Kız evlat, erkek evlat, haksız mıyım?

Ben anlamadım paranızı almıyorlar ailenizden bi beklentiniz yok neden kızdınız. Ayrımcılık yok ki burda.

28 yaşında abim, okulu geç bitti askere gitti geldi dönünce hiç düğün lafı etmezdi bi anda işe girdi girer girmez ben düğün istiyorum dedi, helali hoş olsun düğün mesele değil ailem ailevi görevimiz deyip bu düğünü yaptı. Sorunun düğün harcaması olmadığını, kıskanmadığımı daha ne kadar söylemeliyim bilmiyorum, beni anlayanlar anlamış ve çok da güzel yazmışlar teşekkür ediyorum onlara.

Hiç öyle abimi yada ailemi kötüleyin diye cevaplar beklemiyorum sizden, önyargılı davranan sizlersiniz bence. Konu ona düğün yapıldı bana yapmıyorlar değil, ben evlenince bana da her istediğimi yaparlar biliyorum. Konu abimin düşüncesiz davranışları aslolan. Ben olsam vicdan çekerim ailemi borca harca sokuyorum diye çok üzülürdüm. O rahatça istedikçe istiyor. Ben kahroluyorum olan aileme oluyor diye. Arabayı da bu yüzden isteyemiyorum, benim yüzümden borca girmiş olurlar mı diye kendimi yerim, o yüzden destek istemeye bile gönlüm elvermiyor

tamam haklısınız,abi düşüncesiz,sorumsuz, kesinlikle burada eleştirdiğimiz türden bir erkek. ailesine güvenerek evlenen,yatırım yapan bir insan. bencilce davranıyor. ama burada konu sahibinin suçladığı kişiler anne ve babası.

konusunu açtığında deseydi ki ''abim çok sorumsuz, ailemi zora sokuyor,onun yüzünden ben bir şey istemeye çekiniyorum'' diye, hepimiz haklısın derdik.

ama konuyu direkt ''ailem erkek evlat ayrımı yapıyor'' şeklinde açmış.

madem böyle bir sorunu var, abinisine söylesin direkt. yüzüne. abisinden çekindiği için öfkesini ailesi üzerinden atmaya çalışıyor bence konu sahibi.

abisiyle ilgili konu açsa haklıydı,ama gelen yorumlar üzerine ailem ayrımcılık yapıyordan abime öfkeliyime çevirdi konuyu.

Konu başlığınız evlat ayrımı temalı, konunuz bunun üzerine yoğunlaşmış ama şimdi asıl derdinizin abinizin ailenize yük olmasına üzüldüğünüz olduğunu söylüyorsunuz. En azından hatalı olduğunuzu farkedip davranışlarınızı ve düşüncelerinizi mantıklı bir temele oturtmaya çalışmaya başladınız sanıyorum. Güzel bir adım sizin için.

ben başka bir şey sormak istiyorum

abiniz evlenirken sizin taraf olarak 100 bin harcamışsınız. kız tarafı da bu parayı harcadı mı? diyelim onlar da 100 bin harcadı (sanıyorum ama) etti 200
siz evlenecek olsanız abinizinki ile aşağı yukarı aynı düğünü-eşyayı yapsanız kaç liraya patlar (3 yıl olmuş o düğünden beri) sanıyorum ki en az 500 bin gerekir. çünkü enflasyounmuz herkesin malumu...sizin taraf olarak 250 bin mi harcayacaksınız? yoksa düğün erkek tarafınındır, altını erkek alır, eşyayı erkek alır vs vs diyerek atıyorum onlar 350 siz 150 gibi mi olur?

yengeniz çalışıyor mu?
çalışıyorsa işini bırakma lüksü var mı?
siz çalışıyorsunuz ama evlenince hep çalışacağınızı düşünüyor musunuz?

yani şöyle ki
bence de aileler eşit yapmalı herşeyi ama

erkeğin düğünü bizde öncelikli bir konu
erkeğin işi yine öyle

sizin arabanız evde bir araba varken ve babanız sizi bırkaıp alıyorken o kadar da önemli bir konu değil.
evet keşke eşit olsa hep ama bu nesilde o henüz ço da mümkün değil yani...

ha ama yengeniz sizinle birebir aynı masrafı yaptıysa, abinizle birebeir aynı parayı kazanıyorsa, siz eşinizle birebir aynı masrafı yapacaksanız ve birebir aynı parayı kazanıyor olacaksanız o zman siz çocuklarınıza birebir aynısını yaparsınız.

aılesının sucu olmadıgını aılesıne kızmaması gerektıgı soyledım zaten o konuda hemfıkırım hatta belkı zamanında oğlusum ağam paşam yaptılarsa bedel oduyorlardır belkı mevzu bu kadar basıttır

o konuda katılıyorum yanı sıze... aıleyı suclamak cozum degıl belkı de kendısını net ıfade edebılse sorunu da cozulur agız yoklayıp araba almak ıstıyorum demek yerıne yıllardır para bırıktırıyorum bır destek cıkarmısınız dese belkı tamam dıyeceklerdır kı zaten ustelesem aılemde verır dıyor ama cekınıyor abısı sureklı ıstedıgı ıcın o esnada kendısıde ısterse aıle ıkısıne de yetısemeyecek ya abıde sureklı beklentıde ya ondan abıye kuruluyor sinirini aılesıne kırılarak kendını doldurarak cıkarıyor cunku aıle ıcınde ıletısım sorunu var rahat konusamıyor aılesıyle , hayır cevabı almaktan korkuyor falan... sorunlu abısı olanlar anlar konusu tam bu konu aslında

ben zaten aslında abıye ıs kurulsa belkı sıze de destek olacak kıskancsın abıye dugun yapıldı dıye kıskanmıssın ıste sen evlenınce aılenden kesın ıstersın onun cocuguna yaptınız benımkıne de yapın dersın seklınde keskın yorumlara onyargılı yaklasıma sasırdım bunu dıyenler de burada bana sunu almadılar bunu almadılar dıyen gelınlere erkek aılesı yapmak zorunda degıl kendıne guvenmeyen evlenmesın aıleye guvenıp evlenılmez dıyen de kısıler oyleyken nasıl boyle olundu nıye konuya gore degısıyoruz onu anlamadım ayrıca bır cocuk aılesıne abımın cocuguna hep yapıyorsunuz benımkıne neden yapmıyorsunuz da dıyebılır yanı
sey dıyende var aılen senden hıc para ıstememıs daha ne ıstıyorsun seklınde
ıyı de aıle abıden de ıstememıs kı

farkındaysanız uye forumda pek aktıf degıl pek mesajı yok daha nasıl konu dogru aktarılır ogrenecektır :) mesela konuyu ben acsam manas destanı olurdu gelecek her soruyu bılır uzuuuun uzuun ınce ayrıntısıyla acıklayarak acardım konuyu kı ılerıde yorumlara gore degıstıme kendını demesınler dıye cunku burada cok zaman gecırıyorum sanırım konu sahıbının acemılıgıne denk geldı :)

Evet kendimi uzun uzun yazmayayım diye ifade edememiş, yada aileme de öfkelenip öyle yazmış olabilirim ama hali hazırda öyle bi ayrım yaptıkları yok, olmadı yani. Aileme öfkem şu yönden var, dediğim gibi her isteğini yapıp paralar vermeleri, abimin sürekli hazıra konuyor olması beni üzüyor, yoksa mesele ona yaptılar banada yapın hadi değil. O borç istiyor ben burda kahroluyorum ailem altından nası kalkacak diye. Bi yandan da hadi ödeyin bakalım şimdi her isteğini yaparsanız böyle olur diyorum, belki ben hassasım ama asla kıskanç değilim ona eminim

Ayrıca araba gayet acil bir konu şuan benim için, çünkü en büyük isteğim kendi arabam olsun kendim gidip geleyim kendim almış olayım diyorum, hatta o kadar ki, babam diyor bu araba hepimizin sana da ait diyor, bende sağol baba olsun diyorum kendi arabam olsun istiyorum kendi emeğimle alayım mutlu olayım. O derece üstlerine yük olmak istemiyorum yani allah korusun kaza yaparsam babamın arabası diye üzülürüm, kendi arabam olsa çarptığım üzülmem. Ben mi çok takıntılı ve hassasım

yapı meselesı bende aynı bu sekıldeyım babam aracı verırdı sen kullan dıye kabul etmezdım bendeyken kaza falan yaparım dıye babam sabun ımalatcısı dusunun ımaalatcı fabrıkası var
yemın ederım sabunum bıttıgı zaman ıstemeye cekınıyorum gıdıp bazen marketden alıyorum babam kendısı sızın daha sabununuz bıtmedımı esın yanıma bır ugrasın da gondereyım dıyor

bır aıle dusunun ıkı evladı var bırı boyle dusunurken dıgerı de ne koparsam kar daha ne kadar para ısteyebılırım hesabında
bu kımın sınavı bılmıyorum ama zor ... bu hassaslık zor . hayat sızı yoracak ınsanlar sızı yoracak . cogu ınsan sızı anlamayacak

Herşeyi kız erkek ayırımına bağlamamak lazım. Bir kardeşin abisi için bu lafları söylemesi bile çok üzücü bana kalırsa.
Benim abimin yıllar önce eli sıkılmıştı annemden önce biz kardeşleri koştuk yardımına.
Kimin ihtiyacı varsa ona el uzatır anne baba. Ben sizin durumda bir ayırım göremedim. Belli ki sıkışmış. Elinizden geliyorsa yardım edin abinize.

Anladığınız için teşekkür ederim size, bazen böyle düşünüyor, sonra abime kıyamıyor ne kadar iyi insan sonuçta diyip kendi kendime kızıp vicdan azabı çekiyorum, sonra bu huyunun yanlış olduğunu kendime hatırlatıp tekrar ona kızıyorum aileme üzülüyorum, ortada kaldım umursamamaya çalışsam onu hiç yapamıyorum.

O halde işe girer çalışır, kendi biraz bu günler için birikim yapar para biriktirirdi ben niye çalışıyorum şimdi? Allah korusun kaza bela sağlıkla ilgili bişey olursa kenarda param bulunsun diye, çeyizlik alayım diye, araba alayım ihtiyaçları kendim alayım diye. yoksa bende böyle düşüncesiz olup direk para istemesini bilirdim

sızın yapınız nasıl buysa onunkıde o ... degısmez ... kendınızı bosuna yıpratmayın o yuzden . ben abımle gorusmeyı komple kestım , kesmek zorunda kaldım cunku sıkıstıgında ben para verdım en buyuk hatam ve benden de ıstemeye alıstı bır sure sonra maddı anlamda benı sıkıntıya soktu hatta esımı de sıkıntıya soktu ... yanı kardesın ver o senın kardesın dıyorlar ya kardesınde bır sınırı var kardesde olsa herkesın rızkı ayrı ve herseyın bır sınırı olmalı, aılenız yeterı kadar destek oluyormus sız kendı paranızı bırıktırmeye devam edın hatta kredı cekın alın aracınızı maasınızla odeyın bence en mantıklısı bu , uzun suredır ıstıyor bırıktırıyormussunuz cok buyuk kredıye gerek kalmaz en azından

Ama sizin derdiniz ayırım değil o halde. Abinizin düşüncesiz davranması.

Yani asgari ücret aldığım için krediye girmek ne kadar doğru olur bilmiyorum, aklımda şu vardı hep, çoğunu biriktirir az miktarını kredi çeker öyle alabilirim diyordum, ben biriktirdikçe arabalar pahalandı ben biriktirdikçe arabalar pahalandı, derken işte, hala devam biriktirmeye çalışıyorum. İlk hedefim kendi arabamı almak babamı daha fazla zahmet ettirmek istemiyorum, arabayı bana tek ver de diyemiyorum, git gel yapıyor işte sürekli. aklı kalıyormuş yalnız yollamak istemiyor genelde, üzerime düşerler yani o konularda sıkıntım zaten yok.

Ama sizin derdiniz ayırım değil o halde. Abinizin düşüncesiz davranması.
Evet yani başta sanırım kendimi direk yanlış ifade etmişim konuda. aileme öfkeli gibi., abimin davranışı asıl üzüldüğüm. Abim böyle yaptığı için üzülüyorum, nasıl böyle rahat isteyebilir diyorum içimden. Hiç umrunda değildik zaten açıkçası, yıllardır düşünüyorum da, evet iyi bir insandı hep ama hiç benim kadar ailemize bağlı değildi, ben hep anne babamı aşırı düşünür hassas hareket ederdim. O erkektir, asidir, yapar böyle şeyler derdim bu özgürlükçü ve düşünmeyen tavırları için

Çoğu ailede var bu sorun..erkek evlat üstün tutuluyor sadece işleri düştüğünde kız evlat akıllarına geliyor..yapacak pek birşey yok ailenize paranızı yedirmeyin birikim yapın

İyi de konuyu öyle açsanız size itiraz edecek kimse olduğunu sanmıyorum ben burda
Abim düşüncesiz demediniz ki siz sayfalarca
Hatta kızgın olduğunuz kişinin abiniz olduğunu bile neredeyse son sayfalarda söylüyorsunuz
Konunun başlangıcı ailenizin kız ve erkek evşat arasında ayrım yapıyor olmasıydı
Ki öyle bir şey yok diye itiraz edildi size

Direk evlat ayrımı yapıyorlar yazmamışım zaten ama aile odaklı bi açıklamam olmuş evet başta
Bir de mesela annem abime sürekli görüştükçe soruyor paraya ihtiyacınız varsa söyle diyor düşünüyor, artık ne diyim sesimi çıkarmayım sonra kıskanıyorsun derler kötü olan ben olurum, borca gireceklerse de kendileri girecek yine onlar düşünsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…