- 15 Haziran 2017
- 114
- 139
- 23
- 29
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #11.601
Yorumun için teşekkür ederim kitabı alışveriş sepetime ekledim bu mesajını okuduktan sonraAli Güler__Benim Ailem (Atatürk'ün Saklanan Ailesi) bitti.
Atatürk'e dair anılar, bilgiler okumayı aşırı çok sevdiğimden olsa gerek bunu da bazı satırlarda gülümseyip kimi yerlerinde hüzünlenip arasıra da sinirlenerek bir çırpıda okudum.
Kitapta Atatürk'ün annesini, babasını, kardeşlerini, manevi çocuklarını ayrı bölümler halinde işleyerek bazı soruların cevapları belgelere dayanarak gözler önüne serilmiş. Bunların yanısıra Atatürk hakkında çok gündeme gelen; doğum tarihi, Selanik'teki evde mi doğdu, gerçekte slav mıydı vb sorulara da başka bölümlerde yine belgelerle yanıt verilmiş. Hep belgelerle ifade edişler, alıntıların olması biraz okurken yorabiliyor ama anıların dile geldiği kısımlar akıp gidiyor.
Beni en çok etkileyen kısımlar manevi çocukların anlatıldığı ve ölümüne yakın Sabiha Gökçen'den Selanik'teki evi sürekli anlatmasını istediği satırlardı, gözlerim doldu. Hatta bir alıntı yapayım:
'Selanik'te neler yaptın bakalım ? Doğduğum evi beğendin mi? diye sordu. Anlattım izlenimlerimi uzun uzun. Selanik'ten ve doğduğu evden bahsettiğimde gözleri dolu dolu oldu. 'Güzel Selanik' diye mırıldandı. 'Demek her şey yerli yerinde. İnsanlar öldükleri vakit geride böyle evler, böyle odalar ya da birtakım fotoğraflar kalıyor işte Gökçen. Senden sonra onlar yaşamaya devam ediyorlar. Biraz eskiyorlar, biraz değişiyorlar, biraz soluyorlar ama yaşamlarını sürdürüyirlar yine de. Sonra onlarla ilgili anılar anlatılıyor arkadan geken kuşaklara..'
Son olarak Soyak'ın "Atatürk çocukları çok severdi, bir nevi onun dilinde 'çocuk' sevgi demekti, sevdikleri ister büyük ister küçük olsun onlara 'çocuk' diye seslenirdi." diye satırları vardı, bu çocuk seni çok seviyor Ata'm diyip cümlemi bitireyim.
Sen hedefini söyle hemen ekleyim seniYok hayir degismedi. Yalniz siz kullanici adimi yanlis yazmissiniz listeye acaba onunla ilgili bir sey mi oldu ki.
eywallah başganımmm_asmunikal_ kalinkaselin
@chentiq çok sık olmasa da uğrayan bi arkadaşımız, onu çıkarmayalımgeçen ay bitirememiş sadece
@chentiq daha sık uğrarsan seviniriz arkadaşım, okuyamasan bile daha sık gel olur mu
Sen hedefini söyle hemen ekleyim seniYok hayir degismedi. Yalniz siz kullanici adimi yanlis yazmissiniz listeye acaba onunla ilgili bir sey mi oldu ki.
eywallah başganımmm_asmunikal_ kalinkaselin
@chentiq çok sık olmasa da uğrayan bi arkadaşımız, onu çıkarmayalımgeçen ay bitirememiş sadece
@chentiq daha sık uğrarsan seviniriz arkadaşım, okuyamasan bile daha sık gel olur mu
söylemesi ayıp hedefimin yarısına ulaştım galibaay kuzuuumm cok duygulandim ama ben.. tesekkur ederim
iyi geceler.. sen cocuklardan nasil vakit buluyorsun inanamiyorum. Yillik kitap hedefine catladjm.
ben uyumaya gidiyorum
Aeden daha sayfa 300
xyzt-5544 bir gün davet edersen sana gelirken çizgi roman halini de getiririm, o müthiş anlatım görsellerle destekleyince nasıl ballı börek olmuş görürsün
Ama ödünçve kitaplığımdan başka kitap yok sana
Canim benim keyifli okumalar :)Günaydınlar ve iyi haftalar
Puslu Kıtalar Atlası bitti. İlk İhsan Oktay Anar kitabımdı, yazarın anlatımına bayıldım.. Keşke__giz__ ciğim gibi size güzelce kitap hakkında bilgi verebilsem ama maalesef o yetenek ben de yok O sebeple sadece muhteşem bir kitap, okumalısınız diyorum. Umarım ortak okuma yaptığım arkadaşım @kalinkaselin de bana katılıyordur bu konuda. Diğer kitaplarını da listeme ekleyip hepsini okumak istiyorum Bu kitabı okumama sebep olan @loliss ciğime de kocaman teşekkürler
Yeni kitabım @minerva1988 ciğimin güzel hediyesi, çookkk okumak istediğim kitaplardan biri olan Şanzelize Düğün Salonu
Hem ödünç hem de başka kitap yok mu
Söylesene o zaman, neden davet edeyim seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?