Bebek Beslenmesi kizim iletisime gecti artik bebeklikten cikiyor mu ne?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
nnurayy yazdıklarını gerçekten imrenerek okudum.benim oglum henüz 7 aylık ve daha dün oyun grupları hakkında araştırma yapmışken bu konuyu bulmam çok iyi oldu.maalesef türkiyede böyle bir sistem yok keşke olsa ( ancak biz kendi imkanlarımızla bebegimize egitim vermeye çalışıyoruz.o egitimide şu ekonomik koşullarda ne kadar verebiliriz oda çok düşündürücü.birini yapsak digerini yapamayız.en azından ben yapamam kendi adıma konuşayım.bebegin ve sen çok şanslısınız..

ben dün bulamadım küp müp yaaaaa
canım çok tatlısın yaaa, onlardan heryerde var halbuki hayret, biz de internetten almıştık
bende şu yırtılmayan kitaplardan almak istiyorum kızıma kumaşdan felan oluyor ya onlardan ama bulamıyorum sizler aldınız mı
bizim 3 tane yırtılmayan kitabımız var, bri küçük çıngıraklı, bri büyükçe bezden, tiny love, çok güzel o
bir de yırtılmayan karton gibi birşeyden var, gerçek bebek resimleri parmak kuklası falan var, hepsini çok seviyor defne

ne kadar güzel bir topic baştan hepsini okudum. benim oğlum küçük ama bugün ilk kez beni şaşırttı. odasındaki dolapta asılı küçük bir nazar boncuğu var ona dokunmayı çok seviyor gelişde gidişte dokunuyorduk. bugün odasında kahvaltı yaparken bir ara yememeye başlayınca salondan oyuncaklarını getirdim geçerkende nazar boncuğunu aldım.beni alırken görmedi. yemek yerken oyuncak değiştiriken nazar boncuğunu gösterdim kocaman gözlerini açtı ve hemen dolabın kapağına baktı eğilip. çok hoşuma gitti.çok şaşırdı:)))
benim bebeğiminde hiç arkadaşı yok apartmanda.bebebği olan arkadaşlarımda hep izmirde .çok sıkıntılıyız.dört gözle parka gitmeyi bekliyoruz havalr iyileşince.belki park arkadaşı buluruz diye.ilçedeyim ve hemen hemen hiç arkadaşım yok.
ebebekten ilk kitabım diye kumaştan dört sayfalık yanında boncukları olan bide vıkk vıkk diye öten sayfası olan bi kitap aldım benim kitaplarıma sarkıp duruyordu ama kitap ve gazetelerdeki boya maddeleri zararlıymış.şimdi onu çok seviyor bide kahvaltı kitabımız var peynir süt ve yumurtayı şarkı şeklinde basınca çalıyo. hep onunla yemek yiyoruz. basmayı çok seviyo biraz kafa bulandırıyo ama(
playskolldan zıplayan toplar oyuncağını da yeni aldım toplarını yiyo şimdilik yakalamaya çalışıyo.
kendimde oyunlar yapmaya çalışıyorum.daha neler yapabilirim diye sürekli internetten araştırıyorum paylaşırsanız çok sevinirim.

kitapları göstereyim kızlar
bu tiny love, içinde hışırtılı objeler, hareketli figürler var

bunun sayfaları kesinlikle yıpranmıyor, aağzına sokunca falan bozulmadı

bu da çıngıraklı basit birşey

Taylan'a oyuncak almaya gittiğimde bana Toyiki'de bir masal kitabı tavsiye etmişlerdi.Kitaptaki masal seslendirilmişti hangi sayfayı çevirirsen o bölüm okunuyor güzel bir bayan sesi.Genel olarak talep gören bebekleri mutlu eden bir oyuncakmış.Ben kendim okuyorum zaten,benden dinlesin diyip başka oyuncaklar almıştım.İsterseniz inceleyin.Aldığım oyuncaklardan biri havlayarak yürüyen köpekti Taylan o köpeği çok sevdi ve köpek gittikçe oda köpeğin ardından sürünmeye başlamıştı akşama kalmadan baktım aylarca emeklemeyen bizimki köpeğin peşinde emekleyerek geziyor.

füsun ben bunlara bayıldım yaaaaa
internetten mi aldınız?

evet canı m hepsi interetten, h.buradan aldık
ilki oyuncak bölümünde diğerleri bebek kitapları bölümünde, 1-2 masal kitabı da almıştım

sevhancım senın adına cok sevındım.ınsallah bende duyarım bu kelımyı bıran once.sankı oglum bana anne demeye baslasa kendımı esas o zaman anne hıssedıcem gıbı gelıyor bana.

bizde de var bunlar,çok da ucuz hem.nuray tavsyene uyup diğer oyuncakları kaldırayım bari.şimdilik kemiriyor ve biz kule yaparsak yıkıyor,alkışlıyoruz.

bızdede bu kupleın varıl olanları var derın en kucugunu acmayı ogrendı onu acıp kapatıyor.bız varıllerı ustuste dızıyoruz o bozuyor.bıde bu gunlerde babasıyla favorı oyunu.sekıllı kaplumbagasına uyan sekıllerı sokmak.elındekı sekıllerı kaplumbaganın ustundekı yerı gosterıyoruz oda ordan ıcerı atmaya calısıyor.bu kaplumbagada playskool dan.bırde yumusak kuplerı var uzerınde sekıller ve renkler olan ama onları sadece sıkmakla yetınıyor sımdılık

bız derıne gecen gun ılk arabam dan aldık.yıne playskoolun ama kamyon seklınde ve fıyatı daha uygundu.ben cok memnun kaldım bu oyuncaktan oglum tek basına arabaya tutunarak nasıl gıdıyor bır gorsenız.bır yere takılıncada bızı cagırıyor arabanın onunu duzeltelım dıye.sureklı onunla yurumek ıstıyor.hatta dun gece ılk kez kendı kendıne yurudu 5-6 adım.ılk arabamın yurumesıne faydası oldugunu dusunuyorum ben

kericim ne denir?hayırlı olsun:)darısı bizimkilere,bırakınca 1-2 adım atıyo bizimki de.şu arabanızdan biz de bakalım.bir kaç gündür ayakların nerde yi çalıştıryordum,bugün ellerimize geçtik çok şükür:)
o yumuşak küpleri üstüste koyabiliyor mu seninki?

sagol canım.cok nadır ustuste koyuyor kuplerı genelde bızım koyduklarımızı yıkmakla ılgılenıyor

Oyun grubu ile ilgili aklıma takılanlar ve aklımda kalanlar

Oğlumu pazar günü 7 bebeğin bulunduğu (12-18 ay) bir gruba götürdüm çeşitli müzikli aktiviteler vs 1 saati aşkın sürede yapıldı daha önce devam eden miniklerle benimki arasında tabii belirgin bir fark var bizimki dersten ziyade etrafla ilgilenmeyi daha çok istedi eğitmenlerin söylediği siz bu öğretilenleri hafta içi evde tekrarlayın..da nasıl ben işten 7 de geliyorum yemek yedir temizle yıka derken saat oluyor 9 -9,5 bizimki yatıyor ... Bu eğitime bakıcı vs kim bakıyorsa asıl onun gitmesi lazım...ayrıca aylık 200 tl bana biraz çok geldi toplam 4 saat ediyor...Yani döndük başa

Bizim kitaplar kumaş değil nt den aldık,2 yaş üstü ,boyama kitabı biri,banyo kitabım yazıyor,içine sünger koymuşlar,sayfalar da naylon gibi birşey,diğeri de kalın mukavva gibi sayfalar,her sayfada küçük pencereler var, ordan başka resim çıkıyor.

Nuraycım yazdıkların ne kadar güzel bende imrenenlerdenim canım valla çok şanslısınız bende bi araştıracağım bakalım istediğim gibi bir yer olur mu olmazsa da kendi şartlarımızla gelişimini destekleyeceğiz artık! Bende oğluma iç içe geçen yuvarlaklardan aldım bu aralar en sevdiğimiz oyuncak diyebilirim tabi bizde yıkmayı seviyoruz ama eskiden sabırsızca ben dizmeden yıkardı şimdi bitirmemi bekleyip sonunda benden alkışı duymayı bekliyor. Bir de bul-taklardan aldık henüz onlarla pek ilgilenmedi yavaş yavaş alışacağız ( zeka gelişimi açısından bu da çok yararlı bir oyuncakmış sanırım) ,üst üste dizilen halkalardan aldık her bir halkayı koyduğunda müzik çalıyor üzerinde at,koyun,ördek vs.. hayvanlar da var onlara basıp seslerini dinliyor ( bu da favori oyuncaklarımızdan)
Geçen gün babamız bize ilk kitaplarımızı almış onlarda dediğiniz gibi kalın sayfalardan ilk verdiğimde pek ilgilenmedi hopp hemen ağzına götürdü şimdi ise beraber sayfalrını çeviriyoruz tek tek içindekileri sayıyorum bazen tanıdıkbir şeyle karşılaşınca (kedi vb..) ilgisi daha da artıyor bakıyor. Benim bir arkadaşım da bu aylarında başlamış kitaplara şimdi 18 aylık oldu kızı hepsinin ismini biliyor bitirmiş kitapları e bul-takları darısı başımızaaa..gamyoncuiremsu

Kızlar bu arada dahi bebek cdlerinden alanınız var mı,ben almayı düşünüyorum yorumlarınız nedir?
Dün Asrın'a çocuk şarkıları indirdim neredeyse tüm çocuk şarkıları mevcut bugün dinledik çok sevdi tabi birlikte dans da ettik,tempo tuttuk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…