- 15 Ekim 2016
- 7.401
- 13.261
- 248
Cocuk sizin cocugunuz ama bir birey olarak kabul etmezsseniz ruh hastasi olursunuzÇocuğunuz sizin kucağınıza çağırdığında gelmezse sevinçten göbek mi atarsınız?
10 aylık bebek ya hani bu? Terapi gördüğünüzü de söylemişsiniz neyi garipsediniz anlamadım.10 aylık bir bebeğin annesini aramasını beklemek çok mu garip? Anlamadım? Her gün gece gündüz gördüğü kişiyim sonuçta
10 aylık bir bebeğin annesini aramasını beklemek çok mu garip? Anlamadım? Her gün gece gündüz gördüğü kişiyim sonuçta
Ben bundan rahatsızlık duymuyorum. Bu kadar çok sevildiği için gayet mutluyum ve onun adıma seviniyorum. Sadece elimde olmadan içte içe onun onlarla olan samimiyetini kıskanıyorum. Psikoloğum iyi bir psikolog ama bu insanın kendi içinde çözmesi gereken bir şey. Buraya sırf bu yüzden konu açtım belki bunı yaşayan ve yenen birileri vardır diyeBen olsam ne güzel çocuğumun dedesi,ninesi, halası onunla ilgileniyor, onu seviyorlar diye sevinirdim. Biraz salmak lazım. Sakınılan göze çöp batar demişler. Helikopter ebeveyn tarzı çocukların yetişkinliğinde büyük bir özgüven ve bağlanma sorunlarına sebep olur. Eğer gittiğiniz psikolog ile çözüm bulamadıysanız başka psikologa gitmenizi öneririm.
Ne bekliyordun Pardon da kizini al koy sandiga deli mi neHepiniz çok biliyorsunuz, hepiniz çok sağlıksınız. İnsan kınamadığını yaşamadan ölmezmiş. Ne diyim buraya dertleşmeye konu açıyorum yazılanlara bak inanılmaz
Babasını görmüyor mu peki, babasına bile gitmiyor demişsiniz, bu sağlıklı mı sizce? Hepimiz el birliğiyle sizi eleştirmek için toplanmadık burada.10 aylık bir bebeğin annesini aramasını beklemek çok mu garip? Anlamadım? Her gün gece gündüz gördüğü kişiyim sonuçta
Kusura bakmayın ama ben sırf kafamı dinleyeyim diye çocuğumu sevmediğim birilerine “postalayacak” bir karaktere sahip değilim. Siz kendi rahatlığınız için bunu yapıyorsunuz insanları da yapmıyor diye eleştiriyorsunuz. Deli olan da sizsiniz terbiyenizi takınınCocuk sizin cocugunuz ama bir birey olarak kabul etmezsseniz ruh hastasi olursunuz
Benim cocugum da benim sevmedigim eltime bayiliyor
Isin komik yani o da kizima bayiliyor ayda iki defa postaliyorum kizimi ona geziyorlar birlikte eee ne oldu annesi o mu oldu
Siz gercekten normal degilsiniz ne yasadiniz bilmem yargilamam da ama ruh haliniz normal degil
Konunuzdaki anormalliğin siz de farkındasınız. Sağlıksız bir durum olduğunu siz de biliyorsunuz. Sonra halihazirda cevabını bildiğiniz soruyu bize soruyorsunuz.Hepiniz çok biliyorsunuz, hepiniz çok sağlıksınız. İnsan kınamadığını yaşamadan ölmezmiş. Ne diyim buraya dertleşmeye konu açıyorum yazılanlara bak inanılmaz
Görüyor tabii ki. Aynı evdeyiz zaten. Ama evde bu şekilde bir tavır sergiliyor. Elbette vakit geçiriyorlar ben babasına bırakıyorum ve çalışıyorum zaten home office. Ama evdeyken paçamdadır hep gitmek istemez babasına dahi. Bu yüzden yadırgıyorum başka bir ortama girdiğindeki davranışlarını ve evet elimde olmadan da kıskanıyorum. Ben sağlıklı bir durum demedim ve bunu iddia etmedim. Ama bu kadar katı yaklaşılmasını anlayamıyorum. Bunun bir sorun olduğunu düşündüğüm ve burada binlerce anne olduğu için belki kendi içinde bunu yaşamış çözmüş birileri vardır umuduyla konu açtımBabasını görmüyor mu peki, babasına bile gitmiyor demişsiniz, bu sağlıklı mı sizce? Hepimiz el birliğiyle sizi eleştirmek için toplanmadık burada.
Ahahahah he he amcasini ziyarete gitmesin mi ben dogurdum diye kicimin dibinden ayrilmasin yani kizim 10 Yasin da Bana zorlugu yok kiKusura bakmayın ama ben sırf kafamı dinleyeyim diye çocuğumu sevmediğim birilerine “postalayacak” bir karaktere sahip değilim. Siz kendi rahatlığınız için bunu yapıyorsunuz insanları da yapmıyor diye eleştiriyorsunuz. Deli olan da sizsiniz terbiyenizi takının
Hem hirsiz hem yavuz derler ya o sekilKonunuzdaki anormalliğin siz de farkındasınız. Sağlıksız bir durum olduğunu siz de biliyorsunuz. Sonra halihazirda cevabını bildiğiniz soruyu bize soruyorsunuz.
Biz de işte bildiğimiz kadarıyla durumda bir terslik olduğunu, durumun Sağlıksız olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini belirtiyoruz.
Ve sonra siz bize bunu söylediğimiz için tersleniyorsunuz, doğru mu anlıyorum.
Bakın ben de terapiye gidiyorum, ben de iyi değilim. Ama iyilik halimin olmadığını söyleyen bir insana da kızamam.
Siz neye kızdınız??? Yani insanlar size ne söylesin isterdiniz?
Dertlesmek isteyen biraz sakin okur, biraz ılımlı gelir. Biraz makul davranır. Sizin yaptığınız dertleşme değil, didişme.
Yazılanları okuduysanız hep bir üstten üstten yanıtlar ve bodoslama eleştiri var. Ben bana sağlıklı bir durum değil dendiği için kızmıyorum ama eleştirinin bir boyutu var. Az önce de belirttim, bunu yaşamış, kendi içinde yöntemlerle çözmüş biri varsa belki yardımcı olur demiştim. Anne kaybı hiçbir şeye benzemez ve benim hayattaki tek tutunağım annemdi. Bu kayıp dolayısıyla her konuda özellikle bu kızım konusunda çok hasassım ama önce onun sağlığı için bunu çözmeye çalışıyorum.Konunuzdaki anormalliğin siz de farkındasınız. Sağlıksız bir durum olduğunu siz de biliyorsunuz. Sonra halihazirda cevabını bildiğiniz soruyu bize soruyorsunuz.
Biz de işte bildiğimiz kadarıyla durumda bir terslik olduğunu, durumun Sağlıksız olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini belirtiyoruz.
Ve sonra siz bize bunu söylediğimiz için tersleniyorsunuz, doğru mu anlıyorum.
Bakın ben de terapiye gidiyorum, ben de iyi değilim. Ama iyilik halimin olmadığını söyleyen bir insana da kızamam.
Siz neye kızdınız??? Yani insanlar size ne söylesin isterdiniz?
Dertlesmek isteyen biraz sakin okur, biraz ılımlı gelir. Biraz makul davranır. Sizin yaptığınız dertleşme değil, didişme.
Hanımefendi 15 aylık bebeğim var halasına kollarını aça aça gidiyor. Bu benim hoşuma gidiyor. Bana gelmediğinde kahrolmuyorum. Bu durumda ben sanırım ilgisiz sevgisiz bir anneyimÇocuğunuz sizin kucağınıza çağırdığında gelmezse sevinçten göbek mi atarsınız?
Sizinle daha fazla tartışmayacağım. Postalama tabiri bile hoş değil ve bunu kendi çocuğu için kullanan biriyle konuşacak bir şeyim yokHem hirsiz hem yavuz derler ya o sekil
Sanki kendisi mükemmel bir anne ben kizimi kuzenlerine yolluyorum diye kafasini dinlemek icin kizini postaliyan anne diyor saka gibi
Kendi sevmiyor olsa bile çocuğunun sevdiği yengesiyle zaman geçirmesine olanak tanıyor. Gayet mantıklı bir davranış. Çocuğu uzvu olarak değil bir birey olarak görüyor demektir bu.Kusura bakmayın ama ben sırf kafamı dinleyeyim diye çocuğumu sevmediğim birilerine “postalayacak” bir karaktere sahip değilim. Siz kendi rahatlığınız için bunu yapıyorsunuz insanları da yapmıyor diye eleştiriyorsunuz. Deli olan da sizsiniz terbiyenizi takının
Ben verdiğim kayıptan dolayı senelerdir o kapıyı aşındırıyorum. Yaşamamanız dileğiyle.Kendi sevmiyor olsa bile çocuğunun sevdiği yengesiyle zaman geçirmesine olanak tanıyor. Gayet mantıklı bir davranış. Çocuğu uzvu olarak değil bir birey olarak görüyor demektir bu.
Sizin sonunuz bağımlı anne, bağımlı çocuk… Çözmezseniz sıkıntı iyice büyüyecek. Asosyal, ayrılma anksiyeteli, sizin gibi senelerce psikolog/psikiyatr kapısı aşındıracak bir insan yetiştireceksiniz.
Kendi cocugum ama bir birey demi canim terapistine söyle bunun üzerine calisinSizinle daha fazla tartışmayacağım. Postalama tabiri bile hoş değil ve bunu kendi çocuğu için kullanan biriyle konuşacak bir şeyim yok
Biz anneler sonsuza kadar kalmayacağız yanlarında ve bizden başka bağları da olacak. Anne kadar babaanne dede teyze amca arkadaş dost da lazım. Herkesin yeri sevgisi ayrı bunlara engel olursanız çocuğunuzun kendi hayatını kurmasına engel olursunuz. Bizim bir akraba mesela bunu yaptı, bir kaç düşükten sonra tek kızı olunca aynı sizin gibi oldu. Yanından ayırmadan ilkokul ortaokulu bitirtti. Her gün okula gider kış demez çamur görmez otururdu. Tenefüslerde yan yana durmak için.Arkadaşlar terapi görüyorum bu arada uzun yıllardır hemde. Ama bu kendi içimde çözemediğim bir durum. Sağlıklı olmadığını ben de farkındayım. Belki bu durumu yaşayıp çözmeye çalışan ya da çözmüş olan birileri vardır diye konu açtım. “Kahrolacak ne var” diye sorarken yaşadıklarımı yaşamadığınız için size konuşması kolay geliyor. Çocuğu kendime bağımlı yetiştirmek gibi bir derdim yok bu elimde olmadan kendi içimde yaşadığım bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?