- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
Teşekkür ederim sizin de öyle.O günler eskide kaldı , insan yaş aldıkça bazı kavramları sorguluyor.Ben de böyle bakıyorum olaya ve üzülmüyorum hiç de üzülmedim hatta fark ettiğim için şanslı bile hissediyorum kendimi.çok üzülüyorum böyle konuları okuyunca.
Allah gönlünüze göre versin her zaman.
Teşekkür ederim sizin de öyle.O günler eskide kaldı , insan yaş aldıkça bazı kavramları sorguluyor.Ben de böyle bakıyorum olaya ve üzülmüyorum hiç de üzülmedim hatta fark ettiğim için şanslı bile hissediyorum kendimi.
Ayni seyleri yasiyoruz. cok guzel anlatmissiniz.Ben defalarca yazdim sanirim arada kaynadi yada kendimi anlatamadim.Babam yok benim annem babamin emaneti ben oyle goruyorum kirilmasin gonul koymasin diye ugrastim.Mumkun oldugunca cocuguma hissettirmedim simdiye kadar evet ben her gece agladim kac kere valizi toplayip aniden cekip gittim.Burda yazilanlarin cogunu yaptim.Ama sunu altini cizerek soyluyorum buraya kosarak gelmiyorum hevesli hic degilim ama ben gelmessem dert sahibi olacak ve ben benim yuzumden oldu diye kahreicem...Çocukken bende babaannemden yaşadım bu durumu hem kuzenlerimi ayırır bana ve kardeşlerime çok kötü davranırdı ve hiç sevmezdim onu hatta öldü gitti arkasından hiç üzülmedim bile o derece nefret ettirmişti kendinden
Şimdi oğlum var 3 yaşına giricek ve aynı şeyi o da yaşıyor babaannesi tarafından görümcemle yakınlar onun oğlunu aşırı seviyor ve sürekli beraberler onlara gittiğimiz zaman görümcemin oğlunu yıllardır görmüyormuş gibi nasıl hasretle seviyor öpüp kokluyor anlatamamVe sürekli ondan bizimki bizimki diye bahşediyor benim oğlum elin çocuğu sanki Bunu onunla da konuştum bana abarttığımı ayrım yapmadığını söylüyor ama alakası bile yok oğlumda aklı erdiği zaman eminim sevmicek babaannesini ve ben sevsin diye asla alttan almam herşey karşılıklı bu dünyada
Sizde kızınızı mutsuz olduğu bi ortamda tutmayın
ne kadar annenizde olsa sadece kızınızı değil sizi bile üzen bi insanın evine her fırsatta neden gidiyorsunuz anlamış değilim siz kendi ailenizle mutlu olmaya bakın gerisi önemli değil
Cnm bu yazilanlari okudukca bi nebze rahatliyorum.sanki benim yasadiklarimi ozetlemissiniz.aynen annemde ablamda beni bencillikle sucluyor güya benim icin sadece cocugum ve esim varmis.Bunca eziyete katlanmama ragmen.Bu topraklarda evlat ayrımı asla kabul edilmeyen ama dibine kadar varolan bir şeydir.Büyür torun torba sahibi olunca onu da ayırırlar ama tabii ki asla kabul etmezler.Yüzlerine söylediğinizde de kıskançlıkla suçlanırsınız , evlat ayrımı yapan kişileri gözlemlediğimde genelde kadınlar yapıyor bunu yani anneler.Erkekler fazla duygusal olmadıklarından mı nedir baba olduklarında evlat ayırmıyor anneler kadar.
Benim annem de evlat ayırır , torun da ayırır.Söylesen yüzüne küser konuşmaz.Bu da çiğlik mesela ama değişmezler.Mücadele edilmez , kendini koru , çocuğunu koru yeter.
Benim de eşimin ailesi beni çok sevdi , hatta şöyle söyliyim bir anne tarafından değer görmeyi takdir edilmeyi yaptığım kekin böreğin afiyetle yendiğini eşimin annesinden gördüm kendi annemden değil.Neden diye çok çok sorguladım başlarda , hatta eşimin annesinin beni sevmesini ve yaptığım iyi şeyleri takdir etmesini hep yadırgadım başlarda çünkü öyle görmemişim kendi annemden.Bu sorgulama süreci bittikten sonra anladım ki benim şu yaşıma kadar olan ömrüm hep annemin beğeni ve takdirini kazanmaya çalışarak geçmişti.
Yaptıklarımı yapmadım , yapmadıklarını yaptım bugüne kadar , umursamaz biri oldum.Ne mi oldu? Annem beni takdir eder , sevgisini belli eder oldu.Fark etti belki de yaptığı yanlışı.Ben aynı şekilde davranıp annemin değişmesini bekleyemezdim ve eminim çocuğum olsa annem ona da öyle davranırdı ben böyle yapmazsam.
Yukarılarda bir üye daha yazmış , evlenince de mesela kıymete biniyor ayrıma maruz kalan evlatlar.Bunu bariz şekilde gözlemlemiştim.Eşimin ailesi ve eşim gözümün içine bakarlar , beni çok severler Sağolsunlar en başından beri.Annem bunu fark etmiş ablamlara falan söylemiş çok seviyorlar joeytribbiani'yi diye.Aileden uzaklaşırım diye
saçma sapan baskılar yaptı mesela bana Nişanlıyken falan.Çok uzattım ben de çok doluyum bu konuda.Yaşım 30a dayandı , yeni çözdüm bunu.Evlat ayrımı öyle bişey ki konduramıyosun ama gerçekler orda öylece duruyor , doğru olmayan bişeyleri seziyorsun ama konduramıyosun.Kabul ettiğinde de ona göre hareket edip kendini koruyabiliyorsun.Kendiniz ezilmişsiniz , çocuğunuzu buna maruz bırakmayın.
Siz bu eziyete katlanmak istiyor olabilirsiniz saygi duyuyorum ama kizinizi neden pesinizden surukluyorsunuz? O mecbur degil ki..Cnm bu yazilanlari okudukca bi nebze rahatliyorum.sanki benim yasadiklarimi ozetlemissiniz.aynen annemde ablamda beni bencillikle sucluyor güya benim icin sadece cocugum ve esim varmis.Bunca eziyete katlanmama ragmen.
Ama bazi klavye kahramanlari sadece yargisiz infaz yapiyorlar uzaktan konusmasi kolay
Aslında herkes size yardımcı olmaya ve gerçekleri görmenize uğraşıyor.Ama bazi klavye kahramanlari sadece yargisiz infaz yapiyorlar uzaktan konusmasi kolay
Ben bu konularda çok gaddarım sanırımAyni seyleri yasiyoruz. cok guzel anlatmissiniz.Ben defalarca yazdim sanirim arada kaynadi yada kendimi anlatamadim.Babam yok benim annem babamin emaneti ben oyle goruyorum kirilmasin gonul koymasin diye ugrastim.Mumkun oldugunca cocuguma hissettirmedim simdiye kadar evet ben her gece agladim kac kere valizi toplayip aniden cekip gittim.Burda yazilanlarin cogunu yaptim.Ama sunu altini cizerek soyluyorum buraya kosarak gelmiyorum hevesli hic degilim ama ben gelmessem dert sahibi olacak ve ben benim yuzumden oldu diye kahreicem...
Annelik tehlikenin geldiğinin farkına varınca önlem almayı da gerektirir, siz sadece korkup durmamışsınız sanırım aman kızım anlamasın diye.iyi geceler hanımlar,söze nerden başlayacağım bilemiyorum.İçinde bulunduğum ruh halini anlatacak kelime yok malesef.Yıllardir kizimdan saklamaya calistigim gercekle bugün yuzlestik.
Bunu yazarken bile utaniyorum ama sorun ailemÖzellikle annem,bilerek yapmiyor biliyorum ama çok bariz torun ayiriyor.bunca sene kizim hissetmesin diye cok uğraştım ama büyüdü artik neyin ne olduğunu göruyor ve cok uzuluyor.(12yaşında )bu akşam onu gizli gizli ağlarken yakaladim once soylemedi ben ısrar edince soyledi.Annanemlerden gidelim artik burayi sevmiyorum burda kendimi değersiz hissediyorum diye(ben baska bir sehirde yasiyorum tatil icin annemin yanina geldik)yasit bir kuzeni var ablamin cocugu ,ablam annemle ayni sehirde .yillardir bariz sekilde yeğenimi ayri tutar ,belki hakli hep yaninda annem buyuttu onu ama belli etmese bu kadar banada cok dokunuyor bu durum.Hep kortum kizimin farketmesinden .Annanesinden sogumasini istemiyorum ama bugun onun gozyaslari icinde anne biz onlardan cok farkliyiz siyahla beyaz gibiyiz.Sevmiyorum burayi ne olur gidelim deyisi kulaklarimdan gitmiyor.
Annanem neden kuzenimi daha çok seviyor neden beni sevmiyor deyince ne diyecegimi bilemedim yutkundum once sonra olur mu kizim annanen senide cok seviyor dedim inanmasamda!
Biz iki kardesiz ben kendimi bildim bileli hep itildim kakildim ailem tarafindan esim en buyuk şansim Rabbim karsima cikardi onu cok sukur.Ben onda ve ailesinde gordum insanligi ,daha onceleri ne kadar yok sayildigi mi degersizlestirildigimi evlenince anladim.Genc kizlik yillari mi hatirlamak bile istemiyorum.bana yaşattiklarini simdi kizimada yaşatiyorlar.Annemdir uzerimde hakki coktur diye yillardir her firsatta yanindayim her tatili yaninda geciriyorum ama artik dayanamiyorum soz konusu evladim onun uzulmesini hic istemiyorum.
Daha anlatmadigim neler var evde dogmasam uveymiyim diycem o derece
Kusura bakmayin cok uzatyim icim cok dolu.
Simdi ben ne yapmaliyim herseyi silip bir daha bu sehre gelmek istemiyorum.dery sahibi oldum annem ayri ablam ayri dert bakiyorum insanlara hic bizim gibi degiller.ben alttan aldikca uzerime geliyor ikiside.
Kizim aglayarak uyudu icini ceke ceke ve bu ilk degil ne yapmaliyim bir akil verin bana
Yorumlariniz ve iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.Ben icimde olan durumu anlatip bi nebzede olsa rahatlamak ve akil almak istedim.herkesin fikrine saygim var saygi cercevesinde yazan herkese.yanlis anlamayin ama burasini buyuk harflerle yazacagim.YAZIMIN HIC BIR YERINDE KOŞA KOŞA GELIYORUM BEN MAZOJISTIM KENDIME VE KIZIMA OZELLIKLE ACI CEKTIRIYORUM DEMEDIM.hangi insan bunu yapar.bu ayrimi otekilestirmeyi kabullenir.kabullenmedigim icin başka sehirdeyim.tatilde geliyorum 1 hafta kaliyorum ve dönüyorum.ama burnumdan geliyor.donus yolundayim.Kizimla konusiyorum hep anlayacagi sekilde anlatiyorum.Ozellikle ilerde kizinizda sizden nefret eder size sinir oldum diyen arkadaslar buyuk konusuyorsunuz.Basiniza gelmeden anlayamassiniz.Benim cabam hep beraber mutlu yasayalim yoksa bende eziyet cekme meraklisi degilim.Ne kendimi ne kizimi ezdirmiyorum.olan duruma cok uzuluyorum.sizlerle paylaşmak istemistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?