+10000000Ben bu konularda çok gaddarım sanırım
Beni üzen birisi üzüldüğünde hiç üzülemem bu annem bile olsa öyle
mesafeliyimdir annemle torununu çok seviyor ölür onun için ama genç kızlığım ve çocukluğumda hep kardeşlerimi kayırdı (ben tek kızım) hala içim soğumuş değil gidip gelmeyince üzülüyor ama yapabileceğim bişey yok bende çok üzüldüm sıra onda İstediği kadar üzülebilir
Gecenin bu saati oldu uyku yok bana bi insan nasil bu kadar kotu olur aklim almiyor.Ben de anneyim.Kizim bana anne sen ne olur annanem gibi olma diyor.
torun ayrımı yapan ondan daha önce evlat ayrımı yapmistir. Yapacaginiz tek şey. mesafeli olmak ve kısa sureli kalmakiyi geceler hanımlar,söze nerden başlayacağım bilemiyorum.İçinde bulunduğum ruh halini anlatacak kelime yok malesef.Yıllardir kizimdan saklamaya calistigim gercekle bugün yuzlestik.
Bunu yazarken bile utaniyorum ama sorun ailemÖzellikle annem,bilerek yapmiyor biliyorum ama çok bariz torun ayiriyor.bunca sene kizim hissetmesin diye cok uğraştım ama büyüdü artik neyin ne olduğunu göruyor ve cok uzuluyor.(12yaşında )bu akşam onu gizli gizli ağlarken yakaladim once soylemedi ben ısrar edince soyledi.Annanemlerden gidelim artik burayi sevmiyorum burda kendimi değersiz hissediyorum diye(ben baska bir sehirde yasiyorum tatil icin annemin yanina geldik)yasit bir kuzeni var ablamin cocugu ,ablam annemle ayni sehirde .yillardir bariz sekilde yeğenimi ayri tutar ,belki hakli hep yaninda annem buyuttu onu ama belli etmese bu kadar banada cok dokunuyor bu durum.Hep kortum kizimin farketmesinden .Annanesinden sogumasini istemiyorum ama bugun onun gozyaslari icinde anne biz onlardan cok farkliyiz siyahla beyaz gibiyiz.Sevmiyorum burayi ne olur gidelim deyisi kulaklarimdan gitmiyor.
Annanem neden kuzenimi daha çok seviyor neden beni sevmiyor deyince ne diyecegimi bilemedim yutkundum once sonra olur mu kizim annanen senide cok seviyor dedim inanmasamda!
Biz iki kardesiz ben kendimi bildim bileli hep itildim kakildim ailem tarafindan esim en buyuk şansim Rabbim karsima cikardi onu cok sukur.Ben onda ve ailesinde gordum insanligi ,daha onceleri ne kadar yok sayildigi mi degersizlestirildigimi evlenince anladim.Genc kizlik yillari mi hatirlamak bile istemiyorum.bana yaşattiklarini simdi kizimada yaşatiyorlar.Annemdir uzerimde hakki coktur diye yillardir her firsatta yanindayim her tatili yaninda geciriyorum ama artik dayanamiyorum soz konusu evladim onun uzulmesini hic istemiyorum.
Daha anlatmadigim neler var evde dogmasam uveymiyim diycem o derece
Kusura bakmayin cok uzatyim icim cok dolu.
Simdi ben ne yapmaliyim herseyi silip bir daha bu sehre gelmek istemiyorum.dery sahibi oldum annem ayri ablam ayri dert bakiyorum insanlara hic bizim gibi degiller.ben alttan aldikca uzerime geliyor ikiside.
Kizim aglayarak uyudu icini ceke ceke ve bu ilk degil ne yapmaliyim bir akil verin bana
iyi geceler hanımlar,söze nerden başlayacağım bilemiyorum.İçinde bulunduğum ruh halini anlatacak kelime yok malesef.Yıllardir kizimdan saklamaya calistigim gercekle bugün yuzlestik.
Bunu yazarken bile utaniyorum ama sorun ailemÖzellikle annem,bilerek yapmiyor biliyorum ama çok bariz torun ayiriyor.bunca sene kizim hissetmesin diye cok uğraştım ama büyüdü artik neyin ne olduğunu göruyor ve cok uzuluyor.(12yaşında )bu akşam onu gizli gizli ağlarken yakaladim once soylemedi ben ısrar edince soyledi.Annanemlerden gidelim artik burayi sevmiyorum burda kendimi değersiz hissediyorum diye(ben baska bir sehirde yasiyorum tatil icin annemin yanina geldik)yasit bir kuzeni var ablamin cocugu ,ablam annemle ayni sehirde .yillardir bariz sekilde yeğenimi ayri tutar ,belki hakli hep yaninda annem buyuttu onu ama belli etmese bu kadar banada cok dokunuyor bu durum.Hep kortum kizimin farketmesinden .Annanesinden sogumasini istemiyorum ama bugun onun gozyaslari icinde anne biz onlardan cok farkliyiz siyahla beyaz gibiyiz.Sevmiyorum burayi ne olur gidelim deyisi kulaklarimdan gitmiyor.
Annanem neden kuzenimi daha çok seviyor neden beni sevmiyor deyince ne diyecegimi bilemedim yutkundum once sonra olur mu kizim annanen senide cok seviyor dedim inanmasamda!
Biz iki kardesiz ben kendimi bildim bileli hep itildim kakildim ailem tarafindan esim en buyuk şansim Rabbim karsima cikardi onu cok sukur.Ben onda ve ailesinde gordum insanligi ,daha onceleri ne kadar yok sayildigi mi degersizlestirildigimi evlenince anladim.Genc kizlik yillari mi hatirlamak bile istemiyorum.bana yaşattiklarini simdi kizimada yaşatiyorlar.Annemdir uzerimde hakki coktur diye yillardir her firsatta yanindayim her tatili yaninda geciriyorum ama artik dayanamiyorum soz konusu evladim onun uzulmesini hic istemiyorum.
Daha anlatmadigim neler var evde dogmasam uveymiyim diycem o derece
Kusura bakmayin cok uzatyim icim cok dolu.
Simdi ben ne yapmaliyim herseyi silip bir daha bu sehre gelmek istemiyorum.dery sahibi oldum annem ayri ablam ayri dert bakiyorum insanlara hic bizim gibi degiller.ben alttan aldikca uzerime geliyor ikiside.
Kizim aglayarak uyudu icini ceke ceke ve bu ilk degil ne yapmaliyim bir akil verin bana
Evet konustum biliyor cnm.zaten yola ciktik evimize az kaldi cok sukurSizi çok iyi anlıyorum. Eskiden burada rahatça derdimizi anlatır yorum alırdık. Şimdi hep bir “ben daha bilinçliyim en doğruyu ben bilirim” havaları ve acımasızca eleştiri moda olmuş. Sadece fikri olanın fikir belirtmesi gerekirken ithamda bulunma hakkı buluyoruz kendimizde ne yazık ki. Daha da kötüsü fikir belirtmeyle ithamda bulunmayı karıştırıyoruz.
Konuyu başından beri takip ettim. Yorumlarınızı okudum. Hem annenizi hem de kızınızı idare etme çabanız bana kendi çocukluğumu anımsattı. Biz de küçükken her yaz anneanneme giderdik ve ne yazık ki onun “en gözde” torunları değildik. Annem de bariz bir şekilde diğer kardeşlerinden daha az değer görürdü. Ama yine de annesine kıyamaz her yaz bizi de götürürdü. Ben hep kızardım anneme hep onlara değer veriyorsun bizi önemsenmiyorsun diye. Oysaki annem denge kurmaya çalışırmış.
Anneannemi kaybedince annemin hissettiği boşluktan sonra onu daha iyi anladım. Kendim onun yerine koymaya çalıştım.rse gelsin iyi Ya da kötü anneye ihtiyaç duyuyor.
Çoçuğum her şeyden değerli vs vs diyenleri çok bencilce buluyorum. Anne ve evlat kıyaslanacak konumlarda değiller.
Belki biraz daha mesafeli olursanız anneniz anlayabilir bazı şeyleri.
Oradan ayrılırken konuştunuz mu kendisiyle? Biliyor mu neden erken döndüğünüzü?
Ömür boyu o masum kızı ziyan edeceksiniz ablanız nasıl bi abla ki bu kadar haset... Sevse ne olur sanki tuhaf bi durum... Sizi kabullenemeyen kızınızı da benimsemez...Yorumlaniz icin teşekkür ederim.
Bugun dönüyoruz zaten.Ama şöyle söyleyeyim annem yaptiğı ayrımın farkında değil ki defalarca anlattim kabullenmiyor mesafe koydum araya dediginiz gibi bahaneler buldum tatillerde gitmedim fayda etmedi.Babam vefat etti ablam ve benden baska cocugu yok gelmesem benim vicdanim el vermiyor cok hevesli ve koşarak gelmiyorum ama onu tek birakamiuorum.Tatil olmasini saatleri sayarak bekliyor ama buraya gelince hersey degisiyor.Benim yanima gelince cok farkli kizimi bi farkli seviyor cunku orda diger torunu yok ablamdan cekindigi icin yapiyor bitun bunlari.Gercekten yasamasi cok zor Rabbim dusmanimin başına vermesin.
Annenizle olan ilişkinize eşiniz karışmamalı. Ben eşim müdahale etsin istemem şahsen.Yarin dönücem inşallah.Beni en çok uzen şey kizimin aklinda ve kalbinde bunun yer etmesi.Kizim Annanem bizim eve gelince babanemi cagiricam ve ona sıkı sıkı sarilicam gorsun annanem nasil bir hismis dedi.
Cocuguma bunu yaşatmaya kimsenin hakki yok bu annem olsa da.Ama esim engelliyor beni annendir saygida kusur etme hakji var uzerinde diyerek bu gunlere geldik
Sen kendi huzurunu ve kızının huzurunu mutluluğunu düşün bosversene size değer vermeyenleri çıkın gidin evinize güzel güzel vakit geçir kızınla kocanla siz yetersiniz birbirinizeHa bu arada annemle defalarca konustum ama fayda etmedi.Benim kalbim fesatmis o torun ayirmiyoRmus.Yine ben suçlu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?