Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Nazancığım öyle güzel anlatmış ki düzenin aslında nerede bozulduğunu İsimle Ateş Arasında adlı kitabında.
Devletin incisiyken nasıl korkulu rüyaya dönüşen yeniçerileri,
Padişaha kulluk etmeyi devlet için ölmeyi vazife bilirken, kulluklarını geri istemeyi
Kana susamışlığı, vezirken rezil olmayı...
Genç Osmanın ölümünü.. Padişah kanı toprağa düşmez diyipte, ocağa sığınan gencecik çocuğun boynunu nasıl vurduklarını

"Ayrıca mahiyeti, yani ki ikinci bir ismi olan ilk padişahtı. Başarsaydı, ceddinin adına eklenen isimlere benzer bir isimle yaşayacaktı onun da adı. Kanuni, Yavuz ya da Fatih olacaktı. Bütün Osmanlı'nın adını adında taşıyordu aslında.
Osmandı.
Başaramadı, sadece Genç kaldı."

Çok çokkkk etkilendim, kapattım kitabı boş boş baktım yine.

böyle kıskançlık görmedim ben:)
ve tabiki okunmamış 1346515464 tane kitabım olmasına rağmen 1984 ü ben de aldım almasaydım kusur kalırdım:)
yanına

jose saramago-kopyalanmış adam
jose saramago-ölüm bir varmış bir yokmuş
hasan ali toptaş-kuşlar yasına gider (lolışcıiğimin tavsiyesi)
ve tabiki 1984 ü aldım :)

bir zamanlar kendime söz vermiştim kitap almıycam diye ama sözümü tutmuş sayılırım ucuz olursa demedim ki kitap almıycam dedim :) ay neyse alamadığım günlerimin acısını çıkarıyorum:) bişe olmaz fazla kitap göz çıkarmaz:)

Kıskanç seni.
Bayılıyorum sana

İnce Memed'i ben de okumak istiyorum arkadaşlar. Mümkün mudur?

Sevgili DonukPudra m davet etmişti. Çokça öperim onu.
Ne zaman başlanıyor???
Subat dendi ama ben bugun giris yaptim.
Sbat ayi icerisinde On Kucuk Zenci ve o okunacak.. elinde varsa sen de basla bence
Herkesi ayartayim.

bu maratonda kesin sonuncu olcam ben :) hala beşinci kitabı okurken 6. kitaba da başladım:) işe götürmek için
iş yerinde bin muhteşem güneşi okuyorum hafta sonu umarım ikisinide bitirebilirim bari okunmamış 1 kitap kalır elimde:)
oğluş yattı :) işim bitti bitmedi de hiç halim yok hafta sonu yaparım kalanı uğraşamıycam:)
biraz okim bari:)

İyi akşamlar hepimize. Sineklerin Tanrısı bitmiş bulunmakta. Son elli sayfayı koltuk tepelerinde okudum.

Çocuklar her zaman saf ve mutluluk namzetidir bizler için. Oysa ki büyüklerden nasıl etkilendiklerini hemen unutuyoruz. Şu an vahşi kapitalizm nasıl dünyaya sızıp ilerliyorsa onlar da bir avuç adayı rezil bir yönetim şekliyle yokettiler.

Bir süredir böylesine kafama işleyen bir kitap okumamıştım. Sizin sayenizde almıştım zaten, okuyup burda yorum bırakan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…