Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Benim de öyle.
Güya yemek derdi yok.Bol vaktim var diye çok okurum diyordum ama neredeyse ayakta uyur hale geldim. Zaten uyumayı çok severdim. Çocuklu anneler ne yapıyor şaşıyorum vallahi.

Uyumuyoruz

Dorian Gray i bitireyim ben de okuyacağım inşallah.

Bu kadar kötü kitaplarsa senin yerinde olsam hakaret sayar asla okumam, göndermesinler bedava kitapları da onlara kalsın. Yorumlamaya bile değmez. Ayrıca kitaplar 'amaaann aradan çıksın 'denilebilecek kadar değersiz olmamalı.

Bu kadar okumaya zaman ayırabilecek birisin bence bu boş saçma kitap(!) lara emek vereceğine gerçek eserlere yönelmelisin.

Mutlu günler..
Norte Dame yavaş ilerliyor. Gece yatarken okuyorum her gece kaldığım yeri anımsamayıp bi kaç sayfa öncesinden başlıyorum. Mehter takımı gibi 2 geri 3 ileri
İş yerinde de Oğular ve Rencide Ruhları bitireceğim artık süründü elimde. Başgan duymasın.

Niye bu kadar sert konuştunuz anlamadım? Herkesin sevdiği kitapları sevmek zorunda mıyım? Gerçek kitaplar dediğiniz kitaplar ne size göre? İlla klasik mi okumalıyım? Ödül alan kitaplar ya da?

Ayrıca yayınevleri evet bana kitap göndermek zorunda değil fakat zaten sadece bana göndermiyorlar. Kitaplar benim gibi diğer yorumculara aynı anda gidiyor. Bizleri ayırıp bu sever bu sevmez diye göndermiyorlar yani.

Ben şahşen 20 yaşında birisinin yazdığı vıcık vıcık aşk kitaplarına karşı ön yargılıyım, ya da bazı blog yazanların, şarkıcıların, mankenlerin, bir Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Batman'ın yazdığı kitaplara elim hiç gitmez. İki süslü cümle kurup, bir de aşk, ayrılık kondurunca hikayeye biraz da sürükleyici ise al sana roman oluyor. Eminim ki 300 sayfalık bir kitabı 1 haftada yazıp hemen bitiriyorlardır.
Gerçekten iyileri var mı bilmiyorum ama çok önyargılıyım.

Senin okuduğun bir kaç kitaba internetten baktım ama inan hiç evime sokmayacağım kitaplar

Buna saygı duyarım işte. Herkesin okumayı sevdiği tarz farklıdır tabi ki. Ben kimseye karışamam ve eleştiremem. Bir kitaba da asla saçma demem. Sevmediğim ya da beğenmediğim şey kurgusudur onu belirtirim.

Yazdığınız yazarların kitaplarını bende sevmiyorum mesela. Kahraman Tazeoğlu'nun Bukre kitabını okumuştum beğenmedim ve o yazarı bir daha okumadım. Burda beğenmediğimi belirttiğim kitapların kalemlerini de tekrar okumam mesela. Fakat bir başkası okuduğunda da eleştirmem kendi tercihidir.

İnşallah anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir

aslında bizim anlatmak istediğimiz de senn de aslında beğenmediğin şeyleri okuyorsun, eyvallah seversin okursun bişey demeyiz ama geri dönüp bak okuduğun 10 kitaptan 8ine çok sıkıldım, şöyleydi böyleydi demen, bir de "aradan çıksın" demen
Kitap aradan çıkar mı ayol, biz bazen meraktan ölsek de şimdi yoğunum bişey anlamam ya da ortak okuma yapalım diye aylarca bekletiyoruz kitapları

Bilmem anlatabildim mi

Tabi ki herkes aynı tarz kitapları sevmez. Sorun senin sevdiğin tarzda değil ki sanki çoğu yorumunda görev bilinciyle okumuşsun, yayınevi yolladığı için okumuşsun anlamına gelecek yorumlar var. Ben de ne duygusal olarak ne de edebi olarak sevmediği bunca kitabı sırf yorumlamak için okumak ne kadar mantıklı diye sorgularım. Yoksa isteyen istediği tarz okusun, ama severek okusun.

Bu arada wattpad i kitaptan saymıyorum.

Herkesin keyif aldığı kitaplar elbette farklıdır. Fakat sürekli şikayet edip beğenmediğini bastırarak belirttiğin halde okumaya devam edişin zaman kaybı olduğunu düşündürüyor. Sevip keyif aldığın hiçbirşey zaman kaybı değildir. Bir başkası için değeri olsun ya da olmasın. İlginç olan sende tüm yorumlarında değmeyecek kitaplar olduğunu belirtmen..
Ya da o kitaplardan keyif alıyorsun bunu itiraf etmek istemiyorsun..
Kimsenin hatrı gönlü diye zevkime hitap etmeyen şeyi ben sürdüremem. Hatır için ya da saygı göstermek adına bir kere istisna yapılır. Kendi zevklerini hiçe sayarak hareket ediyorsan ya sen de sıkıntı var ya da dediğim gibi buraya yazdıkların sahip olduğun düşüncelerden ziyade sahip olmak istediğin düşünceler..
Yanılıyor olabilirim tabi ki.. Ben de yarattığın izlenim bu şekilde.Senin için önemi olmayacağını bilsem de yazmadan duramadım.

loliss P PembePaltolu ve N-A-R a sonuna dek katılıyorum.
Sevgili bir civciv annesi sürekli görev bilinciyle sevmediğin kitapları zorla okuyormuşsun gibi bir izlenim yaratıyorsun.
Ben olsam yayınevlerinden kitap istemem, onlar gönderirlerse de "aman eksik kalsın" derim

Anladım

Görüşünüze saygı duyarım. Ben de wattpad i sevmiyorum. Platformdan haberim var fakat okuduğum kitapların ordan çıkma olduğunu bilemiyorum. Kiminin üstünde belirtilmiş kiminde yazmıyor.

Benim için neden önemi olmasın ki? Yapacağınız her yorumu okurum tabi ki

Okuduğum kitapların içinde güldüğüm diyaloglar ya da üzüldüğüm olaylar tabi ki var. Burda genel görüşümü paylaşıyorum. Üst üste aynı şeyi hissettiğim kitaplar denk gelebiliyor aynı şeyin zıttı da olabilirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…