Kızınıza çektiririm diyen kayınbaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düğünde de 24 ayar 11 sıra Trabzon set taktılar ki 14 ayar da olabilir demiştim karşı tarafa zahmet vermemek için ama kabul etmediler hevesi varmış kayınvalidemin 24 ayar olmalıymış set
24 ayar burma bilezik olmaz ki
saf altin cok yumusak oldugu icin isleme yapılması zor o yüzden icine az miktar metal atarlat ona göre ayarı duser.
benim bildigim bilezikte vs en yuksek ayar 22 ayardir.
kaynanan atmiş biraz

Kızına yatırım icin istiyor diyenler kizi bilmem kac senedir yanındaydı annesi ne yapmış yatırım icin. Herkes Kendi çocuğuna yatırım yapsın bi zahmet
"Düğünde kadına takılan altınlar, kadınındır." bilgisine dayanarak, altınları sahiplenme derdine düşen insan hali.

Bu akla borç mu verilir, hele ki gösteriş ve takı için. İyi yapmışsınız. Neden huzursuz oldun ki, ulu orta konuşsaydın. "Altın ve değerli taş takı isteyen çalışıp, alsın" deseydin.

Sizin gibiler yüzünden kızlar hiçbir şey isteyemiyor
İsteyin tabi isteyin ama şuurlu şekilde isteyin
Hoşluk olsun hediye olsun diye isteyin

Saçmalamışsınız resmen bu açgözlülük

Bu akla borç mu verilir, hele ki gösteriş ve takı için. İyi yapmışsınız. Neden huzursuz oldun ki, ulu orta konuşsaydın. "Altın ve değerli taş takı isteyen çalışıp, alsın" deseydin.
Babam ya onlar para istedi vermedik mi suratını asıp oturuyor
Azıcık uzaklaşayım hemen gelip anneme laf söyleyip ağlatıp anne babamı kavga ettiriyorlar

Ben lafımı söyledim de işte annemle babamın da huzuru kaçtı
Boşanmak istersen arkandayım dedim anneme de
Çok uzun meseleler anlayacağın

Kaynımın eşi böyle 8 bilezik istedi 30 gramdan yapıldı takıldı sonra yarısını götürüp abisinin borçlarını ödedi kadın. Benimdir dedi istediğimi yaparım. Kaynim da boşanıyor şu an. Ve bu aile g.doguda yaşayan bir aile. Annenizin bu kadar isteme merakı üstelik evlendikten sonra da ailenize altın verecekseniz aile birliğiniz kalmaz
Eskiden doğuda hem geline hem ailesine altın verilirmiş şimdi herkes gözünü açtı adetlere güvenmeyin kapının önüne koyulursunuz
Şimdi eltim benim de benim dediği altınları alıp tek çocuğu ile ailesinin yanından sığıntı gibi yaşıyor haberini alıyoruz çok da mutsuzmuş

Ayrıca kimse de kusura bakmasın bu kadar geleneksel olup altın da altın diyen geline geleneksel kaynanalik ne demekmiş gösteririm hediye sınırını aşan altın takıyorsam hizmet de ettirir huzur da bozarım
Konuda kayınbaba haklı

Hasır set takmışlar daha ne olsun
bir uye daha var kizin az altindan yakindigi her konuya gelir yazar "onemli olan ciftin mutlulugu ne bos seyler" diye. sonra da ekler "benim kaynanam dugunumde xy xy xy xy takacakmis" dedigi seylerin guncel degeri bir bucuk milyon
bir de dugunden once konusulmus, ogrenilmis. ne kadar da önemsizse
ben kinayabilirim ama. damat tarafimdan sadece kinada sorarlar diye ele koymalik ceyrek istedim, hatta düğünü annemin hevesi vardi annem hayalini kurdugu sekilde kendi gonlunce yapti. hatta herkes bahsis isteyince benim cocuk bilmez diye annem bahsisleri verip arada dagitsin diye de bin tl cocuga verdi
istesek biz de isterdik ama ne gerek var ya ticarethane mi bu evlilik
evlilik oncesinde sanki kadin o eve is yapmaya cile cekmeye gidecekmis, evlilikte dezavantajli tarafmis gibi altin bekliyor. sonra eve giriyor hakikaten de adam ayagini uzatirken yemegi temizligi vs yapiyor. adam sofrayi hazirlasa, haftada bir aksam yemek yapsa, pazarlari ev supurse "benim kocam ev isi yapar" diye seviniyorlar.
ben komple reddettim bu sacmaligi. ne kadinim diye altin bekledim, ne erkek diye birseyleri odemesini istedim. odenecek bir sey varsa yari yariya ödüyoruz şükür.
eve girdigimde de günlük temizlik, daginiklik toplama, süpürge ve bulasik ondan - yemek, ocak, lavabo, klozet temizligi benden diye anlastik. derin temizligi zaten her mevsim gecisinde beraber yapiyoruz.
esitlikse hep eşitlik.
su cinsiyet esitliginin pozitif kismi olunca "tabii ki altin altin" diyip negatif kismi olunca "hani kadin haklari" demek bana komik geliyor

Bazılarında böyle efsane bir salaklık oluyor, altınları verirken de abisinin ona sahip çıkmayacağını bal gibi biliyomuştur, onunki nasılsa bi çocuk doğurdum kolay bırakmaz beni rahatlığı. Edeceği kavgayı göze alıyo bunlar, geldikleri yerde huzur görmediklerinden alışkınlar, korkmuyolar.

Ne iğrenç muhaabbetler..
anneniz sizi rezil etmiş farkında mısınız ?
erkek tarafı sonuna kadar haklı.

Valla eşimin ailesi sorun değil versin altınları evliliğinizi bozma bile dedi ama kaynim ben salak değilim dedi ki haklı. Bu kafada çok erkek var artık kimse takılan altınlara benim de benim diyemez çünkü gelinin gül yüzüne takılmıyor ev alın araba alın diye takılıyor. Bu dediğim olay ve benzerleri artık doğuda çok yaşanıyor. Gözünü açtı herkes

Ayrıca aynen oyle ailesi sahip çıkmayacak olan altın da verse sahip çıkmiyor ama bunu anlamıyor gelinler.

Adam dogru anlamış. Ne demek saniniz serefiniz? Siz damada ne kadar sereflik taki takacaksiniz mesela. Anneniz bu zmna kdr sanina serefine yonelik ne mal var varligi yapmista hediye etmis cocuklarina evlenirken?
Şerefiye olarak 20 gram altin suyuna batırilmıs k.ku

Kendinizi bir mal mülk olarak mı görüyorsunuz? Benim annem böyle altın muhabbeti yapsa yerin dibine girerdim. Nişanlınızda azıcık akıl varsa , nişanı atar. Bir de babamla ilgimiz yok umrumda değil demiş şuna bak. Eğer evlenirseniz boşanmaya hazır olun şimdiden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…