- 1 Aralık 2021
- 14.818
- 53.862
- 548
- 35
Aile üyeleri genel olarak uymalı bu kurala eşi ickili geç gelse reşit ama istediğini yapsın denilmiyor ...Hanımefendi oğlanda bir kızda bir anne için,ben hiç memnun olmuyorum oğlum geç gelince saygılar.
Sarhoş gelmiyor ama içki artık rahatlıkla kullanabiliyor . Artık birlikte aksam yemeği neredeyse hiç yemiyoruz. Hafta sonu kahvaltıları bitmek üzere. Dahada önemlisi erkek arkadaşla birlikte olmayı normallestirmeye başladı. Baba artık tepki vermeye başladı yüzünü göremiyoruz diye. Yazıları okudum biz öyle dizimizin dibinde otursun diyen bir aile değiliz ama aile kavramını kültürünü ahlak kurallarını unutmamalı korkum bi nasıl konuşmalıyız bunun derdindeyim
Yengenc keşke dertleri bu olsa. Ben evlenmeden kaç kez akşam üstü dışarı çıktım ya, çok enteresan düşününce o kadar az ki.. E yine de rahat vermediler. 16 yaşında başladım çalışmaya hem okudum hem çalıştım. Babam o zamana kadar zorla bakiyim paran var mı derdi, utanırdım 1 kuruş istemeye. Eve gelir kitabımı açardım "bunun da ders yaptığı yok, gösteriş" "odana bak ne halde, kardeşinin de yatağını toplasan eline mi yapışır?" Kardeşim benden 5 yaş küçük? Ama erkek. Yatak toplayamaz. Sorsan dünyanın en modern insanları.Konu sahibi ve ebeveynleri matematiğe davet ediyorum :)
En basit en masum etkin, şehir tiyatrolarınin başlama saati 8.30
Oyunlar ortalama 120/müzikalse 150 (hatta Cibali karakolu gibiyse 210) dakika.
Bunun arası var, kalabalığın dağılması var, toplu taşıma ile eve dönüş trafiğine kalıp dönmesi var. Kişi uçsa ,işinlansa bile eve geldiği saat babasını kıran, çıldırtan saat.
Ya da mesai bitti 6.30, iş cikis trafiği ile popüler bir lokasyona gitmek, diğer arkadaşların gelmesini beklemek , 'ne yesek' diye fikir birliğine varılması zaten saat 8.30 oluyor sipariş gelene kadar. Yemek tatlı,sohbet etsen iki saat sonra gece trafiğine takılip eve gelsen yine geldiği saat babasını kıran, çıldırtan saat.
Sevdiği sanatçının konserine gitse konser başlama saati genelde 8.30. onda da esas şarkıcının çikma saati 9.30. yine bitimi 12ye yakın. Son arabayı kaçırmayayim diye erken ayrılan kız hem konseri kaciriyor hem evde güzel bir gün geçirdiğine pişman ediliyor.
Yani ne istiyorsunuz bu çocuklardan?? Ot gibi mi yasasinlar?
Zaten bir süre sonra bazı şeyleri artık kafan kaldırmıyor.
Her şey enerjin - hevesin varken güzel.
Ben mesela lisede, üniversitede bayılırdım lunaparka. Gondola binerdim,kamikazeye binerdim. Lunaparka (hele de arkadaşlarımla) gittiysem o gün benim için günlüğe 'en harika günlerinden biri' diye yazılırdı. Ama zaman geçti bana artık keyif vermedigi gibi hızlı hareket eden şeyler midemi bulandirmaya başladı:)
Konser de ayni şekilde. Kizinizdan küçükken bahar şenliği için şehir şehir gezerdim. Ayakta saatlerce konser dinlerdim. Şimdi vallahi kafam kaldırmıyor. Yine gidiyorum ama çimenlik alan konserlerinesandalyemi,ickimi alıp izliyorum,ya da yere örtümü serip dinliyorum. cikarayak son bir kaç şarkıya eşlik etmeye kalabalığa karışıyorum . Yetiyor bana. Su an 31 yaşındayim,belki bir beş seneye bunu da kafam kaldıramayacak.
Kızınız tam arkadaslari hayatının merkezine alma, kazandığı parayı düşünmeden yeme, sevgilisi ile şehir şehir gezme, hatta pasaort alıp dünyayi dolaşma çağında. Yaşına uygun - güzel bir hayat yaşıyor. Bırakın biraz gamsız hayatın tadını çıkarsın.
Size ne zararı var ki?
ya yeter ya.Sarhoş gelmiyor ama içki artık rahatlıkla kullanabiliyor . Artık birlikte aksam yemeği neredeyse hiç yemiyoruz. Hafta sonu kahvaltıları bitmek üzere. Dahada önemlisi erkek arkadaşla birlikte olmayı normallestirmeye başladı. Baba artık tepki vermeye başladı yüzünü göremiyoruz diye. Yazıları okudum biz öyle dizimizin dibinde otursun diyen bir aile değiliz ama aile kavramını kültürünü ahlak kurallarını unutmamalı korkum bi nasıl konuşmalıyız bunun derdindeyim
Ya hu 23 yaşında koskoca bir birey,biraz rahat mı verseniz acaba?23 yaşında kızım var anne baba olarak her şeyini karşıladık. Babası ona çok düşkün şu an özel bir şirkette çalışıyor. Aile kavramına önem veririz. Ancak kızım arkadaş çevresine çok düştü eskidende vardı ama artık her gece disarda babası artık çileden çıkmak üzere korkuyorum artık engel olamıyoruz bizden uzaklaşıyor. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım
Sarhoş gelmiyor ama içki artık rahatlıkla kullanabiliyor . Artık birlikte aksam yemeği neredeyse hiç yemiyoruz. Hafta sonu kahvaltıları bitmek üzere. Dahada önemlisi erkek arkadaşla birlikte olmayı normallestirmeye başladı. Baba artık tepki vermeye başladı yüzünü göremiyoruz diye. Yazıları okudum biz öyle dizimizin dibinde otursun diyen bir aile değiliz ama aile kavramını kültürünü ahlak kurallarını unutmamalı korkum bi nasıl konuşmalıyız bunun derdindeyim
23 yaşında kızım var anne baba olarak her şeyini karşıladık. Babası ona çok düşkün şu an özel bir şirkette çalışıyor. Aile kavramına önem veririz. Ancak kızım arkadaş çevresine çok düştü eskidende vardı ama artık her gece disarda babası artık çileden çıkmak üzere korkuyorum artık engel olamıyoruz bizden uzaklaşıyor. Nasıl davranmalı ne yapmalıyım
Benim ailemde erkek-kadın ayrımı ,şiddet,nefret falan yoktur. Allah'a şükür babam anlayisli-insanlarin bağımsız olmasını savunan biri.Yengenc keşke dertleri bu olsa. Ben evlenmeden kaç kez akşam üstü dışarı çıktım ya, çok enteresan düşününce o kadar az ki.. E yine de rahat vermediler. 16 yaşında başladım çalışmaya hem okudum hem çalıştım. Babam o zamana kadar zorla bakiyim paran var mı derdi, utanırdım 1 kuruş istemeye. Eve gelir kitabımı açardım "bunun da ders yaptığı yok, gösteriş" "odana bak ne halde, kardeşinin de yatağını toplasan eline mi yapışır?" Kardeşim benden 5 yaş küçük? Ama erkek. Yatak toplayamaz. Sorsan dünyanın en modern insanları.
Biz size ne yaptık?? Oku istedik.
İstediğiniz ne varsa yapın dedik. Bir dernekte ya, sesin çok güzel gel grubumuza katıl dediler, ne kadar istedim hala çok üzülürüm 34 yaşına geldimAma hayır o olmaz. Yüzmeye gidebilirsin mesela.
Bunları söyleyince e kusura bakma her şeye izin verdik dedikte seni gece yarısı dışarımı salsaydık? Ama gece yarıları kavga etmek, bas bas bağırıp şiddet göstermek çok normaldi.
Ay daralıyorum düşündükçe. Bu Türk ailelerinin istekleri bitmezz. Evde de olsan yaranamazsın. Keşke keşke insan gibi gençliğimi yaşasaydım. Bana hayır diyebilmeyi öğretmediler ki. Ben hep tamam dedim. Böyle konular benim yarama tuz basıyor..
konu sahibinin geç dediği saatin 12 bile olmadığına eminim. Ertesi gün işe gidecek insan 12 olmadan evde oluyordur zaten. Senin ailen gibi düşünse konu acmazdi bence :)Annemin tek şartı vardı her ne olursa olsun gece 12de evde olmak :) tabiki zaman zaman uzatabiliyordum, haber veriyordum yani. Ya da kimlerle nereye gittiğimi bilme şartıyla yurtiçi yurtdışı tatillere de gittim ancak annemi habersiz bırakmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?