Kızıma nasıl terbiye verilecek şaşırdım kaldım

en başta şu ödül olayından vazgeçin bu konuda Dr. Özgür Bolat'ın Beni Ödülle Cezalandırma isimli kitabını öneririm çocuğa ödül verdikçe ödül artık yetmemeye başlıyor ve her seferinde bunun etkisini arttırmak zorunda kalırsınız ve bunun sonu yok ikincisi çocuk yetiştirme konusunda bence güzel bir rehber olan Hatice Kübra Tongar'ın Bağırmayan Anneler isimli kitabını öneririm bence çocuğunuzla bir büyükle konuşur edasında sakince konuşun tabi onun anlayacağı şekilde ona vakit ayırın umarım her şey düzelir..

kızınıza ilgi gostermemissiniz bizim akrabanin torunlarina anneanneleri bakiyordu cocuklar anneannelerine anne demeye basladilar anne diyorlardi ve anneannenin evinde yetistikleri icin onlar nasil yetistirdilerse cocuklarda oyle oldu.. siz ne ilgi gostermissiniz ne baska bir sey annenize atip atip gelnissiniz bir de cocuga bağırıp korkutmussuniz buraya da gelmis terbiyesiz diyorsunuz cocuklarda insan duygulari var dusunceleri var terbiyesizlik mi yapmis aksine iyi yapmis valla ilgisiz bagirip cagiran oyuncak alarak istedigini yaptıracağını sanan anne baba yerine anneanne kalirim daha iyi demiş..

Ne kadar kesin yargılarla konuşmuşsunuz.Sanki aileyi ve çocuğu uzaktan tanıyıp gözlemlemiş gibi.Valla yazılanlardan bunu çıkarmanız fazlaca önyargılı geldi bana..Konu sahibi bi yerde bir yanlış olduğunun farkında.Ve dışarıdan gözler olarak bizden yardım beklemiş.Keşke kolayı seçip suçlamak yerine bir çözüm bulup yardım etmeyi deneseydiniz.

Evdeki huzursuzluktan kaçıyor ve hırçınlaşıyor olabilir mi? Biraz daha yanında kavga etmemeye veya akşamları anne baba hep birlikte eğlenceli aktiviteler yapsanız ne bileyim bana sizin bağırmalarınızdan korkuyomuş gibi geldi..

Neden annenizde kaldigini aciklamamissiniz. Farkli 2 ev, farkli kurallar, baska karakterlerin yetistirme tarzlari varken bence normal boyle olmasi. Esinizlede tartismaniza ilk defa denk gelmiyorsa boyle tepki gosteriyordur.

Bnce kizinizi yaz okulu yada disarida bol etkilinlik yapan ozel bi krese gonderin.
kayinvaldem 1 hafta geldiginde oglumun sirazesi kayiyor ve bu durum bni cok uzuyor oyuzden kv gelse dahi yazin krese devam ettiriyorum.
Gecen ay 4 gun geldi ve oglum kv gittikten sonra bunalima girdi toparlanmasi 2 hafta surdu, bu ay 2 hafta iznim var geleyim dedi 1 hafta yeter anne sagol, sende dinlen evinde dedim, 1 haftaligina gelicek o geldiginde oglum okula gidecek aksamustu 3-4 gibi eve donecek.
annenize birakmayin kizinizi.

Bazı çocukların yapısı bu , arkadaşımın kızı vardı 3 yaşından beri tanıyorum şuan 14 yaşında , aynı şımarıklık aynı mızmıklık devam ediyor , üstelik bir de terbiyesiz .. Ama kesinlikle anne ve babadan kaynaklandığını biliyorum . Kardeşi olsa belki sorumluluk sahibi olur ve mızmızlıgını bırakabilir

Kardeşim 5 yaşındaki BEBEKTEN bahsediyoruz annesi burada 5 yaşındaki çocuğun terbiyesiz olduğunu ve kendisini dinlemediğini evlerine dahi gitmek istemediğini söylüyor. Söyler misin burada hatalı olan anne mi değil mi ? Ne diyeceğiz çocuk suçlu hatalı mi diyeceğiz

Benim de senin gibi aynı 2,5 yaşında
Şuan ücretsiz izindeyim.
Anneme ne zaman gitsem yapışıp kalıyor anneanne diye .
O uyutucak o gezdiricek vs.
Kızıyorum iyice ağlıyor .
Tuhaf hareketleri başladı herşeye mızmızlanıyor .
İmdat demesi ni nereden öğreniyor lar bilmiyorum ama o kelimeyi tedavül den kaldırmayı düşünüyorum .
İstemediği birşey olsun direk öyle bağırıyor.
Mutsuzluk ta aynı dışarı çıkarsam ağlar, evde dursa ağlar .

İşe başlayınca da babanneye sarıcak inanın ben de hiç bilmiyorum ne yapmam gerektiğini .
Yalnız olmadığınızı bilin istedim.

Laflarına dikkat et!
Attığımı nereden çıkardın

Ben terbiyesiz demedim
Nasıl terbiye vericem dedim

Sen beni be biliyorsun da ilgisiz bıraktığımı anneme attığımı söylüyorsun
Kimsin sen ya
Senin gibiler yüzünden konu açmak istemiyorum
Bir bitmediniz ya..

Bunlara cevap yazmaya bile değmez
Hanım efendi benim sanki en yakın dostumda
Herşeyi biliyor
Eleştiri kabul ederim
Ama anneliğime laf ettirmem
Saygısız bunlar ya!

Her cocuk baska, internet veya tavsiyeler bir yere kadar.
Pedagogla gorusmeyi deneseniz?
Kendinizi uzmeyin hatayi hemen kendinizde aramayin. Uzman destegi alin. Hataniz varsa eger onlar davranislarinizi duzeltmeniz icin yardimci olurlar. Hersey yoluna girer. Uzulmeyin lutfen.

Sen benim anneliğimi sorgulayamazsın tamam mı
Sana mı kaldı
Eleştiri kabul ediyorum
Ama bu kadar cevap yazan kişi arasında senin gibisi yok
Ayrıca 5 yaşında bebek olunmaz çocuk olunur
Bana cevap yazma çünkü yorum yazmıcam
İNSAN gibi yorum yazanlara yazıcam
Git bu saygısız cevaplarını başkalarına yaz
Sinirlerim bozuldu ya

Çocuk için istikrarlı davranmamışsınız. Hayır dediğiniz biraz zorlama ile evete dönmüş. Galiba çalıştığınız ve onu bıraktığınız için biraz her dediği yapılan bir çocuk olmuş. Her istediğini kolayca elde eden çocuklardaki tatminsizlik görülüyor.
Terbiyesiz bir çocuk değil. Onun gözüyle bakamamış onun seviyesine inmemişsiniz.
Bunun için anneniz ve eşinizle birlikte çalışmanız lazım. Bir pedagoga danışın. Ve söylediklerini hepiniz uygulayın.

Bir de kendi kendine oynamıyor diye belirtmeniz tuhaf geldi. Çocuğun verdiği sinyallerden biri de bu. Siz onunla ne kadar oynuyorsunuz?
Oynadığınız zaman bıkkınlık gösteriyor musunuz?

bir kere olmaz dediğiniz şeyi ağladı diye yaparsanız çocuk ağlayarak bağırarak bunu yaptıracağını anlar. her istediği şey için ortalığı birbirine katar. sizde de durum bu anladığım kadarı ile.

terbiyesiz demekle nasıl terbiye edebilirim arasında ki ince farkı anlamayan kk hanımlarına saygılar..

konu sahibesi çocuğun yanında kavga etmeyin bir daha.. kızınızın evde bir şekilde kendini huzursuz hissettiği gerçeğiyle yüzleşin ve bir pedagogtan yardım alın..

Bazen huzursuz ortam olsa da
Hep mutsuz
Ama son zamanlarda anneme düşkünlüğü arttı
Acaba sevgimiz ilgimİz yetmiyor mu
Az mı geliyor
Onun hoşuna gidip de sisin hayır annenizin evet dediği şeyler olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…