapin mesela her olaya bir bakisiniz olsun surda soyle denirse ne diyebilirim diye dusunun ve uygulayib kirici olmayan hem sizi rahatsiz eden bir dusunce varsa sizle ilgili bile olmasa hem fikrinizi soylersiniz guzel guzel hem icinizde kalmaz hem karsi taraf hatasini anlar hemde ozguveniniz gelir bende ayni durumdaydim bir gun bir hocaya sordum oda bana dediko siz cok mutevazi bir insan olabilirsiniz ama kendinizi enayi yerine koydurmayi..bu bana yetti sen kaldirabiliyorsan baskalarida kaldirir olay bu cok rahat olun inannin boyle giderse cok kindar ve gergin biri olursunuz ha hic bir sey soyleyemezseniz olur mu canim der karsi. Fikirde oldugunuzu soylersiniz ya da soylediginde gulumsersiz bu karsi tarafi bozar ve kendine getirir tekrar ediyorum illa size soylenmesi sart degil her konuda fikrinizi belirtin emin olun size saygi duyulur hak verilmez alinir mantigi
Insan kendiside benzer durumda olunca sizi anlayabliliyorCok tesekkur ederim, cok yerinde bir tespit yaptiniz. Yalniz surda ne demek istediginizi anlamadim. "Fikirde oldugunuzu soylersiniz ya da soylediginde gulumsersiz bu karsi tarafi bozar ve kendine getirir". Bunu tekrar yazar misiniz?
her şeyi önce yapmış kuzenin hava mı atıyor şimdi vay beMerhaba arkadaslar, benim bir sorunum var baskalarina soyleyemedigim. Cok yakin arkadaslarimin bile iyiligini istemiyorum mesela onlar sinifta kalsin ben geceyim, ben is bulayim onlar bulmasin gibi. Daha sonralarda ise hem herseyde ben cuvalladim bu kotu hislerim daha cok cogaldi. Simdi sanki insanlarin benim dustugume sevindiklerini hic kimsenin birbirinin iyiligini istemedigini hissediyorum. Gecenlerde yakin bir arkadasim baska biri icin cok havali olan sonra fena yere cakilir gibi birsey dedi. Kendi uzerime alindim. Kuzenim de ben ve diger kuzenlerimin yaninda "ben herseyi sizden once yaptim; sizden once mezun oldum, sizden once evlendim anne oldum gibi". Insanlarin her sozune takilmiyayim diyorum birsey demiyorum sozlerine, zaten cevrem cok genis degil diyorum ama olmuyor. Sonra icimde kin tutuyorum istemeden, kimseyi sevmedigimi goruyorumOnceleri sadece secici oldugum icin hoslanmadigim insanlarin cok oldugunu dusunuyordum ama simdi kendimden biktim. Cekingen ve sessiz biriyim herkesle arkadas olamiyorum. Cogu zaman insanlarin benim hakkimda neler dusundugune takiyorum. Kendine guvenen, konuskan, sicak, mutlu, guclu, sevgilisi olan, duzgun bir isi olan, sevilen, arkadas cevresi genis olan herkesden nefret ediyor resmen. Bu kotu hislerimin kaynagi nedir sizce? (Asiri hirstan, bencillikten, yasadigim fazla mutsuzluklar mi yoksa ben kotu birimiyim? Siz de boyle hissediyor musunuz?
Haklisin arkadasim ben kotuyum. Umarim siz boyle duygular yasamazsiniz. Guzel bi aile gordugunuzde ailenin sana ne kadar aci cektirdigini dusunup o mutlu aileyi kiskanmazsin. Insanlarlar lisede en mutlu anlarini anlattiginda sen ne kadar mutsuzluklar yasadigini hatirlayip daralmazsin. Arkadaslarin ilk asklarini anlattiginda sen hoslandigin hic kimseden karsilik gormeyip sap gibi ortada kaldigini hatirlamazsin. Sinifta hic kimseyle arkadaslik kuramayip nasil yalniz kaldigini hatirlayip iclenmezsin. Insanlar universitede bar bar gezip eglendigini gorunce universitede nasil cuvallayip depresyona girdigini hatirlamazsin. Burada da sevgilin olmadigini hatirlayip ve en onemliside mezuniyet gunu fotograf cekecek bir arkadasin olmadigini hatirlayip dunyayi kendine dar etmezsin. Simdi arkadaslarin nisanlanip evlenirken hatta cocuklarinin fotografini paylasirken sen seni kullanip bir kenera atan eski sevgilinin profiline bakip ne kadar mutlu gorundugunu gorup icini karartmazsin. Insanlar dogum gunleri, yilbasi fotograflarini paylasirken sen o gunlere yalniz ve huzunle girmezsin. Tatile cikan ciftleri arkadaslari gorup annenden baska gidecek kimsen olmadigini anlayip icinden aglamazsin. Cocukken cok yakin oldugun kuzenlerinin paylastigi fotograflarda artik senin olmadigini ve hic de umurlarinda olmadigini gormek zorunda kalmazsin. Evet arkadasim ben cok kotuyum ama kaderim daha kotu. Umarim sen kimseyi kiskanmak zorunda kalmazsin.
aslında her insan böyle ama biz kontrol altında tıtanılıyoruz belkıMerhaba arkadaslar, benim bir sorunum var baskalarina soyleyemedigim. Cok yakin arkadaslarimin bile iyiligini istemiyorum mesela onlar sinifta kalsin ben geceyim, ben is bulayim onlar bulmasin gibi. Daha sonralarda ise hem herseyde ben cuvalladim bu kotu hislerim daha cok cogaldi. Simdi sanki insanlarin benim dustugume sevindiklerini hic kimsenin birbirinin iyiligini istemedigini hissediyorum. Gecenlerde yakin bir arkadasim baska biri icin cok havali olan sonra fena yere cakilir gibi birsey dedi. Kendi uzerime alindim. Kuzenim de ben ve diger kuzenlerimin yaninda "ben herseyi sizden once yaptim; sizden once mezun oldum, sizden once evlendim anne oldum gibi". Insanlarin her sozune takilmiyayim diyorum birsey demiyorum sozlerine, zaten cevrem cok genis degil diyorum ama olmuyor. Sonra icimde kin tutuyorum istemeden, kimseyi sevmedigimi goruyorumOnceleri sadece secici oldugum icin hoslanmadigim insanlarin cok oldugunu dusunuyordum ama simdi kendimden biktim. Cekingen ve sessiz biriyim herkesle arkadas olamiyorum. Cogu zaman insanlarin benim hakkimda neler dusundugune takiyorum. Kendine guvenen, konuskan, sicak, mutlu, guclu, sevgilisi olan, duzgun bir isi olan, sevilen, arkadas cevresi genis olan herkesden nefret ediyor resmen. Bu kotu hislerimin kaynagi nedir sizce? (Asiri hirstan, bencillikten, yasadigim fazla mutsuzluklar mi yoksa ben kotu birimiyim? Siz de boyle hissediyor musunuz?
Insan kendiside benzer durumda olunca sizi anlayabliliyormesela demis ya bir yakiniz "ben herseyi sizden once yaptim anne olsum vs"ben olsam gulumserdim (alay etmek icin degil bu gunahtir katilmadiginizi belli etmek icin bu sacmaladin gulusu oluyor anlarsa anlamazsa sorar niye guldun diye)ya da hersey kismettir isinler senin istedigin gibi gitmis olabilir sukret elinden alinmasiin ...iki bunlar hayatin asil manasi degil ben baska dusunuyorum farkli hedeflerim var..uc adina sevindim Allah cc herkesin gonlune gore versin...seklinde cevaplardan biri soylenebilir..esasen ovunmek amaciyla soylediyse boyle insanin belasi yakindir ben beklerim ovunulmez bunlarla, da cahillik parayla degil ama iyi niyetle cehaletten soylediyse digerlerinden birini soylerdim.
Rica ederim faydasi.olsuyda.ne guzelBundan sonra cidden pratik yapmaya dikkat edicem. Bana en basitindem fikir danisan biri olsa 'sen bilirsin' deyip gecistiriyorum. Bu pasiflik biliyorum, onceleri kimseye soyleyemiyordum kendimi savunamadigimi, cok utaniyordum. Bu benim kisiligim galiba ne kadar degistirebilirim onu da bilemiyorum. Simdi bile dusunuyorum ne deseydim o an diye ama yine duzgun bir cumle kuramiyorum. Bundan 10 sene once soyleyemedigim seyler bana dert oluyor inan. Benim fark edemedigim kin duymamim nedenini fark etmemi sagladiniz ne kadar tesekkur etsem az.
Ne ayip sey ya nefret ediyorum hasetten. Bu söylediğinizi cok yapan var. Aldigi notlar insanı tanimlamaz ki. Hayatta daha onemli şeyler var. Bu kadar kucuk hesaplar yapilmasini anlamıyorumSınıfta bi arkadaşım var.Her vize final dönemlerinde hep ''çalışamadım,uyuyakaldım,hiç bakamadımki yaa'' der.Yanındaki insanda sınavdan önce ders çalışırken onun çalışmasını engellemeye çalışır.Herkesten yüksek not alma çabası yani:) Çünkü sınavdan sonra ''şu soruyu ne yaptın'' diye sorduğunda ben cevap verince, sınav öncesi ''hiç bakmadım'' dediğini unutarak çoğu zaman ''aaa ben bakmıştım sanki böyle olcaktı o sorunun cevabı yaa'' diye tepki verir. Sadece sınav dönemlerinde bu tür fesatlıklarına şahit olmakla birlikte, ben 50 alsam arkadaşım 90 alsa ooo ikimizde geçtik diye sevinicek olan BEN ''HERRR ZAMAN'' o fesat arkadaşımdan daha yüksek aldım:))))) bide her sınav açıklamasından sonra hırsından herkese kaç aldın diye mesaj atar.Diğerlerini bilmem ama her zaman derse gitmeyen ben ondan her daim yüksek almışımdır.Yani kötü düşünen iyi olamazzzzz :)))))) Allahın adaleti işte bu yüzden var. Çok şükür Rabbime içim temiz, hayatım yolunda:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?