- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
Çok haklısınız :) kendi kendime düşünüyorum yani öğrenci evi sonuçta ülkenin her yerinde binlerce var görülmemiş bir şey değil, ahlaki açıdan da kendi bilecekleri iş ama galiba kardeşimin büyüdüğünü kabullenemiyorum pek, aman ev geçindirme aman sorumluluk diye işi yokuşa sürüyorum.Ev gecindirme sorumlulugu alabilir mi demissiniz.
Ogrenciyken eve cikacak tek ve ilk ornek degil kim bilir kac tane ogrenci evi var bu ulkede :)
Ayni evde degilse bile bir yerlerde yasayip sorumluluk alacaklar zaten.
Iki ayri ev olsa da birlikte yasayacaklar bu da garanti :)
Siz sanki evleniyorlarmis gibi muamele yapiyorsunuz. "Maddi sıkıntıları yok" "bir evin sorumlulugunu alabilir mi" gibi cumleler bence eve cikacak 2 ogrenci icin kurulacak cumleler degil, evlenme planinda olan kisiler icin kurulacak cumleler.
Ha dersiniz ki ahlakima dinime ters falan ben bunlara karisamam. Ama takildiginiz nokta cok enteresan.
Çok haklısınız :) kendi kendime düşünüyorum yani öğrenci evi sonuçta ülkenin her yerinde binlerce var görülmemiş bir şey değil, ahlaki açıdan da kendi bilecekleri iş ama galiba kardeşimin büyüdüğünü kabullenemiyorum pek, aman ev geçindirme aman sorumluluk diye işi yokuşa sürüyorum.
Şu anda evlilik teki gibi sorumluluk almıyorlar iki ev arkadaşı gibi yaşarlar çok büyük bir sorumluluk görmedim ben sizin taraf sıkıntı çıkarmiyorsa karismayin bence şimdiden evli gibi sorumluluk yüklemeyin sonuçta ikisi de öğrenci.Kızlar hepinize hayırlı sabahlar. Kardeşim 22 yaşında üniversite okuyor 2 senelik bir ilişkisi var, 1 ay önce nişanlandılar, nişanlısıyla aynı sınıftalar. Daha 2 seneleri var okulun bitmesine. Bu sene yatay geçiş yapmaya karar verdiler, geçmeleri ve kabul edilecekleri kesin. Gidecekleri şehirde iki farklı ev masrafı olmasın diye aynı evde yaşamak istediklerini ilettiler büyüklere, damat tarafı siz nasıl isterseniz dedi ama bizim tarafımızda biraz sıkıntı çıktı tabii. Sizce bir üniversite öğrencisi yapabilir mi ev geçindirme sorumluluğunu alabilir mi?
Para sıkıntıları yok, mühendislik okuyorlar ve ikisinin de aylık çok fazla olmasa da belli bir gelirleri var okudukları bölüm sayesinde, zaten aileler de yardım eder. Yine de ben daha yaşlarının erken olduğunu ve en azından okulları bitinceye kadar beklemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Çok fazla sorumluluk değil mi sizce de? Ben zor alıştım evliliğe açıkçası, aynı evde yaşarken de evli bir kadın ve erkeğin sorumluluklarını alacaklar sonuçta. Siz ne düşünüyorsunuz, bu konuya yaklaşımımız nasıl olmalı?
bence evlenmeliler yoksa siz kız tarafı olarak risk almış olursunuz, aynı evde yaşayıp ayrı odada yatacak halleri yok dimi...Kızlar hepinize hayırlı sabahlar. Kardeşim 22 yaşında üniversite okuyor 2 senelik bir ilişkisi var, 1 ay önce nişanlandılar, nişanlısıyla aynı sınıftalar. Daha 2 seneleri var okulun bitmesine. Bu sene yatay geçiş yapmaya karar verdiler, geçmeleri ve kabul edilecekleri kesin. Gidecekleri şehirde iki farklı ev masrafı olmasın diye aynı evde yaşamak istediklerini ilettiler büyüklere, damat tarafı siz nasıl isterseniz dedi ama bizim tarafımızda biraz sıkıntı çıktı tabii. Sizce bir üniversite öğrencisi yapabilir mi ev geçindirme sorumluluğunu alabilir mi?
Para sıkıntıları yok, mühendislik okuyorlar ve ikisinin de aylık çok fazla olmasa da belli bir gelirleri var okudukları bölüm sayesinde, zaten aileler de yardım eder. Yine de ben daha yaşlarının erken olduğunu ve en azından okulları bitinceye kadar beklemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Çok fazla sorumluluk değil mi sizce de? Ben zor alıştım evliliğe açıkçası, aynı evde yaşarken de evli bir kadın ve erkeğin sorumluluklarını alacaklar sonuçta. Siz ne düşünüyorsunuz, bu konuya yaklaşımımız nasıl olmalı?
katılıyorum sizeBu sade kendi fikrim kimseylede tartışmaya girmek istemem....nışanlıyken birarada yaşamak normal gelmiyor bana...tamam yine isterlerse biryerlerde beraber olabilirler denmiş oğlan tarafı için fark etmez kız tarafı sıkıntı yapar ne demek kızınkı namusda oğlanınki değilmi zina herkese zina...o zaman hiç evlenmesinler böyle yaşayıp gitsinler...bir sıkıntı oluncada herkes kendi yoluna ohhh mis...yok anam yok neyse ben geriyim böylede kalırım bır sıkıntısını görmedim
Bende nisanliyim hemde 5 senelik bi iliski 4 aylik nisanliym :) 1 gün bile babama ben nisanlmla gezmeye gidiyorum baba diyemedim diyemem hatta gittigimde annemi tembihlerim babam duymasin diye. Ve bir akşam bile nisanlimla dışarı çıkmadım:) sizinki cok rahat geldi banaKızlar hepinize hayırlı sabahlar. Kardeşim 22 yaşında üniversite okuyor 2 senelik bir ilişkisi var, 1 ay önce nişanlandılar, nişanlısıyla aynı sınıftalar. Daha 2 seneleri var okulun bitmesine. Bu sene yatay geçiş yapmaya karar verdiler, geçmeleri ve kabul edilecekleri kesin. Gidecekleri şehirde iki farklı ev masrafı olmasın diye aynı evde yaşamak istediklerini ilettiler büyüklere, damat tarafı siz nasıl isterseniz dedi ama bizim tarafımızda biraz sıkıntı çıktı tabii. Sizce bir üniversite öğrencisi yapabilir mi ev geçindirme sorumluluğunu alabilir mi?
Onlar karşı çıkılsa da aynı evde kalacaklar zatenKızlar hepinize hayırlı sabahlar. Kardeşim 22 yaşında üniversite okuyor 2 senelik bir ilişkisi var, 1 ay önce nişanlandılar, nişanlısıyla aynı sınıftalar. Daha 2 seneleri var okulun bitmesine. Bu sene yatay geçiş yapmaya karar verdiler, geçmeleri ve kabul edilecekleri kesin. Gidecekleri şehirde iki farklı ev masrafı olmasın diye aynı evde yaşamak istediklerini ilettiler büyüklere, damat tarafı siz nasıl isterseniz dedi ama bizim tarafımızda biraz sıkıntı çıktı tabii. Sizce bir üniversite öğrencisi yapabilir mi ev geçindirme sorumluluğunu alabilir mi?
Ah bu babalar. Ben de ayni durumu yasadim.Bende nisanliyim hemde 5 senelik bi iliski 4 aylik nisanliym :) 1 gün bile babama ben nisanlmla gezmeye gidiyorum baba diyemedim diyemem hatta gittigimde annemi tembihlerim babam duymasin diye. Ve bir akşam bile nisanlimla dışarı çıkmadım:) sizinki cok rahat geldi bana
Babamin bisey diyeceğinden dolayi degil ben cekinirim babamdan :) ama yinede kendimi rahat goruyorum açıkçası neleer neler var. Benim gorumcem görücü usulu evlenmis 27 yaşında suan istemisler vermisler evlenene kadar 1 kez gorusmusler sadece oda evlenmeden 1 gun once erkek tarafi yemege davet etmis kızı kizda gorumcesinin yanına gitmis fisildayarak demis ki hangisi abin :) bence aşırı olan bu bizimki normal ama burdaki coook rahatAh bu babalar. Ben de ayni durumu yasadim.
Ama bizim yasadigimiz da yanlis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?