- Konu Sahibi birboslukta
Ben anlamadım paranızı almıyorlar ailenizden bi beklentiniz yok neden kızdınız. Ayrımcılık yok ki burda.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tamam haklısınız,abi düşüncesiz,sorumsuz, kesinlikle burada eleştirdiğimiz türden bir erkek. ailesine güvenerek evlenen,yatırım yapan bir insan. bencilce davranıyor. ama burada konu sahibinin suçladığı kişiler anne ve babası.konu sahıbıne neden bu kadar kızan olmus anlamadım ben
abım sureklı aılemden beklentı ıcınde ben nasıl gırıp calısıyorum bırseyler yapmaya calısıyorum abımde bıraz kendısı ugrassın sureklı aılem ıteklıyor dıyor
hem kardes olarak hemde abısının aılesıyle kendısının de aılesı , herkesı dusundugunden kızıyor
abım aılemın kanını o kadar emıyor kı ıhtıyacım olsa da ıstemeye cekınırım ondan bana fırsat kalmıyor bı turlu demek ıstıyor
ben mı yanlıs anlıyorum anlatmaya calıstıgı bu degıl mı ?
bızler sureklı aılesınden para aılan rustunu ıspat edememıs olgunlasamamıs erkeklere laf soyleyıp onlarla evlenmeyın sakın demıyormuyuz aynı o adam buradakı abi ıste ? bır kızın basını yakacak gelının de ısteklerı eklenecek masraf artacak aıle varını yogunu ne varsa oglana verecek bu kızda oturup aılesının delık kovaya su tasımasını ızleyecek . ızlemek ıstemıyorum zoruma gıdıyor dıyor haklı
bızım soyleyebılecegımız tek sey yapcak bırseyı olmadıgı . bazı ınsanlar boyle ıste . abınıze o guvenı veren aılenız . bıraz da sen mucadele et oglum dememıs gag demesınde para gug demesınde yagdır mevlam su seklınde yetısmısler . aılenız bırazda buna sebep olan o yuzden bosuna abınıze kızmayın yanı
Konu başlığınız evlat ayrımı temalı, konunuz bunun üzerine yoğunlaşmış ama şimdi asıl derdinizin abinizin ailenize yük olmasına üzüldüğünüz olduğunu söylüyorsunuz. En azından hatalı olduğunuzu farkedip davranışlarınızı ve düşüncelerinizi mantıklı bir temele oturtmaya çalışmaya başladınız sanıyorum. Güzel bir adım sizin için.Hiç öyle abimi yada ailemi kötüleyin diye cevaplar beklemiyorum sizden, önyargılı davranan sizlersiniz bence. Konu ona düğün yapıldı bana yapmıyorlar değil, ben evlenince bana da her istediğimi yaparlar biliyorum. Konu abimin düşüncesiz davranışları aslolan. Ben olsam vicdan çekerim ailemi borca harca sokuyorum diye çok üzülürdüm. O rahatça istedikçe istiyor. Ben kahroluyorum olan aileme oluyor diye. Arabayı da bu yüzden isteyemiyorum, benim yüzümden borca girmiş olurlar mı diye kendimi yerim, o yüzden destek istemeye bile gönlüm elvermiyor
aılesının sucu olmadıgını aılesıne kızmaması gerektıgı soyledım zaten o konuda hemfıkırım hatta belkı zamanında oğlusum ağam paşam yaptılarsa bedel oduyorlardır belkı mevzu bu kadar basıttırtamam haklısınız,abi düşüncesiz,sorumsuz, kesinlikle burada eleştirdiğimiz türden bir erkek. ailesine güvenerek evlenen,yatırım yapan bir insan. bencilce davranıyor. ama burada konu sahibinin suçladığı kişiler anne ve babası.
konusunu açtığında deseydi ki ''abim çok sorumsuz, ailemi zora sokuyor,onun yüzünden ben bir şey istemeye çekiniyorum'' diye, hepimiz haklısın derdik.
ama konuyu direkt ''ailem erkek evlat ayrımı yapıyor'' şeklinde açmış.
madem böyle bir sorunu var, abinisine söylesin direkt. yüzüne. abisinden çekindiği için öfkesini ailesi üzerinden atmaya çalışıyor bence konu sahibi.
abisiyle ilgili konu açsa haklıydı,ama gelen yorumlar üzerine ailem ayrımcılık yapıyordan abime öfkeliyime çevirdi konuyu.
yapı meselesı bende aynı bu sekıldeyım babam aracı verırdı sen kullan dıye kabul etmezdım bendeyken kaza falan yaparım dıyeAyrıca araba gayet acil bir konu şuan benim için, çünkü en büyük isteğim kendi arabam olsun kendim gidip geleyim kendim almış olayım diyorum, hatta o kadar ki, babam diyor bu araba hepimizin sana da ait diyor, bende sağol baba olsun diyorum kendi arabam olsun istiyorum kendi emeğimle alayım mutlu olayım. O derece üstlerine yük olmak istemiyorum yani allah korusun kaza yaparsam babamın arabası diye üzülürüm, kendi arabam olsa çarptığım üzülmem. Ben mi çok takıntılı ve hassasım
Anladığınız için teşekkür ederim size, bazen böyle düşünüyor, sonra abime kıyamıyor ne kadar iyi insan sonuçta diyip kendi kendime kızıp vicdan azabı çekiyorum, sonra bu huyunun yanlış olduğunu kendime hatırlatıp tekrar ona kızıyorum aileme üzülüyorum, ortada kaldım umursamamaya çalışsam onu hiç yapamıyorum.yapı meselesı bende aynı bu sekıldeyım babam aracı verırdı sen kullan dıye kabul etmezdım bendeyken kaza falan yaparım dıyebabam sabun ımalatcısı dusunun ımaalatcı fabrıkası var
yemın ederım sabunum bıttıgı zaman ıstemeye cekınıyorum gıdıp bazen marketden alıyorum babam kendısı sızın daha sabununuz bıtmedımı esın yanıma bır ugrasın da gondereyım dıyor
bır aıle dusunun ıkı evladı var bırı boyle dusunurken dıgerı de ne koparsam kar daha ne kadar para ısteyebılırım hesabında
bu kımın sınavı bılmıyorum ama zor ... bu hassaslık zor . hayat sızı yoracak ınsanlar sızı yoracak . cogu ınsan sızı anlamayacak
O halde işe girer çalışır, kendi biraz bu günler için birikim yapar para biriktirirdiHerşeyi kız erkek ayırımına bağlamamak lazım. Bir kardeşin abisi için bu lafları söylemesi bile çok üzücü bana kalırsa.
Benim abimin yıllar önce eli sıkılmıştı annemden önce biz kardeşleri koştuk yardımına.
Kimin ihtiyacı varsa ona el uzatır anne baba. Ben sizin durumda bir ayırım göremedim. Belli ki sıkışmış. Elinizden geliyorsa yardım edin abinize.
sızın yapınız nasıl buysa onunkıde o ... degısmez ... kendınızı bosuna yıpratmayın o yuzden . ben abımle gorusmeyı komple kestım , kesmek zorunda kaldım cunku sıkıstıgında ben para verdım en buyuk hatam ve benden de ıstemeye alıstı bır sure sonra maddı anlamda benı sıkıntıya soktu hatta esımı de sıkıntıya soktu ... yanı kardesın ver o senın kardesın dıyorlar ya kardesınde bır sınırı var kardesde olsa herkesın rızkı ayrı ve herseyın bır sınırı olmalı, aılenız yeterı kadar destek oluyormus sız kendı paranızı bırıktırmeye devam edın hatta kredı cekın alın aracınızı maasınızla odeyın bence en mantıklısı bu , uzun suredır ıstıyor bırıktırıyormussunuz cok buyuk kredıye gerek kalmaz en azındanAnladığınız için teşekkür ederim size, bazen böyle düşünüyor, sonra abime kıyamıyor ne kadar iyi insan sonuçta diyip kendi kendime kızıp vicdan azabı çekiyorum, sonra bu huyunun yanlış olduğunu kendime hatırlatıp tekrar ona kızıyorum aileme üzülüyorum, ortada kaldım umursamamaya çalışsam onu hiç yapamıyorum.
Ama sizin derdiniz ayırım değil o halde. Abinizin düşüncesiz davranması.O halde işe girer çalışır, kendi biraz bu günler için birikim yapar para biriktirirdiben niye çalışıyorum şimdi? Allah korusun kaza bela sağlıkla ilgili bişey olursa kenarda param bulunsun diye, çeyizlik alayım diye, araba alayım ihtiyaçları kendim alayım diye. yoksa bende böyle düşüncesiz olup direk para istemesini bilirdim
Yani asgari ücret aldığım için krediye girmek ne kadar doğru olur bilmiyorum, aklımda şu vardı hep, çoğunu biriktirir az miktarını kredi çeker öyle alabilirim diyordum, ben biriktirdikçe arabalar pahalandı ben biriktirdikçe arabalar pahalandı, derken işte, hala devam biriktirmeye çalışıyorum. İlk hedefim kendi arabamı almak babamı daha fazla zahmet ettirmek istemiyorum, arabayı bana tek ver de diyemiyorum, git gel yapıyor işte sürekli. aklı kalıyormuş yalnız yollamak istemiyor genelde, üzerime düşerler yani o konularda sıkıntım zaten yok.sızın yapınız nasıl buysa onunkıde o ... degısmez ... kendınızı bosuna yıpratmayın o yuzden . ben abımle gorusmeyı komple kestım , kesmek zorunda kaldım cunku sıkıstıgında ben para verdım en buyuk hatam ve benden de ıstemeye alıstı bır sure sonra maddı anlamda benı sıkıntıya soktu hatta esımı de sıkıntıya soktu ... yanı kardesın ver o senın kardesın dıyorlar ya kardesınde bır sınırı var kardesde olsa herkesın rızkı ayrı ve herseyın bır sınırı olmalı, aılenız yeterı kadar destek oluyormus sız kendı paranızı bırıktırmeye devam edın hatta kredı cekın alın aracınızı maasınızla odeyın bence en mantıklısı bu , uzun suredır ıstıyor bırıktırıyormussunuz cok buyuk kredıye gerek kalmaz en azından
Evet yani başta sanırım kendimi direk yanlış ifade etmişim konuda. aileme öfkeli gibi., abimin davranışı asıl üzüldüğüm. Abim böyle yaptığı için üzülüyorum, nasıl böyle rahat isteyebilir diyorum içimden. Hiç umrunda değildik zaten açıkçası, yıllardır düşünüyorum da, evet iyi bir insandı hep ama hiç benim kadar ailemize bağlı değildi, ben hep anne babamı aşırı düşünür hassas hareket ederdim. O erkektir, asidir, yapar böyle şeyler derdim bu özgürlükçü ve düşünmeyen tavırları içinAma sizin derdiniz ayırım değil o halde. Abinizin düşüncesiz davranması.
İyi de konuyu öyle açsanız size itiraz edecek kimse olduğunu sanmıyorum ben burdaHiç öyle abimi yada ailemi kötüleyin diye cevaplar beklemiyorum sizden, önyargılı davranan sizlersiniz bence. Konu ona düğün yapıldı bana yapmıyorlar değil, ben evlenince bana da her istediğimi yaparlar biliyorum. Konu abimin düşüncesiz davranışları aslolan. Ben olsam vicdan çekerim ailemi borca harca sokuyorum diye çok üzülürdüm. O rahatça istedikçe istiyor. Ben kahroluyorum olan aileme oluyor diye. Arabayı da bu yüzden isteyemiyorum, benim yüzümden borca girmiş olurlar mı diye kendimi yerim, o yüzden destek istemeye bile gönlüm elvermiyor
Direk evlat ayrımı yapıyorlar yazmamışım zaten ama aile odaklı bi açıklamam olmuş evet baştaİyi de konuyu öyle açsanız size itiraz edecek kimse olduğunu sanmıyorum ben burda
Abim düşüncesiz demediniz ki siz sayfalarca
Hatta kızgın olduğunuz kişinin abiniz olduğunu bile neredeyse son sayfalarda söylüyorsunuz
Konunun başlangıcı ailenizin kız ve erkek evşat arasında ayrım yapıyor olmasıydı
Ki öyle bir şey yok diye itiraz edildi size