- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.393
- 158
- 39
- Konu Sahibi birboslukta
-
senin kadar ayrıntılı düşünmeyenler çok daha mutlu ...Hayır ebeveyn olarak düğün elbette yapacaklar niye bunu kıskanıp laf edeyim. Ama ben olsam abimin yerinde işe başlar başlamaz düğün istemem de birkaç ay en azından çalışır düğün masraflarını tamamen aileye yıkmaktansa destek olurdum. Ben şimdden çalışıyorum ki çeyiz paramı nişan paramı kendim çıkartayım alayım edeyim. Yoksa ekmek elden su gölden bunun sonu var mı yok
aılesı dugun yaptı dıye kızmıyor kı aılem bana da ıstesem ısteklerımı yapar dıyorAilesi düğün yapmış. Problem bu burda kimse oğlunun düğününü yaptı diye linç yemez. Sanmıyorum.
Aynen öyle kıskançlık değil abimi de çok seviyorum niye düğün yaptılar diye kıskanayım ama ısrarla ailemi zora soktu bide iş kurma mevzusu çıktı iyice dellendim yani. Babam demişti evlendikten sonra ayağını yorganına gmre uzat biz görevimizi yine yaparız ama düşün ona göre evlen dedi en baştan. Ama bitmiyor istekleri birikim yapsaydı bunlar olmazdı diyorum haksız mıyımaılesı dugun yaptı dıye kızmıyor kı aılem bana da ıstesem ısteklerımı yapar dıyor
kızdıgı sey aılesı oglum suan durumumuz sıkısık bır kac ay ertelesek mı demıs cocuk tutturmus ıllla olacak dıye
konu sahıbı dıyorkı ben aılemı sıkıntıya sokmazdım abım sıkıntıya sokuyor durmadan dıyor
burada bır uyenın bıle abıme dugun yapıldı dıye kardesını kıskanacagını hııııccc sanmam
bence abınızınde bıraz cabalamasını ıstemekte haklısınız bır kardes bır kardese bıraz cabala dıyebılmelı hakkında bunu ısteyebılmelı o evlatsa sızde evlatsınız bencıl olsaydınız evde oturur baba parası yerdınız onun yerıne calısıp kımseye yuk olmak ıstemıyorsunuz işe bırakıyor dıye ıcınıze sınmıyor benzın parasını oduyorsunuz ınce dusunuyorsunuz abınızde futursuza umursamadan aıleden bekleyıp duruyor zaten evlenırken masraf oldu barı bır yerde gırıp calıssa herkes ıs kurmak zorunda degıl aılem kac yasına kadar abımı sureklı maddı anlamda doyurmaya calısacak dıyorsunuz bence bunlar gayet normal dusunceler kıskanclık bu degıl kıskanıyor olsanız baba parası yerdınız ona yapıyorsunuz bende aynısını ıstıyorum bana da ıs kurun derdınız sızın asla boyle bır cumlenız olmadı o yuzden samımıyetınıze ınanıyorumAynen öyle kıskançlık değil abimi de çok seviyorum niye düğün yaptılar diye kıskanayım ama ısrarla ailemi zora soktu bide iş kurma mevzusu çıktı iyice dellendim yani. Babam demişti evlendikten sonra ayağını yorganına gmre uzat biz görevimizi yine yaparız ama düşün ona göre evlen dedi en baştan. Ama bitmiyor istekleri birikim yapsaydı bunlar olmazdı diyorum haksız mıyım
Teşekkür ederim beni anlamanıza çok sevindim ailemle oturup konuşmayı düşünüyorum ama muhtemelen onlar da kıskanıyorum gibi düşünecek bı yüzden sessiz kalmayı tercih edebilirim, mesele benim arabamın olup olmaması, alınıp alınmaması yada bana bir şey yapılmayacağı değil yani arkadaşlarbence abınızınde bıraz cabalamasını ıstemekte haklısınız bır kardes bır kardese bıraz cabala dıyebılmelı hakkında bunu ısteyebılmelı o evlatsa sızde evlatsınız bencıl olsaydınız evde oturur baba parası yerdınız onun yerıne calısıp kımseye yuk olmak ıstemıyorsunuz işe bırakıyor dıye ıcınıze sınmıyor benzın parasını oduyorsunuz ınce dusunuyorsunuz abınızde futursuza umursamadan aıleden bekleyıp duruyor zaten evlenırken masraf oldu barı bır yerde gırıp calıssa herkes ıs kurmak zorunda degıl aılem kac yasına kadar abımı sureklı maddı anlamda doyurmaya calısacak dıyorsunuz bence bunlar gayet normal dusunceler kıskanclık bu degıl kıskanıyor olsanız baba parası yerdınız ona yapıyorsunuz bende aynısını ıstıyorum bana da ıs kurun derdınız sızın asla boyle bır cumlenız olmadı o yuzden samımıyetınıze ınanıyorum
bence aılenızle hıc konusmayın bu tarz konulara genelde on yargıyla yaklasılır burada da gordugunuz gıbı ... yanlıs anlasılırsanız sız daha cok uzulursunuzTeşekkür ederim beni anlamanıza çok sevindim ailemle oturup konuşmayı düşünüyorum ama muhtemelen onlar da kıskanıyorum gibi düşünecek bı yüzden sessiz kalmayı tercih edebilirim, mesele benim arabamın olup olmaması, alınıp alınmaması yada bana bir şey yapılmayacağı değil yani arkadaşlar
boşuna kinleniyorsun, kendi tercihlerinin sonucunu yaşıyosun kimse evlat ayırmıyorHerkese merhaba, beş yıldır özelde asgari ile çalışıyorum ailemle yaşıyorum büyüğüm evlendi ayrıldı, ailem eski konularımdan da anlaşılacağı üzere, paranı biriktir birikim yap der dururlar, maaşımı almazlar mutfak masrafını ödeyim derim ona bile izin vermezler genelde.
Konum şu ki büyük abim üç yıl önce evlendi düğünü masrafları hep ailem biz karşıladık. (kıskanmak değil ama, ben ailemden para almamak için çalışıyorum, o düğünü aileme yaptırıyor)
Şimdiyse işleri güçleri kurmak için eşiyle, ailemden borç para istiyorlar, ben anneme gidip bana araba almaya destek çıkın bile demiyorum, harçlık bile istemiyorum çalışıyorum diye herşeyimi alırım biriktiririm, o ise bi rahatlıkla direk borç para istiyor bana şu kadar bin lira verin diye, tabi ailem o paraları geri almıyor sen evladımızsın yaparız ederiz nolcak diye. Haksız mıyım allah aşkına artık kendimi küçük enayi kız evlat gibi hissediyorum. birşey desem kıskanan kötü kardeş olurum, demiyim diyorum, ama böyle de kötü hissediyorum kendimi. Bende gidip ee o zaman bana da araba almak için destek çıkın mı diyeyim, bende niye o karakter huy yok ben niye utanıp isteyemiyorum bunları??
Lütfen ilk konu mesajını okuyun. Aynen öyle yazıyor düğün. Tepkiler eşliğinde konunun teması sapmış.aılesı dugun yaptı dıye kızmıyor kı aılem bana da ıstesem ısteklerımı yapar dıyor
kızdıgı sey aılesı oglum suan durumumuz sıkısık bır kac ay ertelesek mı demıs cocuk tutturmus ıllla olacak dıye
konu sahıbı dıyorkı ben aılemı sıkıntıya sokmazdım abım sıkıntıya sokuyor durmadan dıyor
burada bır uyenın bıle abıme dugun yapıldı dıye kardesını kıskanacagını hııııccc sanmam
tum yorumları okudum aılem ertelesek oglum durumumuz sıkısık demesıne ragmen abım ısrarla tutturdu mesela bu davranısı ben yapmazdım seklındeydıLütfen ilk konu mesajını okuyun. Aynen öyle yazıyor düğün. Tepkiler eşliğinde konunun teması sapmış.
Çoğu ailelerde gördüğümüz bir tablo bu. Aileler yapıyor ama o abisini suçluyor. Aile destek veriyor vermeyede bilir. Yok oğlumuz paramız diyebilir. Evlendin barklandın başının çaresine bak diyebilir. Bu kısmı geçiyor. Tek suçlu abi.
Ailesini paylaşamıyor. Arka plandaki tek sorun bu. Şöyle bir kendine baksa üyemiz. Yahu bir derin nefes almalıyım kendimi çok gaza getirdim. Elin oğlu değil ki abime yapıyorlar. Yarın öbürgün abim açta açıkta kalsa bende üzülürüm. Anamızdan babamızdan istemiycezde kimden istiycez.
Şunlarıda bir sorsa üyemiz kendine araba bir müddet bekleyebilir insanlar iş kuruyorlar. Abimin artık bir sorumluluğu var yuvası var. Şu iş bi kurulsun. Benim mesleye de el atarız.
Bazı kk üyelerimiz de Ver gazı ver gazı yapıyor. bu kıskançlık ileride daha farklı noktalara gider. Yok onun çocuğuna bunu yaptılar benimkine yapmadılar. Yok onlara gittiler bana gelmediler. Vs.
Belki abi işini kurup para kazanmaya başladıktan sonra ailesine de kardeşine de o yardım edecek, belki kızın arabasını bile o alacak. Aynı derecede yakınım olan iki kişi benden borç istese, biri arana alacak biri iş kuracak olsa iş kuracak olana veririm açıkçası. Baba da muhtemelen arabayı aciliyet olarak görmüyor, zaten kendi götürüp getiriyormuş. Bir eve iki araba fazla diye düşünüyor bile olabilir.Lütfen ilk konu mesajını okuyun. Aynen öyle yazıyor düğün. Tepkiler eşliğinde konunun teması sapmış.
Çoğu ailelerde gördüğümüz bir tablo bu. Aileler yapıyor ama o abisini suçluyor. Aile destek veriyor vermeyede bilir. Yok oğlumuz paramız diyebilir. Evlendin barklandın başının çaresine bak diyebilir. Bu kısmı geçiyor. Tek suçlu abi.
Ailesini paylaşamıyor. Arka plandaki tek sorun bu. Şöyle bir kendine baksa üyemiz. Yahu bir derin nefes almalıyım kendimi çok gaza getirdim. Elin oğlu değil ki abime yapıyorlar. Yarın öbürgün abim açta açıkta kalsa bende üzülürüm. Anamızdan babamızdan istemiycezde kimden istiycez.
Şunlarıda bir sorsa üyemiz kendine araba bir müddet bekleyebilir insanlar iş kuruyorlar. Abimin artık bir sorumluluğu var yuvası var. Şu iş bi kurulsun. Benim mesleye de el atarız.
Bazı kk üyelerimiz de Ver gazı ver gazı yapıyor. bu kıskançlık ileride daha farklı noktalara gider. Yok onun çocuğuna bunu yaptılar benimkine yapmadılar. Yok onlara gittiler bana gelmediler. Vs.
Sadece bir mesajı okumuşsunuz. Ne diyim. Aile içi ilişkilerde uzmanlığım var. Tane tane açıklamaya çalıştım ama gören göze. Konunun başlığı bile bir çok şeyi açıklıyor. Bu düşünceye girmek bile bazı sorunların habercisi.tum yorumları okudum aılem ertelesek oglum durumumuz sıkısık demesıne ragmen abım ısrarla tutturdu mesela bu davranısı ben yapmazdım seklındeydı
abısının sorumlulugunu abısı alması gerekmıyor mu ? abısı evlendıyse sorumluluk alabılecek yasa gelmıs anaya babaya mı guvenıp evlenıyoruz bır degıl ıkı degıl abı hep bana hep bana dıyor nıye sureklı ıdare etmek zorunda kalsın kı ? bıraz da abı kardesını ıdare etsın o zaman neden bu acıdan dusunmuyorsunuz ? genelde evın en sıkıntılı cocugu kıskanır dıger kardesı , genelde en yetersız olan . buradan bakınca konu sahıbı ısınde gucunde parasını bırıktıren bırı sureklı aılesıne avuc acan habıre ısteyen bırı degıl abı acısından dusunursek abının yapamadıgını bu kız yapıyor yanı :)
konu sahıbı kıskanc bırıyse ılerıde acacagı konular bunu belırler bızde derız daha once boyle konu acmıstın sen bellıkı kıskanıyorsun sureklı yarıs ıcındesın dıye daha bekar kadına evlenırsen yarısa gırersın sende aılenden ısteyecekmısın bakalım gorucez gıbı yaklasımı bılemedım ... hele bır evlensınde
Herkese merhaba, beş yıldır özelde asgari ile çalışıyorum ailemle yaşıyorum büyüğüm evlendi ayrıldı, ailem eski konularımdan da anlaşılacağı üzere, paranı biriktir birikim yap der dururlar, maaşımı almazlar mutfak masrafını ödeyim derim ona bile izin vermezler genelde.
Konum şu ki büyük abim üç yıl önce evlendi düğünü masrafları hep ailem biz karşıladık. (kıskanmak değil ama, ben ailemden para almamak için çalışıyorum, o düğünü aileme yaptırıyor)
Şimdiyse işleri güçleri kurmak için eşiyle, ailemden borç para istiyorlar, ben anneme gidip bana araba almaya destek çıkın bile demiyorum, harçlık bile istemiyorum çalışıyorum diye herşeyimi alırım biriktiririm, o ise bi rahatlıkla direk borç para istiyor bana şu kadar bin lira verin diye, tabi ailem o paraları geri almıyor sen evladımızsın yaparız ederiz nolcak diye. Haksız mıyım allah aşkına artık kendimi küçük enayi kız evlat gibi hissediyorum. birşey desem kıskanan kötü kardeş olurum, demiyim diyorum, ama böyle de kötü hissediyorum kendimi. Bende gidip ee o zaman bana da araba almak için destek çıkın mı diyeyim, bende niye o karakter huy yok ben niye utanıp isteyemiyorum bunları??
bırde bana yorumların hepsını okumamıssın dedıler yahu goren goze anlatabılırmıs sadeceBence konunuzu düzenleyin konu sahibi, çünkü ailenizden bişey istememişsiniz diye yazmışsınız, ama aralarda istediğinizi belirtmişsiniz . Ailem para istemiyor demişsiniz ama 700 lira benzin parası veriyormuşsunuz onları da yazın bence tam kendinizi ifade edememişsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?