kitap sevenler kulübü

Ben her tarz kitabı okurum.Yabancı ,Türk yazar ayrımıda
yapmam.Her bir fikir,herbir kitap için okuyup tanımak vede
yorum yapmak isterim.Sevsemde,sevmesemde herkesin
okitaptan ne bulduğunu kesinlikle bilmek isterim vede
hiçbir kitabı yarıda bırakmam................................................

belirgin bir tarzım yok her türünü okumaya çalışırım, ama çok fazla tasvir olan sayfalarca insanın ruh halini anlatan kitaplar beni bunaltıyor. bu anlamda okuduğum yazarın dili çok önemli benim için.

sonunda büyücüyü bitirebildim işte tanıtım

yazarı john fowles
ayrıntı yayınevinden çıkmış
yazarın ilk kitabı, konusu aşağıda verildiği için sadece kendi yorumumu yazmak istiyorum, yazarın dili akıcı, anlatımı ve konusu ilgi çekici ancak kurgu çok karmaşık yazar bir kurmaca bir oyun düzenlemiş ama içinden kendiside çıkamamış gibi geldi bana, içerikteki oyunlar hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor ve gerçektende bitmiyor:)) bu özelliği ilede hayal gücünü zorluyor, özetle güzel bir kitap ve tavsiye ederim.

Çağının yarı-entelektüel bunalımlarını geçirmekte olan Oxford mezunu Nicholas Urfe İngiltere 'nin kasvetinden ve aşktan kaçmak için ücra bir Yunan adasına İngilizce öğretmeni olarak gider. Tek başına sıkıntılı günler geçirdiği şair olduğuna dair hayallerinin de suya düştüğü bir sırada gizemli milyoner Conchis ile tanışır...
Büyücü insan zihninin labirentlerinden dolaşan metafizik bir eğlence trenidir adeta. Bu labirentlerde gerçeklikle sanrı arasındaki gri bölge kahramanımızca ihlal edilir. Birbiri ardına gelişen ürkütücü olayların aşk ve ihanetin sonucunda Urfe başta kendi akıl sağlığı olmak üzere her şeyden şüphelenir bir duruma gelir.
Mitolojik öğelere ve Shakespeare 'in ünlü oyunu Fırtına 'ya çeşitli göndermelerin yapıldığı hikayede John Fowles savaşın acımasızlığını bir Akdeniz adasının dinginliğini insan zihninin karmaşık yapısını kadın-erkek ilişkisinin doğasını Tanrı ve özgürlük kavramlarını ustaca anlatımıyla irdeler. Gerçek özgürlüğün ancak kendini tanımakla mümkün olabileceği savından yola çıkılarak hayallerle gerçek deneyimler arasındaki ilişkiler Fowles 'un Prospero 'su Conchis tarafından bir dizi yanılsama maske ve gösteriyle çarpıcı bir biçimde sahneye konur.
Büyücü 'de insanlığın karşı karşıya bulunduğu tehdit Batı kültürünün duvarları arasına olduğu kadar insanın kendi bilincinin duvarları arasına da gizlenmiştir. Urfe gibi içinde doğdukları kültürün sosyal yapılarınca dayatılan davranış kalıplarından uzak durma özgürlüğüne sahip olduklarını keşfeden bireylerin çabalarıyla varılabilecek yeni bir bilinç düzeyine yolculuktur bu. Random House 'un 20. yüzyılda İngiliz dilinde yazılmış en iyi yüz yapıt listesinde yer alan Büyücü kişisel özgürlüğe ulaşmanın ve insanın kendini keşfetmesinin zorluklarına dair bir edebiyat şöleni...

Fowles'in Büyücü ve Kolleksiyoncu'sunu okudum. Gerçekten ilginç bir tarzı var. Son derece başarılı kitaplar.
Ama "Fransız Teğmenin Kadını" Tek kelimeye muhteşem. Fırsatınız olursa kaçırmayın..

evet fransız teğmenin kadınını bende okudum yaklaşık 12-13 yıl önce okumama rağmen hala aklımdadır birçok bölümü bende tavsiye ederim

arkadaşlar meraba..uzun zamandır giremiyorum nete ve inanın aklım burda:) tayinim çıktı taşınma işleri filan derken bilgisayardan koptum,yeni işyerimde bana özel bilgisayarım olmadığı için de yazamıyorum eskisi gibi..ama şimdi okuduğum kitaptan bahsetmeden geçemicem..leyla navaro'nun tapınağın öbür yüzü adlı kitabını okuyorum ve her sayfasında mest oluyorum..psikoloji aşığı olduğumu daha önce söylemiştim, bu kitap da kadın erkek ilişkileri ve toplumun bizden beklediklerinin ilişkilerimizi hayatımızı nasıl etkilediğine dair bi kitap,bence bütüün kadınların ve hatta erkeklerin bilinçlenmek adına okumaları gerek..eşime de okutmayı düşünüyorum bakalım..kendimle ilgili de o kadar çok şey keşfediyorumki..ben zaten kendimi tanımak duygularımı analiz etmek konusunda başarılı biriyim yine de bilmediğim şeyler olduğunu görmek giderek kendimi ve insanları daha iyi anlamak bana heyecan veriyor..ara ara bu kitaptan bişeyler yazmayı da düşünüyorum buraya..bütün kadın arkadaşlarımın yararlanabilmesi için..
şimdilik şu paragrafla başlim..
"sistem,öngörülen cinsel roller adına her birimizi tam,bütün insan yapan nitelikleri ikiye bölüp yarısını kadına, diğer yarısını da erkeğe vermiş, böylelikle bizleri yarım ve sınırlı insanlar haline dönüştürmüştür. bu anlayışın temeldeki amacı iki yarımın bir elma gibi bütünün oluşturması, dolayısıyla da ilişkinin tamamlanmasıdır. oysa yarım insanların kurduğu ilişkiler sadece yarım ilişkilerdir!"

tapınağın öbür yüzünü bende okumuştum güzel bir kitaptır, ayrıca yine leyla navaronun bir cadı masalı adlı kitabınıda tavsiye ederim okumadıysanız

Ben de hemen hemen her tarz kitap okurum ama polisiye, korku tarzı Agatha Christine ve Stephen King in yazdığı kitapları okumam...Biraz edebi içerikli kitapları tercih ederim... Bir de araştırma belgesel tarzı kitaplar tercihim oluyor hep..

Yaaa ben biraz seçiyorum maleseffff
Güncel,populer yada mode deyimle best seller ,kitapları çok fazla okuyamıyorum en çok öne çıkan ,çok bahsedilenlerden yılda bir iki tanesini okuyorum işte a.s
Türk yazarları okuyamıyorum ( bu onları beğenmediğim gibi bir nedenle değil yanlış anlaşılmasın ) :çok üzgünüm:
Çok fazla argo içeren kitapları okuyamıyorum yasakkelime
Alacakaranlık serilerini okuyamıyorum ( korkarım diye. -tatlicadiarzu-)

bu kulubü gördüğüme ne kadar sevindim anlatamam bir kitap aşğı olarak
kitap okumak ihtiyaç gibi benim için
çok okurum buraya her gün uğrarım artık
benim gibi kitap dostu olanlarla buluşmak güzel olacak

canımcım hoşgeldin kaydirigubbakcemile5
paylasımlarını dört gözle bekliyoruz hihoyyyt

pink bende judith mcnaugt ve juie garwood okumaya bayılıyorum ama garwood un sadece düğün ve gelinini okuyabildim
aslında çok kitabı var ama çeviri yapılmamış
senin bildiğin başka kitapları varsa paylaşırmısın

Bende Tanrı'nın Doğum gününü okuyorum.Burak Özdemir'in kitabı................
Tanrıya inanmayan bir reklamcının tanrı ile anlaşma imzalayıp,
Tanrı'yı 1 numara yapmak istemesi........................

Size başka bir okuduğum kitaptan bahsedeyim.
Yalanın Erdemi-Joachim Zelter....(Alman Yazar)........
Bir yeraltı edebiyatı eseri....
Yalan söyleyerek çevresindeki insanları memnun etmeyi kendisine
hayat felsefesi edinmiş kendi yalan dünyasında yaşayan
bir gencin öyküsü......................................................

yine gelicem demiştimkaydirigubbakcemile3
tapınağın öbür yüzünden devam..
"iyilik beklentilerinin kurgusunda yatan en çekici fantezi zor,kötü adamı iyileştiren, sevgisi ve iyiliğiyle yaşama,aileye döndüren iyi,melek kadın imgesidir."
"kadının, 'iyiliğiyle' herşeyin üstesinden gelebilmesi gerçekte bir erkek kurgusu ve erkek fantezisidir."
"kadının rolü erkeğin çocuksu taraflarına annelik; güçlü, pederşahi baskısına da kız evlat rolünü üstlenmektir."

tabiiki buraya yazdıklarıma dair yorumlarınızı da bekliyorum..

tapınağın öbür yüzünü bende okumuştum güzel bir kitaptır, ayrıca yine leyla navaronun bir cadı masalı adlı kitabınıda tavsiye ederim okumadıysanız

okumadım ve dediğiniz kitapla birlikte "iki boy ufak pabuç" kitabını da okumayı düşünüyorum..buraya da yazarım..
iki boy ufak pabuçta da insanların külkedisi daha doğrusu prenses olabilmek adına kendilerine iki boy ufak gelen pabuçlara ayaklarını sığdırmaya çalıştıklarına ve bu arada çıplak ayakla yürümenin keyfinden mahrum kaldıklarına dair bişeyler var..bana ilginç geldi..

buarada ben kimseye hoşgeldiniz filan diyemiyorum çünkü düzenli olarak takip edemiyorum,ama tabiiki bu çatı altında buluşan tüm kitap dostları hoş geldi safa geldi..
bi de bunların hepsini niye tek mesajda yazmıyorum diye soracak olursanız:) sonradan aklıma geliyo napim
ama gidiyom şimdi :a015:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…