Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Resmen bugün gözümü ayırmadan Kamelyalı Kadın okudum ve bitti
Konusu basitti ancak sevdim diyebilirim. Uzun tasvirlerin olduğu klasiklerden değildi, o yüzden de çabuk bitti zaten.
Beni bu güzel kitapla buluşturan kadrolu katilim kalinkaselin ciğime tekrar teşekkür eder, ortak okuma arkadaşım _meLinDa_ cığımı da bir güzel öperim
Yeni kitabıma akşam karar veririm artık

Selam kizlar. Kitaplar havada ucusuyor. Hayranim cidden. Bense yorgun gunler geçiriyorum. Is yerinde eve gidince aunlari yapayim planlari eve gelince ise yigilip kalma. Saat daha 9 olmadi nasil uykum vsr..

Gül ve Avcı bitti. Şükür ki son 150 sayfa hızlandı ve kitap kendini okuttu. Fena halde distopya okumak istiyorum. Neye başlasam acaba

Yeni kitabım ADA. Konusu çok ilgimi çekti inşallah iyi anlaşırız
ben de distopya okumak istiyorum. Bu ada filmi olan kitap mi acaba. Konusu ne imis

Filmi olduğunu sanmıyorum Konusu çok ilginç. Kendi halindeki birkaç genç teker teker başka bir yerde ortaya çıkıyor. Gittikleri yer de Nil isminde bir ada. Oraya gidenlerin 24 saatte 1 açılan geçitleri yakalamaları lazım.

Arka kapak yazısını da iliştireyim;

Gizemli Nil Adası'nda kurallar belliydi. Bir yılınız vardı. Kaçmak ya da hayatta kalmak için tam 365 gün. On yedi yaşındaki Charley kuralları bilmiyordu. Hatta nerede olduğundan bile haberi yoktu. Hatırladığı son şey sıcak hava ve kendinden geçtiğiydi. Uyandığındaysa kayalık bir arazide çırılçıplaktı. Kaybolmuş ve yalnız hisseden Charley, adada uzun süre hiçbir insana rastlamamıştı, ta ki gençlerin lideri Thad ile karşılaşana kadar. Artık, adadan kaçmanın ne kadar zor olduğunu öğrenmişti... ve tabii bir de âşık olmanın. Thad'in zamanı doluyordu ve Charley, geleceklerini kurtarabilmek için önce Thad'i kurtarması gerektiğini fark etmişti. Ancak tehlikelerle dolu bu adada en büyük tehdit zamandı!

Bugün canımı sıkan bir şeyi paylaşmak istiyorum.Bir sayfa "kitaplar çok pahalı değil mi sizce de?" diye sormuş.Ben "pahalı değil" yazmıştım.Bazıları benim gibi düşünürken bazıları da pahalı olmalarından yakınmış.Bir kişi de yazmış ki "pahalı değil diyenler acaba ayda kaç kitap okuyor.Ben ayda 8 kitap okuyorum.Kitap başı 20 liradan ayda 160 lira eder.Bu yüzden çok pahalı."
Aslında canımı sıkmaya değmez ama bu durum canımı sıktı ve üstüme alındım.Ben kitapkurdu değilim.Ama kitap okumayı ve kitapları çoook seviyorum.Okul varken ve yorgunken okuyamıyorum.Çünkü kitaba odaklanamıyorum,onun büyülü dünyasına giremiyorum.Mesela eminim sizden çok daha az kitap okuyorumdur.
Bahsettiğim kişinin mantığına göre tanesi 1 liradan 100 kalem alsak 100 lira eder.O zaman kalemler de pahalı.
Yok bir günde bir kitabı bitirdiği oluyormuş da bilmem ne.Yazdıkları çok kitap okuyan birinin yazısına hiç benzemiyor ama.
Bir kitaba ne kadar emek veriliyor.O emeğe göre ucuz bile.
Gerçek bir okurun fiyat derdine düşeceğini sanmıyorum.Bence gerçek bir okur,gerekirse diğer ihtiyaçlarından kısıp da kitap alır.
Ben kitaba verdiğim paraya acımam.Çünkü onlar paha biçilemez!:)
Ohh be epey rahatladım!:)

Dediğine hem katılıyorum hem de katılmıyorum. Bak hemen açıklayayım

Önce kendimden örnek vermek gerekirse, ben öğretmenim ve benim için bile bazen istediğim kitabı almak zorlaşıyor. Mesela beğendiğim setler oluyor, almak istiyorum ama fiyatı 80+ oluyor ve bunun için birkaç defa düşünüyorum. Elimden geldiğince indirimleri takip etmeye çalışıyorum. Çünkü kitaplar harici bir dünyam da var ve ona da harcama yapıyorum. Fiyatları uçuk olan ve çok rabet gören kitapları bu yüzden pahalı buluyorum. Bir öğrenci de olabilir bu kitapları almak isteyen çalışmayan bir ev hanımı da.

Şu yönden de katılıyorum, kitabın basımıyla uğraşması çok zahmetli ve emek isteyen bir süreç. Kapak seçmesi, kitap şömizi, modeli, çevirmeni, editörü derken gerçekten fiyatı artıyor.

Yani seni hem haklı buldum hem de katılmadığım noktalar oldu

Öğrenciyken kitap alırken zorlandığımı hatırlıyorum. Ama tabi o zaman bu kadar çok okuyamıyordum, bir de internet sitelerinden haberim yoktu. Şu an kitap okumak isteyen insana pek çok indirimli alım imkanı var. D&R'da aylardır birçok kitap 9.90 ve en az 2 aylık okuma ihtiyacını karşılayacak kitaplar bulabilirsin. Hiç olmadı, kitapların neredeyse %90'ının e-kitap hali mevcut. Okumak isteyene bahane olmadığını düşünüyorum yani.

günaydın güzel kadınlar
Kamelyalı Kadın bitti ve ben bayıldım
xyzt-5544 ım da çok sevmiş çok mutlu oldum. Kitapta öyle güzel cümleler vardı ki
Bir de Kamelyalı ablamıza başlarda çok sinir olmuştum çok şımarık diye ama sonlarda onun için çok üzüldüm
ah çok beğendim, çok güzeldi

Temmuz ayımın son kitabı Malafa'ya başlayacağım bugün, bitirirsem temmuz hedefime ulaşmış olacağım

filocuum çok geçmiş olsun kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…