esescim canım daha iyisindir inşaallah şu durumda pek kolay değil ama güçlü olmalısın ailene destek ol
Annen aştı kendini ya eninde sonunda oda kiziyla barisacak yani hayat boyu küs kalacak degil ya
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
annem tercih yapmak zorunda bırakır insanı her zmn ..
dediğim dedik .. kardeşim kurtuldu şimdi .. bana ya teyzen ya ben dedi ..
inanamıyorum şu yaşadıklarımızaa halé
7 yıl kardesiyle konusmadı simdide gidip gelmez .. nuh der peygamber demez ..bu dikbaşlılığı hep bu şekilde ..
7 yıl kardesiyle konusmadı simdide gidip gelmez .. nuh der peygamber demez ..bu dikbaşlılığı hep bu şekilde ..
benim kayınvalidemde böyle.eşimle küstüler haliyle benimlede ve inatçı olduğu için 1 yıldır ne ses var ne soluk.eğer öyle dediğim dedikse işiniz cidden çok zor
konunu az çok takip ettim canım.
Yaşadıklarınıza da üzüldüm.
Umarım kardeşin mutlu olur ne diyelim.iyisini temenni etmekten başka bişey yapamıyorsunuz çünkü.
Ama ben senin abla olarak düğüne gitmen iyi olur diye düşünüyorum.
En azından ilerisi için bir açık kapı bırakırsınız kız kardeşine.Hem de karşı tarafa karşı kardeşini tamamen yanlız bırakmış olmazssınız.
Annenin bu kadar sert mizaçlı olması da zor hepiniz açısından.
Çok büyük konuşmak ta iyi değil büyük yeminler etmek te.
ölümlü dünya sonuçta.bir anne babanın evladını ömür boyu silmesi ağır geliyor bana.
olaylar biraz durulduktan sonra oturulup gönüller alınır karşılıklı.
gönüllerde kırgınlık kalır elbet ama ömür boyu silmekten iyidir.
bilmiyorum ben hayatta bu kadar katı olmanın yersiz olacağını düşünüyorum.
Kardea farki cocuk cok farkli tatlim gorusecek eninde sonunda
aynı demekki .. oofff ooff nolcakk bilmiyorum ama üzülen hep biziz ..
kardesim dügün telasında yapayalnız ..teyzeme herseyim var ailem yok demis ..
annem ve eşim gitmeyeceksin dedi ..teyzemle kocası gider sanırım bilmiyorumm ..
ayyy canım benim yaa.böyle olması gerekiyomuş demekki.şu hayatta hiçbişey planlardaki hayallardeki gibi olmuyo ama hayırlı olan bu demekki canım
annem cok katı .. bir cırpıda sildi attı ..
ben dayanamıyorum ama annem asla diyor ..
annem tercih yapmak zorunda bırakır insanı her zmn ..
dediğim dedik .. kardeşim kurtuldu şimdi .. bana ya teyzen ya ben dedi ..
inanamıyorum şu yaşadıklarımızaa halé
Annenizde eşinizde çok katı heralde hadi anneniz neysede eşinizinde biraz yapıcı olması gerek bugun senin ailenin başında ise yarın onun ailesinin başınada gelebilir,bence siz babanızı ikna edin babalar kızlarına düşkün olur genelde babanız daha çabuk yumuşar gibime geliyor.aynı demekki .. oofff ooff nolcakk bilmiyorum ama üzülen hep biziz ..
kardesim dügün telasında yapayalnız ..teyzeme herseyim var ailem yok demis ..
annem ve eşim gitmeyeceksin dedi ..teyzemle kocası gider sanırım bilmiyorumm ..
Valla ses etmeyim diyorum ama yeminle anneni dövesim geldi... Yanlis anlama ama siz annenizi gercekten cok simartmissiniz... kendi agizinizla diyosunuz kardesim kurtuldu diye... Annedir kurtsaldir diycem ama... Büyük tepki toplayacagimi bildigim halde söylüyorum ki anneniz bosuna dövünmesin de aglamasinda... Bana göre (anne olmasini etki etmezsek) annenizin yasadigi her sey müstehak ve bu fikirde devam ederse daha bununla da kalmayacagina eminim... Ama bunu anlayabilene tabi...
Kendi katiligi bi kenara ne Kadar bencil bir insan ki, cevresindeki insanlarin kararlarini da kendisi vermek istiyor. Anne olmus olmasa gercekten zerre acimam annenize cünkü yasadiklari herseye kendisi yol aciyor.
Allah Dogru yolu göstersin ve size sabir versin. Ama bence olaylara yalnizca anne ve babanizi düsünerek yaklasmayin. Suan anneniz size kocani sevmiyorum bosan onunla dese de annemi üzemem bosanirim mi diyceksiniz? Bence kendi kararlarinizi kendiniz verin ve dimdik ayakta durun, durun ki sizin hayatiniza da müdahale etmekten vazgecsin... Dünya bi onun etrafinda dönüyor saniyor olmali...
Sinir oluyorum böyle "ANNE"ligi istismar eden annelere... Oklavalik hepsi vallahi
Annen ne kadar katı, kardeşin çok çok büyük bir hata yapmış evet ama sahipsiz bırakırsanız iyice ezerler.
Nasılsa arkadasında ailesi yok diyecekler bu sefer de.
Her türlü çok zor
Ne kati bi annen var,nuh diyor peygamber demiyor.
Kaldi ki zaten asil sorun yok kürtler bilmem ne diyerek konuya ayrimci yaklasip ve kiza sadece paranin ona battigini düsünmek cok yanlis.
Ilimi olsaydi keske annen bunlar böyle olmazdi,onlarda cözümü kacmakta aramislar.
Bakin duruma üzüldüm cünkü insancil yaklasilmali,yazik bir kizcagaz bu hatayi yapmis.
Ama o dügüne gitmen bana göre anne babani cignemek olmaz.
Kardesinin arkasinda durmalisin,sali günü cok gec olacak ama cok pisman olacaksin....
Valla ses etmeyim diyorum ama yeminle anneni dövesim geldi... Yanlis anlama ama siz annenizi gercekten cok simartmissiniz... kendi agizinizla diyosunuz kardesim kurtuldu diye... Annedir kurtsaldir diycem ama... Büyük tepki toplayacagimi bildigim halde söylüyorum ki anneniz bosuna dövünmesin de aglamasinda... Bana göre (anne olmasini etki etmezsek) annenizin yasadigi her sey müstehak ve bu fikirde devam ederse daha bununla da kalmayacagina eminim... Ama bunu anlayabilene tabi...
Kendi katiligi bi kenara ne Kadar bencil bir insan ki, cevresindeki insanlarin kararlarini da kendisi vermek istiyor. Anne olmus olmasa gercekten zerre acimam annenize cünkü yasadiklari herseye kendisi yol aciyor.
Allah Dogru yolu göstersin ve size sabir versin. Ama bence olaylara yalnizca anne ve babanizi düsünerek yaklasmayin. Suan anneniz size kocani sevmiyorum bosan onunla dese de annemi üzemem bosanirim mi diyceksiniz? Bence kendi kararlarinizi kendiniz verin ve dimdik ayakta durun, durun ki sizin hayatiniza da müdahale etmekten vazgecsin... Dünya bi onun etrafinda dönüyor saniyor olmali...
Sinir oluyorum böyle "ANNE"ligi istismar eden annelere... Oklavalik hepsi vallahi
Anneniz ne kadar katı bir insan.. Ya o ya ben ne demek....Hepiniz annenize karşı birleşseniz hep beraber gitseniz bakalım o zaman napardı,hangi birinizle konuşmıycaktı ,resmen yüz buluyo üstüne tehdit ediyor.Kardeşinizi yaban ellerde yalnız bırakmayın,başına bişey gelse arkasında güvenecek ablası olduğunu bilsin.Olan olmuş ,düğününe gitmek demek onayladığınızı göstermez ama karşı tarafın en azından yalnız olmadığnı anlamasına yeter. Onun başına bişey gelse yine üzülecek olan sizlersiniz.Kardeşini yalnız bırakmak bu kadar ilgili bir ablaya yakışmaz.
Annenizde eşinizde çok katı heralde hadi anneniz neysede eşinizinde biraz yapıcı olması gerek bugun senin ailenin başında ise yarın onun ailesinin başınada gelebilir,bence siz babanızı ikna edin babalar kızlarına düşkün olur genelde babanız daha çabuk yumuşar gibime geliyor.
Kardeşiniz yaşının verdiği delikanlılıkla cahillik etmiş.. Ama siz daha mantıklı hareket etmelisiniz.
O düğüne gitmelisiniz mutlaka.
Benim yıllar önce halam kaçmıştı. Babam herkesi engelledi anneniz gibi.. düğüne giden bi daha benimle konuşmaz dedi... Biz de gidemedik.
Şimdi hâlâ çok pişmanım. Eğer yaşım biraz daha büyük olsaydı (16 yaşındaydım o zaman) o düğüne giderdim.
Çünkü düğünden 3 ay sonra barıştılar.. Ne oldu? Halam düğünde yalnız kaldı... hiç lafı edilmez ama hepimizin içinde yaradır...
Kardeşinizi yalnız bırakmayın... Ve o aile de kardeşinizin yalnızlığını kullanamasın...
İnşallah mutlu olurlar...
Ben olsam giderdim eses. Kardeşini ne kadar çok sevdiğin yazdiklarindan belli. Tamam bir hata yapmış ama gitmezsen ömür boyu aklından çıkmaz gibi geliyor. Annen malesef ki çok katı. Benim Annem olsa ben gitmesem bile sen git diye bırakmadı beni oyüzden herşeyi unut sadece kendini ve kardeşini düşün napmak istiyorsan onu yap. İleride annen affedecek belki kim bilir. Ailemiz çok önemli ama kararlarimizi kendimiz alıp sonuçlarına katlanmaliyiz. Yani başta da dedim ben olsam giderdim orada kardeşinin seni görünce yaşayacağı sevinci düşün. Geri dönünce annenle aran illaki düzelir
anneniz insanları tercihler yapmaya mecbur ederek ve kendi tercihini seçmezlerse onları silmekle tehdit ederek istediğini yaptırmaya ne kadar alışmış.
bence çevrenizde ikna edebildiğiniz kadar insanı ikna edip o düğüne gidin kaba bir tabir olcak ama ''çıkartma'' yapın, hatalarına rağmen biz kızımızın arkasındayız imajını verin. karşı tarafta bilsin ki bu kızın gidicek yeri hep var...
annem benimlede küser, konuşmaz demeyin lütfen. önce eşinizi ikna edin sonra eşinizle birlikte çevrenizdeki eşi, dostu, akrabayı çağırın. ne kadar çok insanı çağırıp ikna ederseniz annenizin alanı o kadar sıkışır. hangi birinize küsücek allah aşkına? kaldı ki kardeşinizin yanında olmanız için annenizin onayına ihtiyacınız yok.
kardeşiniz gibi sizde kendi kararlarınızı kendiniz alın bence artık. belli bir yaştan sonra, '' ben annemin babamın sözünden çıkmam'' demek bana saygı olarak gelmiyor aksine insanın kendisine yaptığı saygısızlık olarak geliyor.
bu arada kardeşinizin yaptığının ne kadar büyük bir hata olduğunun farkındayım fakat ne yaparsa yapsın o sizin kardeşiniz... o mutsuz olsa yine sizin canınız yancak başka kimsenin değil.
hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?