kız kardeşim nişanlısıyla ayrı eve çıkmak istiyor

cielesran

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2014
10
0
86
Konya
Kızlar hepinize hayırlı sabahlar. Kardeşim 22 yaşında üniversite okuyor 2 senelik bir ilişkisi var, 1 ay önce nişanlandılar, nişanlısıyla aynı sınıftalar. Daha 2 seneleri var okulun bitmesine. Bu sene yatay geçiş yapmaya karar verdiler, geçmeleri ve kabul edilecekleri kesin. Gidecekleri şehirde iki farklı ev masrafı olmasın diye aynı evde yaşamak istediklerini ilettiler büyüklere, damat tarafı siz nasıl isterseniz dedi ama bizim tarafımızda biraz sıkıntı çıktı tabii. Sizce bir üniversite öğrencisi yapabilir mi ev geçindirme sorumluluğunu alabilir mi?
Para sıkıntıları yok, mühendislik okuyorlar ve ikisinin de aylık çok fazla olmasa da belli bir gelirleri var okudukları bölüm sayesinde, zaten aileler de yardım eder. Yine de ben daha yaşlarının erken olduğunu ve en azından okulları bitinceye kadar beklemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Çok fazla sorumluluk değil mi sizce de? Ben zor alıştım evliliğe açıkçası, aynı evde yaşarken de evli bir kadın ve erkeğin sorumluluklarını alacaklar sonuçta. Siz ne düşünüyorsunuz, bu konuya yaklaşımımız nasıl olmalı?

Bence kesinlikle destek çıkın. Bu süreç içerisinde kardeşiniz nişanlısını iyice tanır hem de dedikleri gibi iki ayrı ev masrafı olmamış olur. 22 yaşında gencecik kızı 2 senede çat diye evliliğe yönlendirmek bana çok saçma geliyor okulla dersle mi uğraşsın kaynana görümce misafir ağırlamakla mı, bırakın birbirlerini iyice tanısınlar en kötü anlaşamazlarsa bile en azından boşanmak gibi bi dert yok.

O yaşta aynı evde yaşamaya başlayıp o sorumluluğu alırlarsa kısa sürede ayrılırlar.

O yaşta iki insan iki ayrı ev açsanız bile kafaya koydularsa birlikte kalırlar.çok fazla karışmayın bence.anlaşamazlarsa ayrılırlar zaten.fikrinizi belirtip kararı onlara bırakın.tabiki ters bir durumda yaşanacak olumsuzluklarıda göze alsınlar öyle karar versinler.benim bir tanıdığım bu şekilde okurken eve çıktı sevgilisiyle daha sevgiliyken hamile kalıp evlenmek zorunda kaldı.bunları hep göze alsınlar yani.bana göre ters bir durum değil ama kendim cesaret edemem o ayrı.

Yarın öbürgün aynı evde yaşadı diye evlen baskısı yapmayacaksanız yaşasın evin içinde daha iyi tanıyıp vazgeçme ihtimali var ve aynı evde yaşamakla evlenmek çok farklı iki şey bunu yaşamayan bilemez aynı adamla hem yaşayıp hem evlenmiş biri olarak diyorum aynı değil

Nikahsız aynı evde yaşamalarını doğru bulmuyorum bende
Evlenmeleri için enaz 3 yıl var önlerinde ve 3 yıl boyunca nikahları olmadan kardeşiniz hem nişanlısına eş olarak evdeki vazifelerini yapacak hem okuyacak hem de ilişkilerini yıpratmadan evliliğe doğru yürütmeye çalışacak...
Aynı evde yaşayacak olduktan sonra nikah yapılsın madem erkek tarafı bunu onaylar mı? Yoksa siz bilirsiniz diyerek nikah hazırlıklarına başlar mı?

Konu tarşışmaya sebep olabilir gibi duruyor benden söylemesi

Yaşı biraz daha büyük olsa çıksımlar derdim ama 22 yaşında atraksiyona gerek yok bence

Gayet normal ne varki bunda ? Sizden gizlice yapsalar daha mı iyiydi ? Ben ailemin evinde bile kalıyordum erkek arkadaşımla,yalan söyleyerek yapmak tercihim değil çünkü ailem bilir.

Kardesinizin durustlugune bayildim
Bence evlenmeden once herkes beraber yasamali , o zaman eminim bosanmalar yari yariya duser
Siz ev sorumluluguna takilmissiniz da sonucta onlar evli bir cift degil univ ogrencisi 2 genc insan , kardesiniz evli biri gibi ev cekip cevirmeyecek ki
Hem bu surecte nisanlasinin ev hayatini gormus olacak , ne kadar elini tasin altina sokuyor neler yapiyor evde vs
Sizin yerinizde olsam desteklerdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…