Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızım kitap okumaya bayılıyor birsürü kitabımız var hergün kitap okuyoruz kitaplardan kediyi domatesi çiçeği öğrendi
oku oku diyor
aktivite masası aldım geçen gün çok sevdi sayıları harfleri zıt kavramları ve şekilleri renkleri meyveleri öğretiyor hemen 2 günde elmayı ve 8 rakamını öğrendik.
iç içe geçen kaplarımızı 2 tanesini üst üste koyabiliyoruz
halkalarımızı üst üste geçirebiliyoruz
legolarımız var onlarıda üst üste koymaya çalışıyoruz ama daha tam beceremiyoruz
bu aralar iyice dillendi birçok kelime söylemeye ve çabuk yeni kelimeler öğrenmeye başladı
bu hafata oyun grıbuna gidecektik ilk kez iptal edilmiş gidemedik
Annedir yüreği
Kayıtlı Üye
güzel bir konu olmuş kızlar, teşekkürler ve merhaba
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
tebessüm hangi aktivite masasını aldın, fiyatı ne kadar bir de
ben de almak istiyorum ama kararsızım, kızın sevmiş galiba
Taylan kesinlikle oyuncaklarla ilgilenmiyor sadece aldırıyor oyuncak yada balon gördümü aldırıyor beş dakika sürmüyor atıyor yada dokunmuyor bile ama bize ders olmuyor eşimde aynı benim gibi gösterdiğini alıyor evde oyuncaklardan bazen geçecek yer bulamıyorum desem yeridir.Ama ilginçtirki arkadaşı var ona gittiğimizde çocuğun oyuncaklaryla oynuyor hemde kaç saat kalırsak o kadar bize gelirse arkadaşı çocuk neyi alsa eline gidip alıyor elinden.Derdi başı sokak sokataki insanlar köpekler kediler geçenlerde cadde gezerken banka oturduk bir bayanda biraz ilerimizdeki banka oturdu bizimki başladı abba kadın bakmıyor biraz gerginde gözüküyor Taylan tekrar tüm sevimliliğiyle abba bakmıyor ve tüm gücüyle bağırmaya başladı abbaaaa diye ben Taylana teyzeyi ablayı detaylı olarak öğretmedim ama nerden öğrendiyse genç bayanlara abba orta yaşlılara teyze diyor genç erkeklere abi orta yaş ve üstlerine dede diyor bu sıralar yakın arkadaşı şehir dışında çok özledi Taylan ve aklına geldikçe Ege gel gel diye ağlamaya başlıyor çok üzülüyorum oğlum çok sosyal ve kendini bu şekilde mutlu hissediyor ve bu konuda imkanlar kısıtlı olduğundan çok üzülüyorum.Birazdan alışveriş merkezine gideceğiz orada ufaktan oyun grubu yapmışlar pek oyuncak falan yok minnacık top havuzu var ama Taylan için orası cennet saatine 10YTL veriyorsun bir saat oynuyor orada dar bir alan ama Taylan için arkadaş bulsunda gerisi önemli değil.Tebessümün bahsettiği yuvayı arıyacağım sağolsun bana telefon bilgilerini verdi bizim semtte ikibuçuk yaş altını almıyorlar ve fiyatlar çok yüksek ikibuçuk yaşın üstüne bir bakıyım deneyelim diyoruz.Hergün klasik müziğini dinletiyorum şuan yapılacak en güzel şey klasik müzik dinletip bol bol çocukla konuşmak.Ben bir bir aydır falan eline peynir,bisküvi,muz vb...yiyecekler veriyorum ve kendisi yiyebiliyor yemek yemeği öğrensin kendine güveni çoğalsın diye.Oğlum biraz fazla yaramaz arkadaşlar sen yandın diyorlar içimden sadece Taylan'a bakıp güzellik denek geliyor.Dün gece yine uyumadı şuan aslında çok uykusuzum kendimi hep şartladım sakın ona kızma içinden bile kızma eğer bir sıkıntısı olmasa oda uyur diye uyandığı zaman kucağıma alıp kısık sesle şarkı söylüyorum buda Taylan'ı rahatlatıyor kısa bir süre için.Birde ben kendine zarar vermeyecek yaramazlıklara gözyumuyorum Taylan şuanda öğrenme içgüdüsyle heryere saldırıyor kırıyor vuruyor dağıtıyor ama onu baskılarsam izin vermezsem nasıl öğrenecek?ve en önemlisi kızarsam,ceza verirsem yada ayıplarsam onda utanma duygusu geliştiririm diye düşünüyorum çocukluğum çok fazla utangaçlıkla geçtiği için oğlumun utangaç olmasını istemiyorum.Zaten çocukta annesini kızması ve kendi öğrenme içgüdüsü içinde sıkışıp kalır.Evin estetiği artık umrumda değil heryer Taylan'a göre düzenlendi çok şey ortadan kaldırıldı evde çok rahat ve özgür.Oyyy çok yazdım.Bütün bebişleri öpüyorum.
Kesinlikle aktivite merkezlerinin bebeklere çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çınar'da hastalığından dolayı çok az gitmesine rağmen belirgin ölçüde fark var. Oğluma ben özbenliği gelişsin diye (Sevhan'ımın yaptıklarının dışında kuvvetle yazmaya üşenmiştir o da yapıyordur ) sürekli onay sözcükleri söylüyorum. Diyelim ki almasını istemediğim birşey aldı. Elinden kızarak almak yerine Çınar'cım aferim ne kadar güzel aldın. Hadi bana ver vermezsen ....... olur gibi açıklamalarda bulunuyorum. Sürekli alma, yapma vs gibi olumsuz cümleler bilinçaltında yapamam, başaramam kavramını oluşturmasın diye çabalıyorum. Sürekli benim oğlum çok akıllı diyorum. Gülümsüyor. Çınar tüm hayvanları öğrendi. Seslerini kendince çıkarıyor. Aidiyet duygusunu geliştirmeye çalışıyorum. Bu kocaman insanlara bile huzur veriyor ona kimbilir ne kadar iyi geliyordur. Eşyalarını gösteriyorum bu kimin diye soruyorum elini göğsüne götürüp ben diyor. En çok Atatürk'ün resimlerine bakmayı seviyor. Hepsini tanıyor ve Atam diyor. Bazende cici yerine gigi diyor Ata'mıza. Sürekli konuşur Çınar ve sağolsun annem sürekli ona ceva verir. Anneme kızsamda çok emeği var. Sürekli eğitici oyunlar oynuyor. Eski öğretmenlik günlerine geri dönmek ona da iyi geldi.Bebeklere sanki kendisi çok büyükmüş gibi bebe diyor. Annemde evet bebek gezmeye çıkmış, eve gidince mama yiyecekler sende yiyeceksin gibi anlatıyor. Kalsik müzik saatimiz var ve hikaye okuyoruz. Bazen onun kitaplarından bazen benim çocukluğumdan kalma boyutlu hikaye kiatplarından. pamuk prenses nerde dediğimizde gösteriyor. En çok sonu seviyor ve gülüyor neresi komikse. Bizde de durum farklı değil her yer Çınar'ın ıvır zıvırıyla dolu. ınan ani misafir gelse oturacak yer bulamayacak. Çocuğumun keyfi yerinde olsunda gerisi önemli değil.Ben çok coşmuşum yazdıkça yazmışım susutum. Hepinizi çok öpüyorum
tebessüm hangi aktivite masasını aldın, fiyatı ne kadar bir de
ben de almak istiyorum ama kararsızım, kızın sevmiş galiba
bunu aldım canım türkçe konuşuyor birde müzik modu var 139 tl
bizimde aynı ev özge ye göre düzenlendi 2 sandığa sığmıyor oyuncaklar çok çabuk sıkılıyor. hiç oturmuyor. 10. ayda yürümeye başladık artık bu aralar resmen koşuyor 5 dakika oturmuyor oyuncaklarlada ayakta oynuyor. bizde sürekli oyuncak alıyoruz heryer oyuncak ve kitap kitapları çok seviyor benimde hoşuma gidiyor 10-15 tane kitabımız var hergün okuyoruz oda alıyor kitabını resimlerini göstererek oku oku diyor. resimlerden nesnelerin ismini söyleyip nerde göster dediğimde canı isterse gösteriyor. annem sayıları öğretmiş tüm oyuncaklarını sayarak kutusuna topluyor. sırayı şaşırıyor tabi.
çok konuşmaya başladı annemde bende sürekli konuşup herşeyi anlatıyoruz ona
annne .baba. mama. dede. meme. nenen(uyumak istiyorum) .gel. gitti. attı. nerde. işte. oku. kedi.çiçek. emem (emzik). geldi. kapa. dedi. gibi kelimeleri söylemeye başladı
annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
bizim bir oyun gurubunda ablamiz var o tavsiye etti dilerseniz yapin bazi oyuncaklari o unutana kadar saklayin onlari cikardinizmi digerlerini kaldirin o zaman daha zevk alirlar oyuncaktan dedi bende denedim bir muzikli kitabimiz muzikli haci yatmazi var onlari 20gune yakindir saklamistim bugun cikardim yuzune bakmazdi bugun saatlerce oynadi el cirpti deneyin isterseniz
yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
nuraycım ben de öyle yapıyorum, hatta bütün oyuncaklarını bir sepete doldurdum, zaten çok fazla oyuncağımız yok, içlerinden 3-4 tanesini sadece salona yanımıza aldım
zaten aynı anda hepsiyle oynaması mümkün değil, gün gün değiştiriyorum, diğer türlü hepsi ortaya saçılıyor, ya hiçbiriyle oynamıyor yada sadece 1-2 siyle
bunu aldım canım türkçe konuşuyor birde müzik modu var 139 tl
uras da geçen hafta arkadaşta chicconun aktivite masasıyla oynadı ama pek sevmedi sizinki güzelmiş. playschollunkimi bu?birde altını çevirince yapboz oynanıyormu bundada? ayaklarıda çıkıyormu?
bizimde bir sürü oyuncağımız oldu ama yavaş yavaş öğreniyor. zıplayan toplar oyuncağında topları koymayı öğrendi birde üst üste geçen halkaları (sırayla değil)almayı ve yerleştirmeyi.üstüste geçen oyuncağından kule yapınca çok sinirleniyor anında bozuyor iç içe geçiriyor onları.
3 tane emekleme oyuncağımız oldu ama nafile emeklemeye hevesi yok poposunun üstünde otura otura gidiyo.
ilk arabamı çok sevdi arkadaşta. neyse bize verecekler sonra.
uras da geçen hafta arkadaşta chicconun aktivite masasıyla oynadı ama pek sevmedi sizinki güzelmiş. playschollunkimi bu?birde altını çevirince yapboz oynanıyormu bundada? ayaklarıda çıkıyormu?
bizimde bir sürü oyuncağımız oldu ama yavaş yavaş öğreniyor. zıplayan toplar oyuncağında topları koymayı öğrendi birde üst üste geçen halkaları (sırayla değil)almayı ve yerleştirmeyi.üstüste geçen oyuncağından kule yapınca çok sinirleniyor anında bozuyor iç içe geçiriyor onları.
3 tane emekleme oyuncağımız oldu ama nafile emeklemeye hevesi yok poposunun üstünde otura otura gidiyo.
ilk arabamı çok sevdi arkadaşta. neyse bize verecekler sonra.
fisher prize markası yapboz oynanmıyor. ayakları çıkıyor. mesela elma şeklini çevirince elma. yumuşak elma kırmızı elma diyor her çevirdiğinde sayıları 10 a kadar sayan kısmı var ortadaki kase alfabeyi sayıyor çevirince afiyet olsun diyor kare üçgen daire şekillerine basınca kare. yeşil kare gibi anlatıyor. suluk kısmında basınca içindeki boşalıyor boş diyor sonra basınca biraz daha diyor. birdaha basınca meyve suyu diyor. birdaha basınca hımmm dolu diyor. üçgeni kaldırınca ceee gördüm seni diyen kısmı var vs birde sadece şarkı çalan modu var
ya benim oğluma böyle bir aktivitem yok malesef
bir kaç oyunu beraber oynuyoruz o kadar
13 aylık şu anda
bir kreşe gönderme imkanım yok
tavsiye edeceğiniz neler var
oyuncakalır saklamak güzel fikir bizim kide oynamıyo çoğuyla
bir çekici var elinde müzik kutusuna öurup oynaması lazım o sadece çekiç elinde geziyo o kadar
bir de kamyonları düt düt deyip geziyor
bir de günde bir defa filine binip deh deh yapıyor kaymağım benim ya
oyuncakalır saklamak güzel fikir bizim kide oynamıyo çoğuyla
bir çekici var elinde müzik kutusuna öurup oynaması lazım o sadece çekiç elinde geziyo o kadar
bir de kamyonları düt düt deyip geziyor
bir de günde bir defa filine binip deh deh yapıyor kaymağım benim ya
Bir aralar üşenmeyip yazdığımız montessori eğitimi başlığı altında oynadığımız oyunlar vardı. Birde oraya bak istersen
Bir aralar üşenmeyip yazdığımız montessori eğitimi başlığı altında oynadığımız oyunlar vardı. Birde oraya bak istersen
ya ben orayı arıyorum bi türlü bulamadım hangi başlık altındaydı?
geçen gün bir alışveriş merkezine lunapark gibi bir oyun alanı var jetonlu oyuncaklar falan kızımı oraya götürdük atlı karıncaya bindik çok sevdi ışıklı bir yer bayıldı atlı karıncadan inmek istemedi sallanan araba gibi bir oyuncak vardı onda bindik çok sevdi. ertesi gün parka gittik çiçek topladık salıncağa bindik kaydıraktan kaydık.
çok dışarı çıkmayan bir bebek olduğundan dışarıda birçok şeyden korktuğunu farkettim. artık sıksık çıkaracağım değişik yerlere götürmeye çalışacağım
aktiviteleriniz güzel bizim bu kadar şansımız yok.dışarı bile çok zor çıkıyoruz.ayrıca sürekli diş çıkarmaktan huysuz oldu çıktı sinirlerimi altüst etti artık
uykusuz geceelr gündüzleri sürekli ağlaması...
ya meğer montessoriye abone olmuşum
( ama bir haftadır bulamıyordum teşekkürler xeno.
Uras çok rahatına düşkün bugün öğle yemeği öncesi çıkıp dolaşalım dedik( hergün yemekten sonra çıkıyorduk) oyuncakçı arkadaşıma gittik hiç oralı olmadı mızıkladı eve gidelim uyucam diye arabasındada uyumuyor bi koşu geri geldik.anlaşılan tekrar çıkmamız gerekecek
((
Zeytinim benim!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Artık havalar düzelmeye başladı çok mutluyum,soğuk diye bende çok çıkarmıyordum bugün güneşi gördük ve attık kendimizi dışarı.. İlk defa oğlum bebeklikten çıkmış gibi geldi,onun büyüdüğünü görmek çok gurur verici ve mutlu eden bi duygu! Ankaralılar bilir belki harikalar diyarı var kaç senedir gitmek isteyip gidemediğimiz bugün oraya gittik masal adası var orada da bütün masal kahramanları (gerçekten eksiksiz hepsi var ) heykelleri,taştan evleri vs. vardı şahaneydi günümüz bizim bıdık çok mutlu oldu şirinlerin evine girdik,çakmaktaşlarla sarıldık yedi cücelerle el ele tutuşup pozlar verdik kısaca günümüz çok güzel geçti tabi güneşin etkisi çok büyük.. Ankaralılar gitmediyseniz özellikle haftaiçi(daha boş oluyor) mutlaka gidin! Her ne kadar tam yürüyemese de elinden tutup yürüttüm tüm gün haşatı çıktı resmen açık havada iştahı da açıldı ne verdiysem yedi bu iş çok hoşuma gitti artık güzel havaları hiç kaçırmıycam..sengözlerimebaksanab