Kızımı çok kıskanıyorum

Çocuğunuz sizin kucağınıza çağırdığında gelmezse sevinçten göbek mi atarsınız?
Cocuk sizin cocugunuz ama bir birey olarak kabul etmezsseniz ruh hastasi olursunuz

Benim cocugum da benim sevmedigim eltime bayiliyor

Isin komik yani o da kizima bayiliyor ayda iki defa postaliyorum kizimi ona geziyorlar birlikte eee ne oldu annesi o mu oldu

Siz gercekten normal degilsiniz ne yasadiniz bilmem yargilamam da ama ruh haliniz normal degil

Ben bundan rahatsızlık duymuyorum. Bu kadar çok sevildiği için gayet mutluyum ve onun adıma seviniyorum. Sadece elimde olmadan içte içe onun onlarla olan samimiyetini kıskanıyorum. Psikoloğum iyi bir psikolog ama bu insanın kendi içinde çözmesi gereken bir şey. Buraya sırf bu yüzden konu açtım belki bunı yaşayan ve yenen birileri vardır diye

Hepiniz çok biliyorsunuz, hepiniz çok sağlıksınız. İnsan kınamadığını yaşamadan ölmezmiş. Ne diyim buraya dertleşmeye konu açıyorum yazılanlara bak inanılmaz
Ne bekliyordun Pardon da kizini al koy sandiga deli mi ne

10 aylık bir bebeğin annesini aramasını beklemek çok mu garip? Anlamadım? Her gün gece gündüz gördüğü kişiyim sonuçta
Babasını görmüyor mu peki, babasına bile gitmiyor demişsiniz, bu sağlıklı mı sizce? Hepimiz el birliğiyle sizi eleştirmek için toplanmadık burada.

Kusura bakmayın ama ben sırf kafamı dinleyeyim diye çocuğumu sevmediğim birilerine “postalayacak” bir karaktere sahip değilim. Siz kendi rahatlığınız için bunu yapıyorsunuz insanları da yapmıyor diye eleştiriyorsunuz. Deli olan da sizsiniz terbiyenizi takının

Hepiniz çok biliyorsunuz, hepiniz çok sağlıksınız. İnsan kınamadığını yaşamadan ölmezmiş. Ne diyim buraya dertleşmeye konu açıyorum yazılanlara bak inanılmaz
Konunuzdaki anormalliğin siz de farkındasınız. Sağlıksız bir durum olduğunu siz de biliyorsunuz. Sonra halihazirda cevabını bildiğiniz soruyu bize soruyorsunuz.

Biz de işte bildiğimiz kadarıyla durumda bir terslik olduğunu, durumun Sağlıksız olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini belirtiyoruz.

Ve sonra siz bize bunu söylediğimiz için tersleniyorsunuz, doğru mu anlıyorum.

Bakın ben de terapiye gidiyorum, ben de iyi değilim. Ama iyilik halimin olmadığını söyleyen bir insana da kızamam.

Siz neye kızdınız??? Yani insanlar size ne söylesin isterdiniz?

Dertlesmek isteyen biraz sakin okur, biraz ılımlı gelir. Biraz makul davranır. Sizin yaptığınız dertleşme değil, didişme.

Babasını görmüyor mu peki, babasına bile gitmiyor demişsiniz, bu sağlıklı mı sizce? Hepimiz el birliğiyle sizi eleştirmek için toplanmadık burada.
Görüyor tabii ki. Aynı evdeyiz zaten. Ama evde bu şekilde bir tavır sergiliyor. Elbette vakit geçiriyorlar ben babasına bırakıyorum ve çalışıyorum zaten home office. Ama evdeyken paçamdadır hep gitmek istemez babasına dahi. Bu yüzden yadırgıyorum başka bir ortama girdiğindeki davranışlarını ve evet elimde olmadan da kıskanıyorum. Ben sağlıklı bir durum demedim ve bunu iddia etmedim. Ama bu kadar katı yaklaşılmasını anlayamıyorum. Bunun bir sorun olduğunu düşündüğüm ve burada binlerce anne olduğu için belki kendi içinde bunu yaşamış çözmüş birileri vardır umuduyla konu açtım

Ahahahah he he amcasini ziyarete gitmesin mi ben dogurdum diye kicimin dibinden ayrilmasin yani kizim 10 Yasin da Bana zorlugu yok ki

Tam tersi kendisi istiyor Ben de bir ruh hastasi olsam onun amcasiyla yengesiyle kuzenleriyle hani aile ile görüsmesini kiskanirdim

Neyse ki kafayi yemedim cok sükür

Hem hirsiz hem yavuz derler ya o sekil

Sanki kendisi mükemmel bir anne ben kizimi kuzenlerine yolluyorum diye kafasini dinlemek icin kizini postaliyan anne diyor saka gibi

Yazılanları okuduysanız hep bir üstten üstten yanıtlar ve bodoslama eleştiri var. Ben bana sağlıklı bir durum değil dendiği için kızmıyorum ama eleştirinin bir boyutu var. Az önce de belirttim, bunu yaşamış, kendi içinde yöntemlerle çözmüş biri varsa belki yardımcı olur demiştim. Anne kaybı hiçbir şeye benzemez ve benim hayattaki tek tutunağım annemdi. Bu kayıp dolayısıyla her konuda özellikle bu kızım konusunda çok hasassım ama önce onun sağlığı için bunu çözmeye çalışıyorum.

Çocuğunuz sizin kucağınıza çağırdığında gelmezse sevinçten göbek mi atarsınız?
Hanımefendi 15 aylık bebeğim var halasına kollarını aça aça gidiyor. Bu benim hoşuma gidiyor. Bana gelmediğinde kahrolmuyorum. Bu durumda ben sanırım ilgisiz sevgisiz bir anneyim

Hem hirsiz hem yavuz derler ya o sekil

Sanki kendisi mükemmel bir anne ben kizimi kuzenlerine yolluyorum diye kafasini dinlemek icin kizini postaliyan anne diyor saka gibi
Sizinle daha fazla tartışmayacağım. Postalama tabiri bile hoş değil ve bunu kendi çocuğu için kullanan biriyle konuşacak bir şeyim yok

Kendi sevmiyor olsa bile çocuğunun sevdiği yengesiyle zaman geçirmesine olanak tanıyor. Gayet mantıklı bir davranış. Çocuğu uzvu olarak değil bir birey olarak görüyor demektir bu.

Sizin sonunuz bağımlı anne, bağımlı çocuk… Çözmezseniz sıkıntı iyice büyüyecek. Asosyal, ayrılma anksiyeteli, sizin gibi senelerce psikolog/psikiyatr kapısı aşındıracak bir insan yetiştireceksiniz.

Ben verdiğim kayıptan dolayı senelerdir o kapıyı aşındırıyorum. Yaşamamanız dileğiyle.

Sizinle daha fazla tartışmayacağım. Postalama tabiri bile hoş değil ve bunu kendi çocuğu için kullanan biriyle konuşacak bir şeyim yok
Kendi cocugum ama bir birey demi canim terapistine söyle bunun üzerine calisin

Cocuguna acidim valla 7 24 kontrol altinda tutulacak özgür alani olmayacak zira dedesinden nenesinden disardaki manavdan kiskanan anne si var

Kiskanclikta özgüven eksiliginden kaynaklaniyor

Bunuda bil by bay toksit anne

Evladınıza bağımlı olmuşsunuz bu size çok zarar verir
Ne güzel ki sosyalleşmeye açık bir kızınız var.. herkeste tarafından sevilerek büyüyecek
Benjn çocuklarım da iki tarafta tekler aşırı düşkünler oğullarıma
Ben çok mutlu oluyorum.. sevgiyle büyüyen ortamdan hiçbir çocuğa zarar gelmez.

Bende öyle büyüdüm inanılmaz güzel bir duygu 5 teyzem 3 dayım var.. el bebek büyüdüm
Onların sevgisi öyle bir işlenmişki bana.. dışarıda iki canım cicim yapana karnım tok oldu her zaman
Kimseye minnettim yoktur mesela.. bilirim ki beni koşulsuz seven bir geniş ailem var.

Bu evliliğimde ki kişiliğime bile yansımıştır hep dik durabilmişimdir.
Allah korusun eşim bir yanlış yapsa arkamda koca bir ordu var .. çıkarsız, koşulsuz

Biz anneler sonsuza kadar kalmayacağız yanlarında ve bizden başka bağları da olacak. Anne kadar babaanne dede teyze amca arkadaş dost da lazım. Herkesin yeri sevgisi ayrı bunlara engel olursanız çocuğunuzun kendi hayatını kurmasına engel olursunuz. Bizim bir akraba mesela bunu yaptı, bir kaç düşükten sonra tek kızı olunca aynı sizin gibi oldu. Yanından ayırmadan ilkokul ortaokulu bitirtti. Her gün okula gider kış demez çamur görmez otururdu. Tenefüslerde yan yana durmak için.
Keza lisede de salmadı kızı. Yine aynı şekilde hep dibinde yanında. Kız bayramda el öpmeye anneannelere geldiğinde görürdük annesinin yanında oturur onun gözüne bakardı.
Sonra ne oldu derseniz başka şehirde üniversite okumak istemediğini düşündü, sınavda da aşırı heyecan yaptı belki de olmadı. Evlendi şimdi annesini 6 ay annesi onda kalıyor. Yine de aklı kalıyormuş.
Kendi hayatını kuramayan bir kızacağız oldu. Bir tane sağlam arkadaşlık kuramadı çünkü her yere annesiyle gitti.
Böyle bir çocuk yetiştirmek mi istiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…