kız kardeşim nişanlısıyla ayrı eve çıkmak istiyor

Ev gecindirme sorumlulugu alabilir mi demissiniz.
Ogrenciyken eve cikacak tek ve ilk ornek degil kim bilir kac tane ogrenci evi var bu ulkede :)

Ayni evde degilse bile bir yerlerde yasayip sorumluluk alacaklar zaten.
Iki ayri ev olsa da birlikte yasayacaklar bu da garanti :)

Siz sanki evleniyorlarmis gibi muamele yapiyorsunuz. "Maddi sıkıntıları yok" "bir evin sorumlulugunu alabilir mi" gibi cumleler bence eve cikacak 2 ogrenci icin kurulacak cumleler degil, evlenme planinda olan kisiler icin kurulacak cumleler.

Ha dersiniz ki ahlakima dinime ters falan ben bunlara karisamam. Ama takildiginiz nokta cok enteresan.

Çok haklısınız :) kendi kendime düşünüyorum yani öğrenci evi sonuçta ülkenin her yerinde binlerce var görülmemiş bir şey değil, ahlaki açıdan da kendi bilecekleri iş ama galiba kardeşimin büyüdüğünü kabullenemiyorum pek, aman ev geçindirme aman sorumluluk diye işi yokuşa sürüyorum.

çıksınlar bence. İyi bir fırsat birbirini tanımak için. Evlendirin diyenleri sakın dinlemeyen çok farklıdır evlenmeden birlikte yaşamak farkı yok diyenlere aldrmayın.

Benim cok oldu faturayi unutup elektriksiz oturdugum...
Firin kapanmadan ekmek almadigim icin ac kalip alternatif urettigim...

Bu islere boyle boyle alisiyor insan :)

3 sene sonra da olsa, 10 sene sonra da olsa kendi duzenini ilk kurdugunda bocalayacak

1 aksayacak 2 aksayacak sonra ogrenecek :)

Siz belki de bunu yasamadiginiz icin evlilige zor alistiniz.

Bu sade kendi fikrim kimseylede tartışmaya girmek istemem....nışanlıyken birarada yaşamak normal gelmiyor bana...tamam yine isterlerse biryerlerde beraber olabilirler denmiş oğlan tarafı için fark etmez kız tarafı sıkıntı yapar ne demek kızınkı namusda oğlanınki değilmi zina herkese zina...o zaman hiç evlenmesinler böyle yaşayıp gitsinler...bir sıkıntı oluncada herkes kendi yoluna ohhh mis...yok anam yok neyse ben geriyim böylede kalırım bır sıkıntısını görmedim

Şu anda evlilik teki gibi sorumluluk almıyorlar iki ev arkadaşı gibi yaşarlar çok büyük bir sorumluluk görmedim ben sizin taraf sıkıntı çıkarmiyorsa karismayin bence şimdiden evli gibi sorumluluk yüklemeyin sonuçta ikisi de öğrenci.

Tamamen karakterlerine bağlı bence. Aynı eve çıktık diye evliligin sorumluluğuna girerlerse yipranirlar o yaşta. Ama iki sevgili, ev arkadaşı modunda birbirlerini sıkmadan öğrencilik hayatlarını yaşamaya devam ederlerse neden olmasın.

Bence 2 stüdyo daire tutulsun aynı yerden hem beraber vakit gecirebilirler hem ayrı kalıp kendilerine özel zaman ayirabilirler. Evlenince zaten aynı evde yasayacaklar.

bence evlenmeliler yoksa siz kız tarafı olarak risk almış olursunuz, aynı evde yaşayıp ayrı odada yatacak halleri yok dimi...

katılıyorum size

ben tek yaşıyorum,sevgilimin annesi oğluşuna kıyamadığı için o çamaşır bulaşık beceremez diye ayrı eve çıkmasına izin vermiyor annemmm sana kurban olurum sen bizden ayrılma kafasında. sonuç? haftanın 6 günü adam bende kalıyor. evli hayatı yaşadığımız filan da yok. ekstra bir sorumluluğum da yok.

birbirlerini tanımaları açısından gayet mantıklı. en azından evlenince sürpriz yaşamayacak. belki vazgeçecek belki de evet bu adamla evlenebilirim diyecek.

Bende nisanliyim hemde 5 senelik bi iliski 4 aylik nisanliym :) 1 gün bile babama ben nisanlmla gezmeye gidiyorum baba diyemedim diyemem hatta gittigimde annemi tembihlerim babam duymasin diye. Ve bir akşam bile nisanlimla dışarı çıkmadım:) sizinki cok rahat geldi bana

Evlilik gerçekleşemiyorsa niye nişanlanıyorlar arada resmiyet olsun diye mi bana çok saçma geldi. Rahat takılmak için mi yatay geçiş yapıyorlar? Madem aynı evde rahat yaşamak istiyorlar o zaman niye nişanlılar. Saçma saçma iş. 3050 yılına da gelsek kızım olsun oğlum olsun izin vermem zinaya göz yummakta yapmakla eş değer.

Onlar karşı çıkılsa da aynı evde kalacaklar zaten

Ben sırf erkek tarafının bu denli tahta davranmasından dolayı bile istemezdim. Asıl kız tarafının fikri önemli bu konuda. Olayın dini boyutunda değilim, o kişinin kendisine kalmış ama sosyo-kültürel denen bi olay var, eger kardeşiniz nişanlısından yarın birgün hamile kalırsa, anlaşamayıp ayrılırsa da bu kadar rahat ‘aman canım ayrılırsa ayrılsın, nikah yapmadı ya’ diye bakılacak mı duruma? Kadınlar duygusal varlıklardır, bunu yaşayacak, toplumdan ne yazık ki bu konuda baskı görecek gencecik bi kız bunları psikolojik olarak kaldırabilir mi? Ne güzel evlenmeden görmüş olur, belkide vazgeçer falan deniliyor ama bi imza mı fazla? Evli gibi yaşayacaklar sonuçta, ikiside sorumluluk alacak, atılacak olan imzanın ne gibi bi fazlalığı olabilir ki. Ben yerinizde olsam nikahı yaptırırdım en azından. Madem erkek taraf icin sorun değil, o zaman kardeşinizden büyük sorumluluklar beklemeyecek

Bence aynı evde yaşamak evlenmek için zorunluluk olmalı. Aynı eve girmeden tanıyamadım kocamı diye ne konular okuduk burada. Birbirlerini daha iyi tanırlar. Denemeden gömlek, şapka bile almayan insanların evliliği bu kadar muamma içinde yapmaları çok enteresan geliyor bana. Ama kardeşiniz evlenmek için, hayatını bir erkeğe adamak için küçük bence. Aynı evde yaşamaları ileride evlenmek zorundasın kafasına sokacaksa ailenizi izin vermesinler.

Ah bu babalar. Ben de ayni durumu yasadim.
Ama bizim yasadigimiz da yanlis.

Ah bu babalar. Ben de ayni durumu yasadim.
Ama bizim yasadigimiz da yanlis.
Babamin bisey diyeceğinden dolayi degil ben cekinirim babamdan :) ama yinede kendimi rahat goruyorum açıkçası neleer neler var. Benim gorumcem görücü usulu evlenmis 27 yaşında suan istemisler vermisler evlenene kadar 1 kez gorusmusler sadece oda evlenmeden 1 gun once erkek tarafi yemege davet etmis kızı kizda gorumcesinin yanına gitmis fisildayarak demis ki hangisi abin :) bence aşırı olan bu bizimki normal ama burdaki coook rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…