- 2 Temmuz 2023
- 12.540
- 37.667
- 528
Annesi direkt dolandırıcı zaten.Tırtıklayabileceği daha çok altın olsun diye bu kadar diretmiş anneniz. Sizi düşündüğü falan yok.
Çocuklarının mutluluğunu düşünen insanlar çocukları evlenirken elinden geliyorsa destek olur, edebiyle takacağını takar çekilir. Onun bunun şerefi üzerine pazarlığa oturmaz, çocuğunu aile olacağı insanlara karşı zor durumda bırakmaz.
Umarım çalışıyorsunuzdur. Çünkü bu sözler unutulmayacak, bugün "babam çok da fifi" diyen nişanlınız evlendikten sonra fikrini değiştirecek büyük ihtimalle.
Anneniz de boşanmak istediğinizde arkanızda duracak biri değil. İlişkileri bozan kendisi değilmiş gibi geçip bir köşeye oturur.
Çalışmıyorsanız da bir işe girin, garantiye alın kendinizi.
direk ayrıl.Nişan yapicaz haftaya. Altin konusunda tartisma çıktı. Yani 10 bilezik dedik en başta ve gram falan hiçbir şey belirtmedik. Annem 20 gr dan istiyor. Onlar 15 dedi. Biz farkli şehirlerdeyiz. Mesafe olduğu için onlar para gonderdi biz burdan aldik. Ama burda 15 lik yok özel sipariş üzerine getiriliyormuş. Annem dün aradı durumu açıkladı gönderdiğiniz paraya 2 tane yaptı birini 20 den aldik diğerini de kelepçe aldik denk oldu dedi. Siz 20 den devam edin dedi. Adam ben 20 lik yapmam dedi. Annem de ne yaparsanız kendi şanınıza şerefinize bizim için önemli olan çocukların mutluluğu dedi. Adam ben 20 de yaparım ama kiziniza çektiririm evlat yerine koymam oğlumu da onu da eve sokmam dedi. İyi akşamlar dedi kapattı telefonu Annem hiçbir şey demedi karşılığında. Adam annemin şerefsiz dediğini anlamış. Asla öyle bir niyeti yok ve demedik de. Erkek arkadaşım da babamın umrunda değilim ben dedi. Onunla işimiz yok dedi. Ama iş dolayısıyla o şehirde yaşiycaz. Ne düşünüyorsunuz
Tl karşılığını hesaplamaya şuan psikolojim el vermedi10x20gr ve sadece nişan daha düğünde ne isteyeceksiniz kuyumcu dükkanını mı
Birde bu tarz kızlar, aileden görmediği maddi, manevi değeri eş ve ailesinden görmeye kodlanmış oluyorlar kendilerini. Öyle bir açlıkla başlıyorlar evlilik sürecine. Ne aldırırsam kar, ne yaparlarsa benim hakkım. Minnet duygusu hak getire yani. Böylelerinin memnuniyetsizliklerinden dolayı mutlu olma ihtimalleri de hiç yok.Aynısından bizde de var biliyosun, g.tündeki donu bile anasının evinden getirmedi. Hesap soran olmasa bile minnet duymak ağırlarına gidiyor, sen ne kadar iyiysen o kadar ciğerlerine dokunuyor, çünkü geldiği yerde değer vermek yok, ne güzel yere düştüm demek yerine sizin ne hakkınız var benim güzel ailemden daha iyi olmaya diyorlar.
Ya bu adamlar nişana gelmeyecek mi bi de? Para atıp altın aldırmak çok saçma. Kendin al tak. Çok çirkin abi, utanmaktan kan şekerim düştü.Annesi direkt dolandırıcı zaten.
Adam 150 gram altın parası göndermiş. Bir 40 gram bilezik almış kalana da bir kelepçe geldi demiş.
Şimdi adam düğünde iki bilezik takmış olacak kelepçeyi nasıl taksın adam. 100 gramına da çökmüşler resmen.
750 bin tl cik ediyorTl karşılığını hesaplamaya şuan psikolojim el vermedi
Çok ağır bi laf gerçekten "şerefinize kanınıza... ". Yani takmazsa şerefsiz mi oluyor. Ki burda durumu olmayanları zaten şerefsizlikle itham etmişsiniz
Hasır set takmışlar daha ne olsunNişanda bana hiçbir şey takılmadı, adetleri düğünde takmakmış ki ben de hiçbir şey talep etmedim. Düğünde de 24 ayar 11 sıra Trabzon set taktılar ki 14 ayar da olabilir demiştim karşı tarafa zahmet vermemek için ama kabul etmediler hevesi varmış kayınvalidemin 24 ayar olmalıymış set , eşimin ailesinin durumları ortaydı çünkü, bir tek emekli maaşı vardı kayınpederimin…eşimi çok sevdiğim için kimseleri de mahcup etmemek için anlayışlı oldum. Bazı insanları anlamıyorum, bir yuva kurmak mı önemli yoksa insanları zora sokmak mı ? Değer mi ?
Ama bu sadece bileziklerin ederi750 bin tl cik ediyor
Valla geline 750 bin takarsam kendime de hizmetçi yaparım kusura bakmasın. Gelenekse artık bayramda gelip cam kapı silecek evimde o da gelenek
Bir de geline 750 bin 1 milyon hibe etmeyen şerefsiz oluyor.Ama bu sadece bileziklerin ederibu anne daha kolye, set falan da ister bu aileden. 1 milyondan fazla takıya verilsin istiyorlar.
Allahım ben bu insanlarla aynı dünyada mıyım
Çok özür dilerim ama hani bi laf var ya nefret ederim ama gerçekten bazen diyorsun "altından mı... " Yani gerçekten ne ayrıcalığınız var, şehzade torunu musun, padişah soyundan mı geliyorsun diye sorası geliyor insanınBir de geline 750 bin 1 milyon hibe etmeyen şerefsiz oluyor.
Öyle pırıl pırıl kafalar
Annesi direkt dolandırıcı zaten.
Adam 150 gram altın parası göndermiş. Bir 40 gram bilezik almış kalana da bir kelepçe geldi demiş.
Şimdi adam düğünde iki bilezik takmış olacak kelepçeyi nasıl taksın adam. 100 gramına da çökmüşler resmen.
Bize nişanda sordular adetiniz nedir ne takalım diye. Annem siz kendi adetiniz durumunuz neyse takın, bizde hediyedir gençlere karışmayız dedi geçti.Adam size altın alın diye para gönderdi siz de aldınız bir de dahasını mı istediniz yani. Midem kalktı ya.
Kaynım evlendi yeni böyle muhabbetler döndü. Bir arkadaşıma anlattım ben de istedim dedi. Artık benim tansiyonlar düşüyor aynı havayı mı soluyoruz sizlerle yahu
Oğlanın aklı varsa ayrılır sizden
Yine dolandırıcılık bak adamları 20 grama zorlayacaktı şark kurnazı.Adamlar hepsini göndermemiş bence. Siz yirmiden devam edin diye buyurmuş çünkü hanımefendi.
Bir 20 gram bilezik (gerçekten 20 gramsa tabii), bir de belirsiz bir kelepçe. Onu da hesaba katmıyordur bence. Yirmiden devam edin dediği 9 tanedir yine.
Kızı satmazsa oğluşunu nasıl evlendirecek ki?
Kibar feyzo karısının taksitini ödeyebilmek için kızını satmaya çalışıyordu ya, konu sahibi de köyün en güzel kızının kızıysa demek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?