Kızınıza çektiririm diyen kayınbaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamamını kızına düşünüyorsa bile buna hakkı yok. Ne münasebet ya elin insanının geleceğini ben yapıyorum.
Ben kendi oğluma yapıyorum yatırımını, elalemin çocuğundan bana ne
Ben de aynısını düşünüyorum. Çocuğunu çok düşünüyorsa kendisi yapacak, karşı tarafın ailesinden istemeyecek.

Bence nişanlın senden ayrılsın, sen mal değilsin eski usul değil tokuş gibi o ne öyle, adamlara başta birşeyler demeniz dahi yanlış ve bence parayı aşırı sevdiğinizi gösteriyor, bu sorular benim bildiğim usulen sorulur siz de size ne ugunsa der geçersiniz pazarlık yapılmaz bi de yok artık

annen hayatinda koluna 20 gram bilezik takmis insan mi?
kocasina "gelirken biftek al" demeye korkan insanlar elin kocasindan utanmadan neler istiyor.
ne sacma muhabbetler bunlar boyle.
madem "bunlar cocuklarin gelecegi icin" diyor anne baban ne takacak?
ayrica sana 20 gram degil 50 gramdan yapsinlar o bilezikleri. yine evlenince kocaya vereceksin araba alsin ev alsin diye. hayrini göreceksin sanki. bosu bosuna dilenci olup küçüldüğünle kalacaksın

Aayyy annenizin ne anlamda söylediği o kadar belli ki.
ne yaparsanız kendi şanınıza şerefinize
Şunu söylerken amacın laf sokmak olduğu o kadar bariz ki ben utandım iğrenç ya takacağınız takının değeri ve şerefiniz doğru orantılı demişsiniz deee yanii adam senin kolunu doldurmak için mi maddi durumunu iyi yapmış ne görgüsüzlüktür bu pazarlık yapmışsınız resmen. Adam cok iyi demiş az bile demiş.

Takıyı gram adet belirterek,birde bunu karşıdaki insanin şerefine mâl ederek istiyorsaniz evet satış fiyatinizi belirlemiş oluyorsunuz.
Bunun usulü gücünüz neye yetiyorsa demektir.
Kime gideceğinin bir önemi yok, ağzınla istersen parayı veren aha böyle düdüğü çalar kızını hor kullanırım der.
Kızının geleceğini düşünen okutur meslek sahibi yapar, 200 gram altınınıda kendi koyar kenara.
200 gramla ne kadar hayat kurtaracaksa artık hayat kurtaracakmış mış

Off bir akrabam da bu yaz düğün yaptı
Kızın annesi demiş ne takarsanız sizin şanınız

Sonra pırlanta yüzükler zümrüt kolyeler daha neler neler istemişler
Kadın sağdan soldan para bulup altın yapacağım diye dilenci gibi oldu

Biz de gelin olduk evlendik. 20 gramdan 10 bilezik içlerinden geliyorsa kendileri yapardı. Siz işi çingeneliğe vurmuş bir de şan şeref karıştırmışsınız. Rezalet.

Adam dogru anlamış. Ne demek saniniz serefiniz? Siz damada ne kadar sereflik taki takacaksiniz mesela. Anneniz bu zmna kdr sanina serefine yonelik ne mal var varligi yapmista hediye etmis cocuklarina evlenirken?

Adamlardan 200 gram altın istiyorlar kendileride takı takma tenezzülünde bile bulunmayıp uzerine kizdan para istiyorlar
200 gram karşılığında adama ne vereceklerinin hesabini nasıl yaptiklarını sen düşün artık.
Ayar oluyorum böyle kendi hic bir seyi bir araya getiremeyip 200 lirayı kenara atamamış insanlarin kendi çocuklarıyla yaşıt damat adaylarından dünyayı beklemesine.

Kızının geleceğini düşünen kendisi yapsaydı altını, el adamından isteyeceğine...
Aynı anne diğer konuda "ben sana bişey yapmam, gelen takıları da alırım" demiş. O altınları alırken ne oluyor kızın geleceği

Kayınpederiniz olsam sizi gelin diye almam. Bu pahalılıkta bunları isteyenin gözünü doyuramazsın. Çok bilmiş anneniz ne takıcaz size gram mı

Hata kadında. "Bundan sonra benim oğlum, sizin oğlunuz vb" deyip, çekilseymiş kenara.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…