Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

orkidenin yerini sevip sevmeme olayı var bence
1 sene hiç tık olmayan orkidem mekan değişikliğinden sonra coşmuştu
duygusal yaratıklar sanırım bizim gibi

Benim bildiğim doğrudan güneş sevmedikleri. Camın önüne değil de daha iç kısımlara koyabilirsin belki de. Ayrıca melindanın kinin de tomurcukları çıktığına göre şu anda mevsimi demek ki.

benimkilerin belli mevsimi yok sanırım, kafalarına göre açıp ölüyolar
mesela ölü gibiydi sonra kayınvalidem saksılarını değiştirdi hepsinin, canlanıverip tomurcuk tomurcuk oldular

orkidenin yerini sevip sevmeme olayı var bence
1 sene hiç tık olmayan orkidem mekan değişikliğinden sonra coşmuştu
duygusal yaratıklar sanırım bizim gibi

Benim bildiğim doğrudan güneş sevmedikleri. Camın önüne değil de daha iç kısımlara koyabilirsin belki de. Ayrıca melindanın kinin de tomurcukları çıktığına göre şu anda mevsimi demek ki.
suda bekletmeyeyim ozaman dımı ?
su dolu bir leğen gibi birşeye koydum
petek boruların geçtiği yere brıaktık sıcağı severlermiş diye

benimkilerin belli mevsimi yok sanırım, kafalarına göre açıp ölüyolar
mesela ölü gibiydi sonra kayınvalidem saksılarını değiştirdi hepsinin, canlanıverip tomurcuk tomurcuk oldular
toprak eklediniz mi? iş yerindeki abla bir çiçeğine eklemişti herkes neden toprak ekledin diyordu ona

Oyyy hayırrr :)
Sulamak için çeşmenin altına tut zaten normal toprak değil onunki ağaç kabugu yada sanımsı şeyler.
akıp gitsin saksıdaki su, sonra yerine koy.
kabında su olması iyi değil orkide için, abı nemli olsun yeter

P PembePaltolu teşekkür ederim canım benim

Kızlar orkide çiçeği olan var mı acaba? Bakımı için bana tavsiye edebileceğiniz birşeyler var mı?
Tatlım annem çok sever ve bakar. Bazen cezalandırıyo onları Gardolabın bir gözünü boşaltıp oraya koyuyor. 1 hafta kapısını hiç açmıyor, ışıksız ortamda kalması için. Annemin orkideleri yavruladı çoğalttık. Çiçek açan da var yavrulayanda. Bir de yazın toprağının içine 1 tane buz küpü atıyordu hergün. Kışın yaptığını sanmıyorum sorarım. Ve son olarak gazı kaçmış maden suyunda bekletiyor yaklaşık 1-2 saat o şekilde suluyor. ayda 1 falan.

aa çok sevinirim bir sorsana.
dolabın içine koyup karanlıkta bekletmesinin mantığı nedir?
birde sorsana aldığım gibi. orkide toprağı alıp içine toprak falan eklemedim hiç.
gazı kaçmış sodayı saksıyla beraber suda bekletmekten bahsediyorsun değilmi?

Tatlım su dolu kabın içine saksıyı tamamen sok 2 saat falan suyu emsin, çıkar. Sulaması bu şekilde oluyor.
Toprağı zaten ağaç kabuğu olduğu için çabuk kuruyor.
Bizim ev güneş almaz pek o yüzden cam kenarında.
Direk güneş sevmez ama aydınlığı sever.

Çünkü ana vatanı yağmur ormanları :)
ağaç gövdelerinde yetişen bir bitki.
yağmur ormanlarında ışığı görmek zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…