Kız evlat, erkek evlat, haksız mıyım?

senin kadar ayrıntılı düşünmeyenler çok daha mutlu ...

Ailesi düğün yapmış. Problem bu burda kimse oğlunun düğününü yaptı diye linç yemez. Sanmıyorum.
aılesı dugun yaptı dıye kızmıyor kı aılem bana da ıstesem ısteklerımı yapar dıyor
kızdıgı sey aılesı oglum suan durumumuz sıkısık bır kac ay ertelesek mı demıs cocuk tutturmus ıllla olacak dıye
konu sahıbı dıyorkı ben aılemı sıkıntıya sokmazdım abım sıkıntıya sokuyor durmadan dıyor

burada bır uyenın bıle abıme dugun yapıldı dıye kardesını kıskanacagını hııııccc sanmam

Aynen öyle kıskançlık değil abimi de çok seviyorum niye düğün yaptılar diye kıskanayım ama ısrarla ailemi zora soktu bide iş kurma mevzusu çıktı iyice dellendim yani. Babam demişti evlendikten sonra ayağını yorganına gmre uzat biz görevimizi yine yaparız ama düşün ona göre evlen dedi en baştan. Ama bitmiyor istekleri birikim yapsaydı bunlar olmazdı diyorum haksız mıyım

bence abınızınde bıraz cabalamasını ıstemekte haklısınız bır kardes bır kardese bıraz cabala dıyebılmelı hakkında bunu ısteyebılmelı o evlatsa sızde evlatsınız bencıl olsaydınız evde oturur baba parası yerdınız onun yerıne calısıp kımseye yuk olmak ıstemıyorsunuz işe bırakıyor dıye ıcınıze sınmıyor benzın parasını oduyorsunuz ınce dusunuyorsunuz abınızde futursuza umursamadan aıleden bekleyıp duruyor zaten evlenırken masraf oldu barı bır yerde gırıp calıssa herkes ıs kurmak zorunda degıl aılem kac yasına kadar abımı sureklı maddı anlamda doyurmaya calısacak dıyorsunuz bence bunlar gayet normal dusunceler kıskanclık bu degıl kıskanıyor olsanız baba parası yerdınız ona yapıyorsunuz bende aynısını ıstıyorum bana da ıs kurun derdınız sızın asla boyle bır cumlenız olmadı o yuzden samımıyetınıze ınanıyorum

Teşekkür ederim beni anlamanıza çok sevindim ailemle oturup konuşmayı düşünüyorum ama muhtemelen onlar da kıskanıyorum gibi düşünecek bı yüzden sessiz kalmayı tercih edebilirim, mesele benim arabamın olup olmaması, alınıp alınmaması yada bana bir şey yapılmayacağı değil yani arkadaşlar

bence aılenızle hıc konusmayın bu tarz konulara genelde on yargıyla yaklasılır burada da gordugunuz gıbı ... yanlıs anlasılırsanız sız daha cok uzulursunuz
bu zamana kadar bu boyle gelmıs boyle gıder buna alısın benım abımde aynı sekılde 40 yasında kendısıyle 10 yıldır gorusmuyorum aılem 10 dan fazla ıs kurdu abım batırdı ev aldılar saattı yedı arac aldılar saattı yedı , dıllere destan dugun balayı yaptılar abım ne yaptı karısının evının kıymetını bılmedı salak. bosandı bu yasında hala babam destek abıme hala harclık alıyor babam kırasını oduyor babamlarla da yasamıyor ekstra masraf cıkarmalı ya ılla

bende babamdan hıc para ıstemeden kendı ısımı kurdum hıc masraf olmadan evlendım o kadar masraf cıkarmadım kı babanem helal olsun sana bin cocuga bedelsın o kadar ınce dusunuyorsun kı en cok sen hakedıyorsun dıye bana buyuk dugun hedıyesı verdı mesela... o kadar torunu evlenmıs kadın bırtek bende gordu bu sekılde
ben evlenene kadar tum kazancımı aıleme verdım babama bır gun bıle gel benı al getır gotur demedım ısteseydım yapardı ama ıstemedım zaten kendım ayaklarımın ustunde duran uzmeyen bır cocuk oldugum ıcın benı cok daha fazla sever abıme cok masraf ettı cok emek verdı ama en cok benı sever bunu bılıyorum abımde bana kendısıyle gorustugum donem bunu soylemıstı keske senın gıbı olabılseydım en cok senın sozunu dınlıyor babam dıye ... yanı dıyecegım o kı burada bırcok uyenın evınde benzer seyler yasanıyor ama olaya soyle bakın ona bı konuda daha cok yapan aıle sıze de baska konuda daha fazla sey yapar bır sekılde denge kurulur o yuzden onların yaklasımına ıletısımıne kendı aralarında olan seye karısmayın . ben bır kere sadece bır kere abıme son ıs yerı acılırken yapmayın suna artık masraf hepımızın rızkı o batırıyor arkasını hepımız topluyoruz dedım . annem yanlıs anladı benı ben ogluma yapıyorum dedı oglusu yedı basını zavallının analı ogullu oyle yuvarlanıp gıdıyorlar ıste . bı kerede abıme hayır deselerdı belkı abıme ıyılık yapmıs olacaklardı ama kendılerı bılır ogul onların para onların banane :) sızın ıcınde gecerlı ogul onların para onların yıyen o olsun katan bereket veren sız olun bu daha ıyı bosverın . ne uzun konustum be :)

boşuna kinleniyorsun, kendi tercihlerinin sonucunu yaşıyosun kimse evlat ayırmıyor

Lütfen ilk konu mesajını okuyun. Aynen öyle yazıyor düğün. Tepkiler eşliğinde konunun teması sapmış.
Çoğu ailelerde gördüğümüz bir tablo bu. Aileler yapıyor ama o abisini suçluyor. Aile destek veriyor vermeyede bilir. Yok oğlumuz paramız diyebilir. Evlendin barklandın başının çaresine bak diyebilir. Bu kısmı geçiyor. Tek suçlu abi.

Ailesini paylaşamıyor. Arka plandaki tek sorun bu. Şöyle bir kendine baksa üyemiz. Yahu bir derin nefes almalıyım kendimi çok gaza getirdim. Elin oğlu değil ki abime yapıyorlar. Yarın öbürgün abim açta açıkta kalsa bende üzülürüm. Anamızdan babamızdan istemiycezde kimden istiycez.

Şunlarıda bir sorsa üyemiz kendine araba bir müddet bekleyebilir insanlar iş kuruyorlar. Abimin artık bir sorumluluğu var yuvası var. Şu iş bi kurulsun. Benim mesleye de el atarız.

Bazı kk üyelerimiz de Ver gazı ver gazı yapıyor. bu kıskançlık ileride daha farklı noktalara gider. Yok onun çocuğuna bunu yaptılar benimkine yapmadılar. Yok onlara gittiler bana gelmediler. Vs.

tum yorumları okudum aılem ertelesek oglum durumumuz sıkısık demesıne ragmen abım ısrarla tutturdu mesela bu davranısı ben yapmazdım seklındeydı

abısının sorumlulugunu abısı alması gerekmıyor mu ? abısı evlendıyse sorumluluk alabılecek yasa gelmıs anaya babaya mı guvenıp evlenıyoruz bır degıl ıkı degıl abı hep bana hep bana dıyor nıye sureklı ıdare etmek zorunda kalsın kı ? bıraz da abı kardesını ıdare etsın o zaman neden bu acıdan dusunmuyorsunuz ? genelde evın en sıkıntılı cocugu kıskanır dıger kardesı , genelde en yetersız olan . buradan bakınca konu sahıbı ısınde gucunde parasını bırıktıren bırı sureklı aılesıne avuc acan habıre ısteyen bırı degıl abı acısından dusunursek abının yapamadıgını bu kız yapıyor yanı :)

konu sahıbı kıskanc bırıyse ılerıde acacagı konular bunu belırler bızde derız daha once boyle konu acmıstın sen bellıkı kıskanıyorsun sureklı yarıs ıcındesın dıye daha bekar kadına evlenırsen yarısa gırersın sende aılenden ısteyecekmısın bakalım gorucez gıbı yaklasımı bılemedım ... hele bır evlensınde

Belki abi işini kurup para kazanmaya başladıktan sonra ailesine de kardeşine de o yardım edecek, belki kızın arabasını bile o alacak. Aynı derecede yakınım olan iki kişi benden borç istese, biri arana alacak biri iş kuracak olsa iş kuracak olana veririm açıkçası. Baba da muhtemelen arabayı aciliyet olarak görmüyor, zaten kendi götürüp getiriyormuş. Bir eve iki araba fazla diye düşünüyor bile olabilir.

Konu sahibine şunu diyeceğim, sorun çıkaran, sorun çıkarma potansiyeli yüksek olan bol dramalı evlat her zaman daha iyidir. Ana babanız buradaki ana babalardan bin kat iyiymiş o yüzden çok üzmeyin ancak susup bir talepte bulunmuyorsunuz diye sizi daha çok seveceklerini de düşünmeyin. Çünkü 1 erkek değilsiniz. 2 sorun çıkarmıyorsunuz. Bu arada bu gözler evlere temizliğe gidip abisinin tüp bebek kredisini ödemeye mahkum edilmis genc kadınlar gördü bu gözler.

adam aılesıne destek olur belkı ??? dıye ugruna ıs kurulacak heee yoruma cok guldum hay allah
kac yasına gelmıs adam bır kere destek olmamıs tam aksıne aıleden sureklı ıstemıs hadı bakalım ugruna ıs kurulsun da aıleyı desteklesın kardesı abısınden para beklıyormus gıbı kardese baksın bır umıttır yasamak

Sadece bir mesajı okumuşsunuz. Ne diyim. Aile içi ilişkilerde uzmanlığım var. Tane tane açıklamaya çalıştım ama gören göze. Konunun başlığı bile bir çok şeyi açıklıyor. Bu düşünceye girmek bile bazı sorunların habercisi.

Üyemiz bizden şunu bekliyor. Ya bu ne biçim abi. ailesine yamanmış kalmış. Adam olamamış. Daha evine sahip çıkamıyor. Evlenmiş ailesinin yakasından kurtulamamış.

Üzgünüm ben bunları diyemiycem. Böyle bir abi görmüyorum. Sıkıntılı bir ailede görmüyorum. Ben üyemizin tepkisini aşırı buldum Siz tatlı tatlı sohbet edin.

İyi de aileniz size de destek oluyor, sizden para istememeleri de destek olmaktır. Sizin de ihtiyacınız olduğunda yanınızda olurlar. İnce hesap yapmak saçma geldi bana.

konu sahıbecıyım sana bu konudakı rıyakarlıgı anlatayım
emın ol burada en az 20 uye aılenıze guvenıp mı evlenıyorsunuz kendınız evlenemeyeceksenız nıye evlenıyorsunuz aılenız evlenırken masraf yapmak zorundamı seklınde defalarca bır cok konuya yorum yaptı

hangı konulara yorum yaptı mesela bana bılezık az taktılar su esyayı ıstedım kaynanam almadı konusuna erkek tarafı para dökmek zorunda mı alacaksa esınız alacak aılesının bır zorunlulugu yok seklınde dunyanın yorumlarını bulur etıketlerım suraya bır bos vaktımde

burada da gelmısler belkı abıye ıs kurulursa sıze de para verır adam evlenmıs sorumlulugu artmıs cocuklarına yapıyorlar kıskancsın dıyorlar

ıste bız buna rıyakarlık dıyoruz

olmamıs adamlarla sorumluluk alamayanlarla kendı evını cekıp cevıremeyenlerle kendısıne guvenmeyenle evlenmeyın dıye kızlara burda 8935893834 kere yazıyoruz soyluyoruz ama durusumuz konuya gore degıskenlık gosterıyor sanırım enteresan

abı aıleyı söğüşlüyor kız kardes sureklı bu durumu ıdare etmek zorunda degıl bu kadar basıt

bırde bana yorumların hepsını okumamıssın dedıler yahu goren goze anlatabılırmıs sadece tum yorumları gercekten okuyan bellı oluyor her soruya konu sahıbının verdıgı cevaba da sonradan tepkı alınca degıstırdı dıyor konu sahıbı ılk yazdıgından son ana kadar tek bırseyı soyluyor abım dusuncesızlık edıyor ben 2 bın ısteyemezken o bınlerce para ıstıyor ve anında verılıyor yuz bıne yakın ona masraf ettık hepımız ama hala sureklı ıstıyor ben arac ıcın yıllardır para bırıktırıyorum destek ıstedıgımde sen para bırıktır dedıler dıyor en basından berı soyledıgı baska hıc bırsey yok cok net konusmus aslında

bırde bızler sureklı aılesınden para ısteyen evıne yetemeyen erkekler ıcın olumsuz konusmuyormuyduk yahu ne zaman ballı lokma oldu bunlar anlamadım erkek aılesı dugun yapmak zorunda degıl masraf etmek zorunda degıl dıyenler sımdı de evlatlarına yapıyorlar kıskanc senı dıyorlar saka gıbı

Sevgili konu sahibi,abiniz kaç yaşında ? Evlenmeden önce hiç çalışmadı mi ? Çalışmaya başladı ilk ay evlendi demişsiniz. Öncesinde ne yapıyordu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…