Soylediginiz herseye katiliyorum.sanirim ben de bu konuda geriyim.Bu sade kendi fikrim kimseylede tartışmaya girmek istemem....nışanlıyken birarada yaşamak normal gelmiyor bana...tamam yine isterlerse biryerlerde beraber olabilirler denmiş oğlan tarafı için fark etmez kız tarafı sıkıntı yapar ne demek kızınkı namusda oğlanınki değilmi zina herkese zina...o zaman hiç evlenmesinler böyle yaşayıp gitsinler...bir sıkıntı oluncada herkes kendi yoluna ohhh mis...yok anam yok neyse ben geriyim böylede kalırım bır sıkıntısını görmedim
Allah Allah yeni mi bu olay :)Babamin bisey diyeceğinden dolayi degil ben cekinirim babamdan :) ama yinede kendimi rahat goruyorum açıkçası neleer neler var. Benim gorumcem görücü usulu evlenmis 27 yaşında suan istemisler vermisler evlenene kadar 1 kez gorusmusler sadece oda evlenmeden 1 gun once erkek tarafi yemege davet etmis kızı kizda gorumcesinin yanına gitmis fisildayarak demis ki hangisi abin :) bence aşırı olan bu bizimki normal ama burdaki coook rahat
8 senelik evli eski de degil yani. Enişte bey 3 kardes 1 kiz 2 oglan oglanlardan büyüğünü evlendireceklermis benim kayinvalidegilde cok sıkıyms o zamanlar adamlar benimle açıldılar biraz hayataAllah Allah yeni mi bu olay :)
Insan ortamda ne kadar genc erkek varsa gozden gecirir oyle ayıp ya sonra begendigi cıkmıyomus bide
Cok haklisiniz.ben universteye giderken bizim sinifta bir kiz sevgilisiyle ayni evde kalmaya basladi cocuk 6 ay sonra birakti.kizin icini ceke ceke aglamasi hala gozumun onunde.sanirim evlilik beklentisine girmis ama karsidaki oyle dusunmuyor.arkasindan da neler soyluyor Allah bilir ben esim haric erkeklere guvenmiyorum hatta ona da aldatmaz yapmaz diyemem.cunku o kadar cok iki yuzlu erkek gordum ki.Ben sırf erkek tarafının bu denli tahta davranmasından dolayı bile istemezdim. Asıl kız tarafının fikri önemli bu konuda. Olayın dini boyutunda değilim, o kişinin kendisine kalmış ama sosyo-kültürel denen bi olay var, eger kardeşiniz nişanlısından yarın birgün hamile kalırsa, anlaşamayıp ayrılırsa da bu kadar rahat ‘aman canım ayrılırsa ayrılsın, nikah yapmadı ya’ diye bakılacak mı duruma? Kadınlar duygusal varlıklardır, bunu yaşayacak, toplumdan ne yazık ki bu konuda baskı görecek gencecik bi kız bunları psikolojik olarak kaldırabilir mi? Ne güzel evlenmeden görmüş olur, belkide vazgeçer falan deniliyor ama bi imza mı fazla? Evli gibi yaşayacaklar sonuçta, ikiside sorumluluk alacak, atılacak olan imzanın ne gibi bi fazlalığı olabilir ki. Ben yerinizde olsam nikahı yaptırırdım en azından. Madem erkek taraf icin sorun değil, o zaman kardeşinizden büyük sorumluluklar beklemeyecek
Bana da bu kısım saçma geldi. 2-3 sene öncesinden nişanlanmak kadar abuk bir şey yok. Çocuğunu daha okurken nişanlayan aile elalemin ne dediğini önemsiyordur bence. Laf söz olmasın, rahat gezsinler onlar nişanlı deriz mantığı bana göre. Böyle düşünen bir aile de aynı eve asla müsade etmez. Bence komik.Evlilik gerçekleşemiyorsa niye nişanlanıyorlar arada resmiyet olsun diye mi bana çok saçma geldi. Rahat takılmak için mi yatay geçiş yapıyorlar? Madem aynı evde rahat yaşamak istiyorlar o zaman niye nişanlılar. Saçma saçma iş. 3050 yılına da gelsek kızım olsun oğlum olsun izin vermem zinaya göz yummakta yapmakla eş değer.
Dünyanın neresinde olursa olsun, kadın terkedildigi zaman fiziksel anlamda kullanıldığını düşünüp depresyona girme olasılığı daha fazla. Kaldı ki bizim toplum ne yazık ki erkeğin nikahsız birlikteliğiyle kadınınkine aynı bakmıyor. Bu yanlışta olsa böyle ve bu durumdan etkilenmeyen kadın yok denecek kadar az. Ben kendime bile asla öyle yapmam böyle yapmam demem, başkasına nasıl güveneyim? Güvensiz ilişki olmaz ama o asla bunu yapmaz dememeli, insan bazen kendi yaptığına bile şaşırıyor ben bu hatayı nasıl yaptım diye....Cok haklisiniz.ben universteye giderken bizim sinifta bir kiz sevgilisiyle ayni evde kalmaya basladi cocuk 6 ay sonra birakti.kizin icini ceke ceke aglamasi hala gozumun onunde.sanirim evlilik beklentisine girmis ama karsidaki oyle dusunmuyor.arkasindan da neler soyluyor Allah bilir ben esim haric erkeklere guvenmiyorum hatta ona da aldatmaz yapmaz diyemem.cunku o kadar cok iki yuzlu erkek gordum ki.
Konu genel olarak saçma. Yatay geçiş sebebi ne ikisi birden onu geç evlenemiyırlar ama nişanlılar evlenemiyorlar ama aynı ev. Genel olarak mantık kullanmıyorlar sanırım. Ailenin nişan yapması zaten tuhaf geçinecek durum yok nişan var.Bana da bu kısım saçma geldi. 2-3 sene öncesinden nişanlanmak kadar abuk bir şey yok. Çocuğunu daha okurken nişanlayan aile elalemin ne dediğini önemsiyordur bence. Laf söz olmasın, rahat gezsinler onlar nişanlı deriz mantığı bana göre. Böyle düşünen bir aile de aynı eve asla müsade etmez. Bence komik.
Reşit insanlar, size söylemeden de yapabilirlerdi. Kavga kıyamet çıkarıp asla olmaz demeniz ters tepki yapar. Ben de dahil üniversite öğrencisi olup ev geçindirme sorumluluğunu alan o kadar fazla insan var ki. Herkesin yurtta kalması gibi bir şey olmuyor malesef.Kızlar hepinize hayırlı sabahlar. Kardeşim 22 yaşında üniversite okuyor 2 senelik bir ilişkisi var, 1 ay önce nişanlandılar, nişanlısıyla aynı sınıftalar. Daha 2 seneleri var okulun bitmesine. Bu sene yatay geçiş yapmaya karar verdiler, geçmeleri ve kabul edilecekleri kesin. Gidecekleri şehirde iki farklı ev masrafı olmasın diye aynı evde yaşamak istediklerini ilettiler büyüklere, damat tarafı siz nasıl isterseniz dedi ama bizim tarafımızda biraz sıkıntı çıktı tabii. Sizce bir üniversite öğrencisi yapabilir mi ev geçindirme sorumluluğunu alabilir mi?
Para sıkıntıları yok, mühendislik okuyorlar ve ikisinin de aylık çok fazla olmasa da belli bir gelirleri var okudukları bölüm sayesinde, zaten aileler de yardım eder. Yine de ben daha yaşlarının erken olduğunu ve en azından okulları bitinceye kadar beklemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Çok fazla sorumluluk değil mi sizce de? Ben zor alıştım evliliğe açıkçası, aynı evde yaşarken de evli bir kadın ve erkeğin sorumluluklarını alacaklar sonuçta. Siz ne düşünüyorsunuz, bu konuya yaklaşımımız nasıl olmalı?
Kızlar hepinize hayırlı sabahlar. Kardeşim 22 yaşında üniversite okuyor 2 senelik bir ilişkisi var, 1 ay önce nişanlandılar, nişanlısıyla aynı sınıftalar. Daha 2 seneleri var okulun bitmesine. Bu sene yatay geçiş yapmaya karar verdiler, geçmeleri ve kabul edilecekleri kesin. Gidecekleri şehirde iki farklı ev masrafı olmasın diye aynı evde yaşamak istediklerini ilettiler büyüklere, damat tarafı siz nasıl isterseniz dedi ama bizim tarafımızda biraz sıkıntı çıktı tabii. Sizce bir üniversite öğrencisi yapabilir mi ev geçindirme sorumluluğunu alabilir mi?
Para sıkıntıları yok, mühendislik okuyorlar ve ikisinin de aylık çok fazla olmasa da belli bir gelirleri var okudukları bölüm sayesinde, zaten aileler de yardım eder. Yine de ben daha yaşlarının erken olduğunu ve en azından okulları bitinceye kadar beklemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Çok fazla sorumluluk değil mi sizce de? Ben zor alıştım evliliğe açıkçası, aynı evde yaşarken de evli bir kadın ve erkeğin sorumluluklarını alacaklar sonuçta. Siz ne düşünüyorsunuz, bu konuya yaklaşımımız nasıl olmalı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?