Bebek Beslenmesi kizim iletisime gecti artik bebeklikten cikiyor mu ne?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Asya burda okula gidecegi icin mecburen ilk dil ingilizce diyorlar cunku okulda kreste uyum sorunu yasarsa okuldan arkadasliktan kopar bir arkadasim evine Turk tv aldi krese gec verdi evdede hep Turkce simdi oglu okula basladi oyle zorlaniyorki yasitlari matematik yaparken o kendini icine kapadi orumcek adam oldugunu zannediyor ve okul gelisimi cok geride oyle olsun istemiyorum o yuzden Asya komut kelimelerini anliyor come,go,look gibi onu severken yada iyi birsey yaptiginda well done diyorum dr once bu kelimelerle baslayin 3yasina kadar depolayacak dedi

asya şimdi bilingual büyüyor ha,ne ilginç.acaba ben de yüklensem mi İngilizceye,baby ,oh my god filan diyorum ama.

aslinda kelimeden cok gunluk ona soylediklerini Ingilizce soyliyebilirsin al bakayim,ver bana,bak burda ne var,aciktin mi ?susasinmi?haydi uykuya?benim minik bebegim,merhaba hoscakal vs gibi bunlari artirdikca ezberliyecek birdaha unutmayacaktir bence iyi yapiyorsun simdiden kulagi dolsun

teşekkür ederiz teyzesi senin kuzuyuda görmek isteriz varllerle oynarken hem kuzuyu hem oyuncağı görmüş oluruz

keşke canım ama bizim bilgisayar serviste 1,5 aydır . tüketici hakları gereği yenisini stiyoru dedk ama hala ses yok bir haftdır
1,5 aydır eski loptopumuzu kullanıyorum ama onunla bırak ftogrf yüklemeyi tuşları bile basmıyo ekran klavyesi ile yazıyorum
ama hiç yoktan iyi yazamasamda okuyorum yakında yüklerim inşallah

TR'de doktorlar önce anadil diyor. Duygularını ifade etmeyi öğrensin 3 yaşında vermeye başlayın aksi halde kekemelik sorunu yaşanabilir diyorlar. Bende endişeliyim açıkça söylemek gerekirse. Ben ve eşim sürekli İngilizce konuşsak annem ve babam konuşamayacak , dışarıdan algıladığı ses sürekli Türkçe.

Bu ikinci dil benimde aklımı karıştırıyor ben dört yaşında yabancı dil eğitimine başlatmayı düşünüyordum ne çok erken ne geç kalsın istiyorum.Erken başlatıp kaş yapalım derken göz çıkaralım istemiyorum.Bakalım artık nasıl yapacağız.

Çocuk doktorumuz kendi çocuklarına hep 3 yaşındayken başlatmış. Ablamın komşusu E.Ü. Çocuk Psikiyatrisi A.B.D. Cahide hanım. Biz ona danıştık cd dinletelim mi, biz konuşalım mı diye o da önermedi. Ama başlayan arkadaşları görünce geri kalacak çocuğum diye endişeleniyorum

şarkıları nerden indirdin acaba bende inidrmek istiyodum ama bi site bulamadım

nerden ve kaça aldın acaba ayrıca resminide koyar mısın

early learn centre aldim yaklasik 75ytl geldi resim koymayi becerebilirsem eklerim henuz yeni uyeyim

benim kizim 11,5 aylik krese gidiyor sadece ingilizce ogreniyor evde Turkce konusuyoruz mecburen ilk dili Ingilizce olucak dil egitimi Turkiyede oturan cocuklar icin gec basliyabilir ama nnurayy in dedigi gibi yurt disinda yasayan cocuklarin biraz daha erken baslamasi daha iyi

Sizler haklısınız. Benim kuzenim Londonda yaşıyor yaklaşık 26 aylık kızı ve mecburen Meledi İngilizce konuşuyor çünkü okula orada gidiyor ve eğitim hayatını muhtemelen orada sürdürecek. Buraya geldiklerinde sadece dış dünyanın sesleri Türkçe. Anneanne Türkçe konuşuyor. Bizler yine İngilizce konuşuyoruz üzülmesin diye..

Nnuraycığım öncelikle bu anlamı ve pozitif uyarıcı mesajını bizlerle paylaştığın için yürekten teşekkür ediyorum..Yorumları tek tek okudum,bu mevzuda son derece hassas ve özenli olan anneleri tebrik ediyorum,ebeveynlerin asli görevi sadece çocuğu dünya getirmek değil,onu ruhen ve bedenen en sağlıklı şekilde yetiştirmeye çalışmak..
0-6 yaş dönemimde çocuk gelişiminin yüzde sekseni tamamlanmış oluyor.Ne kadar büyük bir oran değil mi.Bazı anne babaların büyüklerin o küçüktür ne anlacayak gibi sözlerine şaşıyorum doğrusu..Çocuğun yüreğine inmek,onu okşamak gerekiyor..Bütün gün iş başında olup çocuğunu tv karşısına oturtan annelere de çok rastlıyorum son zamanlarda..Tv nin esiri olmuş çocuklar ordusu peyda oluyor ne yazık ki..Toplumun temeli mve geleceğim ışığı olan yavrularımızın bütün potansiyellerini böylelikle söndürmüş oluyoruz kendi ellerimizle..
Ben de BEBEĞİM ve ÖMRÜ için çalışma hayatını kenara itenlerdenim..Ve hiç de pişman değilim..Bilakis onun bütün İLKLERİNDE yanında olmak elinden tutmak beni kendimden geçiriyor..Çocuğun en iyi öğretmeni Anne ve Babasıdır..Model alarak öğrenir...Ayrıca bizler sosyal varlıklarız,kendimizi sürekli geliştirmemiz şart..Çalışmıyoruz diye kültürümüzü besleyemiz anlamı çıkmamalı..İlim öğrenmek ve öğretmek farzdır..Bu hayatta BİLMEKten BİLDİRMEKten daha mühim birşey var mı sorarım size...
Yavrularımız bize Haktan emanet,elimizden gelenin fazlasını yapmamız gerekiyor..Kaldı ki hakiki annelik içgüdüsü bu arzuyu besliyor zaten..Defalarca kez hamdolsun..
Gelelim işin maddi boyutlarına..Benim en hassas olduğum noktalardan biri ANNELERİN birbirleri ile yarışma pahasına bebeklerinin gelişimlerini görmezden gelmeleri..
Bunu daha önce de konuştuk çok arkadaşla..Sürekli de vurgulamaya çalşıyorum..
Mesela birimiz son model,cafcaflı albenili bir oyuncak alıyor bebeğine faydalı mı faydasız artık onu geçiyorum,diğerimiz de görüyor hemen o da alıyor,tüketim çılgınlığı böyle böyle devam diyor..O aldıklarımızın gelişime katkısı ne bu kısımlar hiç umursanmıyor..Bebek arabalarından tutun da sleeper lara kadar artık ne varsa hep bu yarışın kurbanı oluyorlar- genelliyorum tabi,tenzih ettiklerim de var..
Ben de psikoloji okudum,özellikle ÇOCUK gelişimi beni çok etkiler..Lütfen MADDİYATTAN çok MANEVİYATA gelelim artık..Mutlaka ihtiyaçlarını karşılayacağız,onu koruyacağız,saracağız,şefkatle sarılacağız ama daha şimdiden dozajını kaçırmayalım..
Anaokulu öğretmeni çok arkadaşım var evde yaptıklarını görseniz hayran kalırsınız..Çocukların hem bedensel hem zihinsel gelişimlerine katkıda bulunacak ne oyuncaklar var..Mesela bir kutuya ip geçirip onu sürüyün ve bebeğinizin de takip edip etmediğine bakın hem refleksleri gelişir hem göz kasları..Bir diğeri odasındaki perdelere renkli iplerle minik objeler asın ve sarkıtın bakalım yakalamaya çalışacak mı.Pet şişeleri süsleyip içine boncuklar ya da nohutlar koyun sıkıca ağzını kapatın inanın bayılacaktır sallarken..
Bunun gibi daha çoklarcası...Kreşler anaokulları oyun grupları çok faydalı bunu yadsıyamam ama asıl iş ANNE BABADA başlıyor..Ayrıca çocukları özgüvenli olsun diye dengeyi kuramayan ve şımartan anneler minik bir uyarı..Sevgiyle Disipline etmek..
Hem aşkımızı hem de Ciddiyetimizi aşılamak...
Top havuzlarına bizim kızımız da bayılıyor...Geçen hafta Türkiyedeydik oyun gruplarına katıldı..Burada çok fazla güvenilir yer yok olanlar da 4 yaşında başlıyor..
Biz de oyun çadırı aldık ve içini minik plastik toplarla doldurduk..kaydirigubbakcemile5
O kadar hoşuna gidiyor ki...
Velhasıl arkadaşlar biz yapamayız imkanımız yok demeyelim.Bütün imkanlar bizim elimizde..Haydiiii anneler babalar harekete!
kaydirigubbakcemile5

ayy çok coşmuş gördüm kendimikaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:

bende bu dertten muzdarıbım.derın sureklı benım laptopuma salca olmaya basladı.masaya oturup tuslara basıyor.bozmadan ıse el atmak lazım.dun oyuncakcılarda laptop arastırdık bızde.bırkac tanesını begendık.en yakın zamanda alıcam bende.

ben pahalı oyuncak almaya korkuyorum artık
en son eğitici puppy aldık, hiç ilgilenmedi
normalde düz tahta ver eline onu bile 1 saat inceler, köpeğe yokmuş gibi davrandı
belki büyüdükçe ilgisini çekmeye başlar
keşke onun yerine aktivite merkezi alsaymışım

kesinlikle cok oyuncak birde pahali ,is cigrindan cikiyor bizde esimle soyle bir cozum bulduk oynamadiklarini Ebay alisveris sitesine koyuyoruz hemen alici buluyor gelen parayida tekrar ona oyuncak aliyoruz giyimlerinide ayirdim once 0-3 sonra 3-6 gecen haftada 6-9lari sattim ayakkabilarini ,kullanmadigim arabasini ,oyun halisini evde birsey birakmadim hatta babaannesinin orduklerini kapis kapis gitti bir kac mont kaldi sadece boylece yeni alacaklarimizin parasi cikti hemde ekonomi oldu 2.yi dusunmuyorum etrafimda verecegim kimsede yoktu hersey ates pahasi simdilik boyle bir care bulduk simdi herseyi az ve oz ,cok oyuncakta dogru degil azi cogu ona ogreticegim buyudukce bazi degerleri ogrensin Turkiye de de Gittigidiyor gibi yerler var oralarda satis yok mu degerlendirebilirdiniz

o köpeciğe çok sulandı bizimki geçen mağazada.sesi çıkmadan böyle sevidyse dedim ama,o an almadık

sen tek degılsın canım bızdede var aynı kopekten oglum suanda yatagının ıcınde basamak olarak kullanıyor onu.kopekle tek yaptıgı ustune cıkıp yatagın kenarındakı fılelerı bosaltmak.hayvancagızın yuzu duzlesmıs basılmaktan

ıyı yapmıssın canım bızede fıkır oluyor bak.burdakı sıtelere bakmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…