Kızınıza çektiririm diyen kayınbaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam çok da doğru demiş. Kız verirken böyle gram gram altın isteniyorsa sizi satın alıyorlardır. Anneniz sizi bilezik altın karşılığı satıyor resmen.
Ne kadar çirkin muhabbetler. Bu kadar çirkinlikten sonra nasıl yüz yüze bakacaksınız?
Anneniz çok varoş davranmış.
Benim de oğlum var. Ağzıyla altın isteyen aileye de geline de saygı duymam. Ben hediye olarak ne takacağıma karar veririm. Şu kadar altın şartı koşanla da evlendirmem.

Tırtıklayabileceği daha çok altın olsun diye bu kadar diretmiş anneniz. Sizi düşündüğü falan yok.
Çocuklarının mutluluğunu düşünen insanlar çocukları evlenirken elinden geliyorsa destek olur, edebiyle takacağını takar çekilir. Onun bunun şerefi üzerine pazarlığa oturmaz, çocuğunu aile olacağı insanlara karşı zor durumda bırakmaz.

Umarım çalışıyorsunuzdur. Çünkü bu sözler unutulmayacak, bugün "babam çok da fifi" diyen nişanlınız evlendikten sonra fikrini değiştirecek büyük ihtimalle.
Anneniz de boşanmak istediğinizde arkanızda duracak biri değil. İlişkileri bozan kendisi değilmiş gibi geçip bir köşeye oturur.
Çalışmıyorsanız da bir işe girin, garantiye alın kendinizi.

Sizin gibi bir üye daha vardı. O lafından çıkmadığı annesi, süpürge ve ütü gibi temel şeyleri bile almamıştı kızına. Erkek tarafı düğünden sonra vermek, almak isteyince üyenin zoruna gidiyordu. Sizin gibi olanlar kendş ailesinde hiçbir şey görmemesine rağmen eşinin ailesinden yapılan şeylerin kıymetini bilmiyor. Analarına gıkları çıkmıyor ama erkek tarafının iyi niyetli küçük bir adımına canları sıkılıyor.

abimde de oldu bu sene, şanınız şerefiniz kadar altın takarsınız biz karışmayız dedi

çeyiz bi geldi, lan içinde yemek takımı yok, evlenince birlikte alırız demiş
kaşık takımı yok, ordan bakarız demiş ,
lan ablası , abisi ve erkek kardeşi 1 çeyrek takmadılar...

bu şan şeref ... hay sizin yapacağınız işe bennnn..

anneniz de az değil. “kendinize yapıyorsunuz demek istemiis” argğmanından da çıkın bi zahmet. düğünden sonra kayınbabanız gram altın istese ortalığı yıkarsınız.

beni. düsüncem su ki, evlilik öncesi maddi konularda anlaşmazlık çıkıyorsa hele ki bu konu yüzünden çirkinleşiyorsa taraflar o evlilikten bir sey olmaz. evlilik içinde de bu katlanarak devam eder.

ayrıca bu zamanda 20 tane bilezik istemek de ne bileyim ben.. gözünüz doysun.

Aynısından bizde de var biliyosun, g.tündeki donu bile anasının evinden getirmedi. Hesap soran olmasa bile minnet duymak ağırlarına gidiyor, sen ne kadar iyiysen o kadar ciğerlerine dokunuyor, çünkü geldiği yerde değer vermek yok, ne güzel yere düştüm demek yerine sizin ne hakkınız var benim güzel ailemden daha iyi olmaya diyorlar.

Siz iyisiniz yine, teyzem donu bile kendi aldı geline.

Şan şeref altının gramıyla mı ölçülüyor? 15 gramdan 10 bilezik hiç de az değil. Anneniz ayıp etmiş, kayınbabanızın kurduğu cümle de normal değil. Evlendikten sonra elbette görüşmeye devam edeceksiniz, eşinizin babası sonuçta.

Siz iyisiniz yine, teyzem donu bile kendi aldı geline.

beni de oralara götürdü görümce olarak , gelinlik için büstiyer almaya
aradığını bulamadı iç çamaşırı bakalım dedi, bende almışken dantelli süslü püslü al dedim
ayy rahat edemem dedi, penye don aldı.

sonra abime de huzur bana nene donları aldı dedi. küfür edecem edemiyorum ....

buradalarda ise ve okuyorsa, duy sesimi sana abimin hatrına katlanıyorum ona görre

10x20gr ve sadece nişan daha düğünde ne isteyeceksiniz kuyumcu dükkanını mı
Nişanda bana hiçbir şey takılmadı, adetleri düğünde takmakmış ki ben de hiçbir şey talep etmedim. Düğünde de 24 ayar 11 sıra Trabzon set taktılar ki 14 ayar da olabilir demiştim karşı tarafa zahmet vermemek için ama kabul etmediler hevesi varmış kayınvalidemin 24 ayar olmalıymış set , eşimin ailesinin durumları ortaydı çünkü, bir tek emekli maaşı vardı kayınpederimin…eşimi çok sevdiğim için kimseleri de mahcup etmemek için anlayışlı oldum. Bazı insanları anlamıyorum, bir yuva kurmak mı önemli yoksa insanları zora sokmak mı ? Değer mi ?

Önemli olan çocukların mutluluğu amaaaaaaaağ 15gr olmaz 20 gr'dan olsunnn, 10 tane olsunnn bilmem ne. Bi siz akıllısını millet hep salak zaten. Gramına kadar pazarlık ederek kızını satan da şan şeref şiirini okumasın lütfen, komik oluyor. İnin insanların tepesinden cidden. Ayrıca adam da haklı, bu kadar para döküp mal gibi satın alacaksam gelinim gibi değil malım gibi davranırım demiş?

Bir önceki konunda annene aşırı sinirlenip seninle empati yapıp üzülmüştüm. Geri alıyorum hepsini, ananın kızıymışsın:) Bi de annem o lafı "ne yapılacaksa çocuklara yapılacak/kalacak" manasında dedi diyerek anneni savunuyorsun. ama önceki konunda annem benden altınların yarı parasını istedi yazmıştın? Yani size falan kalmayacak? Erkek kardeşim de evlenecek demiştin? Kadın resmen kızını satıp ordan gelen altın parasıyla oğlunu evlendirecek. Kendi şanı şerefi yeterli gelmedi sanırım başkasından istiyor/başkasınınkine çöküyor djmdfmkfdslmsdlk

Ben olsam alışmadık g.tte don durmaz derdim.

Ben olsam alışmadık g.tte don durmaz derdim.

ben sertim bana bi şey diyemiyor

hesap sordum hayırdır ben sana nene donu mu aldım da öyle dedin diyorum
aaaa aaaa ben öyle bişy demedim diyor, abime diyorum o da dedi diyor
dedim ikinizden biri yalancı , abim 43 yaşında bu güne kadar bize yalan söylediğini duymadım ama
demek yeni yeni yalana başlamış, hııı diyip geçti haspam...

neyse 2 oğlum var daha da kınım kınım kınamicem...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…