- 24 Ağustos 2016
- 3.782
- 6.329
- 158
Burma bilezik demedim ki ? Trabzon Hasır setten bahsettim ? Trabzon hasır sette 14 ayar olanlar da var 22 ayar olan da , ben az önce yanlış yazmışım 22 ayar demek istedim24 ayar burma bilezik olmaz ki
saf altin cok yumusak oldugu icin isleme yapılması zor o yüzden icine az miktar metal atarlat ona göre ayarı duser.
benim bildigim bilezikte vs en yuksek ayar 22 ayardir.
kaynanan atmiş biraz
Uydurmuşlar işte bide siz 20 gramdan devam edin demişlerBir de nerde yaşıyorsunuz merak ettim 15 grmlık nasıl bilezik olmaz bir şehirde 20 yaptırmak durumunda kaldınız
Bence böyleleri evde kalsınlar.Kalsınlar da kimsenin başına bela olmasinlarSiz bu anneyle evde kalirsiniz, gerci evde kalmaniz daha hayirli sanki.
Bak bak beni etiketlemiyor da arkamdan konuşuyorbir uye daha var kizin az altindan yakindigi her konuya gelir yazar "onemli olan ciftin mutlulugu ne bos seyler" diye. sonra da ekler "benim kaynanam dugunumde xy xy xy xy takacakmis" dedigi seylerin guncel degeri bir bucuk milyon
bir de dugunden once konusulmus, ogrenilmis. ne kadar da önemsizse
ben kinayabilirim ama. damat tarafimdan sadece kinada sorarlar diye ele koymalik ceyrek istedim, hatta düğünü annemin hevesi vardi annem hayalini kurdugu sekilde kendi gonlunce yapti. hatta herkes bahsis isteyince benim cocuk bilmez diye annem bahsisleri verip arada dagitsin diye de bin tl cocuga verdi
istesek biz de isterdik ama ne gerek var ya ticarethane mi bu evlilik
evlilik oncesinde sanki kadin o eve is yapmaya cile cekmeye gidecekmis, evlilikte dezavantajli tarafmis gibi altin bekliyor. sonra eve giriyor hakikaten de adam ayagini uzatirken yemegi temizligi vs yapiyor. adam sofrayi hazirlasa, haftada bir aksam yemek yapsa, pazarlari ev supurse "benim kocam ev isi yapar" diye seviniyorlar.
ben komple reddettim bu sacmaligi. ne kadinim diye altin bekledim, ne erkek diye birseyleri odemesini istedim. odenecek bir sey varsa yari yariya ödüyoruz şükür.
eve girdigimde de günlük temizlik, daginiklik toplama, süpürge ve bulasik ondan - yemek, ocak, lavabo, klozet temizligi benden diye anlastik. derin temizligi zaten her mevsim gecisinde beraber yapiyoruz.
esitlikse hep eşitlik.
su cinsiyet esitliginin pozitif kismi olunca "tabii ki altin altin" diyip negatif kismi olunca "hani kadin haklari" demek bana komik geliyor
Tibitırda kuru kayısı fotosu atıyolar. Onu da sana bana. Bunlara at yiyosa.Şerefiye olarak 20 gram altin suyuna batırilmıs k.ku
ay bi önceki konunuzu okudum şok oldum. anneniz düğününüzde size bişey takmayacagını söylemiş üstüne karşı taraftan da 10x20 gr bileziğe zorlamış pes doğrusu. burda anneniz çok mu şerefli davranmış ? sizin mutlulugunuza şimdiden çomak sokmuş eger evlenirseniz bir ömür annenizin bu saygısızlıgıyla anılacaksınızNişan yapicaz haftaya. Altin konusunda tartisma çıktı. Yani 10 bilezik dedik en başta ve gram falan hiçbir şey belirtmedik. Annem 20 gr dan istiyor. Onlar 15 dedi. Biz farkli şehirlerdeyiz. Mesafe olduğu için onlar para gonderdi biz burdan aldik. Ama burda 15 lik yok özel sipariş üzerine getiriliyormuş. Annem dün aradı durumu açıkladı gönderdiğiniz paraya 2 tane yaptı birini 20 den aldik diğerini de kelepçe aldik denk oldu dedi. Siz 20 den devam edin dedi. Adam ben 20 lik yapmam dedi. Annem de ne yaparsanız kendi şanınıza şerefinize bizim için önemli olan çocukların mutluluğu dedi. Adam ben 20 de yaparım ama kiziniza çektiririm evlat yerine koymam oğlumu da onu da eve sokmam dedi. İyi akşamlar dedi kapattı telefonu Annem hiçbir şey demedi karşılığında. Adam annemin şerefsiz dediğini anlamış. Asla öyle bir niyeti yok ve demedik de. Erkek arkadaşım da babamın umrunda değilim ben dedi. Onunla işimiz yok dedi. Ama iş dolayısıyla o şehirde yaşiycaz. Ne düşünüyorsunuz
Ay yok boyleleri çok kıymetli oluyor.ben hiçbir şey istemedim ama eşimin ailesinin gözünde bı gram kıymetim olmadi.hep böyledir kolay insanları kimse umursamaz zorlayacaksin bak nasıl kıymetin biliniyor.Bence böyleleri evde kalsınlar.Kalsınlar da kimsenin başına bela olmasinlar
Kaynımın eşi böyle 8 bilezik istedi 30 gramdan yapıldı takıldı sonra yarısını götürüp abisinin borçlarını ödedi kadın. Benimdir dedi istediğimi yaparım. Kaynim da boşanıyor şu an. Ve bu aile g.doguda yaşayan bir aile. Annenizin bu kadar isteme merakı üstelik evlendikten sonra da ailenize altın verecekseniz aile birliğiniz kalmaz
Eskiden doğuda hem geline hem ailesine altın verilirmiş şimdi herkes gözünü açtı adetlere güvenmeyin kapının önüne koyulursunuz
Şimdi eltim benim de benim dediği altınları alıp tek çocuğu ile ailesinin yanından sığıntı gibi yaşıyor haberini alıyoruz çok da mutsuzmuş
Ayrıca kimse de kusura bakmasın bu kadar geleneksel olup altın da altın diyen geline geleneksel kaynanalik ne demekmiş gösteririmhediye sınırını aşan altın takıyorsam hizmet de ettirir huzur da bozarım
Konuda kayınbaba haklı
Çocuklarına yazık olmuş. Çok mu küçük çocukları? Kaynınız inşallah sadece eşinden boşanır, çocuğundan uzaklaşmaz.Valla eşimin ailesi sorun değil versin altınları evliliğinizi bozma bile dedi ama kaynim ben salak değilim dedi ki haklı. Bu kafada çok erkek var artık kimse takılan altınlara benim de benim diyemez çünkü gelinin gül yüzüne takılmıyor ev alın araba alın diye takılıyor. Bu dediğim olay ve benzerleri artık doğuda çok yaşanıyor. Gözünü açtı herkes
Ayrıca aynen oyle ailesi sahip çıkmayacak olan altın da verse sahip çıkmiyor ama bunu anlamıyor gelinler.
Sanki 18 lik iri diri genç kız alıyor. Bu insanların enayiliğine şaşıp kalıyorum. Adamlar bu kadar yokluğunu çekmez, ailelere ne oluyor ki ahahahah
Orası doğru ama değmez 3 kuruş için de laf soyletmeye.Ay yok boyleleri çok kıymetli oluyor.ben hiçbir şey istemedim ama eşimin ailesinin gözünde bı gram kıymetim olmadi.hep böyledir kolay insanları kimse umursamaz zorlayacaksin bak nasıl kıymetin biliniyor.
Buradaki konuları okuya okuya karar verdim ben de ileride oğluma sağlığımda asla tapu vermem. Benden sonra miras alır ne yaparsa yapar. Evliliği ticaret olarak gören çokmuşYa nikahtan, ya düğünden hemen önce kız tarafından; ' Kızımızın üzerine bir ev yapsın mutlaka.' diyorlar.
Damat çok varlıklı bir ev onun için birşey değil. Buna güvenerek ve reddedilmeyecekleri noktaya gelmenin rahatlığıyla söylüyorlar.
Adam bütün davetliler gelmiş falan umursamayıp son anda yüzüğü çıkarıp veriyor. 'Bu iş olmaz bu günü niye beklediler söylemek için.' diyor. Net adam.
Akıllı insanı aptal yerine koymaya kalkınca böyle oluyor.
Fakirliğimden merso ne ki diye internetten baktım.Aman zaten boyle mal canlisi tipler oldum olasi kiymetli olmustur, isteyin kiz, hatta 20 gramdan 20 tane isteyin neden istemediniz?
Hatta üstüne minimum 7-8 milyonluk daire ve merso'da isteyin, kayinpederinizin serefi sonucta.
Yine de yaranamıyor değil mi?Siz iyisiniz yine, teyzem donu bile kendi aldı geline.
Evlilik programlarının evin var mı araban var mı repliği dolaşıyordu sosyal medyada, dalga geçiyordum gülüyordum, kendini bilen insan böyle şeyler sorar mı ister mi diyordum, millet istiyormuş meğerBuradaki konuları okuya okuya karar verdim ben de ileride oğluma sağlığımda asla tapu vermem. Benden sonra miras alır ne yaparsa yapar. Evliliği ticaret olarak gören çokmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?