- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
- Konu Sahibi sevdicicegim
-
merhaba arkadaşlar
size birşey danışmak istiyorum benim 2 oğlum var ALLAH sağlık uzun ömür verin onlara inşallah.. ben bekarlığımdan beri kız çocuk istiyorum ama nasip 2 erkek evladım oldu çok şükür ama 3. acaba kız olurmu diye beynimi yiyorum.ama ileriki yaşlarda keşke deneseydim demekte istemiyorum bir kız evladım olmasınıda çok istiyorum.açıkcası bu aralar kafama çok takılıyor içimdeki kız aşkı yeniden nüksetti :) oğullarım 8,5 ve 7 yaşında buarada
şimdi ben birşey duydum belki bilgisi olan vardır diye sizlere sormak istiyorum benim tek yumurtalığım var ve tek yumurtayla erkekse ilk bebeğin 5 tanede yapsan erkek kızsa 5 tane yapsan kız olurmuş bunun doğruluk payını bilen varmı? bilgisi olan ? herşey ALLAH tan amenna lafım yok ama erkek olursa tekrar üzülüp üzülmeyeceğimden emin olamıyorum. ALLAH isteyen herkesede nasip etsin.
Rabbimden hayırlısını isteyin. Rabbim bize daha nasip etmedi. Tek duam; Rabbim hayırlıysa, hayırlı evlat olacaksa, hayırlı ana baba olacaksak nasip etsin. Kız, erkek fark etmez. Hayırlısı ile sağlıklı, sıhaatli, salih evlatlar nasip etsin. Ama size de kızmıyorum. Biz insan oğlu olarak aciziz. Nefsimize bazen hakim olamıyoruz. Rabbim affetsin. Konuya gelecek olursak siz ya da sizin yumurtalığınız cinsiyet belirlemez. Cinsiyet babadan gelen bir faktördür. Araştırmalara istinaden erkek çocuk için babadan gelen y kromozomu çok aktif çok hareketli ancak kısa ömürlüdür. Kız çocuk için gelen x kromozomu ise daha pasif ve de daha uzun ömürlüdür. Yani yumurtlama tarihinize ne kadar yakın ilişki olursa erkek olma olasılığı ne kadar uzak tarih olursa kız olasılığı yüksektir. Diyelim yumurtlamadan 3 gün önce ilişki yaşadınız. Y kromozomlular 1 gün sonra öldü. X kromozumlular ise 2 gün daha orda yaşayacaklar. Yumurtlama olduğu anda ortam sadece kızlarınTabi erkekteki x ve y kromozomunun yoğunluğunu belirleyen etkenlerde söz konusu. Yanlış bilmiyorsam protein ağırlıklı beslenmek erkek olasılığını; bitkisel beslenmek de kız olasılığını etkiliyor. Hatta Beckham çifti kız çocuk sahibi olabilmek için bir beslenme periyodu uygulamışlardı. Bu durumda yine sizin beslenmeniz söz konusu değil. Cinsiyetin belirlenmesinde sadece ve sadece baba etkendir. Tabi ki bu kadar şeyden en önemlisi başta da dediğim gibi Rabbimin nasibi. Siz hayırlısını isteyin. Nasibinizde varsa Rabbim verir.
Benim doktor bana protein ağırlıklı diyet verdi...
Aynı zamanda folik asitte verdi... Ben internetten baktımda folik asit sebzelerde cok varmış.. Hamilelik istiyen kadinlarin folik asit kullandigini biliyorum. Hatta yarin başlıyorum.
Velhasıl. Ben pco yum doktor buna hic kafa yormadi ilacta vermedi benim ikiz doğuran hastam var dedi... Benim bundan önce gittigim doktorun,sosyal medyasinda ne hikmetse hep erkek cocuk erkek bebek fotolari vardi hastalari hamile kalan..
Bazen nefs ya iste.. Aklima birsuru sey geliyor. Bu doktorlar acaba diyorum benim gittiklerim icin,erkek bebek icinmi hastayi ayarliyorlar haşa hâşâ Rabbim bilir elbettte.
Çünkü dikkat ettinizmi bilmem ama sanki kız cocuk daha fazla bu aralar ,ya da ben oyle goruyorum cevremde
Bir de tup bebekte cinsiyetini biliyormus doktorlar ama hastaya söylemiyormuş diye birsey duymustum
Yani doktor koydugu bebegi biliyor rahme..
Bu protein olayini okumustum ben. Bu yönde gorusler var. Sanki simdiki doktorumda erkek bebege hazırlıyor beni. Tekrar diyorum haşa hâşâ
Esimin sperm sayisi düşük ondan kaynakli aşılama yapcağını söyledi. Ne bilim ya bazen seytani düşünüyorum sanırım.
Tıbben cinsiyet belirlenebiliyor. Ülkemizde yasak ama elbette bir şekilde yaptıranlar vardır. Tüp bebek aşamasında hangi genetik bilgileri elde ediyorlar tam bilmiyorum. Ama bir spermiyogramda bile kuyruk hasarı, baş bozukluğu görülebildiğine göre hele tüp bebek aşamasında en sağlıklı sperm seçilmeye çalışıldığını da göz önüne alırsak dediğiniz gibi doktorlar belki de cinsiyetini biliyorlardır. Ama yasak olduğundan söylenmiyor olabilir. Bunu sağlıkçı arkadaşlar daha iyi biliyorlardır. Bunun haricinde son yapılan araştırmalar ve bulgular erkeklerin beslenmesine istinaden x ve y kromozomunun yoğunluğunun değiştiği üzerine.
Bunun haricinde folik asit çok önemli hatta bebek planlamaya başladığında kullanmaya başlanılması tavsiye ediliyor. Ancak gelişmiş ülkelerde folik asit hapı içmek yerine bulgur yemeği öneriyorlar. Bulgur folik asit bakımından çok zengin.
Benim doktor bana protein ağırlıklı diyet verdi...
Aynı zamanda folik asitte verdi... Ben internetten baktımda folik asit sebzelerde cok varmış.. Hamilelik istiyen kadinlarin folik asit kullandigini biliyorum. Hatta yarin başlıyorum.
Velhasıl. Ben pco yum doktor buna hic kafa yormadi ilacta vermedi benim ikiz doğuran hastam var dedi... Benim bundan önce gittigim doktorun,sosyal medyasinda ne hikmetse hep erkek cocuk erkek bebek fotolari vardi hastalari hamile kalan..
Bazen nefs ya iste.. Aklima birsuru sey geliyor. Bu doktorlar acaba diyorum benim gittiklerim icin,erkek bebek icinmi hastayi ayarliyorlar haşa hâşâ Rabbim bilir elbettte.
Çünkü dikkat ettinizmi bilmem ama sanki kız cocuk daha fazla bu aralar ,ya da ben oyle goruyorum cevremde
Bir de tup bebekte cinsiyetini biliyormus doktorlar ama hastaya söylemiyormuş diye birsey duymustum
Yani doktor koydugu bebegi biliyor rahme..
Bu protein olayini okumustum ben. Bu yönde gorusler var. Sanki simdiki doktorumda erkek bebege hazırlıyor beni. Tekrar diyorum haşa hâşâ
Esimin sperm sayisi düşük ondan kaynakli aşılama yapcağını söyledi. Ne bilim ya bazen seytani düşünüyorum sanırım.
Haydaaaa bir yaşıma daha girdim. Gercekten guzel bir bilgi..inanir misinis 2 gunde bi bulgur yerim
Gece acıkırım. Meyhane pilavı yaparim antep usulü yaninda da ayran.. kısır cig köfte zaten delisiyim. Hele patates koftesi ruyama girer ...
Demekki iyi besleniyormusum.bencede doktorlar yasak diye söylemiyorlar . Erkeklerde kısırlık orani artmış sperm sayıları düşmüş oyle bir yazi okudum internette .
Tabi bizim toplum akillanmaz anca kadına laf söylerler...... biraz muzdaribim de :)
Folik asit vucutta depolanmiyormus birde.. baslicaz bakalim . Ay birsey daha solicem cok garip..
Annem 8 bucuk sene sonra beni kucağına almış. Neymiş deve 7 senede bir doğururmuş devenin dogurma zamaniymis. Tobe est. Batıl sanırım
Amin insallah durum ve gidisat gercekten cok kötü soludugumuz hava bile zehirliAtlamadan bilimsel verilere göre zaten erkek nüfusunun hızla azalması hatta ileri ki yüz yıllarda yok olması öngörülüyor. Bununla birlikte son yıllarda çoğu insan kısırlıkla uğraşıyor. Tek sebep doğayı, doğallığı kaybetmemiz. Çevresel kirliğe değinmiyorum bile. Yediğimiz her şeyin genetiğiyle oynanmış durumda. Üstüne her şey ilaçlı. Her şey kimyasal. Artık doğal olana ulaşmaya çalışmak zenginlik işi. Bu şekilde devam ettikçe ilerisini düşünmek bile istemiyor insan... Biz Rabbimin verdiği nimetleri değiştirmeye çalıştıkça kendi neslimize hatta kendi neslimiz yetmezmiş gibi diğer canlılara da zarar veriyoruz. Rabbim sonumuzu hayır eylesin.
Batıl olan, hurafe olan hiç bir şeye inanmam. Sen de inanma. Ne gelirse Rabbimden gelir her şey güzel gelir. Sen Rabbime sığın hurafelere değil. Veren de Allah, alan da Allah. Etrafındakileri de takma kafana tıka kulaklarını. Sen bildiğin doğruyu bir kere söyle. Baktın anlamıyorlar mı, he de geç. Rabbim hayırlıysa sana da bana da isteyen herkese de hayırlısıyla nasip etsin.
Ayrıca ülkemizde maalesef çoğunluk zırtpırt ilaç kullanıyor. Gerektiği yerde ilaç çok yararlı ama onun haricinde ilaç düşüncelerim hiç iyi değil. Gelişmiş ülkelerde 40 derece ateşin olsa bile ilaç vermiyorlar. Bırak vücudun mücadele etsin diyorlar. Bağışıklık kazansın diyorlar. Antibiyotik bile gerektiği zaman tane ile veriliyor. Maalesef rant uğruna bazen ilaçla tedavi etmek yerine bizleri zehirliyorlar. Dediğim gibi gelişmiş ülkelerde folik asit hapı değil bol bol bulgur yenilmesi tavsiye ediliyor. Sen de bir araştır için rahat etsin.
Valla bende hic inanmiyorum canım. Allah hakimdir en guzelini o bilir ve o verir . Cok şükür..insanin canını sıkıyorlar ama ben kalbimi bilirim. Herkeste kalbinin ekmegini yer.
Ülkemizde bu ilac olayi cok tehlikeli. Benim annemde dakika başı basim ağrıyor bilmemne agri kesici icip durur sanki seker yer gibi..
Benim veteriner var masallah cok bilgili kulturlu ve arastirmaci bir insan. Köpeğimi götürdüm igneye.kendisi de hastaydi ilac icmiyorum bagisiklik kazanıyorum dedi. Gripti... Kendisi gidalar hakkindada bilgili birisi ..
Köpegime bazen bi haller gelir. Mesaj atarim foto atarim bana derki psikolojik. Bise olmaz..yok bisey. Bende her seferinde bu adam vurdumduymaz kopegimle ilgilenmiyor diye kizar sitem ederdim. Aslinda öyle degil. Oda ticari amacla yaklaşan biri olsaydi kopegi getir igne vurayim ilac vereyim derdi mesela. Gercektende kopegimde cok sukur bir sorun yok
Bi defa yara çıkmıştı vucudunda bana dediki insanlarin kullandigi madecassol var onu sur kaplanlar birbirlerini yaraladığı zaman made cassol agacina sürtünürler yaralari iyilesir dogal bitkisel birshe. Hakikaten merhem oyle bir merhem annem ,bacim,ben hepimiz kullanirim yara kremi belki biliosundur kopegime surdum iyileşti
Bizim memlekette gercekten hersey para ticaret olmus gelismis bir ulke olsak gerce mesela simdi bu bulgur meselesini ben kafama yazdim. Acaba icmesem mi folik asiti bos yere.
Yumurtlama gününü biliyorsan o gün ilişki olmasın 1gün önce olsunmerhaba arkadaşlar
size birşey danışmak istiyorum benim 2 oğlum var ALLAH sağlık uzun ömür verin onlara inşallah.. ben bekarlığımdan beri kız çocuk istiyorum ama nasip 2 erkek evladım oldu çok şükür ama 3. acaba kız olurmu diye beynimi yiyorum.ama ileriki yaşlarda keşke deneseydim demekte istemiyorum bir kız evladım olmasınıda çok istiyorum.açıkcası bu aralar kafama çok takılıyor içimdeki kız aşkı yeniden nüksetti :) oğullarım 8,5 ve 7 yaşında buarada
şimdi ben birşey duydum belki bilgisi olan vardır diye sizlere sormak istiyorum benim tek yumurtalığım var ve tek yumurtayla erkekse ilk bebeğin 5 tanede yapsan erkek kızsa 5 tane yapsan kız olurmuş bunun doğruluk payını bilen varmı? bilgisi olan ? herşey ALLAH tan amenna lafım yok ama erkek olursa tekrar üzülüp üzülmeyeceğimden emin olamıyorum. ALLAH isteyen herkesede nasip etsin.
Aslında spermlerin yaşam süresi ile ilgili yazdıklarınız çok doğru ama ben de garip bir şekilde istisnayım. Oğluma reglimin bittiğinin ertesi günü hamile kaldım. O ay başka ilişki olmamıştı oradan biliyorum.Rabbimden hayırlısını isteyin. Rabbim bize daha nasip etmedi. Tek duam; Rabbim hayırlıysa, hayırlı evlat olacaksa, hayırlı ana baba olacaksak nasip etsin. Kız, erkek fark etmez. Hayırlısı ile sağlıklı, sıhaatli, salih evlatlar nasip etsin. Ama size de kızmıyorum. Biz insan oğlu olarak aciziz. Nefsimize bazen hakim olamıyoruz. Rabbim affetsin. Konuya gelecek olursak siz ya da sizin yumurtalığınız cinsiyet belirlemez. Cinsiyet babadan gelen bir faktördür. Araştırmalara istinaden erkek çocuk için babadan gelen y kromozomu çok aktif çok hareketli ancak kısa ömürlüdür. Kız çocuk için gelen x kromozomu ise daha pasif ve de daha uzun ömürlüdür. Yani yumurtlama tarihinize ne kadar yakın ilişki olursa erkek olma olasılığı ne kadar uzak tarih olursa kız olasılığı yüksektir. Diyelim yumurtlamadan 3 gün önce ilişki yaşadınız. Y kromozomlular 1 gün sonra öldü. X kromozumlular ise 2 gün daha orda yaşayacaklar. Yumurtlama olduğu anda ortam sadece kızlarınTabi erkekteki x ve y kromozomunun yoğunluğunu belirleyen etkenlerde söz konusu. Yanlış bilmiyorsam protein ağırlıklı beslenmek erkek olasılığını; bitkisel beslenmek de kız olasılığını etkiliyor. Hatta Beckham çifti kız çocuk sahibi olabilmek için bir beslenme periyodu uygulamışlardı. Bu durumda yine sizin beslenmeniz söz konusu değil. Cinsiyetin belirlenmesinde sadece ve sadece baba etkendir. Tabi ki bu kadar şeyden en önemlisi başta da dediğim gibi Rabbimin nasibi. Siz hayırlısını isteyin. Nasibinizde varsa Rabbim verir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?