- 31 Ağustos 2012
- 22.208
- 35.435
- 798
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #21.161
rab ne bana di jodi, PK, Jab Tak Hai Jaan, mere brother ki dulhan adlı filmleri izledim. gayet hoş. bollywood iyiye gidiyor gibi.
ben de çok seviyorum hint filmlerini dizileri ne kadar saçmaysa filmleri de aksine çok güzel
Gunaydin kizlar,
Gittigim santiyelerden birinde hasta oldugu icin hastaneye gitmek isteyen calisana izin verilmemis o sekilde calismak zorunda kalan adam ambulansla hastaneye kaldirilmis en son. Fakirler olsun porschedan selamlar gercek bir laf malesef ve kimse bana bu duzeni savunmasin diyorum..... canim sıkkın.
Savas ve Baris syf 700.
xyzt-5544 cok disiplinli calismamistin degil mi bir sonrakine tamamen sinava odaklanip girersen hallolur hayirlisiyla.
isg sinavina mi girmistin bizimkilerin de belli oldu da dun ya da bugun galiba o yuzden sordum.Disiplinli çalışmadım değil de sürem çok azdı. İlk defa gördüğüm 4 ders için 1.5 ay gibi bir zaman çalıştım. Daha fazla çalışmam lazımmış. Şimdi tam belli olmamakla beraber 3 ay var en az gibi duruyor şimdilik. Daha uzun süre daha iyi olur sanırım. Hayırlısı inşallah.
Bu arada maalesef patron düzeni çalışanı sömürmek üzerine kurulu çoğu yerde. İşyeri hekimi misin sen? Benim eski çalıştığım yerdeki işyeri hekimi tam bir patron yalakasıydı. Geçen sene gripten ölürken ben rapor vermedi ofiste tek çalışıyorum diye, 10 gün sonra bir gece ateşim 40a çıktı, istifra vs ertesi gün hastaneye gittim polikliniğe doktor kızdı bana bu halde 10 gün neden çalıştın diye, 1 hafta da rapor verdi. Biraz da hata çalışanlarda oluyor işte, madalya takacaklar sanki o halde işe gitmeye devam ediyoruz.
Kisa ama cok etkilendigim bir kitapti Inci. Cok guzel bir paylasim yapmissin tesekkur ediyorum."Kimileyin bir kum tanecigibu istiridyelerin kaslari aradina girip yerlesir ve eti tirmalamaya baslardi. Istiridye oz savunma icin puruzsuz, yapiskan bir sivi salgilar ve kum tanesini bununla kaplardi. Kimi zaman bu yabanci madde gelgit sirasinda suyla suruklenip istiridyenin etleri arasindan kurtulur, kimi zamanda istiridye yok olana degin icinde kalirdi. Bu sirada salgilama surer ve kum tanesi yapiskan siviyla kat kat kaplanirdi. Yuzyillardan beridir insanlar bu yaratiklarin bulundugu yere dalip istiridyeleri koparirlar, yararak acarlar ve salgiyla kaplanmis kum taneciklerini ararlar. Avcilarin yararak attiklari istiridyeleri kapmak ve kabugun icindeki eti kemirmek icin balik suruleri yatagin cevresinden ayrilmazdi." Aslinda sadece bir kum ve biraz salgi olan inciye o degeri yukleyen biz insanlariz. Biz degerli oldugunu dusunmesek incilerini almak icin istiridyelerin yasamina son vermeyecegiz. Istiridyenin oz-savunma icin urettigi bir seyin aslinda yasami icin en buyuk tehdit haline gelmesi de ayrica ironik.
Romanin kahramani kino da tipki istiridyeler gibi. Once cocugunu kurtarmak icin bir inci arayisina cikar ve o zamana kadar kasabalilarin gordugu en iri, en guzel inciyi bulur. Bu da diger insanlarin ac gozluluk ve hasetle dikkatlerini bu aileye cevirmesine sebep olur.
Kinoya gelince ne zaman incinin parlak yuzeyinde asıl savundugu seyi(ailesini) degil farkli hayalleri gormeye baslayinca savundugunu da kaybeder, onun icin sonun baslangici olur.
Ve boylece Inci bitti. Guzel bir kitapti. Okumayan varsa tavsiye ederim.
Bu kadar az sayfa sayisiyla konuyu bu kadar derinden anlatmasi gercekten etkileyiciymis. Esim kitap okumayi pek sevmez buna ragmen lisedeyken steinbeckin eserlerinin cogunu okumus. Ne zaman kitaplardan konu acilsa bu romanlardan birini anlatir:)) Bilmiyorum nedense bende bir onyargi mi olustu nedir simdiye kadar hic steinbeck okumamistim. Belki kitaplarin sonunu bildigim icindir:)) Ama en yakin zamanda diger kitaplarini da okumayi dusunuyorum.Kisa ama cok etkilendigim bir kitapti Inci. Cok guzel bir paylasim yapmissin tesekkur ediyorum.
benim cok cok sevdigim bir yazardir. Gazap Uzumlerini genclik zamani okumustum ama okadar etkilenmistim ki ... sonu kalbimi titretmisti. Yapis yapis dram degil cok sade ve net anlatir. Fareler ve Insanlar ile Inciyi okudum diger kitaplarinda beraber okuyabiliriz.Bu kadar az sayfa sayisiyla konuyu bu kadar derinden anlatmasi gercekten etkileyiciymis. Esim kitap okumayi pek sevmez buna ragmen lisedeyken steinbeckin eserlerinin cogunu okumus. Ne zaman kitaplardan konu acilsa bu romanlardan birini anlatir:)) Bilmiyorum nedense bende bir onyargi mi olustu nedir simdiye kadar hic steinbeck okumamistim. Belki kitaplarin sonunu bildigim icindir:)) Ama en yakin zamanda diger kitaplarini da okumayi dusunuyorum.
Aynen ya savaşlar sıkıcıgünaydınlar
savaş ve barış 490
hedefim bugün 600. sayfaya gelebilmek
savaşlı kısımları sevmiyorum ona karar verdim
ailelerin anlatıldığı kısımlar daha entrikalı
Fareler ve insanları lisedeyken okumuştum sanırım. Bu sene yine okuyacaklar listeme ekleyecegim,benim cok cok sevdigim bir yazardir. Gazap Uzumlerini genclik zamani okumustum ama okadar etkilenmistim ki ... sonu kalbimi titretmisti. Yapis yapis dram degil cok sade ve net anlatir. Fareler ve Insanlar ile Inciyi okudum diger kitaplarinda beraber okuyabiliriz.
Ben de hiç okumadımbenim cok cok sevdigim bir yazardir. Gazap Uzumlerini genclik zamani okumustum ama okadar etkilenmistim ki ... sonu kalbimi titretmisti. Yapis yapis dram degil cok sade ve net anlatir. Fareler ve Insanlar ile Inciyi okudum diger kitaplarinda beraber okuyabiliriz.
isg sinavina mi girmistin bizimkilerin de belli oldu da dun ya da bugun galiba o yuzden sordum.
Bazi isyerlerinde rapor vermek o kadar sıkıntılı ki rapor verdiginiz anda her hafta bir iki kisi rapor istemeye geliyor ve acikcasi bazen ben de zor durumda kaliyorum, belki o yuzden vermek istememistir bilemiyorum ki.
Simdiye kadar calisanin saglik hakkini savunup da sozumun dinlendigi bir bilemedin iki isyerim oldu. Insallah daha iyi olur hersey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?