- 2 Ocak 2017
- 1.377
- 3.559
- 53
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #12.121
ay bende çok heyecanla bekliyorum ama seneye çıkacamış sanırım instagramda öyle yazmış
gün gelip kimse seçmeden göndereyim dedim
inşallah istediğin gibi bir sonuç alırsın canım
çok geçmiş olsun canım inşallah hemen iyileşir
bende yetişebilirsem size katılacağım Aylak Adam 47. sayfadayım bitirince Kamelyalı Kadın okuyacağım
ay bende çok heyecanla bekliyorum ama seneye çıkacamış sanırım instagramda öyle yazmış
inşallah istediğin gibi bir sonuç alırsın canım
çok geçmiş olsun canım inşallah hemen iyileşir
bende yetişebilirsem size katılacağım Aylak Adam 47. sayfadayım bitirince Kamelyalı Kadın okuyacağım
yorumunuz cok guzel gercekten, bende merak ve heves uyandirdi Mungan beni yoran bir yazar, yillar once okumustum kitaplarini. Donem donem okumam gerek sanirim. Her yil insanin entellektualitesinin degistigini de varsayarsak belki farkli bir tat alirim artik. Tesekkur ederim.Sairin Romani - Murathan Mungan
Kitabin yazari bir sair olunca ,biraz cekinerek basladim kitaba agirligini tasiyamam düsüncesiyle.
Sairleri ve siirleri anlatan bir kitap cikti karsima,ama bir misra dahi siire rastlamak mümkün olmadi.
Siir yoktu ama siir gibi bir roman vardi. Itiraf etmeliyim bazen boguyordu insani bu anlatim.
Mitolojik bir roman olunca belki bir Hobbit, belki yedi basli ejderha ,belki de insan basli bir at cikar karsima dedim .
Onun yerine ilginc hayvanlar,bitkiler,mekanlar yeraliyordu.
Odragend denen sehre 13 dolunayli senlikler icin yola cikan 3 ayri hikayenin kahramanlari ve onlarin gezdigi yerler,tanistiklari insanlar sizi bambaska diyarlara götürüyor.
Bu 3 ayri hikaye öyle ustaca bir örgüyle birbirine baglaniyor ki; kitabin sonunda tüylerim diken diken oldu ve birkac damla gözyasi sel olmadan akti ,gitti.
Romanin baslarinda ``Roasanayma`´ diye bir kelime geciyordu
Acaba bir sifre miydi neydi bu kelimenin ardindaki gizem.
Roman bittiginde bu kelimenin ne kadar cok umut ve ne derin kederler sakladigini anladim.
Yaniniza bir kagit kalem alip satiraralarindaki etkileyici cümleleri not edebilirsiniz demek isterdim ama kitabin yarisini not etmeniz gerekebilir.
Yazar bu kitap icin 15 yil calismis ,ben emegine saglik diyorum
Gercekten muhtesem bir kitap olmus.
Arka kapaktaki su söz kisaca özetlemis herseyi.
`´ Tabiata,emege ve siire övgünün romani `´
Kusura bakmayin biraz uzun oldu
senin kitap secimlerini seviyorum ya.Topal Viktor'un Anıları
Sayfa 34
Bir köpeğin ağzından anlatılıyor.
Merhaba,
Bugün nihayet elime kitap aldım.
xyzt-5544 ile Amok Koşucusu'na başladık. Her aya bir Zweig dedik, çok da güzel oldu.
Gerçi bu benim elimdeki son Zweig'im.
yorumunuz cok guzel gercekten, bende merak ve heves uyandirdi Mungan beni yoran bir yazar, yillar once okumustum kitaplarini. Donem donem okumam gerek sanirim. Her yil insanin entellektualitesinin degistigini de varsayarsak belki farkli bir tat alirim artik. Tesekkur ederim.
tesekkür ederim
ben de sizin yorumlarinizi begenerek okuyorum
Murathan Mungan bir söyleside söyle diyor:
bugün insanlar çok az zaman ayırıyor okumaya ve bu kitap 592 sayfa...
Bu kitap için bir 100 sayfa sabretsinler. Hala devam etmiyorlarsa artık benim de yapacağım bir şey yok... Ben bunu okurlardan talep ederken ‘Bakın ben 592 sayfalık roman yazdım ama bunu okumanızı bir 30 yılın hatırı uğruna talep ediyorum, ikincisi de beş yüz sayfa okuyorsunuz ama boş şeyler okumuyorsunuz. Arkasında 15 senelik yaratım süreci olan bir kitabın her sayfası size dolu dolu bir şey yaşatacak.
ben de sizin yorumunuzu merakla bekleyecegim
@nickelanjelo cok gecmis olsun canim
@Geveze_kelebek sinavlar insaAllah istediginiz gibi sonuclanir
bu arada bildirim yapayim:
Semerkant - sayfa 45
Metrodaki Yabanci - sayfa 91
Ağustos ayında Ay Işığı Sofrası'nı okuyacağım, sonra ben de uzun bir süre ara vermek zorunda kalacağım Zweig'cığıma
Ay ben de alabilirsem eşlik ederim sana kuzum.
Ağustos ayında Ay Işığı Sofrası'nı okuyacağım, sonra ben de uzun bir süre ara vermek zorunda kalacağım Zweig'cığıma
Ay ben de alabilirsem eşlik ederim sana kuzum.
+1 bende almıştım kitabı da birlikte okuyacak birini bekliyodum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?