kız kardeşim nişanlısıyla ayrı eve çıkmak istiyor

Soylediginiz herseye katiliyorum.sanirim ben de bu konuda geriyim.

Allah Allah yeni mi bu olay :)
Insan ortamda ne kadar genc erkek varsa gozden gecirir oyle ayıp ya sonra begendigi cıkmıyomus bide

Allah Allah yeni mi bu olay :)
Insan ortamda ne kadar genc erkek varsa gozden gecirir oyle ayıp ya sonra begendigi cıkmıyomus bide
8 senelik evli eski de degil yani. Enişte bey 3 kardes 1 kiz 2 oglan oglanlardan büyüğünü evlendireceklermis benim kayinvalidegilde cok sıkıyms o zamanlar adamlar benimle açıldılar biraz hayata gorusmelerine katiyen izin vermemsler düğün arefesindede benim gorumcem bilmiyor tabi 1 kez istemede gordu oda cekinerek utanarak ne kadar bakabildiyse iste sonra unutmus :)

Cok haklisiniz.ben universteye giderken bizim sinifta bir kiz sevgilisiyle ayni evde kalmaya basladi cocuk 6 ay sonra birakti.kizin icini ceke ceke aglamasi hala gozumun onunde.sanirim evlilik beklentisine girmis ama karsidaki oyle dusunmuyor.arkasindan da neler soyluyor Allah bilir ben esim haric erkeklere guvenmiyorum hatta ona da aldatmaz yapmaz diyemem.cunku o kadar cok iki yuzlu erkek gordum ki.

Daha okurken nişanlanması daha garip bana göre. Acelesi neydi? Evlensinler madem.

Bana da bu kısım saçma geldi. 2-3 sene öncesinden nişanlanmak kadar abuk bir şey yok. Çocuğunu daha okurken nişanlayan aile elalemin ne dediğini önemsiyordur bence. Laf söz olmasın, rahat gezsinler onlar nişanlı deriz mantığı bana göre. Böyle düşünen bir aile de aynı eve asla müsade etmez. Bence komik.

Dünyanın neresinde olursa olsun, kadın terkedildigi zaman fiziksel anlamda kullanıldığını düşünüp depresyona girme olasılığı daha fazla. Kaldı ki bizim toplum ne yazık ki erkeğin nikahsız birlikteliğiyle kadınınkine aynı bakmıyor. Bu yanlışta olsa böyle ve bu durumdan etkilenmeyen kadın yok denecek kadar az. Ben kendime bile asla öyle yapmam böyle yapmam demem, başkasına nasıl güveneyim? Güvensiz ilişki olmaz ama o asla bunu yapmaz dememeli, insan bazen kendi yaptığına bile şaşırıyor ben bu hatayı nasıl yaptım diye....

Para sorun degilse ayrı evde kalsınlar madem .Zaten sacma adamın camasırı yemegi kardesine yük .
Niye nisanladınız daha üni ikideki kızla oglanı .
Sevgili olarak devam etselerdi .
Evlilik herzaman oluyorda o sevgililik ,arkadaslık ,ögrencilik geri gelmeyecek .
Ayyy cok sacma .
Ayy ruhum daraldı .Ögrencilikte evlilik mi olur beeeeee

Konu genel olarak saçma. Yatay geçiş sebebi ne ikisi birden onu geç evlenemiyırlar ama nişanlılar evlenemiyorlar ama aynı ev. Genel olarak mantık kullanmıyorlar sanırım. Ailenin nişan yapması zaten tuhaf geçinecek durum yok nişan var.

Bence izin vermelisiniz. Bende eşimle üniversitede 4 sene aynı evde kaldım. Herşeyi kendimiz yaptık ve çok daha sağlam durduk. Hem evlilik açısından birbirlerini tanımak için çok büyük bi fırsat. Kız kardeşiniz belli ki aklı başında biri. Yalan söylemek yada gizlemek yerine gelip isteklerini açık açık size söylemiş. Sorun çıkacağını,üstesinden gelemeyecekleri bişey olacağını sanmıyorum bu sebeple

Bence bırakın kalsınlar. Hem birbirlerini daha iyi tanırlar hem de maddi olarak birbirlerine destek olurlar. Birbirlerini tanımadan evlenip sonra mutsuz olacaklarına bu şekilde gelecek için daha doğru karar verebilirler diye düşünüyorum. Şu an ayrı evlerde veya yurtlarda kalan birçok genç sevgili zaten ev arkadaşlığı gibi birşey yapıyor. Ayrı yurtlar ayrı evler sadece göstermelik çoğu uzun süreli ilişkide. Zorlamayın, ne istiyorlarsa o şekilde yapsınlar.

Reşit insanlar, size söylemeden de yapabilirlerdi. Kavga kıyamet çıkarıp asla olmaz demeniz ters tepki yapar. Ben de dahil üniversite öğrencisi olup ev geçindirme sorumluluğunu alan o kadar fazla insan var ki. Herkesin yurtta kalması gibi bir şey olmuyor malesef.

Ben okurken bu işleri hiç düşünmüyordum ya
Ama şimdi evlenmeleri durumunda tabiki de hala öğrenci kafasında olacaklar, yani bir gömlek ütüleme sorunu olmaz, mükellef bir sofra hazırlayacak hali de yok. Bende acele etmemeleri gerektiğini düşünüyorum ama gençler söz dinlemiyor

Ben oğlum için izin vermezdim. Gerçi ben okurken de nisanlanmalarini istemezdim.
Yani ben ayrı evi açardım. Masrafı ise bana zaten 3-5 kurus için oğlumu/kızımı ilerde tutmak istemeyeceği sözler vermesinin önüne geçerdim.

Bir de yatay geçiş yapacakları kesin demişsiniz. Nereye kesin? bu kardeşiniz biraz garip hayattaki herşey planladığımız gibi gitmez.

Merhaba..
Bence 22 yaş nişan ve evlilik için çok çok erken yaşlar. Madem nişanlandılar, bırakın yaşasınlar birlikte. Biribirlerini tanımak için en büyük fırsat bu. Zaten evlenene kadar aynı çatı altında yaşamamak saçma. Biribirini tanıdığını sanıp aynı eve girmeyen çifteler, aynı evde yaşamaya başlayınca şok geçirmiyorlar mı. Birakın gençler tanısın birbirini..

bence en azından nikah yapsınlar düğün sonra da olabilir. ben evliyim ve aynı zamanda öğrenciyim derslerim etkilenmedi hiç sıkıntı çekmiyorum evde daha iyi ders çalışıyorum ganom da çok yüksek yani isteyen her türlü başarabilir istiyorlarsa izin vermelisiniz.

Okulları bitmemiş keşke nişan olmasaydı böyle şeyler büyük sorumluluk altına sokar onları. Aynı evde yaşadıklarını bilmek babanızın kaldırabileceği birşey mi? Bunun ayrılığı var kardeşiniz ailenize mahcup olmasın sonra. Benim oğlum olsa ayrı ev açardım. Ek masraf olsa da ayrı ev açardım. İkiside hem birbirlerine hem de ailelerine bağlı ve mahcup olmasınlar diye. Ayrıca herşey para mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…