Kızıma nasıl terbiye verilecek şaşırdım kaldım

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
5 buçuk yaşında kızım var
Yaz tatilinde annem bakıyor
Bu aralar anneme çok düşkün
Hep orda durmak istiyor
Orda yatmak istiyor
Kaç kere yattı
Ama annem de yoruluyor
Evde bizi hiç dinlemiyor
Hep huzursuz mutsuz
Annem de annemi hiç dinlemiyor
Kendi kendine oynamıyor

Nasıl söz geçiricem şaşırdım kaldım
Güzellikle söylüyorum olmuyor
Bağırıyorum olmuyor
Oyuncak alıcam diyorum olmuyor
Bu akşam annemde eşimle biraz tartıştık
Eşim biraz bağırdı
Ben de sinirlendim bağırdım
Kızım çok korktu
Çok ağladı

Eşim biraz sakinleşince alırım dedi
Almaya gittiğinde imdat diye bağırmış

Allah aşkına söyleyin ben ne yapayım
Moralim çok bozuk
Kızımı terbiye edemiyorum
Ne yapmadan anlıyor
Ne tek başına oynuyor
Hep mız mız

Nasıl davranmalıyım

Canım kızın terbiyesiz değil ki terbiye edesin, sadece annenize çok düşkün bir süre idare edin okula verince rahatlar.

Canım kızın terbiyesiz değil ki terbiye edesin, sadece annenize çok düşkün bir süre idare edin okula verince rahatlar.
Terbiyesizlik olarak demedim ki
Sadece davranışları normal değil

Bir çocuk hep mutsuz olur mu
Hangi ortama girersek girelim huysuz ağlamaklı

Başkalarıyla kıyaslamayı sevmiyorum
Ama
Arkadaşlarımın çocukları böyle değil
Annesi yapma deyince dinliyor
Benim ki neden dinlemiyor
Onlar nasıl başarıyor
İyi bir anne baba değiliz sanırım

Şımartılmış olabilir mi acaba? Bu konuda yazacak çok şey var çocuklarda. Evet hayır kavramları kurallar vs. Ama siz bence en iyisi alın güzel bi kitap okuyun bu konuda. Hayır dediniz mi asla evet e yönelmeyin bidaha ağlasa sızlasa mızmızlansa da takmayın annenizi de tembihleyin olur bence

Annenize duskunlugu bu donem bas gosterdiyse bu donem evinizde huzursuz bir ortam mi var acaba? Belki de o ortamdan kaciyor. Sonucta karsisinda kavga edince epey bir tepki vermis.
Israr edip zorla getirmek yerine onu ne kadar ozlediginizi, onsuz evin cok bos oldugunu, beraber guzel oyunlar oynamak istediginizi soyleyin. Ve bu vaadleri yerine getirin. Oyuncak yerine oyun ve kaliteli zaman vaadedin.

Benimki de 5.5 yasinda şu aralar kucuk ergen modunda, her seye kendi karar verecek, her seyi kendisi yapacak.
Aksam uzeri pazara gidecegiz, ciplak ayagina babet giydi, kizim onunla nasil pazar gezeceksin dedim, giymeme izin vermeyecektin niye aldin diye bir azarladi beni
Benim kendi capimda cozumum surekli enerjisini atabilecegi seylerle oyalamak, tabi ben esnek calisiyorum bazen hic gitmiyorum bazen erken dönüyorum isten. Gitmedigim gunleri havuzda, parkta ya da arkadaslarini eve cagirarak geciriyoruz, is gunlerimde onu kresten alip biraz gezdiriyorum eve gelince yorgun oluyor zaten, yemek etkinlik oyun derken uyku saati geliyor.
Minika cocuk, merakli minik gibi dergilerin hepsini aliyoruz icindeki oyunlara bayiliyor, onlarla baya vakit geciriyoruz, hicbir sey bulamazsam legene su koyup bebek yuzdurtuyorum,
Bosta kalinca neye saracagini sasiriyor cocuk milleti, cok bos birakmamak lazim.

Canım annenizle konusun ilgi ve alakayı ufaktan ufaktan azaltsin bence. Disarda neden mutsuz arkadaşları sizin orada mı annenizin orada mı

Öncelikle eşinizle yada kimseyle çocuğunuzun yanında kavga etmemeye çalışın.çocuklar cook etkileniyor maalesef.kurallariniz olsun uygularken annenizle işbirliği içinde olun.davranışlarımız tutarlı olmalı.birde eğitici sosyal hayata hazırlayan hikaye kitapları var onlardan alıp okuma saati yapabilirsiniz .biz de ise yariyor kızım 4 yaşında bu arada.bol bol sarılın sevginizi hissettirin onu sevdiğinizi söyleyin saçlarını oksayin .belki duygusal bir açlığı vardır.ilgi çekmek için yapıyordur.

Aslında nasıl davranılması gerektiğini çok okudum
Hayır dediğim birşeyi ağlasa da evete çevirmiyorum
Annem de asla taviz vermez
Kızım da bilir bunu
Ama olmuyor

Bazen huzursuz ortam olsa da
Hep mutsuz
Ama son zamanlarda anneme düşkünlüğü arttı
Acaba sevgimiz ilgimİz yetmiyor mu
Az mı geliyor

Canım annenizle konusun ilgi ve alakayı ufaktan ufaktan azaltsin bence. Disarda neden mutsuz arkadaşları sizin orada mı annenizin orada mı
Heryerde mutsuz
Hep mız mız
Birşey söylediğimiz de dinlemiyor
Arkadaşları bizim burada
Kreşe gittiği dönemde de düzelmedi
Genellikle çocuklar düzene girer
Ama benim kızım dik başlı

Aslında nasıl davranılması gerektiğini çok okudum
Hayır dediğim birşeyi ağlasa da evete çevirmiyorum
Annem de asla taviz vermez
Kızım da bilir bunu
Ama olmuyor

Bazen çocuğa göre davranmak gerekiyor. Hadi gidiyoruz deyince dinlemiyorsa önceden fikren hazırlayın. Mesela anneanneye gideceğiz ama şu gün veya şu saatte döneceğiz gibi... Anneniz de arada hatırlatma yapsın. Hadi şunu yapalım sonra akşam olunca annenler seni alacaklar desin. Seçenek yöntemi de etkili olabilir. Şimdi mi gidelim yemekten sonra mı diyebilirsiniz. Bu şekilde gidiş kendi kararı olmuş oluyor.
Kızınızla oyun oynayın, özel zaman ayırın ve siz ona açıklama yapın ki o da size derdini anlatsın.

Bazen de gerçekten çocuğun huyu böyle zor oluyor, çok üstüne gitmemek ve seçimlerine olabildiğince karışmamak gerekiyor.

Ama sizin kızınızın son zamanlarda ananeye düşkünlüğü, babası almaya gidince imdat diye bağırması, ananede kalmak istemesi sanki son zamanlarda bir şey olmuş da ona tepki gösteriyormuş gibi! Hayatınızda ne değişti, bir onu sorgulayın.

Kışın okula gidiyordu da yazın tatilde ananesi ile kalıyorsa, bu bile yeter düzeni bozulmasına. Gece yatısına keşke göndermeseydimiz.

Heryerde mutsuz
Hep mız mız
Birşey söylediğimiz de dinlemiyor
Arkadaşları bizim burada
Kreşe gittiği dönemde de düzelmedi
Genellikle çocuklar düzene girer
Ama benim kızım dik başlı
Bir pedagog a goturseniz yani profesyonel bir yardım lazım kızınıza belki size anlatamadığı bir sıkıntısı vardır İnşaAllah düzelir kızınızın huylari benim de kızım var maalesef çok dik başlı tutturuyor istediği olmayınca ağlıyor kızmak bağırmak hiç bir işe yaramıyor maalesef 2 yasinda bizi parmağında oynatmaya çalışıyor Allah yardımcımız olsun.

Evet diyorum
Bizi üzmeden gidelim deyince gidicez diyorum
Tamam diyor
Ama yine dinlemiyor ağlıyor

Annem de söylüyor
Onu ga dinlemyor çok ağlıyor

Anlamaya çalışıyorum
Güzel güzel anlatıyorum
Bazen kızıyorum
Ama hiç bir şekilde işe yaramıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…