- 11 Haziran 2008
- 1.794
- 4.576
- 683
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #10.361
Benim de öyle.
Güya yemek derdi yok.Bol vaktim var diye çok okurum diyordum ama neredeyse ayakta uyur hale geldim. Zaten uyumayı çok severdim. Çocuklu anneler ne yapıyor şaşıyorum vallahi.
Aci Cikolata bitti.
Film tadinda akici giden bir kitap. Yemek tarifleriyle harmanlanip sunulmasi ve bunun hic rahatsiz etmemesi cok hostu. Yemegin verdigi lezzet yapanin duygu durumuna gore tat alir.
Bazi geleneklerin kurbani olan yemek yapmayi seven Tita'nin etrafinda yer alan olaylari ele aliyor... Ask huzun yemek kokusu....
Bu kadar kötü kitaplarsa senin yerinde olsam hakaret sayar asla okumam, göndermesinler bedava kitapları da onlara kalsın. Yorumlamaya bile değmez. Ayrıca kitaplar 'amaaann aradan çıksın 'denilebilecek kadar değersiz olmamalı.Evet yorumluyorum instagramda. Onlarda yorumlamam için gönderiyorlar. Gönderen yayınevlerinden bazıları sadece wattpad kitabı basıyor. Ben de o yüzden iyi ki para vermemişim diyorum. Hakikaten değmeyecek kitaplar çünkü.
Para verip tabi ki kitap alıyorum. Klasik de okuyorum korku da fantastik de romantik-komedi de. En sevdiğim tür fantastik hatta. Fakat bazen ince olduğu ya da aradan çıksın, okuyamama durumumu alsın diye gönderilen kitaplardan seçip okuyorum. Bu sayede beğenmediysem takasa koyuyorum ya da isteyen arkadaşlarıma veriyorum ki kitaplığımda yer açılsın
ben de okuyorumGünaydınlar..
Gölgesizler 72. sayfa..
Bu arada meal okuyan 3 kişi olduk sanırım. Ramazan ayı ortak okuma etkinliği gibi oldu. :)
Alice harikalar diyarında benim favori kitabımdır. Kesinlikle tavsiye ederim.
okulunuzun kitaplığı yok mu?
Ordan güzel bir eser alıp okuyabilirsin bence
Bu kadar kötü kitaplarsa senin yerinde olsam hakaret sayar asla okumam, göndermesinler bedava kitapları da onlara kalsın. Yorumlamaya bile değmez. Ayrıca kitaplar 'amaaann aradan çıksın 'denilebilecek kadar değersiz olmamalı.
Bu kadar okumaya zaman ayırabilecek birisin bence bu boş saçma kitap(!) lara emek vereceğine gerçek eserlere yönelmelisin.
ben de okuyorum
ama ağır aksak, daha fazla zaman ayırmam lazım
Niye bu kadar sert konuştunuz anlamadım? Herkesin sevdiği kitapları sevmek zorunda mıyım? Gerçek kitaplar dediğiniz kitaplar ne size göre? İlla klasik mi okumalıyım? Ödül alan kitaplar ya da?
Ayrıca yayınevleri evet bana kitap göndermek zorunda değil fakat zaten sadece bana göndermiyorlar. Kitaplar benim gibi diğer yorumculara aynı anda gidiyor. Bizleri ayırıp bu sever bu sevmez diye göndermiyorlar yani.
Ben şahşen 20 yaşında birisinin yazdığı vıcık vıcık aşk kitaplarına karşı ön yargılıyım, ya da bazı blog yazanların, şarkıcıların, mankenlerin, bir Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Batman'ın yazdığı kitaplara elim hiç gitmez. İki süslü cümle kurup, bir de aşk, ayrılık kondurunca hikayeye biraz da sürükleyici ise al sana roman oluyor. Eminim ki 300 sayfalık bir kitabı 1 haftada yazıp hemen bitiriyorlardır.
Gerçekten iyileri var mı bilmiyorum ama çok önyargılıyım.
Senin okuduğun bir kaç kitaba internetten baktım ama inan hiç evime sokmayacağım kitaplar
Kitabin fotosu var miHaziran ayı listesi yapmıştım aslında ama listem değişti gibi. Bunu da ekleyeceğim haziran ayı okunacaklarımın arasına
Kitabin fotosu var mi
aslında bizim anlatmak istediğimiz de senn de aslında beğenmediğin şeyleri okuyorsun, eyvallah seversin okursun bişey demeyiz ama geri dönüp bak okuduğun 10 kitaptan 8ine çok sıkıldım, şöyleydi böyleydi demen, bir de "aradan çıksın" demenBuna saygı duyarım işte. Herkesin okumayı sevdiği tarz farklıdır tabi ki. Ben kimseye karışamam ve eleştiremem. Bir kitaba da asla saçma demem. Sevmediğim ya da beğenmediğim şey kurgusudur onu belirtirim.
Yazdığınız yazarların kitaplarını bende sevmiyorum mesela. Kahraman Tazeoğlu'nun Bukre kitabını okumuştum beğenmedim ve o yazarı bir daha okumadım. Burda beğenmediğimi belirttiğim kitapların kalemlerini de tekrar okumam mesela. Fakat bir başkası okuduğunda da eleştirmem kendi tercihidir.
İnşallah anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir
Niye bu kadar sert konuştunuz anlamadım? Herkesin sevdiği kitapları sevmek zorunda mıyım? Gerçek kitaplar dediğiniz kitaplar ne size göre? İlla klasik mi okumalıyım? Ödül alan kitaplar ya da?
Ayrıca yayınevleri evet bana kitap göndermek zorunda değil fakat zaten sadece bana göndermiyorlar. Kitaplar benim gibi diğer yorumculara aynı anda gidiyor. Bizleri ayırıp bu sever bu sevmez diye göndermiyorlar yani.
Herkesin keyif aldığı kitaplar elbette farklıdır. Fakat sürekli şikayet edip beğenmediğini bastırarak belirttiğin halde okumaya devam edişin zaman kaybı olduğunu düşündürüyor. Sevip keyif aldığın hiçbirşey zaman kaybı değildir. Bir başkası için değeri olsun ya da olmasın. İlginç olan sende tüm yorumlarında değmeyecek kitaplar olduğunu belirtmen..Niye bu kadar sert konuştunuz anlamadım? Herkesin sevdiği kitapları sevmek zorunda mıyım? Gerçek kitaplar dediğiniz kitaplar ne size göre? İlla klasik mi okumalıyım? Ödül alan kitaplar ya da?
aslında bizim anlatmak istediğimiz de senn de aslında beğenmediğin şeyleri okuyorsun, eyvallah seversin okursun bişey demeyiz ama geri dönüp bak okuduğun 10 kitaptan 8ine çok sıkıldım, şöyleydi böyleydi demen, bir de "aradan çıksın" demen
Kitap aradan çıkar mı ayol, biz bazen meraktan ölsek de şimdi yoğunum bişey anlamam ya da ortak okuma yapalım diye aylarca bekletiyoruz kitapları
Bilmem anlatabildim mi
Tabi ki herkes aynı tarz kitapları sevmez. Sorun senin sevdiğin tarzda değil ki sanki çoğu yorumunda görev bilinciyle okumuşsun, yayınevi yolladığı için okumuşsun anlamına gelecek yorumlar var. Ben de ne duygusal olarak ne de edebi olarak sevmediği bunca kitabı sırf yorumlamak için okumak ne kadar mantıklı diye sorgularım. Yoksa isteyen istediği tarz okusun, ama severek okusun.
Bu arada wattpad i kitaptan saymıyorum.
Herkesin keyif aldığı kitaplar elbette farklıdır. Fakat sürekli şikayet edip beğenmediğini bastırarak belirttiğin halde okumaya devam edişin zaman kaybı olduğunu düşündürüyor. Sevip keyif aldığın hiçbirşey zaman kaybı değildir. Bir başkası için değeri olsun ya da olmasın. İlginç olan sende tüm yorumlarında değmeyecek kitaplar olduğunu belirtmen..
Ya da o kitaplardan keyif alıyorsun bunu itiraf etmek istemiyorsun..
Kimsenin hatrı gönlü diye zevkime hitap etmeyen şeyi ben sürdüremem. Hatır için ya da saygı göstermek adına bir kere istisna yapılır. Kendi zevklerini hiçe sayarak hareket ediyorsan ya sen de sıkıntı var ya da dediğim gibi buraya yazdıkların sahip olduğun düşüncelerden ziyade sahip olmak istediğin düşünceler..
Yanılıyor olabilirim tabi ki.. Ben de yarattığın izlenim bu şekilde.Senin için önemi olmayacağını bilsem de yazmadan duramadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?