24 ayar burma bilezik olmaz kiDüğünde de 24 ayar 11 sıra Trabzon set taktılar ki 14 ayar da olabilir demiştim karşı tarafa zahmet vermemek için ama kabul etmediler hevesi varmış kayınvalidemin 24 ayar olmalıymış set
Tabi canımHata kadında. "Bundan sonra benim oğlum, sizin oğlunuz vb" deyip, çekilseymiş kenara.
"Düğünde kadına takılan altınlar, kadınındır." bilgisine dayanarak, altınları sahiplenme derdine düşen insan hali.Kızına yatırım icin istiyor diyenler kizi bilmem kac senedir yanındaydı annesi ne yapmış yatırım icin. Herkes Kendi çocuğuna yatırım yapsın bi zahmet
Kadın büyük yanlış yapmış.Tabi canım
40 yaşına yakın iki insan evlenecek olan
Ucu bana da dokundu Z zxshermineKadın büyük yanlış yapmış.
Bu akla borç mu verilir, hele ki gösteriş ve takı için. İyi yapmışsınız. Neden huzursuz oldun ki, ulu orta konuşsaydın. "Altın ve değerli taş takı isteyen çalışıp, alsın" deseydin.Ucu bana da dokundu Z zxshermine
Borç istediler vermedim yeni de ev almıştık
Kaç senedir çalışıyor oğlu karısının bileziklerini alıp koysaymış kenara dedim diye kötü de oldum
Koca yaz burnumda geldi
Böyle insanlar sağını solunu da huzursuz ediyor
Sanki 18 lik iri diri genç kız alıyor. Bu insanların enayiliğine şaşıp kalıyorum. Adamlar bu kadar yokluğunu çekmez, ailelere ne oluyor ki ahahahahTabi canım
40 yaşına yakın iki insan evlenecek olan
Babam ya onlar para istedi vermedik mi suratını asıp oturuyorBu akla borç mu verilir, hele ki gösteriş ve takı için. İyi yapmışsınız. Neden huzursuz oldun ki, ulu orta konuşsaydın. "Altın ve değerli taş takı isteyen çalışıp, alsın" deseydin.
Şerepsizler demişşş direktÖnceki konunuza baktım annen sana yapmayacağı altınların parasını karşı taraftan çıkarmaya çalışıyor. Sana altın yapmayacağız demiş. Sen annene 'serefiniz kadar takın 'dedin mi peki?
bir uye daha var kizin az altindan yakindigi her konuya gelir yazar "onemli olan ciftin mutlulugu ne bos seyler" diye. sonra da ekler "benim kaynanam dugunumde xy xy xy xy takacakmis" dedigi seylerin guncel degeri bir bucuk milyonHasır set takmışlar daha ne olsun
Bazılarında böyle efsane bir salaklık oluyor, altınları verirken de abisinin ona sahip çıkmayacağını bal gibi biliyomuştur, onunki nasılsa bi çocuk doğurdum kolay bırakmaz beni rahatlığı. Edeceği kavgayı göze alıyo bunlar, geldikleri yerde huzur görmediklerinden alışkınlar, korkmuyolar.Kaynımın eşi böyle 8 bilezik istedi 30 gramdan yapıldı takıldı sonra yarısını götürüp abisinin borçlarını ödedi kadın. Benimdir dedi istediğimi yaparım. Kaynim da boşanıyor şu an. Ve bu aile g.doguda yaşayan bir aile. Annenizin bu kadar isteme merakı üstelik evlendikten sonra da ailenize altın verecekseniz aile birliğiniz kalmaz
Eskiden doğuda hem geline hem ailesine altın verilirmiş şimdi herkes gözünü açtı adetlere güvenmeyin kapının önüne koyulursunuz
Şimdi eltim benim de benim dediği altınları alıp tek çocuğu ile ailesinin yanından sığıntı gibi yaşıyor haberini alıyoruz çok da mutsuzmuş
Ayrıca kimse de kusura bakmasın bu kadar geleneksel olup altın da altın diyen geline geleneksel kaynanalik ne demekmiş gösteririmhediye sınırını aşan altın takıyorsam hizmet de ettirir huzur da bozarım
Konuda kayınbaba haklı
Valla eşimin ailesi sorun değil versin altınları evliliğinizi bozma bile dedi ama kaynim ben salak değilim dedi ki haklı. Bu kafada çok erkek var artık kimse takılan altınlara benim de benim diyemez çünkü gelinin gül yüzüne takılmıyor ev alın araba alın diye takılıyor. Bu dediğim olay ve benzerleri artık doğuda çok yaşanıyor. Gözünü açtı herkesBazılarında böyle efsane bir salaklık oluyor, altınları verirken de abisinin ona sahip çıkmayacağını bal gibi biliyomuştur, onunki nasılsa bi çocuk doğurdum kolay bırakmaz beni rahatlığı. Edeceği kavgayı göze alıyo bunlar, geldikleri yerde huzur görmediklerinden alışkınlar, korkmuyolar.
Şerefiye olarak 20 gram altin suyuna batırilmıs k.kuAdam dogru anlamış. Ne demek saniniz serefiniz? Siz damada ne kadar sereflik taki takacaksiniz mesela. Anneniz bu zmna kdr sanina serefine yonelik ne mal var varligi yapmista hediye etmis cocuklarina evlenirken?
Hahahah tabiki daha ne olsun canımHasır set takmışlar daha ne olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?