Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

suda bekletmeyeyim ozaman dımı ?
su dolu bir leğen gibi birşeye koydum
petek boruların geçtiği yere brıaktık sıcağı severlermiş diye
Canim bende orjide seviyom bigun cicekciden ogretmenler gunubicin cicek aliyordum cicekciye sordum.o da dediki orkideler aslinda cok uzun sure yasarmis.100 yil yasadiklari olurmus soldu diye atmamak lazimmis.uzun uzun anlatti bana ama pek aklimda kalmadi.ben cicek bakimi sevmiyom galiba .kopegini biraksin bakarimda cicek zor

ay anneler neler neler bilir ya maşallah annene benim anamda olaydı da soraydım güç bela menekşe bakayım dedim ofis ortamında bütün çiçekler soldu 7 tane taze yaprak kaldı onlara gözüm gibi bakıyorum inşallah çiçek açar diye

ne sınavın var ki? arada okumuyor musun?
Allah zihin açıklığı versin. SusmayanKalem

Okuyorum ama çok az eskisi gibi değil . önceden günde 1 kitap filan bitirirdim :) Ama artık oldu ayda 1 kitap oda forum kurallarına uymuyor . İnşallah sınavı kazandıktan sonra katılırım aranıza . Bak bu arada okuduğum kitap bu :)

oy ablası o üniversite sınavlarına hazırlanıyor canım kuzum

muck muck muck

Eklentiler

• 0000000595269-1.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 53

Evet canım normal suda bekletir gibi maden suyunda bekletiyor annem.
Cezalandırma ne oluyorda etki ediyor bilemem ama. Genelde uzun süre çiçek açmamışsa ya da gelişim göstermemişse yapıyor. Akabinde çiçek gelişim gösteriyor.
Çiçeklenen saplar var ya bazılarını annem kesmedi kendi kurudu yeni sap oluşturdu. Bazılarını kesti uzadı ordan çiçek verdi. O kısmı için deneyip emin olduğu yöntem yok.
Ama Çiçeklenmesi uzun sürüyor ilk çiçeklerini döktükten sonra. 2-3 çiçeklenmeden sonra çiçeklenme süresi azaldı gibi geldi bize.
Çiçeğini alınca zaten saksısı değişmemeli . Çevresinde kağıt sarılıyosa onu çıkar. Çünkü şeffaf saksı olması gerekiyor kökleri ışık görmek istiyor. Toprağı da normal toprak değil zaten. İlk çiçeğini döktükten sonra 1 boy büyük saksıya geçir. Ama var olduğu saksıda bir boy büyük olmalıymış daha büyük olunca çiçekler bocalıyormuş.
Bilgilerim bu kadar şimdilik . Akşam sorarım ekstra yaptığı birşey var mı yok mu?

yazın bir kalanşo çiçeğini aldım. Aslında oyalanacak birşeylerim olsun diye almıştım.

çoook teşekkür ederim. bekliyorum mutlaka

Anneniz çiçeği korkutuyor, karanlık ortama alıyor su vermiyor ve çiçek öleceğini zannediyor.
doğası gereği her canlıda olduğu gibi öleceğini ablayan çiçek soyunu devam ettirmek için anında çiçek açıp sporlarını yada tohumunu doğaya salma eğilimine gidiyor :)
anneniz işi çözmüş sulama yöntemi çok doğrui saksıda su bırakmıyor batırıyor çıkarıyor suya.
ben de musluk altına tutarım, saksıdan suyu gidene kadar da beklerim. _asmunikal_

ekstradan tavsiyem yağmur hissi yaratmanız için ara sıra fıs fıs ile su çıkmanızdır yapraklarına

çok vahim bir durumda ise kökleri kararmışsa kurtulmayacak gözle bakıyorsanır za kökleri sulandırılmış çamaşır suyuna batırılır. steril hale getirmek için. tabi bu ennn son çare
annenizin ellerinden öpüyorum ne varsa onlarda var :))

Selam.

Ben reklamlari engelleyen bi tarayicidan giriyordum foruma. Telefondan olunca reklamlar cok problem oluyor da. Iki uc gundur onunla deniyorum deniyorum giremiyorum. Chromedan girdim artik olmaynca. Bildirimimi yapayim da daha 88. Sayfada kaldim okumama devam edeyim basligi.

Ilk kitabim bitti. Kral Faruk'un Elmasları 1. Ikincisine basliyorum bakalim.

Bir de sorum olacak. Dini ve siyasi kitaplar okuyorum ben arada. Onlari yorumlamadan sadece isim olarak mi bildireyim yoksa isim de mi vermeden bildireyim? Mesela su kadar sayfalik bi dini kitap okuyorum bu sayfasindayim, gibi.

İlginç bir kitaba benziyor ekliyorum listeme.

Hayır okadar vahim durumda değil orkide.Anladım uygulayacağım.Ben çeşme suyu vermiyorum. Sular çok kireçli o yüzden

Canim kitabin ismini bildiirm topigine yazarsin ama burada okudum vs deme ister oyle bir polemik oluyor ki hic gerek yok.
Telefonda reklam engelleyen tarayici olunca kullanici girisi yapilmiyor siteye maalesef bende o yuzden bir ara cepten giremiyordum.

elenaferrante Allah bağışlasın.

Allah zihin açıklığı versin. İnşallah dilediğin bölümü hayırlısı ile kazanırsın. Seneye bekleriz o halde.

İlginç bir kitaba benziyor ekliyorum listeme.

Ben daha başındayım ama arka kapağı çok etkileyici beni oku diye bağırıyor . 75 sayfaya çok şey sığdırılmış hissi veriyor .
elenaferrante Allah bağışlasın.

Allah zihin açıklığı versin. İnşallah dilediğin bölümü hayırlısı ile kazanırsın. Seneye bekleriz o halde.

Aminn . Dayanamam ara ara kaynak olurum sanırım . Bol okumalı günlerr

Hangi tarayican giriyorsun merak ettim. Zira reklamlar yuzunden surekli kayan sayfadan, ya lis acilan sayfalardan gına geldi artik. Adblocker da kullanamiyorum cunku onlarda bile reklam cikiyor saka gibi :)
Dini kitaplar icin ben şoyle düsünuyorum. Burda hepimiz belli yasa gelmis insanlariz. Birseylerin bilincindeyiz. Kimsenin de bu yuzden sorun cikaracagini sanmiyorum. Isteyen istedigini okur degil mi? Insan okudugunu ozgurce soyleyemiyorsa ne anlami kalir ki? Bu sekilde kisitlamalari dogru bulmuyorum ben. Ben de Halid bin velid adli bir kitap siparis verdim mesela. ( Hz. Muhammed zamaninda yasamis ünlü bir komutan kendisi.) Gelince okuyacagim. Sanirim biyografi turunde bir kitap oyle tahmin ediyorum. Simdi benim bu kitabi okumamin kime ne zarari olacak.

Ben de kendi fikrimi söyleyim. Şimdi siz daha eski arkadaşsınız, ben daha sonradan geldim ama sizlerin birbirinizi kırmayacak kalitede insanlar olduğunu anladım. Ama gel gör ki birisi gelir dini ya da siyasi kitap gibi polemiğe açık bir konu hakkında yorum yapar, hepimiz geriliriz. Sonuçta herkese açık bir sayfa burası.
Tabi ki paylaşılabilir. Ama kaos yaratmamak gerekiyor. Lafım sana değil, lütfen yanlış anlama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…