- 20 Ocak 2010
- 48.874
- 189.455
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi Mayflower75
-
Yok aynı şey değil haşhaşlı kek tatlı falan var ama eskiden annem derdi köyde biz meyvesini yiyince uyku basardı kafamız güzel olurdu çok yiyen hayvanlarda bi garip olurmuş ordan aklımda kalmışHaşhaş Esrar değilmi?ben öyle sanıyordum hep?
Ahh ever şimdi hatırladım. Bende yemiştim haşhaş..yok bu kizimin yediği kek o kadar masum değil maalesef. .bu bildiğimiz esrarlı kekmis ((Yok aynı şey değil haşhaşlı kek tatlı falan var ama eskiden annem derdi köyde biz meyvesini yiyince uyku basardı kafamız güzel olurdu çok yiyen hayvanlarda bi garip olurmuş ordan aklımda kalmış
Arkadaşlar şu anda o kadar berbat bir haldeyim ki nasıl yazacağımı bile bilmiyorum.Hayatimin en korkunç anlarını yaşadım bu akşam. .
Biraz içimi döküp rahatlamak ve aynı zamanda bir anne olarak çocuklarımıza ne kadar çok dikkat etmemiz konusunda birazcık fikir vermek için yazıyorum. .
Kızım 16 yaşında. .Onu çok iyi yetiştirdiğimize,doğruyu ve yanlışı öğrettiğimize inanıyorum. Ama gençler bir araya geldiğinde sanırım bazı şeyler kafalarından uçup gidiyor.
Bu akşam sinifindan bir arkadaşının evinde parti vardı. Ben aileyi ve çocuğu tanıyorum.
Bıraktım onu partiye saat 8 gibi..eve döndüm.
İki saat kadar sonra kızım aradi.Alo diyorum sesi çıkmıyor. Arkadaşı aldı telefonu. X kendini iyi hissetmiyor gelip alirmisiniz dedi..Bende hemen nasıl yani ne durumda diye sordum.Emin değilim bayılacak gibi dedi.
Kizimi ver dedim.Kızım telefonda anne çok kötüyüm galiba ölüyorum ne olur çabuk gel dedi.ardından dahada panik olup çığlık atmaya başladı. Kulaklarımdan gitmiyor sesi ((
Sadece ağlayıp çığlık atıyor anne çabuk gel diyordu. .
Birşey içip içmediğini yada neler yediğini sordum.konuşamadı. .
Arkadaşının evi bize yarım saat uzaklıkta. Eşimle arabaya nasıl bindik oraya nasıl gittik..kabus gibiydi o yarım saat geçmek bilmedi..
Neyse gittiğimizde arkadaşı ile kapının önünde bekliyordu. Ama ayakta zor duruyordu. Ben arkadaşına ısrar edince arkadaşı mecburen söyledi. Partiye bir çocuk bir kek getirmiş. Bunlarda yemişler.ondan sonra kızım fenalaşmis.
İlk aklıma gelen şey doğruymuş. Kekin içine su malum otlardan koymuşlar. Kızımda bilmeden yemiş!!
Bir kaç arkadaşı daha fena olmuş ama en kötüsü benim kızimdi.zaten geçen hafta grip olmuştu anbiyotik kullanıyordu. Bu keki yiyince eminim daha kötü oldu.
Kizimi aldık. .arabada anne ben ölecekmişim gibi hissediyorum yardım et diye ağlıyordu.
Kucagima yatırdım sürekli teskin etmeye çalıştım. Ama ne kadar korktuğumu anlatacak kelime yok.!
Hemen acile gittik.minik kalbi o kadar hızlı çarpıyordu ki.kalp krizi geçirecek sandim ((
Sanki elektrik çarpmış gibi titriyordu.
Doktorlar hemen müdahele ettiler.iğneler serumlar ilaçlar. ..
Bir ara kusmaya başladı. .sonra uyudu..ve biraz kendine gelir gibi oldu.
Sürekli anne beni suçlamayın.bana kızmayın..özür dilerim..bilmiyordum diye sayıklıyordu..
O an onun iyileşmesinden başka hiçbirşey düşünemiyordum.sürekli Allah'a dua edip kizimi bize bağışlamasi için içimden yalvardim.
Oğlumda yanımızdaydi. Sakın davranmak zorundaydık hepimiz.
Şimdi eve geldik..kızım çok çok binlerce şükür ki iyi..uyuyor..ben başında bekliyorum.
Yarın ilk işimiz partiye gittiği çocuğun ailesi ile konuşmak olacak.Hiç beklemezdim öyle egitimli ve akli basinda bir ailenin evinde böyle bir olay yaşanacağını. .
Bundan sonra bir değil beş kere düşüneceğim bi yere yollarken. Hatta belkide uzunca bir zaman hiçbir arkadaşına yollayamiycam.Bu korkuyu hayatım boyunca unutmam ben..
Cocuklarimin her arkadaşını ve ailelerini tanıdığımız halde bu olduysa kime güvenelim.((
Yanlis anlamayin. Birsey olmasin diye eve kapatmamak lazim. Ben kendimde eve sabaha karşı geldigimi bilirim. Benim ailemde baskici olmadı ancak. Birinin evinde yapilan genel bir parti daha tehlikelidir. Ev ortami disaridan daha rahat bu bir, ikincisi sadece sinif arkadaslari bile olsa onlarda yanlarinda kendi arkadas veya kuzenlerini elbette getiriyorlar. Cok daha kotu seyler olabilirdi. Benim ailemin yakindan tanidigi 3-5 saglam arkadasim vardı ve " sadece " onlarla olurdum. Gittigim mekandan ailemin haberi olur sureklide telde iletisimde olurduk. Boyle ev ortaminda kimin geldigi gittigi belli olmayan kalabalik partiler sakat. Ustelik yurtdisinda. Eve kapanmasada bence birazcik arkadas grubunu daraltmali.Haklı olabilirsiniz Bilmiyorum ki. .partinin evde oluşu ailenin orda olacağını sandim ve sadece sınıf arkadaşlarının katılacağını düşündüğüm için ha tabi bu katıldığı ilk parti değil dı daha önce de gitti kaç kez.hiç böyle bir olay olmadı daha önce. .ne biliyim arkadaşları giderken ona hayır demekte çok zor..baskıcı bir aile olmak istemedim hiç. .off bilmiyorum belkide hicbir yere yollamamak lazım. Ne biliyim ((
Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiyi araştıracağım yazdıklarınız içime şu serpti..hem kendimi suçladım.hem korktum hem kızıma acıdım hem bir an büyük bir öfke duydum..karman çorman oldum bu gece. .ama içimi rahatlattıniz.yeniden teşekkürlerÖncelikle büyük geçmiş olsun.
Bilginiz olsun diye söylüyorum, kek şeklinde tüketim son yıllarda oldukça popüler bir tüketim ve sunum şekli. Bu maddenin kullanımının serbest olduğu ülkelerde satışı bile var. İnternetten de tarifi Vs, kolayca bulunabiliyor. En önemli gençler arasında "çok cool" kabul ediliyor ve kokusu olmadığı için riski az. Benim Almanya'da staj yaptığım yerde çocuklar gözümüzün önünde yemişti de anlamamıştık.
O getiren çocuğun diğerlerini kandırmak, zehirlemek için getirdiğini sanmıyorum yani.
Bir diğer nokta da kızınız bad trip denen olayı yaşamış, araştırın lütfen. Birkaç gün çok yorgun olacaktır o panik ve kasılmadan dolayı. Üzerine gitmeyin. Belki bilmeden yedi, belki merak etti hiç önemli değil. Büyük bir ders olmuş :)
Tekrar geçmiş olsun, Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
Bende hep yarım saate bir mesaj yazar sorarım ses çıkmazsa panik olacağımı bilerek. .ve en geç 10 dk sonra geri cevap yazar bana.bu akşamda yazistik. Belki bir saat ses çıkmadı. Bekleyim dedim o arası panikle. .Yanlis anlamayin. Birsey olmasin diye eve kapatmamak lazim. Ben kendimde eve sabaha karşı geldigimi bilirim. Benim ailemde baskici olmadı ancak. Birinin evinde yapilan genel bir parti daha tehlikelidir. Ev ortami disaridan daha rahat bu bir, ikincisi sadece sinif arkadaslari bile olsa onlarda yanlarinda kendi arkadas veya kuzenlerini elbette getiriyorlar. Cok daha kotu seyler olabilirdi. Benim ailemin yakindan tanidigi 3-5 saglam arkadasim vardı ve " sadece " onlarla olurdum. Gittigim mekandan ailemin haberi olur sureklide telde iletisimde olurduk. Boyle ev ortaminda kimin geldigi gittigi belli olmayan kalabalik partiler sakat. Ustelik yurtdisinda. Eve kapanmasada bence birazcik arkadas grubunu daraltmali.
Evet artık bu tür olaylar çok sık yaşanır oldu..Allah bütün çocukları korusun. Bu belayı başımıza getireninde allah belasını versin..Benzer bir durum arkadaşımın kardeşinde yaşandı.Arkadaşlarıyla birlikte futbol maçı yapıp sonrasındada arkadaşının evine gitmişler hep birlikte.Yanılmıyorsam meyve suyuydu içmişler ferahlamak için.Bir bardak iki bardak derken çocuk fenalaşmış.Ama ne olduğunu anlamış 19 yaşında bi gençti.Anlayınca anladığını belli edip başına bela almamak için geç oldu babam bekler diye kendini sokağa atmış hastaneye tek başına gitmiş o halde ordan ailesine haber vermişlerdi ödü patlamıştı çocuğun resmen bi süre kendine gelemedi.Sonra iyileşti artık görüşmüyor o arkadaşlarıyla.Meyvesuyuna uyuşturucuyu katanında kim olduğunu bilmiyor.Bencede çok dikkat edilmesi gerekiyor ben bu olayın yaşandığı zaman ne kadar dikkat edilmesi gerektiğini daha iyi anladım.Allah yardım etmiş çok şükür iyileşmiş bencede arkadaşının ailesiyle konuşmak hatta belki kimin yaptığını ortaya çıkartıp şikayetçi olmak en iyisi olur.
Asil o yaştaki gençler arasında çok yaygın birşey bu..ah allahım iyi insanlarla karşılaştırsın çocuklarımızı. .çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. .Nasıl bir döneme girdik eskiden sadece türk filmlerinde olur sandığımız o otlar gençlerin arasında kol geziyor.kek o getiren oğlan o kek i yapamaz kim yapıp yollamış.bağımlılığı artırıp satışı sağlamak için tezgahlanmis birileri tarafında sanki.
size büyük geçmiş olsun okulu da aileyi de bilgilendirin
Çok teşekkür ederim arkadaşım. Evet maalesef lise çağında hatta ortaokul çağındaki çocuklarda böyle yanlış bir eğilim var.bu lanet Maruhana çok yaygınlaştı bu ülkede. .çocukların çoğu hevesle yada merakla yada kendilerini büyümüş hissetmek için kullanıyorlar bu zıkkımı. .daha lise çağındaki çocukların böyle şeylere düşmesi ne kadar üzücü yahu.
çok geçmiş olsun :/
Diğer çocukları hiç sormadım bile inanın. Kendi kizimin derdine düşmüştüm tek bildiğim içlerinde en kötü olan benimkiymis. .önce itiraf etmek istemedi kimse zaten.sonra mecburen söyledi birObur fenalasan cocuklar noldu?.bu arada gecmis olsun.Allah korumus ambulansi aramak akillarina gelmedimi acaba?gerci otlu kek olunca korkmuslardir belki.Allahim cocuklarimizi korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?