Kızınıza çektiririm diyen kayınbaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
24 ayar burma bilezik olmaz ki
saf altin cok yumusak oldugu icin isleme yapılması zor o yüzden icine az miktar metal atarlat ona göre ayarı duser.
benim bildigim bilezikte vs en yuksek ayar 22 ayardir.
kaynanan atmiş biraz
Burma bilezik demedim ki ? Trabzon Hasır setten bahsettim ? Trabzon hasır sette 14 ayar olanlar da var 22 ayar olan da , ben az önce yanlış yazmışım 22 ayar demek istedim

Kusura bakmayın da gram 5 binin üzerinde size 1 milyondan fazla takı nasıl yapsınlar durumları yoksa.
Bi bilezikle de bitmiyor yani bu işler.
Annen de istemiş gayette adamı delirtene kadar uğraşmış.
Tamam adam haksız öyle konuşmaması gerekirdi ama sizde haksızsınız

Bak bak beni etiketlemiyor da arkamdan konuşuyor 9 sene önce altın bu kadar pahalı değildi ve evet ben başka kızlar gibi şu kadar gram altın istiyorum vırt zırt da yapmadım ki böyle bir adetin olduğunu da bilmiyordum, bu sitedeki yazılarda gördüm hep ya da benden sonra evlenen arkadaşlarımda…kaynanam da 22 ayar Trabzon set düşünmüş o zaman için, parasını ayırmış biriktirmiş durumları çok iyi olmasa da… ben ama tüm samimiyetimle demiştim gerçekten 14 ayar da olabilir diye, çünkü yarı fiyat sanırım..sonuç olarak geçenlerde model değiştirmek için kuyumcuya hesaplattım Trabzon set ne kadar tutuyor diye, cidden 22 ayarmış 500 bine yakın tuttu çünkü..bence şu kadar altın isteriz demek arsızlık ve çok ayıp, karşı taraf ne takarsa , gönüllerinden ne geçiyorsa o olmalı

Bizim burada öyle derler siz ve serefiniz yani az yaparsanız şerefsiz oluyorsunuz demek bu.ben adama hak verdim çok ayıp bence böyle şeyler.ben evlendiğimde hiçbir şey istemedim ne altın şu kadar olsun gramı şöyle olsun asla lafını etmedim.bize sorduklarında siz bilirsiniz oğlunuza ne yapmak isterseniz size kalmış dedi babam.ailesinin pek umrunda değildi zaten bütün masrafları eşim yaptı.

ay bi önceki konunuzu okudum şok oldum. anneniz düğününüzde size bişey takmayacagını söylemiş üstüne karşı taraftan da 10x20 gr bileziğe zorlamış pes doğrusu. burda anneniz çok mu şerefli davranmış ? sizin mutlulugunuza şimdiden çomak sokmuş eger evlenirseniz bir ömür annenizin bu saygısızlıgıyla anılacaksınız

Bence böyleleri evde kalsınlar.Kalsınlar da kimsenin başına bela olmasinlar
Ay yok boyleleri çok kıymetli oluyor.ben hiçbir şey istemedim ama eşimin ailesinin gözünde bı gram kıymetim olmadi.hep böyledir kolay insanları kimse umursamaz zorlayacaksin bak nasıl kıymetin biliniyor.

Çocuklarına yazık olmuş. Çok mu küçük çocukları? Kaynınız inşallah sadece eşinden boşanır, çocuğundan uzaklaşmaz.

Adama annen demiş ki “azıcık şerefin namusun varsa 20 gram yaparsın ama sende şeref namus yok o yüzden 15 yapıyosun”
Altınla şerefin şanın alakasını çözemedim, şan falan önem veriyodunuz madem gidip 60 yaşında aşiret reisiyle evlenseydiniz. Allah Allah ya!

Ay yok boyleleri çok kıymetli oluyor.ben hiçbir şey istemedim ama eşimin ailesinin gözünde bı gram kıymetim olmadi.hep böyledir kolay insanları kimse umursamaz zorlayacaksin bak nasıl kıymetin biliniyor.
Orası doğru ama değmez 3 kuruş için de laf soyletmeye.

yani böyle bir dönemde iki taraf aşırı zengin değilse bu tarz konular çok can sıkıcı, biz orta halliyiz eşimin ailesi de öyleydi ailem dedi ki “durumunuz neye yetiyosa, içinizden ne geliyorsa sağlık olsun yeter ki” daha evliliğin başında böyle maddi talepler olunca evlatların mutluluğunun düşünüldüğünü sanmıyorum, çirkin bir para alışverişine dönüyor olay. Herkes elinden geleni yapar ve çekilir, var da yapmıyosa yani destek olmuyorsa o da ailenin kendi insafsızlığıdır. daha eve girmeden bir sürü huzursuzluk, eşiniz bir ton borç yapınca o eve girseniz yine huzursuzluk. yediğiniz içtiğiniz gezdiğinizi hesaplarken buluyorsunuz kendinizi her akşam. çok üzücü şeyler bunlar.

Ya nikahtan, ya düğünden hemen önce kız tarafından; ' Kızımızın üzerine bir ev yapsın mutlaka.' diyorlar.
Damat çok varlıklı bir ev onun için birşey değil. Buna güvenerek ve reddedilmeyecekleri noktaya gelmenin rahatlığıyla söylüyorlar.
Adam bütün davetliler gelmiş falan umursamayıp son anda yüzüğü çıkarıp veriyor. 'Bu iş olmaz bu günü niye beklediler söylemek için.' diyor. Net adam.
Akıllı insanı aptal yerine koymaya kalkınca böyle oluyor.

200 gram altın 1 milyon 38 bin lira ediyor. Siz gerçekten iyi misiniz? Altın almak evliliğe borçla mutluluk mu getiriyor? Oğlum olursa diye yorum yapamıyorum, kınamak istemem. Allah akıl ve merhamet versin.

Buradaki konuları okuya okuya karar verdim ben de ileride oğluma sağlığımda asla tapu vermem. Benden sonra miras alır ne yaparsa yapar. Evliliği ticaret olarak gören çokmuş

Aman zaten boyle mal canlisi tipler oldum olasi kiymetli olmustur, isteyin kiz, hatta 20 gramdan 20 tane isteyin neden istemediniz?

Hatta üstüne minimum 7-8 milyonluk daire ve merso'da isteyin, kayinpederinizin serefi sonucta.
Fakirliğimden merso ne ki diye internetten baktım.
Off ben de şerefsiz oldum şuan iyi mi

Konu sahibi.
O laf gayet ağır bir laf kpniz haklı gayet de.
Birde daha nişan için böyle istekler var düğünde ne olacak

Siz iyisiniz yine, teyzem donu bile kendi aldı geline.
Yine de yaranamıyor değil mi?
Bende bir tane erkek diyemeyeceğim erkekimsi bir dayı var, rahmetli dedemler bunu evlendirirken kız tarafı çeyiz yapamayız dedi bizimkiler tamam her şeyi biz yaparız dediler, kendileri hiçbir şey yapmayacak olmasına rağmen kız tarafı düğün istedi, ev istedi eşya istedi bir de anneye süt parası istedi.
Dedem her şeye tamam dedi ve yaptı, aynen teyzenin gelini gibi dedemlerin gelinine de donunu bile bizimkiler aldı, ailem diye demiyorum anneannem de dedem de etliye sütlüye karışmayan insanlardı, sırf gelinle oğlu ev sahibi olsun diye 50 yaşından sonra kendi evlerini oğullarına bırakıp kiraya çıktılar, bir gün darlamadılar aksine maddi destekte bulundular ama ne oldu? Öldüklerinde gelin hanım arkalarından bana hiçbir şey yapılmadı çok çektim çok dedi, hadi o öyle dedi de bizim erkekimsi pısık ağzını açıp bir kelime etmedi, nankörlük etme bu insanlar ölene kadar kirada oturdu sen 25 sene kira vermeden oturdun, onlar sayesinde kira verir gibi kenara para attın kendine ev aldın diyemedi, onun saçını başını yolmak vardı da bana düşmedi anam sağdı teyzem sağdı pısık kocası sağdı, laf söylemek onlara düşerdi, genelleme gibi olmasın da oğlu olanlar uyanık olsun yağdırsanız da yaranamıyorsunuz çünkü.

Buradaki konuları okuya okuya karar verdim ben de ileride oğluma sağlığımda asla tapu vermem. Benden sonra miras alır ne yaparsa yapar. Evliliği ticaret olarak gören çokmuş
Evlilik programlarının evin var mı araban var mı repliği dolaşıyordu sosyal medyada, dalga geçiyordum gülüyordum, kendini bilen insan böyle şeyler sorar mı ister mi diyordum, millet istiyormuş meğer

Cinsiyet gözetmeksizin evlilik çağına gelen çocuğu olanlar gözü açık olmalı, ben bileziklerin gramından bile anlamam bir ayarını biliyorum onda bile bana herhangi bir bileziği 22 ayar diye getirseler yutarım o derece zayıf altın bilgim, insanlar şerefiniz deyip kendi değerini altınla ölçüyor şaka gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…