- 1 Ocak 2022
- 5.930
- 22.483
- 298
Ay konuyu okudum şimdi. Pes diyorum gerçekten. Oğlum olacak, kınayamıyorumÇalışmasa bile mecbur yapılacak çeyizi konu sahibi kendi yapmış, anası düğün takılarının yarısını istiyomuş, borç ödeyemezmiş.
Ayyy ben de çok korkuyorum ya!Ay konuyu okudum şimdi. Pes diyorum gerçekten. Oğlum olacak, kınayamıyorum
Sorma sorma. Şimdiden korkuyorum böyle şeylerdenAyyy ben de çok korkuyorum ya!
Bir oğlum var.
Böyle bir şey bulur diye ödüm kopuyor
Aynısından bizde de var biliyosun, g.tündeki donu bile anasının evinden getirmedi. Hesap soran olmasa bile minnet duymak ağırlarına gidiyor, sen ne kadar iyiysen o kadar ciğerlerine dokunuyor, çünkü geldiği yerde değer vermek yok, ne güzel yere düştüm demek yerine sizin ne hakkınız var benim güzel ailemden daha iyi olmaya diyorlar.Sizin gibi bir üye daha vardı. O lafından çıkmadığı annesi, süpürge ve ütü gibi temel şeyleri bile almamıştı kızına. Erkek tarafı düğünden sonra vermek, almak isteyince üyenin zoruna gidiyordu. Sizin gibi olanlar kendş ailesinde hiçbir şey görmemesine rağmen eşinin ailesinden yapılan şeylerin kıymetini bilmiyor. Analarına gıkları çıkmıyor ama erkek tarafının iyi niyetli küçük bir adımına canları sıkılıyor.
Siz iyisiniz yine, teyzem donu bile kendi aldı geline.abimde de oldu bu sene, şanınız şerefiniz kadar altın takarsınız biz karışmayız dedi
çeyiz bi geldi, lan içinde yemek takımı yok, evlenince birlikte alırız demiş
kaşık takımı yok, ordan bakarız demiş ,
lan ablası , abisi ve erkek kardeşi 1 çeyrek takmadılar...
bu şan şeref ... hay sizin yapacağınız işe bennnn..
Şan şeref altının gramıyla mı ölçülüyor? 15 gramdan 10 bilezik hiç de az değil. Anneniz ayıp etmiş, kayınbabanızın kurduğu cümle de normal değil. Evlendikten sonra elbette görüşmeye devam edeceksiniz, eşinizin babası sonuçta.Nişan yapicaz haftaya. Altin konusunda tartisma çıktı. Yani 10 bilezik dedik en başta ve gram falan hiçbir şey belirtmedik. Annem 20 gr dan istiyor. Onlar 15 dedi. Biz farkli şehirlerdeyiz. Mesafe olduğu için onlar para gonderdi biz burdan aldik. Ama burda 15 lik yok özel sipariş üzerine getiriliyormuş. Annem dün aradı durumu açıkladı gönderdiğiniz paraya 2 tane yaptı birini 20 den aldik diğerini de kelepçe aldik denk oldu dedi. Siz 20 den devam edin dedi. Adam ben 20 lik yapmam dedi. Annem de ne yaparsanız kendi şanınıza şerefinize bizim için önemli olan çocukların mutluluğu dedi. Adam ben 20 de yaparım ama kiziniza çektiririm evlat yerine koymam oğlumu da onu da eve sokmam dedi. İyi akşamlar dedi kapattı telefonu Annem hiçbir şey demedi karşılığında. Adam annemin şerefsiz dediğini anlamış. Asla öyle bir niyeti yok ve demedik de. Erkek arkadaşım da babamın umrunda değilim ben dedi. Onunla işimiz yok dedi. Ama iş dolayısıyla o şehirde yaşiycaz. Ne düşünüyorsunuz
Siz iyisiniz yine, teyzem donu bile kendi aldı geline.
Nişanda bana hiçbir şey takılmadı, adetleri düğünde takmakmış ki ben de hiçbir şey talep etmedim. Düğünde de 24 ayar 11 sıra Trabzon set taktılar ki 14 ayar da olabilir demiştim karşı tarafa zahmet vermemek için ama kabul etmediler hevesi varmış kayınvalidemin 24 ayar olmalıymış set , eşimin ailesinin durumları ortaydı çünkü, bir tek emekli maaşı vardı kayınpederimin…eşimi çok sevdiğim için kimseleri de mahcup etmemek için anlayışlı oldum. Bazı insanları anlamıyorum, bir yuva kurmak mı önemli yoksa insanları zora sokmak mı ? Değer mi ?10x20gr ve sadece nişan daha düğünde ne isteyeceksiniz kuyumcu dükkanını mı
Ben olsam alışmadık g.tte don durmaz derdim.beni de oralara götürdü görümce olarak , gelinlik için büstiyer almaya
aradığını bulamadı iç çamaşırı bakalım dedi, bende almışken dantelli süslü püslü al dedim
ayy rahat edemem dedi, penye don aldı.
sonra abime de huzur bana nene donları aldı dedi. küfür edecem edemiyorum ....
buradalarda ise ve okuyorsa, duy sesimi sana abimin hatrına katlanıyorum ona görre
Ben olsam alışmadık g.tte don durmaz derdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?