Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Budala mesela çok sıktı. Ama sen bunu inat ettiğin için mi bitirdin yoksa ebebiyat değeri olduğu için mi?
dostoyevskiye olan saygımdan
bir de aslında güzel bir eserdi bence, sadece çok uzatmıştı Dosto, çok daha az sayfayla aynı şeyleri anlatabilirdi bence
ben pişman değilim onu okuduğuma ama okunmasa da olur diyebiliyorum, diğer eserlerine şans verilebilir

ben sıkılırsam bir müddet ara veririm tabi sonra okumak üzere.. çünkü okuyamama durumu benden de kaynaklı olabilir.. bazen kafam o kadar dolu oluyor ki kitabı okuyorum ama o an aklımdan başka bir şey düşünüyorum kitabı gözüm okurken beynim başka şeyle meşgul oluyor Gün OLur Asra Bedel de bu çok oldu.. bir cumleyi 3 sefer okuduğumu bilirim ama bu kitabın sıkıcılığından değil benden kaynaklıydı.. kısaca ben her kitabın kendini okuttuğunu düşünüyorum okuyup okumamak bizim elimizde.. ya beynimiz dolu ya da kapasitemiz o kitabı anlayabilecek ölçüde geniş değil.. ben böyle düşünüyorum

Bende böyle düşünüyorum.
Ama iyi ki okudum. Neden beğenmedin diye sorduklarında çok uzatılmış diyebiliyoruz en azından..
Muşkini tanımış olduk.

Bir kitap hitap etmiyorsa birakilmali. Bana hitap etmeyen baskasina hitap edebilir.. arkadaslarima hediye edebilirim o kitabi. Ama yapamiyorum malesef bitiriyorum kitabi. Belki zaman kaybi ama inat edip bitiriyorum. Bitirdikten sonra ya kütüphaneye bagisliyorum yada bir arkadasima veriyorum. Çünkü benim kitapligimda sadece sevdigim kitaplarin olmasini istiyorum.. eger sevmediysem neden bende dursun ki.. baskasi okusun mantigindayim..

Sanırım katılıyorum kitap ve yazar ayırd etmeden hemde.
Şuan okuduğum kitap ilerlemiyor mesela, Nazancığımın İsimle Ateş Arasında kitabı, fakat biliyorum ki satırlar arasında gezinirken, aslında iyi bir kitap, devam edemeyişimin sebebi benim ruh halim. Zor bir hafta geçirdim kafam dolu falan filan
Yani farkındayım iyi bir kitap olduğunun, ikinci şansı hakeder veririm de, daha iyi bir kafayla tekrardan bile okurum :)
Fakat, Budala. Normal şartlarda ortak okuma olmasaydı bırakırdım. Uzundu yorucuydu yazardan beklenmeyecek bir potansiyeldi, boğuldum. özetini okumadığım için pişmanım yalan yok. Yani kitaba devam edemeyişim zorlanışım kendimi iteklemem benden kaynaklı birşey değildi.
Daha klasik okumam dedirtti bana bitirdikten sonra, özetini okusaydım iyiydi :)
Klasik kült bir yazar oluşu (bütün yazarlar için) bütün kitaplarının insanı kendine bağlayacağı, ya da kitabın kendini okutacağı anlamına gelmiyor.
Sanırım ben ortak okumanın hatrına bitirdim :) Buladaya vereceğim enerjiyi Tutunamayanlara verseydim buradaki herkesten önce başlamış biri olarak o kitaba, en sona kalmazdım :) bitiremeyişimin vicdan azabını da yaşamazdım, çünkü biliyorum ki sağlam kitap ve okuyamayışımın sebebi benim, kitap değil

Kararsızım

Yarım bıraktığım bazı kitaplar var mesela, ama yarım kalması benle alakalı. İleride tekrar okumak üzere yarım bıraktım onları. He böyle söylememin sebebi de tamamen benimle alakalı, çünkü uzun yıllardır kitap okuyorum, artık kendi tarzımı çözdüm. Çok dramatik, sürekli aşktan bahseden, kendini duvardan duvara vurmalı kitaplar bana göre değil. Maalesef birkaç tanesini okumaya çalışarak kendimi tanıdım, bunları okumuyorum artık. Onun dışında Tutunamayanlar'ı yarım bıraktım, çünkü uygun ruh hali içerisinde değildim. İskender Pala - Aşka Dair'i yarım bıraktım, çünkü kitabın tarzı beklediğim gibi değildi. Ama tekrar şans vermek üzere yarım bıraktım kitapları. Çünkü inandığım yazarlar.
Fakat es kaza yeniden bir Ahmet Batman kitabı okuyacak olsam veya bir yazar vardı "seni seviyorum deme hissettir, evlen, sev vs" adında kitapları olan. Onları yarım bırakmaktan çekinmem çünkü deneyimledim, biliyorum, sevmiyorum.
Sanırım kararsız değilmişim, katılıyormuşum bu düşünceye

yarım bırakmıyorum çünkü birisi sorduğunda kitap nasıl diye genel olarak yorum yapabiliyorum bak ben okudum böyle böyle diye. maksat insanlığa hizmet. şaka bir yana da mümkün olduğunca kendi tarzımda kitaplar seçmeye çalışıyorum

Ahmet Batman'a haksızlık ediyorsun

benim eskiden kitap bırakamama zorla tamamlama hastalığım vardı ama şimdi artık bende bırakıyorum sevemediysem zorla okuyorsam, bazen bırakmasam da ne kadar gereksiz keşke okumasaymışım moduna giriyorum, bir süre sonra da elden çıkartıyorum arkadaşlarıma veriyorum, hava alanında kitap bırakmışlığım da var bulan okusun diye

Binbir Gece Masalları Kutulu 2 Cilt görüş ve önerileriniz
Efsaneyi duymadın mı
Binbir Gece Masallarını okuyup bitiren ölüyormuş.

Ben de çok merak ediyorum yky mı kolektif mi kararsızım. Kolektif çok sempatik duruyor.4 kitap. yky kaç kitap bilmiyorum. 2 kitap olan hangi yayın evi.
Günümde bana alın noooooooolur

cesareti olanları bir adım öne alalım yky buda

Sayfa Sayısı 3263

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…