- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #3.321
Soyliyeyim miYeni kitabim Kurk Mantolu Madonna. Sonunda okuyabildigim icin sevincliyim. Gecen yilin en cok satan ve en cok konusulan kitabi olmus. Yalniz Raif Efendi ölecek mi ya öyle hissettim. Ölürse üzülürüm.
ne güzel bir alıntı. çok beğendim.
Bugün iyi bir okur, köklü edebiyattan Raskolnikov, Prens Andrey, Nataşa, Mişkin, Karamazov, Goriot Baba, Anna Karenina, Madame Bovary, Jean Valjean gibi yüzlerce karakteri sayabilir, onları ailesinden daha iyi tanır ama “popüler edebiyat”tan tek bir karakter hatırlayan var mıdır acaba?
Hayvanlardan Tanrılara Saphiens ve aynı yazarın diğer kitabı Homo Deus Yarının Kısa Bir Tarihi
adlı kitabını aldım kitapyurdundan, aynı gün teslimmiş iki günde elimde olacakmış
pek sevindimmm
Tüfek Mikrop ve Çelik i okuyan da yok sanırım :)
Ey sevgili okur! Eğer bir kitap kendini okutamıyorsa, ilerlemiyorsa, o zaman derhal o kitabı kaldırıp atmak ve dünyada okunmayı bekleyen nitelikli eserlere yönelmek en iyisi.
Kapitalizmin kafa karıştırıcı ürün pazarlama tekniklerinden kurtulmanın tek yolu, kendi okuma zevkinize güvenmektir.
Yatak Odasında Felsefe ye başladım. Tam bir yeraltı edebiyatı. Seksli meksli şeyler var içinde.
Bayıldım. Harika bir alıntı. Nerden bu cümle?
Sapiens e sahip bir kişi daha. Hep beraber okuyalım.
Doğru bence. Melinda nın dediği gibi , hayat kalitesiz kitapları okumak için çok kısa. Ama bazen içine giremediğim kitapları daha sonra okumak için saklarım. Beğenmediklerimi bağışlarım.
Meselaloliss Albaya Mektup Yok kitabını sevmiş ama ben o anda beğenemedim. Yorgun ve uykusuz baş ağrılı dönemime denk geldi. Sonra tekrar okuyacağım.
Kürk Mantolu Madonna yı çok eskiden okudum. O kadar eskiden okudum ki magazin programındaki kadın gibi Madonna nın hayatı bile zannedebilirim.
Çalıkuşu nu da okumadım. Hatta ortak okumada Türk Hikaye/klasik gibi bir kategori vardı. Orada Kürk Mantolu Madonna ya da Çalıkuşu nu önermeyi düşünüyordum.
Okuyalım canım gelir perşembeye.Merhaba kızlar,
Yatak Odasında Felsefe ye başladım. Tam bir yeraltı edebiyatı. Seksli meksli şeyler var içinde.
Bayıldım. Harika bir alıntı. Nerden bu cümle?
Sapiens e sahip bir kişi daha. Hep beraber okuyalım.
Doğru bence. Melinda nın dediği gibi , hayat kalitesiz kitapları okumak için çok kısa. Ama bazen içine giremediğim kitapları daha sonra okumak için saklarım. Beğenmediklerimi bağışlarım.
Meselaloliss Albaya Mektup Yok kitabını sevmiş ama ben o anda beğenemedim. Yorgun ve uykusuz baş ağrılı dönemime denk geldi. Sonra tekrar okuyacağım.
Kürk Mantolu Madonna yı çok eskiden okudum. O kadar eskiden okudum ki magazin programındaki kadın gibi Madonna nın hayatı bile zannedebilirim.
Çalıkuşu nu da okumadım. Hatta ortak okumada Türk Hikaye/klasik gibi bir kategori vardı. Orada Kürk Mantolu Madonna ya da Çalıkuşu nu önermeyi düşünüyordum.
Merhaba kızlar,
Cengiz Han'a Küsen Bulut bitti.. Gün Olur Asra Bedel kitabından neden çıkardılar anlam veremedim. oysa aşırıya kaçmış bir şey yoktu.. Tansıkbayev' in yıllarca terfi alamaması nedeni ile içinde biriktirdiği öfkenin, Abutalip Kuttubayev’ in tutuklanması ve ondan elde edeceği bilgiler sayesinde terfisinin de önemli bir rol oynayacağı nedeni ile Alma-Ata hapishanesinin bodrum katındaki hücrelerde uyguladığı eziyetler, insanları basamak olarak görmesi, yaptığı baskılar sonucunda ve ailesine duyduğu özelm nedeniyle sonunda da da Abutalip Kuttubayev’ in acılı bir şekilde hayatının sonlandırdığı na şahit olunan güzel bir kitaptı. 112 sayfa ama Gün Olur Asra Bedelden bu kadar etkilenmedim... Ayrıca Yedigey'in Abutalibin karısına farklı gözle baktığı kısım beni çok sinirlendirdi.. Oysa Cengiz Han'a Küsen Bulutta Abutalip Yedigey'i görünce dostum demişti
Oo seksili şeyler ha
Kitap bitince begenirsen biz de okuyalim.
Gizum ya sahane yorumluyorsun. Instada da yapsan burdaki yorumları insanlarda faydalanma. AA hakncigim okuyacaksın:)Sedef Kabaş__Muazzam Muazzez bitti.
Muazzez İlmiye Çığ'ın yaklaşık 7-8 kitabını okumuşumdur, tam sayıyı veremiyorum şu an. Daha okumam gereken bir o kadar daha kitabı var. İlk kitabını 80 yaşında yazmış, şu an 103 yaşında. Bir şeyler paylaşmak, öğretmek için hiçbir zaman geç değildir diyor.
5 gün Mersin'deki evini Sedef Kabaş'a açıyor ve bir söyleşi gerçekleştiriyorlar. Daha sonra da bu kitap yayımlanıyor. Soru-cevap şeklinde ama o kadar samimi ki, sanki siz soruyorsunuz ve karşınızda İlmiye Çığ cevap veriyor. Hayatı, işi, yaptıkları, yapmayı istedikleri her şeyden az az buluyorsunuz. Evet az diyorum çünkü o kadar yaşanmışlık 200 sayfalık kitaba ne kadar sığabilirse o kadarcık az işte. Hatta kendisinin bir cümlesi var ; ömür kısa mı diye soruluyor; ne kadar uzun yaşarsan yaşa, kısacık şeklinde yanıt veriyor.
Bir de yüzümü gülümseten; gençleri çok seviyor hatta gençler de onu çok seviyor ve bir söyleşisinde gençlere ben yaşlıyım beni nasıl bu kadar çok sevebiliyorsunuz diyor. Sanırım bunu cevabı da kendisinin anlattığı bir olayda var, bir kurumun müdürü gençler hakkında sürekli olumsuz yorum yapıyor, gençler şöyle gençler böyle şeklinde ve İlmiye Çığ sözünü kesip "Gençlere ne veriyorsunuz ki, ne bekliyorsunuz, onları yetiştiren bizleriz. " diyor.
Kısacası, ben keyif aldım, belki de tarzını sevdiğim için de olabilir, binlerce yıl öncesini akademik dil ile değil de bizi sıkmadan anlayabileceğimiz şekilde yazdığı için olabilir.
_________
Yeni kitabım;
Hakan Günday__Az, 355 syf.
O iki kisi erkek mi yoksaÇok güzel anlatmışsın.
Sayfa 72 deyim. Vallahi okutuyor kendini.
Çok spoiler vermeden (edebimden de kaybetmeden) kısaca söyleyim. Genç bi kıza ayıplı şeyler öğretmeye kendini adamış iki kişi var. Bu üçünün arasında geçen diyaloglar anlatılıyor şimdilik. Beni çok etkilemedi ama (edepsiz miyim neyim ) karakterlerden birisinin acayip fikirleri var, bana uymayan fikirler. Zevkler uğruna her şey yapılabilir diyor konunun özünde
O iki kisi erkek mi yoksa
Başiyla sonu arasinda zamanlama konusunda sıkıntısı var olaylarin başina 200 sayfa ayrilmişsa misal sonu bi anda bitiyo ve bence biraz saçma bitiyo açikcasi :) ama ama kitap bu noktaya gelene kadar cidden keyii vakit geçirtiyor tamda çerezlik ddediklerimizden arada gerekiyo:)Sarah Jio,Kelebek Adasi bitti.
Dili,konusu ağır olan kitaplardan sonra biraz ara vermek için okunabilecek hafif,hos bir kitap.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?