1 hafta tatile gittikBazen de gerçekten çocuğun huyu böyle zor oluyor, çok üstüne gitmemek ve seçimlerine olabildiğince karışmamak gerekiyor.
Ama sizin kızınızın son zamanlarda ananeye düşkünlüğü, babası almaya gidince imdat diye bağırması, ananede kalmak istemesi sanki son zamanlarda bir şey olmuş da ona tepki gösteriyormuş gibi! Hayatınızda ne değişti, bir onu sorgulayın.
Kışın okula gidiyordu da yazın tatilde ananesi ile kalıyorsa, bu bile yeter düzeni bozulmasına. Gece yatısına keşke göndermeseydimiz.
AminBir pedagog a goturseniz yani profesyonel bir yardım lazım kızınıza belki size anlatamadığı bir sıkıntısı vardırİnşaAllah düzelir kızınızın huylari benim de kızım var maalesef çok dik başlı tutturuyor istediği olmayınca ağlıyor kızmak bağırmak hiç bir işe yaramıyor maalesef 2 yasinda bizi parmağında oynatmaya çalışıyor Allah yardımcımız olsun.
Elbette olacaktır canım onlar bunun eğitimi alıyorlar iyice araştırın pedagog u o size yol gösterecektir.Amin
Ben de düşünüyorum götürmeyi
Başa çıkamıyorum artık
Ama faydası olur mı acaba
1 hafta tatile gittik
Annemi görmedi
Eşim buna bağlıyor ama
Bence bu yüzden değil
Kızım eve gelmek istemiyor
Ben elimden geldiğince oyun oynuyorum
Ama eşim fazla vakit ayıramıyor
Kızım hafta içi erken yatıyor zaten
Annemde bir kaç kere kaldı
Ama devamını istiyor
Nasıl davranacağımı şaşırdım
Kızsam olmuyor
Güzellikle söylüyorum yine olmuyor
Benim de cocugum boyle tatile goturduk onunde havuz deniz kum var ama yine bize yapisik mizirdamayi secti.Dikkat et burada mikemmel annelerin saldirisina ugrama.Cocugu kise yastigi olanlar akil vermeyi seviyor cunkuTerbiyesizlik olarak demedim ki
Sadece davranışları normal değil
Bir çocuk hep mutsuz olur mu
Hangi ortama girersek girelim huysuz ağlamaklı
Başkalarıyla kıyaslamayı sevmiyorum
Ama
Arkadaşlarımın çocukları böyle değil
Annesi yapma deyince dinliyor
Benim ki neden dinlemiyor
Onlar nasıl başarıyor
İyi bir anne baba değiliz sanırım
Evet sorun var farkındayımYok bence bir sorun var. Annenizde yaşıtı çocuk olsa tamam ama sizin yerinize sürekli ananeyi tercih etmesi öok normal değil.
Ya evinizde gergin bir ortam bar, siz ya da babası sinirli veya işten güçten stresli ve çocuk bunu hissediyor veya daha basit bir sebeple anane sürekli oyunlar oynuyor kızınızla ona oyun arladaşı oluyor, siz ise yapmıyorsunuz. İkisinde de çözüm sizde, evinizi çocuğunuzun seveceği hale getireceksiniz.
Evet sorun var farkındayım
Annem bu yaşlarda oluyor diyor
Ama bence eşim fazla oynamadığı için bazen se tartıştığımız için gelmek istemiyor
Annem devamlı oynayamıyor
Yoruluyor
Ama annemin evini çok seviyor
Annemin lafını da dinlemiyor
Sorun var belli
Ama nasıl çözücüm onu bilmiyorum
Eksi almak ne demek?Okulda da böyleymiş
Eksi aldığı filan olmuş
Öyle ısırma elindekini atma tükürme ağzı bozuk kelimeler kullanma vs yok
Ama söz dinlemiyor
Zaten şımartmıyorum kiO sizin anneniz degil siz onun annesisiniz. Tavrinizi koyun be her agladiginda ona istedigini vermeyin. Kiziniz cok el ustunde tutuluyor, simartiliyor bu ilerisi icin hic iyi degil. Zor olucak
Ama alismasi lazim boyle nereye kadar.
DemiyorumYazilmis zaten ama tekrar edecegim. Agladi mizmizlandi diye hayir dediginiz bir seye evet demeyin. Aglamakli konusma huyu bence de rahatsiz edici. Bu yas cocuklarinda oluyor. Benim kizim da ayni yasta ve cok inatci. Mizmizlanarak konustugu bir seyi asla dinlemeyecegimi defalarca anlattim. Dinlemedim. Anlamiyorum bu sekilde konustugunda dedim. Sadece dustugunde veya cani yandiginda aglamasina kizmiyorum. Onun disinda ne zaman aglasa inatlassa odasina gonderiyorum. Eskiden cok cok daha uzun suren inat sureleri simdilerde 2 3 dk suruyor. Bu arada her seferinde bikmadan usanmadan kirik plak gibi tekrar ediyorum, bir onceki inadinda neler oldugunu bosuna zaman kaybettigini falan. Odasina gidip duzelip geldiginde de mutlaka konusuyorum. Az once neler oldu neleri yanlis yapti falan diye...
Arada bir de hatirlatiyorum annesi oldugumu onu cok sevdigimi, yanlis da yapsa, kizsam da sevgimin hic azalmadigini. Ve kizmalarimin aslinda onun sagligi ve ilerideki mutlulugu icin oldugunu. Anlayacaktir kizinizda. Tavsiyem odul olarak oyuncak alacaksaniz bile bunu yatistirma odulu olarak yapmayin, duzvun davrandigi icin aglamadigi icin alsin odulu. Yine de aslinda odul olayini cok tavsiye etmem. Puanlama olayi yapabilirsiniz. Her yanlis bir cizgi her dogru baska bir cizgi... Toplam 30 dogru cizgi oldugunda 1 oyuncak alabilirsiniz mesela.
Bol bol gidiklama saati de yapin her gece uyumadan once stresini atsin. O gunku davranislarini muhasebe edin beraber, okulda neler oldu vs...
Yapin yapin diye yazdim durdum. Bastan son kendi yaptigim seyleri tavsiye amacli soylemek istedim. Acele yazdim. Ayni durumdaydi cunku kizim. Su anda cok ssyi astik. Yaklasik 3.5 yasindaydi simarik davranislar gosterdiginde. Su an hayir dendiginde "tamam sadece sordum" bile der. Sabir ve zaman cozum.
Ama bu arada pek cok arkadas ortaminda yanlis yaptiginda onunla uzaklasip belki 10 dk belki yarim saat ayri konustugum, alisveris merkezlerinden yine alisveris ortasinda kapiya cikip o aglarken benim bekledigim cok oldu. Ama o sonuc konusmasi ve tahlili yapilmadan birakmadim isin ucunu.
Tutarli olmak lazim ama bazen cok zor bilirim. Kolay gelsin.
Annem dinler beni5 bucuk yasindaki cocuk sinirlri bazen zorlar. Helede buyuturken fikir ayriligi varsa anne/ baba/ anneanne/ babaanne( bunlarda yetistirmede yardim ediyolarsa) o zmn zorlamayla kalmaz canina okur.
Kim daha esnekse onu kukla gibi parmaginda oynatir. Ornegin siz " eve geliceksin" dediginizde arkada anneniz " gelmek istemiyor kizim, nolucak birgin daha kalsin torunum" diyosa problem cok buyuk.
Sizin yerinizde olsam " ufak bi toplanti" yapardim kizimla annemle ve esimlede. Herkes orda bulunsunki egerki yemekten once atistirmayi yasakladiysaniz siz, anneannesi bundan habersiz olup o atistirmalari yinede onune yigmasin."Bak kizim kurallar koyucaz, herkes duyucak ve sende duyucaksin, kurallari beraber yapicaz seninde sozhakkin var" diyin.
Mesela super dadinin yaptigi gibi cok basit bi tablo, sabit kurallar ve her kurala uyuldugunda kazanilan ödul.
Ablam kendi yataginda yatmak istemeyen 3 yasindaki ogluna sticker tablosu baslatti. Kardesine iyi davrandigi icinse cok daha guzel ve buyuk stickerlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?