Kıskançlık

Benzer bir durumdayız, benim erkek arkadaşım da dışarı onsuz çıktığımda ne giydin, içine çıtçıtlı badi giydin mi, üstüne başına dikkat ediyor musun.... hep böyle. Ama o yanımda yokken, o varken giydiğime karışmaz pek, tabii cok kısa olmadıgı sürece. Ama sizinki biraz aşırı ya, saçlarınıza niye kızıyor bu kadar da olmaz ki, v yakaya kızmak falan. Bana çok aşırı geldi. Uzun da bir ilişkiymiş ilişkinizi hırpalamak istemiyorsunuzdur belki ama bu detayları işler ciddiye binmeden önce konuşmalısınız, çünkü bu kadar kıskançlık sizi bunaltır fikrimce.

Yanındayken o da karışmıyor pek ama dediğiniz gibi yokken ne giydn saçın nasıl kimle çıktın nereye gidiyorsun der durur. Fotoğraf at bakıyım der ben de sinirlenirim ne bu diye. Yok özledim seni ondan dedim der kıvırır. Saçıma da güzel oluyor diye karışıyor. Ona göre onun bende beğendiğği şeyleri herkes çok beğeniyor herkes bayılıyor herkes bana bakıyor. :18:

Yarın konuşucam evet. Hatta şimdi not alıyorum unutmadan her şeye değiniyim diye. Siz yazdıkça yaptıkları aklıma geliyor.

merak etme zamanla o farkında olmadan bu dozu düşürcek canım

İnşallah düşürür. Dizimin hemen üstünde etek giyiyorum bazen görüyor. Bir şey demiyor umutlanıyorum. Sonra mesaj atıyor falanca gün gözümden kaçmadı kırıcam bacaklarını diye. Tatlı kıskançlık diye önemsemedim ben de baştan şimdi böyle olunca noluyor diye kendime sordum açıkcası.

Hepsini lise döneminde yaşamış biri olarak okurken geçmişime gittim. Başlarda kıskanılmak sahiplenilmek her kızın hoşuna gidiyor. Ama bunun dozajı arttıkça insan bunalabiliyor. Bur da biraz da senin karakterin önemli aslında ben dayanamamıştım bitirdim bu konularda ki duruşum farklı çünkü. Ama sen alışmışsan böyle yaşamak zorlamıyorsa söyleyecek pek fazla söz yok. İş ciddiye bindikçe kıskançlıklarında azalma olabilir.

Emin ol değişir ben öyle böyle değil çok kıskanctimm aynı sevgiliniz gibi, eşim bana dayandı sabretti beni bırakmadı ama geçti artık değilim ama benim değişecegime kimse inanmıyordu sonunuz ayrılık olur diyordu.olmadi ama şimdi eşim kıskanç oldu o hiç değildi oda değişti acaba kaçan kovalanir olayı doğrumu? Ozaman birazda siz kıskanın belki ters teper

mini giymeni kıskanması filan hadi bi derece de, arkadası elini sıkarken sssttt demek nedir yahu? ergen mi bu kaç yasındasınız siz? arkadasına da sana da ne kadar ayıp etmiş, sanki cocuk elini sıkınca tahrik olacaktı, tey Allahım ya..

valla evlenince ya bu kıskanclıkları iyice artar ''sen artık benim kadınımsın'' mantığıyla, ya da tam tersi hiç kıskanmamaya, ilgisizlesmeye baslar ''nasılsa artık benim oldu bi yere gidemez'' mantığıyla.

bu riski alıp bu adamla evlenilmez, henüz sevgiliyken bu sorunu aşmaya calıssın

Kiskancliktan cok ozguven eksikligi gibi sanki?

Alimli bir bayansaniz mesela en ufak sus bile dikkat cekiyordur. Hatta giydiginiz basit bir kiyafet bile. Bence bu boyle gitmez evlenince daha da beter olur. Demedi demeyin, ayrilmak istemiyorsaniz sevgilinizin psikolojik destek almasini saglayabilirsiniz ozguven eksikligi icin.

Aklima geldi de. Benim de babam aynen boyle, saclarimi salmama izin vermez, zaten acik giyinmiyorum ama ger seferinde kiyafetime laf eder. Sapka takmama izin vermedigi olmustur. Annem zaten bir rimel sursem o ne makyaj oyle bi kilo makyaj yapmissin der, cok havali oluyorsun diye gunes gozlugu takmama izin vermemisti mesela. Ki gozlerim hassas. Aileyken bile hic cekilmiyor evlenince hic katlanamazsin.

Son düzenleme:

Çocuk da zaten abi ayıp oluyor dedi Haklı da yani. Ben bile bu huylarını biliyorum ama bu davranışına çok şaşırdım, utandım. Kendisi şakaya vuruyor hep yengen olur oğlum fanusta o falan diye ama ben o düşüncelerin şaka olmadığını biliyorum işte...

Düzelmesi için konuşucam bakalım ne diyecek. Gerçekten ben de psikologa gitmesinin iyi olacağını düşünüyorum. Normal davranışlar değil çünkü bunlar. Antisosyal oldum çıktım onun yüzünde. Biri bir şey yazsa, dese yanlış anlıcak şimdi diye düşünmeden edemiyorum rahatszı oluyorum.

Benim ailem de karışmaz aksine. Hiç bir laf söylemezler. Hatta ben anneme bu olanları anlatsam direk ayrıl der. Zaten o da şüpheleneye başladı gibi. Bu elbiselerini niye hiç giymiyorsun diye sorup duruyor...

uzun bi iliskiniz olmasina ragmen neden sadece son iki yilda boyle oldu acaba ?
birsey mi yasadiniz guven sarsacak?

bi gitsin yahu balık mısın sen fanusta olucaksın? kendisi girsin bakalım fanusa ne kadar yasayabilecek o sekilde. kendi cevresindeki bütün kızlara farklı gözle mi bakıyor acaba, elini sıktığı her kızdan tahrik mi oluyor, arkadaslarının sevgilileri de dahil? bugün arkadasına elini sıktırmayan adam senin calısmana bile izin vermeyecek ve bi gün gelip gözü açılıp senden soğuduğunda (çok seviyor bu mümkün değil diye düşünme, nelerini gördük biz) sen dış kapının dış mandalı, el kızı olacaksın. olan gencliğine olacak, en güzel zamanlarını fanusta geçirdiğinle kalacaksın. benim üniversitenin son donemleri fanusta gecti de ordan biliyorum :)

o zamanlar daha kücüğüm tabi ve ilk sevgilim nasıl davranılır bilemiyorum biraz itaat durumu bende de vardı. erkek arkadaslarımla görüştürmezdi kardesim gibi gördükleirmle bile ama ben fanustan kendime tünel kazmıştım, 2. bir mail hesabı almıstım oradan her istediğm arkadasımla konusurdum, orijnal hesabımın sifresi vardı benden cok o kullanırdı (benmişim gibi kız arkadaslarımla konusup ağız aramıslığı bile var) o hesaptan konusacağım zaman için sifre koymustum arkadaslara, selam verirken bi kelime söylüyordum ki ben olduğumu anlasınlar, baska türlü yazmasınlar diye. ayrı sehirlerdeydik, uyuyorum deyip sokağa fırlardım, bi sekilde basa cıkıyordum yani. :) ilişki ilerledikce, ben tecrübelendikce kaybetme korkusunu sağlam aşılamıştım, ayrılıcam korkusuyla baya bi yontmustum benim odunu. sen fazla sımartmısısn bence. yerinde olsam o el sıkma mevzusunda öyle bi sırt cevirirdim ki, bir daha bana akrısacağı zaman 2 kere düşünürdü

uzun bi iliskiniz olmasina ragmen neden sadece son iki yilda boyle oldu acaba ?
birsey mi yasadiniz guven sarsacak?

Güven açısından hiç bir olay yaşamadık. Ben de nedenini anlayamıyorum gerçekten. Bunun yakın arkadaşlarından birisi bende hoşlandığını söylemişti bana yaklaşık 2 sene önce ondan mı acaba diyorum ama tek bir olayla da buralara gelinr mi bilmiyorum. Bu olayda da ben gereken cevabı verdim sonra geldim ona da söyledim arkadaşınla görüşme bir daha diye olan neyse anlattım başkasından da öğrenmedi. Ben onu hep açık oldum her şeyde. Ama niye böyle çıldırıcam yani.

Kızlarla görüşmüyor ki. Okulunda bile arkadaşı yok. Bir kızdan ödev alsın gelip söyler bana ödev istedim diye ki ben ondan böyle rapor istiyor değilim. Arkadaş ortamında kızlı erkekli oturuyoruz o da artık mecburi oluyor o zaman bile pek muhabbete girmiyor. Bir kaç samimi arkadaşımız var eşli gezdiğmiz bir tek o ortamda olabilir işte rahat muhabbeti. Ben sen de kendini zorlama ben de diyorum. yani normal bir şey bunlar diyorum. Sen milletle konuşmaya bahane mi arıyorsun ben durumumdan gayet memnunum diyor.Siz söyleyince farkettim benim hiç şifrelerimi istemedi bu adam çok ilginç ya. Ne facebook ne twitter. Ama fotoğraf koymamı istemiyor:S

Kimler ne insanlara dönüyor. Neler yapıyor bu hayatta her şeye hazırlıklı olmak gerek tabi aklın bir köşesinde bulundurmak gerek.

Bu arada bu el sıkışma olay yüzünden bugün bozuştuk zaten. Dediğiniz gibi ben yüz verdim evet. Kavgaya mahal vermiyor hemen alttan alıyor bu konuda benim de yelkenler fora.. ama bu böyle olmayacak yarın ciddi bir şekilde konuşu nihayete erdiriyim diyorum. Düşün düşün uyuyamıyorum.

Bu turlerin cogu duzelmiyor, aksine artarak devam ettiriyorlar baskilarini. "Benimki duzeldi" diyenler istisna, bir de ne kadar duzelmisler? Belki de kadinlarin kendisi artik teslim olmus adamlarin kiskancligina, kimbilir...

Daha simdiden seni bu kadar ezmis, evlenince mi cekinecek saniyorsun? Aynen dedigin gibi evlenince psikopata donusecek, zaten simdi de pek farki yok psikopattan kusura bakma da. Yok erkeksiz is, Istanbul'un bir ucundan gelip seni arabayla goturmeler, kiyafetlerin 2 beden buyuk olsun, sacinin salikligina bile karismalar... Normal mi bunlar Allah askina? Evlenince evden adim attirmaz, ne perde acarsin, ne calisirsin. Sacini bile taratmaz, salas salas dolastirir sokakta. Aman kimse sana bakmasin diye! Bir yanlisini gordu mu acimaz. Zaten kendisi herseyi farkli algiladigi icin her yaptigin yanlis gorunur ona. Ozguvensiz, sorunlu insanlar bunlar. Ben boyle insanlarin siddete de meyilli oldugunu dusunuyorum.

Oyle konusmayla iknayla da duzelecegini sanmiyorum. Hastalik derecesinde kiskanc insanlarin akli farkli calisiyor. Bambaska bir zihniyetleri var. Sapik geliyorlar bana. Velhasili, ya bu deveyi gudersin, ya bu diyardan gidersin. Hoslanmiyorsan, ters geliyorsa ayril, hic duzelecegini sanma. Boyle bir kisiyle birlikteligi 10 kere, 20 kere dusunmek lazim. Ben olsam hic bulasmazdim. Yemisim 6 senesini, askini sevgisini. Bir omrum curuyecegine 6 senem gitsin.

Aklımın bir köşesinde olanları söylüyorsunuz. off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…