Kiskanclik ve kotu duygular

Dogru soyluyorsunuz da iste o an kelimeler agzima gelmiyor dugumleniyorum. Bir de direk birsey demeyip laf sokan olursa gercekten bana laf mi sokuyor diye dusunup emin olamiyorum. Bir de gercekten her sohbette kendimi savunsam ya da tartissam gercekten yuzde elli tartismayla gecer cunku her lafi tek tek inceliyorum. Bazen de kirildigim insana zaman gectikten sonra sinirli davraniyorum karsi taraf sebebini bile bilmiyor.

Bunun icin pratik yapin mesela her olaya bir bakisiniz olsun surda soyle denirse ne diyebilirim diye dusunun ve uygulayib kirici olmayan hem sizi rahatsiz eden bir dusunce varsa sizle ilgili bile olmasa hem fikrinizi soylersiniz guzel guzel hem icinizde kalmaz hem karsi taraf hatasini anlar hemde ozguveniniz gelir bende ayni durumdaydim bir gun bir hocaya sordum oda bana dediko siz cok mutevazi bir insan olabilirsiniz ama kendinizi enayi yerine koydurmayi..bu bana yetti sen kaldirabiliyorsan baskalarida kaldirir olay bu cok rahat olun inannin boyle giderse cok kindar ve gergin biri olursunuz ha hic bir sey soyleyemezseniz olur mu canim der karsi. Fikirde oldugunuzu soylersiniz ya da soylediginde gulumsersiz bu karsi tarafi bozar ve kendine getirir tekrar ediyorum illa size soylenmesi sart degil her konuda fikrinizi belirtin emin olun size saygi duyulur hak verilmez alinir mantigi

Cok tesekkur ederim, cok yerinde bir tespit yaptiniz. Yalniz surda ne demek istediginizi anlamadim. "Fikirde oldugunuzu soylersiniz ya da soylediginde gulumsersiz bu karsi tarafi bozar ve kendine getirir". Bunu tekrar yazar misiniz?

çok içine atan,içindekileri kimseyle paylaşamayan birisin bence.başarılı olamadığın zaman bunu hırs haline getirip herkesin mutluluğu başarısı gözüne batıyor.asla kötü birisi olduğunuzu düşünmüyorum.iç görün çok iyi.hatalarının farkındasın buda çok iyi bişey.kendinle yüzleşmişsin buda başarmanın yarısı.içine atma ama asla patavatsızda olma.üzülme bence sen iyi birisin :)

Ben birkeresinde kuzenimi kiskanip icimden 'insallah basina bir sey gelirde istedigi seyi yapamaz' demistim. Oyle soyledigim günün aksami benim basparmagim kirildi ve ben 6 hafta parmagim sargili gezdim ve hic bir istedigimi yapamadim. Iyi ki bu gelmis basima, cunku o gunden beri hic kimse hakkinda en ufak bile kotu bir sey dusunmuyorum, aklima bile gelmiyor. Allahta bana iyi dusundukce her istedigimi verdi ve veriyor. Umarim verdigim örnek mutsuzlugunun sebebini anlamana yaramistir. Saglicakla kal.

Cok tesekkur ederim, cok yerinde bir tespit yaptiniz. Yalniz surda ne demek istediginizi anlamadim. "Fikirde oldugunuzu soylersiniz ya da soylediginde gulumsersiz bu karsi tarafi bozar ve kendine getirir". Bunu tekrar yazar misiniz?
Insan kendiside benzer durumda olunca sizi anlayabliliyor mesela demis ya bir yakiniz "ben herseyi sizden once yaptim anne olsum vs"ben olsam gulumserdim (alay etmek icin degil bu gunahtir katilmadiginizi belli etmek icin bu sacmaladin gulusu oluyor anlarsa anlamazsa sorar niye guldun diye)ya da hersey kismettir isinler senin istedigin gibi gitmis olabilir sukret elinden alinmasiin ...iki bunlar hayatin asil manasi degil ben baska dusunuyorum farkli hedeflerim var..uc adina sevindim Allah cc herkesin gonlune gore versin...seklinde cevaplardan biri soylenebilir..esasen ovunmek amaciyla soylediyse boyle insanin belasi yakindir ben beklerim ovunulmez bunlarla, da cahillik parayla degil ama iyi niyetle cehaletten soylediyse digerlerinden birini soylerdim.

her şeyi önce yapmış kuzenin hava mı atıyor şimdi vay be
bende her şeyegeç kaldım öleyim o zaman napim
çok saçma herkesin hayatı kendine özel kıyas yapmayın..

Dusunce yapinizi degistirin. Bu hirs bu kin bu baskasinda olmasin bende olsun dusuncesi emin olun kimseye degil size zarar verir.

Ama burda suc tamamen sizde degil. Boyle duygular genellikle ailede cocukken kazanilir. Eger aileniz cevresindeki insanlarla hep cekisme rekabet icindeyse sizde cocukluktan beri bu duygularla buyumussunuz demekki.

Kendinizi sık sık telkin edin. Insanlarin iyiligini istemeyi baskasi icin dua etmeyi ogrenin. Mesela butun dinlerde olan evrensel bir felsefe vardir "kendin icin istedigini arkadasin icin istemezsen iyi bir insan olamazsin" diye. Baskasi icin iyilik istemenin tadina varirsaniz emin olun iciniz daha huzurlu olacaksiniz. Belkide o nefret ettiginiz sicak kanli sevgi dolu cevresi olan insanlardan biride siz olursunuz boylelikle.

Herkes kötü olaylar yaşıyor sen benim ya da bir başkasının neler yaşadığını biliyor musun? Hayır. O zaman sevgilisi olmayanlar kötü olsun anne babasını kaybedenler kötü olsun dersleri kötü gidenler kötü olsun sevgilisi kocası terk edenler kötü olsun! Bunların arkasına sığınarak devam et hiçbir şey kazanamayacaksın!

aslında her insan böyle ama biz kontrol altında tıtanılıyoruz belkı

Kalbini temiz tut onlar kotu oldugunda senin kazanabilecegin birsey yok. Belki herkes mutlu oldugunda daha iyi sohbetler daha guzel ortamlar olur. Herkesin kismeti kaderi farklidir .ic dunyaniz cok karanlik ve sizi hep mutsuz kimsesiz yapar.

Bundan sonra cidden pratik yapmaya dikkat edicem. Bana en basitindem fikir danisan biri olsa 'sen bilirsin' deyip gecistiriyorum. Bu pasiflik biliyorum, onceleri kimseye soyleyemiyordum kendimi savunamadigimi, cok utaniyordum. Bu benim kisiligim galiba ne kadar degistirebilirim onu da bilemiyorum. Simdi bile dusunuyorum ne deseydim o an diye ama yine duzgun bir cumle kuramiyorum. Bundan 10 sene once soyleyemedigim seyler bana dert oluyor inan. Benim fark edemedigim kin duymamim nedenini fark etmemi sagladiniz ne kadar tesekkur etsem az.

Rica ederim faydasi.olsuyda.ne guzel birsey soran olursa sen bilirsin yerine ne seni mutlu eder seklinde gecistirin kendinizi onun yerine koyup cvp vermeyi deneyin buda hem karsinizdakini hem sizi daha iyi hissettirir muhabette ordan gider,pratigide ben soyle yaptim sosyal.medya da kendimi.gizledim.ve rahat rahat yazdim yani sevdigim forum siteleri var ki burasi dahil ozgurce soyledim istedigimi dusundugumu cok faydali oldu bana birde kitap okudum gercekten artik cumle kurmak istiyorum ama kelime yok susa susa kelimer gitmis bende bol okuyun fikir sahibi olursunuz birde guvendiginiz kisileri.dinleyin onlarin bakis acisina.bakin.mesela, burada bazi konularda tecrubeli.olanlari okudum ve haklilar ...hersey duzelir merak etmeyin is sizde bitiyor.dualarimdasiniz

Kotulukten bir tek Allah'a siginirim. Siz de gonlunuzu zenginlestirmeyi deneyin. Allaha dua edin. Bunlar iyi dusunceler degil ama sizi kimse degistiremez. Bunu bir tek siz yapabilirsiniz. Kotu seyler yasamak kotu olmanin bahanesi olamaz. Iyilik kotuluk hep insanin icinde.

Ne ayip sey ya nefret ediyorum hasetten. Bu söylediğinizi cok yapan var. Aldigi notlar insanı tanimlamaz ki. Hayatta daha onemli şeyler var. Bu kadar kucuk hesaplar yapilmasini anlamıyorum

Sen kötü biri olsaydın kendini böyle sorgulayıp rahatsızlık duymazdın. Bu söylediğin şeyler seni ayıplayanlar da dahil herkesin içinde az ya da çok var olan duygular. Hiç bir insan salt iyi ya da salt kötü değildir. Şeytan hepimizin kulağına birşeyler fısıldar ara sıra. Öz eleştiri yapabilmen çok güzel. Nasıl huzurlu olabileceğin sorusunun cevabı senin içinde saklı.
Hiç kimse en başarılı, en güzel, en akıllı, en şanslı olamaz. En olma sevdasından vazgeçersen huzurlu olursun.

İçindeki kötülük kadar karşılığını alırsın arkadaşım .. psikolojin bozuk tedavi görmelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…